Şimdi Ara

Bose Companion 3 & Bose Companion 5 almayı düşünüyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknolojik zevkime yenik düşerek 2 yıldır kullandığım z2300 yerine daha kaliteli bir 2+1 aramaya başladım.Bose markasını dışarda dinleme ve görme fırsatı bulduğum zamanlarda herzaman beni etkilemiştir ama bu süre max 5 dakikayı geçmediği için tam olarak karar vermek istemiyorum.Genellikle pcde ve lcd tv ile kullanacağımı düşünürsek sizce ne kadar mantıklı bir seçim olur? Çoğu arkadaş kesinlikle o parayı haketmiyor diyebilir şimdiden bu yorumlara açığım

Ses konusuna önem veren biri olduğumdan amacım max ses kalitesini yakalayarak güç olarakta beni mahçup etmeyecek uzun süre kullanabileceğim bir ürün almak.Alırsam ciddi sayılabilecek bir miktar para ödeyeceğim için açıkcası pişman olmak istemiyorum.Baktığım iki model var bunlar Bose Companion 3 ve Bose Companion 5.Birbirleri ile arasında dahili ses işlemcisi dışında kalite olarak ne gibi farklar var bilmiyorum.Kullanan yada tavsiye edecek olan arkadaşlar nedenlerinide belirtirlerse çok mutlu olurum.Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio_53 -- 22 Ocak 2012; 13:25:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Bose comp3 yerine creative t3 dusunebilirsin.Creative in uydular daha basarili bose unda bass karakteri daha iyi.Ses siddeti olarak t3 onde.2 sistemede sahip oldum belli bir sure sonra sattim magazada degil evde uzun bir deneyimim oldu 2 si icinde

Creative t3 uyduları dahamı iyi peki Bose Companion 5 için fikriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio_53 -- 22 Ocak 2012; 18:43:46 >
  • Slm

Bose reklam acısından ciddi basarılara imza atmıs, belli bir seviyede urunleri olan, fakat fiyatı ile karsılastırıldıgında pek icacıcı olmayan urunleri bulunmakta.

Bose Companion 3 ile 5 zaten ses karakteri olarak aynılar. Biri kucuk odalarda sadece pc ile kullanılabilecek mode yani 3 olan. 5 modeli ise uydu kıısmlarında cift surucu var bas tarafı daha guclu kısaca daha buyuk odalar ve pc dısında kullanım icin daha uygun. Ayrıca 5 modeli 5+1 i simule edebiliyor. Sizede 5 modeli daha uygun duruyor.

Alternatif urunlere bakacagım derseniz Hifi sektorunde olan deneyimli firmaların urunlerine bakın. Daha muzikal olurlar. Pc sektorundeki markalar zaten basarılı olmuyor, olsada ancak bu hifi, hiend firmalardan destek alarak bir seyler yapıyor. Sonucta asıl isleri hoparlor yapmak degil, argeleri yok, yılların deneyimi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Slm

Bose reklam acısından ciddi basarılara imza atmıs, belli bir seviyede urunleri olan, fakat fiyatı ile karsılastırıldıgında pek icacıcı olmayan urunleri bulunmakta.

Bose Companion 3 ile 5 zaten ses karakteri olarak aynılar. Biri kucuk odalarda sadece pc ile kullanılabilecek mode yani 3 olan. 5 modeli ise uydu kıısmlarında cift surucu var bas tarafı daha guclu kısaca daha buyuk odalar ve pc dısında kullanım icin daha uygun. Ayrıca 5 modeli 5+1 i simule edebiliyor. Sizede 5 modeli daha uygun duruyor.

Alternatif urunlere bakacagım derseniz Hifi sektorunde olan deneyimli firmaların urunlerine bakın. Daha muzikal olurlar. Pc sektorundeki markalar zaten basarılı olmuyor, olsada ancak bu hifi, hiend firmalardan destek alarak bir seyler yapıyor. Sonucta asıl isleri hoparlor yapmak degil, argeleri yok, yılların deneyimi yok.

yorumunuz için teşekkür ederim

Açıkcası alternatif olarak o fiyata neler alınabilir tam olarak bilmiyorum ve o tarafta fazla bilgi sahibi değilim.Gönül ister profesyonel amfili bir sistem kurmak ama şu an ona ayırabileceğim bütçe dışında yerimde yok.Yani tekrar multimedia sistem düşünmemin nedenide aslında bu.Oyüzden multimedia da max kalite alabileceğim bir sistem aradığımdan bose ile ilgileniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio_53 -- 22 Ocak 2012; 18:39:22 >

• O zaman 5 modeline bakın derim. Tv ile falan kullanacaksanız daha genis kullanım alanına sahip model.

