Şimdi Ara

BOSE Mİ?? JBL MI?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bose daha iyidir. Sürücülerinde kullandığı maddeler daha kalitelidir ve çıkardığı sede işçiliğide JBL'den daha iyidir. Ama modeller üzerinden konuşmak daha doğru olur. İkisini de dinlemiş biri olarak şunu söyleyebilirimki. Ev sineması için Bose'un Acoustimass serisinden daha iyi hoparlör şu ana kadar kulaklarımı etkilemedi.
  • alınacaksa tbiki bose alınmalı ancak o fiyata biraz araştır derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cappalo

quote:

Orjinalden alıntı: burky

bose ile jbl i aynı keseye koyanlar utansınnnnnnnnn BOSE dunyada tekk alcaksan sasmaa

Neden utansınlar? Çok mantıksız. 6 ve 9 nisan arasında proshow fuarı var, muhtemelen jbl´in
    pro sistemleride gelicek, gidip bir dinlemenizi tavsiye ederim.
    bose ise belli frekanstaki seslere eyilim gösteren ve bütün frekanslara sadık kalmayan cihazlar yapıyor bence ve çok pahallı, Z5500 üstünde yer alacak yegane sistemler hi-fi sistemlerdir, Frekans aralıkları belli olan sistemler en azından.
    Parçaları tek tek almanı öneririm JBL northridge ve uygun fiyatlı wharfedale incelenmeli

helal sana cappalo ii yazmışsın.. aslında bose ve jbl ide karşılaştırmak pekte mantıklı gibi gelmedi bana yani birisi sadece uydu biçimide hoparlör ve sinema sistemleri üzerine yoğunlaşırken jbl ise kule tibi stereo ve sinema da olmak üzere daha geniş bir ürün yelpazesine sahip ama bose a da lafım yok yani hele hele bose acoustimass 15 i dinledikten sonra kim bu hoparlörü beğenmezki ama yine de ben jbl i tercih ederim.. bu arada pro şovu kaçırmayıııın 6 nisandan 9nisana kadar aman diyeyim gitme imkanınız varsa gidin

• Bose'un ismini bilmediğim 1 modeli,Logitech Z-2300 ve Gigaworks S750'yi yanyana dinledim...Aralarında ses olarak beni en çok Logitech Z-2300 tatmin etti ve onu aldım.Bose'un fiyatı Logitech Z-2300'in iki katıydı ve yine 2.1 idi.Her türlü reel yada sanal olarak kendisinden 2 kat daha pahallı fiyata satılan Bose'un bu modelinden çok daha iyi olduğunu iddia ederim...

Eğer bu 3 aleti yanyada dinlemek isteyen varsa, Mecidiyeköy Cevahir'de,EP:Center'a gidebilir...Burda bu 3 sistem kurulu biçimde istediğiniz gibi test edebilirsiniz.Eğer bose'u alabilecek param olsaydı yine Logitech'i alırdım...Paranın olması paranın saçma sapan yerlere harcamak değildir bence.Paramı sokakta bulmadım,kendisinden çok daha kaliteli,çok daha güçlü bir sistem varken hem de 2 kat ucuz fiyatına neden gibip Bose alayım?Arkada$lar tekrar diyorum markaya para vermeyin...Bu mantalite yüzünden bu gün elektronik aletler ülkemizde el yakıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 1 Nisan 2006; 1:48:52 >

• ben o kadar paraya ne sistemler kurarım mahalle ınler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

Bose'un ismini bilmediğim 1 modeli,Logitech Z-2300 ve Gigaworks S750'yi yanyana dinledim...Aralarında ses olarak beni en çok Logitech Z-2300 tatmin etti ve onu aldım.Bose'un fiyatı Logitech Z-2300'in iki katıydı ve yine 2.1 idi.Her türlü reel yada sanal olarak kendisinden 2 kat daha pahallı fiyata satılan Bose'un bu modelinden çok daha iyi olduğunu iddia ederim...

Eğer bu 3 aleti yanyada dinlemek isteyen varsa, Mecidiyeköy Cevahir'de,EP:Center'a gidebilir...Burda bu 3 sistem kurulu biçimde istediğiniz gibi test edebilirsiniz.Eğer bose'u alabilecek param olsaydı yine Logitech'i alırdım...Paranın olması paranın saçma sapan yerlere harcamak değildir bence.Paramı sokakta bulmadım,kendisinden çok daha kaliteli,çok daha güçlü bir sistem varken hem de 2 kat ucuz fiyatına neden gibip Bose alayım?Arkada$lar tekrar diyorum markaya para vermeyin...Bu mantalite yüzünden bu gün elektronik aletler ülkemizde el yakıyor...

Marka olmak zor istir. Kalite,uzmanlık,destek ve iyi bir ARGE yatırımı gerektirir. Bakıs acın cok yanlıs. Birisi tamamen muhendislik calısması NASA ve Mercedes gibi ciddi firmalarla is yapmıs kendini ispatlamıs
    firma, digeri multimedya sektorune hizmet eden bir firma.
    Neden islemci denince intel, oto denince bmw, mercedes, tv denince sony, philips foto makinası denince nikon, canon gelir. Cunku bunlar konusunda uzman yılların deneyimini tasıyan oncu firmalardır. Marka olmuslardır. Digerleri onları takip eder sadece.