Onun dısındaki markalar Altec Lansing, Jbl, Kef, Harman Kardon vs gibi köklü firmaların multimedia urunleri bulunmakta. Alternatif olabilir.
    Fiyat/performans acısındanda daha makul olur.
    Birde muzikalitesi daha yuksek olsun derseniz monitor tipi olan speakerları degerlendirebilirsiniz. En azından full range calısırlar.
    2+1 lerde frekans boslukları cok fazladır full range degiller ve muzik icin cok verimli olmuyorlar. Daha cok film oyun efekt amaclılar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

O zaman 5 modeline bakın derim. Tv ile falan kullanacaksanız daha genis kullanım alanına sahip model.

Onun dısındaki markalar Altec Lansing, Jbl, Kef, Harman Kardon vs gibi köklü firmaların multimedia urunleri bulunmakta. Alternatif olabilir.
    Fiyat/performans acısındanda daha makul olur.
    Birde muzikalitesi daha yuksek olsun derseniz monitor tipi olan speakerları degerlendirebilirsiniz. En azından full range calısırlar.
    2+1 lerde frekans boslukları cok fazladır full range degiller ve muzik icin cok verimli olmuyorlar. Daha cok film oyun efekt amaclılar zaten.

peki önerebileceğiniz bir model varmı?
  • Mesela Audioengine A5 modelini ve buna benzer modelleri inceleyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_52297096/tm.htm

bu linteki açtığım konuya bakabilirsin belki kafandaki soru işaretleri gidebilir ben Jamo i 300 düşünüyordum, Acoustic Energy Aego-M ile Jamo i 300 arasında kalmıştım kimi birini önerirken kimi diğerini öneriyordu verdiğim linkte hiçbirini deneyememiştim.Sonra İzmir'de kapanan Best Buy'ın yerine Teknosa açılmıştı orda Hi-Fi ürünler vardı büyük ihtimal kapanan Best Buy'ın malları olsa gerek orda Audioengine a5'i gördüm 10-15 şarkıyla deneme yaptım test değil sonuçta orda bir çok ses var, olsa olsa deneme olur tabi ki, ama anlaşılıyo az çok cihazın ne olduğu bana biraz öyle geldi, inanamadım bu kadar iyi ses geldiğine hele Patrick Rondat'tan Nuages'i açtığımda arkadaşla beraber bundan nasıl bu kadar iyi ses geliyo anlayamadık bi an, gerçekten müzik istiyorsan bence çok iyi, sonra böyle ürünlere baka baka bende artık iyice Hi-Fi ürünlere kaydım ve öyle de bi ürün aldım.senin dediğin Bose konusuna gelince firma adını duyurmuş ciddi bi firmada olsa hiç bişeyi açıklamamaları benim çok dikkatimi çekti watt değerleri vs. inşallah yanlış bilmiyorumdur böyle yazılar okumuştum iyi de olsa insanın kafasında soru işareti oluyor neden açıklamadığı konusunda neyse cihazımı aldıktan sonra aradan zaman geçti burda Saturn açıldı İzmir'de yani orda Bose vardı bi deniyim dedim tizler o kadar kulak tırmayalayıcı geldiki anlatamam sesi açtıkça sanki Tweeter'lar yenilmiyeyim diye bağırıyor gibi geldi onuda gördünce iyikide böyle bi ürün almışım dedim tercih meselesi tabi yine de ama bence bir sıralama yapsam kafamda Audioengine a5 > Acoustic Energy Aego-M= Jamo i300>Creative t3 diye bi sıralama olurdu markalar bunlar biraz daha araştır derim bazı şeylerde tercih meselesi karar senin şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Gökhan-

http://forum.donanimhaber.com/m_52297096/tm.htm

bu linteki açtığım konuya bakabilirsin belki kafandaki soru işaretleri gidebilir ben Jamo i 300 düşünüyordum, Acoustic Energy Aego-M ile Jamo i 300 arasında kalmıştım kimi birini önerirken kimi diğerini öneriyordu verdiğim linkte hiçbirini deneyememiştim.Sonra İzmir'de kapanan Best Buy'ın yerine Teknosa açılmıştı orda Hi-Fi ürünler vardı büyük ihtimal kapanan Best Buy'ın malları olsa gerek orda Audioengine a5'i gördüm 10-15 şarkıyla deneme yaptım test değil sonuçta orda bir çok ses var, olsa olsa deneme olur tabi ki, ama anlaşılıyo az çok cihazın ne olduğu bana biraz öyle geldi, inanamadım bu kadar iyi ses geldiğine hele Patrick Rondat'tan Nuages'i açtığımda arkadaşla beraber bundan nasıl bu kadar iyi ses geliyo anlayamadık bi an, gerçekten müzik istiyorsan bence çok iyi, sonra böyle ürünlere baka baka bende artık iyice Hi-Fi ürünlere kaydım ve öyle de bi ürün aldım.senin dediğin Bose konusuna gelince firma adını duyurmuş ciddi bi firmada olsa hiç bişeyi açıklamamaları benim çok dikkatimi çekti watt değerleri vs. inşallah yanlış bilmiyorumdur böyle yazılar okumuştum iyi de olsa insanın kafasında soru işareti oluyor neden açıklamadığı konusunda neyse cihazımı aldıktan sonra aradan zaman geçti burda Saturn açıldı İzmir'de yani orda Bose vardı bi deniyim dedim tizler o kadar kulak tırmayalayıcı geldiki anlatamam sesi açtıkça sanki Tweeter'lar yenilmiyeyim diye bağırıyor gibi geldi onuda gördünce iyikide böyle bi ürün almışım dedim tercih meselesi tabi yine de ama bence bir sıralama yapsam kafamda Audioengine a5 > Acoustic Energy Aego-M= Jamo i300>Creative t3 diye bi sıralama olurdu markalar bunlar biraz daha araştır derim bazı şeylerde tercih meselesi karar senin şimdiden hayırlı olsun.

+1

Technics, Denon, Onkyo, Sony, Pioneer, Marantz, Teac gibi markalar bana göre ses kalitesi açısından çok daha iyi ürünler üretmişler.
    Better Profit Through Marketing diye boşuna dememişler bu marka için yada Buy Other Sound Equipment diye.
    Ses kalitesi eminimki bir çoklarının hoşuna gitmeyebilecek şekilde.
    Geçenlerde bir mağazada bulunduğum yarım saatlik süre içerisinde Bose'den çıkan sesin kalitesizliğine inanamadım, sesteki detay hiç yoktu. Kolonun üzerinde Bose değil Sunny yazsaydı şaşırmazdım. Mediamarkt'da son ses çalan companionun sesi nasıl boğduğunu anlatamam. Yani bu hoparlör sadece insanlarda pazarlamanın getirdiği strateji ile kaliteli gibi aksettirilmeye çalışılmış zoraki bir sistem olmuş.

• Bose düşünüyorsan ben yanlış hatırlamıyorsam 1350 TL gördüm Bose Companion 3'ün fiyatını, Companion 5 daha da pahalı aslında Hi-Fi ürünlerede yönelebilirsin bu fiyatlara biraz daha ekleyip güzel bişi olabilir gibi geldi tabi yinede tercih meselesi
  • jamo i300 ten tutunda t3 e kadar bir çok model araştırmış incelemiş bazılarını da test etmiş biri olarak ben bose comp. 5 aldım..

c5 ten sonra beni en çok etkileyen t3 olmuştu..

bu sistemi bayadır kullanmama rağmen son seste sesini hiç bozamadım..dahili ses kartından dolayı bu zaten pek mümkün değil..yanıltmayın insanları

bu sistemin en ayırt edici özelliği bence ses kalitesinin yanısıra sahip olduğu ses hacmi..karşınızda kule hoparlör varmış hissine kapılıyorsunuz..

altech te güzel ürünlere sahiptir ancak en büyük handikapı kaliteli uydularının yanında sönük kalan woofer ları olmuştur..

bütçe çok müsait değilse creative t3 müsaitse bose c.5 derim ben..(pc için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraser84

jamo i300 ten tutunda t3 e kadar bir çok model araştırmış incelemiş bazılarını da test etmiş biri olarak ben bose comp. 5 aldım..

c5 ten sonra beni en çok etkileyen t3 olmuştu..

bu sistemi bayadır kullanmama rağmen son seste sesini hiç bozamadım..dahili ses kartından dolayı bu zaten pek mümkün değil..yanıltmayın insanları

bu sistemin en ayırt edici özelliği bence ses kalitesinin yanısıra sahip olduğu ses hacmi..karşınızda kule hoparlör varmış hissine kapılıyorsunuz..

altech te güzel ürünlere sahiptir ancak en büyük handikapı kaliteli uydularının yanında sönük kalan woofer ları olmuştur..

bütçe çok müsait değilse creative t3 müsaitse bose c.5 derim ben..(pc için)

Bence yanıltan sizsiniz.

Üstte verdiğim Altec MX 6021de ayrı amfiler kullanılmış her kanal için ayrı besleme gerekiyor. Zaten müzikten bahsediyorsanız, subwooferın çok öne çıkması istenmez kaldıki bu sisteminki oldukça iyi. Bu yüzden Logitech müzik açısından zayıf bir markadır.

Bose'nin ne olduğunu biraz araştırın, vatandaş burada makale yazmış resmen:

www.intellexual.net
    intellexual.net
    http://www.intellexual.net/bose.html

Tespitlere %100 katılıyorum

• bose un ne olduğunu/olmadığını biliyorum..o vatandaş otorite mi?bende vatandaşım bozulma asla olmuyor diyorum..ee ne yapıcaz şimdi tek eksiğim makale yazmamak mı?

altechlerle ilgili bu forumda bir sürü konu açılmıştı zamanında ve genel olarak sitemin bas performansı ile dip ses gürültüsü eleştirilmişti..

marka fanatikliğine gerek yok..bose unda tabi ki eksikleri var ama bu eksiklik sesi bozması değil dostum ok.

yabancı sitelerden istenirse altech ile ilgilide değerlendirmeler koyarım ama ben en başta kendi görüşümü söylüyorum genel olarak..

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraser84 -- 25 Ocak 2012; 23:49:30 >
  • quote:

bose un ne olduğunu/olmadığını biliyorum..o vatandaş otorite mi?bende vatandaşım bozulma asla olmuyor diyorum..ee ne yapıcaz şimdi tek eksiğim makale yazmamak mı?

altechlerle ilgili bu forumda bir sürü konu açılmıştı zamanında ve genel olarak sitemin bas performansı ile dip ses gürültüsü eleştirilmişti..

marka fanatikliğine gerek yok..bose unda tabi ki eksikleri var ama bu eksiklik sesi bozması değil dostum ok.

yabancı sitelerden istenirse altech ile ilgilide değerlendirmeler koyarım ama ben en başta kendi görüşümü söylüyorum genel olarak..

Sesi bozması değilki ön plana çıkardığım; o sistemden çıkan sesin asla ama asla o fiyat ederinde olmamasıdır. Ayrıca her model bozacak diye bir kayde elbette yok. Ses kalitesi göreceli bir kavram ve de Bose'nin sesi bence kalitesiz.
    Kaldıki Altec-Lansing'in miladı, tecrübesi Bose ile bence kıyaslanamaz. Ben bu arada Altec Lansing kullanıcısı falan değilim. Technics kullanıyorum ve Logitech X530um var ama elimden bir çok sistem geçti.
    Altec'de baslar derin ve sesi bozmaz dengeli diye geçer. Ne fazladır ne azdır.
    Siz Creative ile karıştırıyorsunuz.
    Bose hiç bir zaman hi-fi temelli bir marka olmadı, olamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

bose un ne olduğunu/olmadığını biliyorum..o vatandaş otorite mi?bende vatandaşım bozulma asla olmuyor diyorum..ee ne yapıcaz şimdi tek eksiğim makale yazmamak mı?

Sesi bozması değilki ön plana çıkardığım; o sistemden çıkan sesin asla ama asla o fiyat ederinde olmamasıdır. Ayrıca her model bozacak diye bir kayde elbette yok. Ses kalitesi göreceli bir kavram ve de Bose'nin sesi bence kalitesiz.
    Kaldıki Altec-Lansing'in miladı, tecrübesi Bose ile bence kıyaslanamaz. Ben bu arada Altec Lansing kullanıcısı falan değilim. Technics kullanıyorum ve Logitech X530um var ama elimden bir çok sistem geçti.
    Altec'de baslar derin ve sesi bozmaz dengeli diye geçer. Ne fazladır ne azdır.
    Siz Creative ile karıştırıyorsunuz.
    Bose hiç bir zaman hi-fi temelli bir marka olmadı, olamadı.

yukarda ki mesajında sesin boğulmasından bahsetmişsin ona atfen söyledim.

bose un sesini beğenmeyebilirsin ama kalitesiz denmesini kabul etmem media markta kısıtlı bir süre dinlemişsin ve böyle bir kanıya varmışsın ama emin ol haksızlık ediyorsun..belki bir evde ya da mekanda dinlesen fikrin değişecektir..altech lansing iyi bir markadır kabul ancak bende bose ile mukayese etmem tabi bu da benim kendi görüşüm..fiyat konusunda evet doğrudur gerçekten pahalı ama ben bose un arge ve teknolojilerinden dolayı böyle bir fiyatlandırma yaptıgını düşünüyorum..creative le karıştırmıyorum ancak t3 ü bi dinle derim bana göre markanın en başarılı modeli belkide bas anlamında..bose hifi midir?bu göreceli hi end diyemeyiz ama hifi noktasında tartışılır..zaten firmanın amacı da bu değil farklı bir kulvarı var..forumda c5 incelemesi yok yakında böyle bir konu açmayı düşünüyorum..hiç dinlememiş ama sırf fiyatından dolayı soğuk bakan ve performansını merak edenler için iyi bir değerlendirme olabilir..

• merhaba. edifier s730'uda değerlendirme listenize almanızı öneririm.
    sevgiler.
  • yorumlarını, görüşlerini paylaşan herkese teşekkürler.Az çok kafamda bir fikir oluştu sayılır.Dün media markt a gidip bose companion 5 dinlemek istedim ama standda yoktu,acoustimass serisinden bir set çalışıyordu.Kararım kesin olmamakla birlikte reveiver + 5.1 doğru kaydı.Bunun için yine forumda araştırma yaptım ve harman akrdon avr550 ile hkts16 setinin kampanyalarlar 1699 liraya satıldığını gördüm.Ama şu an için böyle bir kampanya yok.Yine muadili bir sistem kurmak için reveiver ve hoparlör tavsiyesi istiyorum sizlerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio_53 -- 26 Ocak 2012; 14:12:07 >
  • quote:

Bose comp3 yerine creative t3 dusunebilirsin.Creative in uydular daha basarili bose unda bass karakteri daha iyi.Ses siddeti olarak t3 onde.2 sistemede sahip oldum belli bir sure sonra sattim magazada degil evde uzun bir deneyimim oldu 2 si icinde

Hocam nerelerden buldum mesajınızı :) Bende 2+1 almayı düşünüyorum, logitech x530 umu sattım, onu aratmayacak değil, fark yaratacak bi 2+1 peşindeyim bütçem 399 max, T3 listemde 1. sırada sizin başka öneriniz var mı , yok sa T3 mü? Hali hazırda TV'me T3130 bağladım 75 TL'lik alet canavar gibi güzel, ama biraz daha detay daha tiz detaylar peşindeyim, daha hassas olsun diye T3 'e yöneldim doğru mu yapıyorum.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Hocam nerelerden buldum mesajınızı :) Bende 2+1 almayı düşünüyorum, logitech x530 umu sattım, onu aratmayacak değil, fark yaratacak bi 2+1 peşindeyim bütçem 399 max, T3 listemde 1. sırada sizin başka öneriniz var mı , yok sa T3 mü? Hali hazırda TV'me T3130 bağladım 75 TL'lik alet canavar gibi güzel, ama biraz daha detay daha tiz detaylar peşindeyim, daha hassas olsun diye T3 'e yöneldim doğru mu yapıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Bence dogru yapiyorsun t3de cok guzel tiz ve midler var subwooferi da dogru konumlandirirsan cok yumusak guzel bass alirsin.Uydularini incelersen ortalarindaki yuvarlak yerler titanium benzeri bir metal buralar tweetter gorevi goruyor bana gore bu sayede cok guzel tizleri var bass kafa olmuyan herkesi memnun eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.