Senin bakıs acına gore arcelik tv sony den daha iyidir o zaman. Sony pahalıdır, marka olmustur o kadar para verilmez arcelik dururken ama kimsede olmayan trinitron denen muthis bir ayrıcalık vardır.
    Yine laptop denince akla ilk gelen marka Toshibadir. Evet pahalıdır. Ama bir farkı vardir.
    Bu ornekleri her konuda her sektorde artırabiliriz.

Ozellikle zamanımızda tuketici kalitesiz ucuz elektronik urunlerle cok kandırılmaktadır. Suslenir, biraz sekil verilir albenili olur uygun fiyatta konunca bilincsiz herkes atlar. Ben elektronikle hazır nesir oldugum icim cok iyi bilirim bu yonu. O yuzden elektronik cihazlarda konusunda uzman markalara yonelmek her zaman isabetli olmustur. Tabi bunun maliyetide digerlerine gore yuksek olacaktır.

Logitech de kaliteli urunler yapar yanlıs anlama vasat degildir. Z5500 gibi tartısmasız cok iddealı fiyat/performans oranı yuksek bir urunu vardır. Multimedyada cok iyidir. Ama isi sadece speaker uretimi olan jbl, bose vb uzman firmalarla aynı kefeye koymak cok yanlıstır. Logitech te sadece bu konuda ciddi calısmalar yapsa onların fiyatlarıda yuksek olurdu.

Speaker uretmek cok detaylıdir. Kullanılan kablodan, kabininden,hoparlorune, filtresine kadar detaylı uretim ve muhendislik calısmalar ister.

Kaliteli sistem yuksek ses gucu , bası, tizi bol olan suslu ses degildir. Aslına en uygun sesi ureten sistemdir.
    Saatlerce dinlediginde seni yormayan ve yıllar sonra bile ilk gunku gibi performas veren dayanıklı sistemdir.

Son olarakda cevahir gibi buyuk,gurultulu yerde gelisiguzel yerlestirilmis ses sistmlerinide degerlendirmek yanlıstır. Cok iyi bir speakeri 10 cm yerinden kaydırsan ses cok negatif olabilir.
    O yuzden bildigin bir kac muzik turu ile uygun akustik ortam saglanmıs sistemleri dinleyerek karsılastırmak lazım.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Nisan 2006; 9:53:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Bose'un ismini bilmediğim 1 modeli,Logitech Z-2300 ve Gigaworks S750'yi yanyana dinledim...Aralarında ses olarak beni en çok Logitech Z-2300 tatmin etti ve onu aldım.Bose'un fiyatı Logitech Z-2300'in iki katıydı ve yine 2.1 idi.Her türlü reel yada sanal olarak kendisinden 2 kat daha pahallı fiyata satılan Bose'un bu modelinden çok daha iyi olduğunu iddia ederim...

Marka olmak zor istir. Kalite,uzmanlık,destek ve iyi bir ARGE yatırımı gerektirir. Bakıs acın cok yanlıs. Birisi tamamen muhendislik calısması NASA ve Mercedes gibi ciddi firmalarla is yapmıs kendini ispatlamıs
    Neden islemci denince intel, oto denince bmw, mercedes, tv denince sony, philips foto makinası denince nikon, canon gelir. Cunku bunlar konusunda uzman yılların deneyimini tasıyan oncu firmalardır. Marka olmuslardır. Digerleri onları takip eder sadece.

Senin bakıs acına gore arcelik tv sony den daha iyidir o zaman. Sony pahalıdır, marka olmustur o kadar para verilmez arcelik dururken ama kimsede olmayan trinitron denen muthis bir ayrıcalık vardır.
    Yine laptop denince akla ilk gelen marka Toshibadir. Evet pahalıdır. Ama bir farkı vardir.

Ozellikle zamanımızda tuketici kalitesiz ucuz elektronik urunlerle cok kandırılmaktadır. Suslenir, biraz sekil verilir albenili olur uygun fiyatta konunca bilincsiz herkes atlar. Ben elektronikle hazır nesir oldugum icim cok iyi bilirim bu yonu. O yuzden elektronik cihazlarda konusunda uzman markalara yonelmek her zaman isabetli olmustur. Tabi bunun maliyetide digerlerine gore yuksek olacaktır.

Logitech de kaliteli urunler yapar yanlıs anlama vasat degildir. Z5500 gibi tartısmasız cok iddealı fiyat/performans oranı yuksek bir urunu vardır. Multimedyada cok iyidir. Ama isi sadece speaker uretimi olan jbl, bose vb uzman firmalarla aynı kefeye koymak cok yanlıstır. Logitech te sadece bu konuda ciddi calısmalar yapsa onların fiyatlarıda yuksek olurdu.

Speaker uretmek cok detaylıdir. Kullanılan kablodan, kabininden,hoparlorune, filtresine kadar detaylı uretim ve muhendislik calısmalar ister.

Kaliteli sistem yuksek ses gucu , bası, tizi bol olan suslu ses degildir. Aslına en uygun sesi ureten sistemdir.
    Saatlerce dinlediginde seni yormayan ve yıllar sonra bile ilk gunku gibi performas veren dayanıklı sistemdir.

Son olarakda cevahir gibi buyuk,gurultulu yerde gelisiguzel yerlestirilmis ses sistmlerinide degerlendirmek yanlıstır. Cok iyi bir speakeri 10 cm yerinden kaydırsan ses cok negatif olabilir.
    O yuzden bildigin bir kac muzik turu ile uygun akustik ortam saglanmıs sistemleri dinleyerek karsılastırmak lazım.

Saygılar.

Merhabalar

Logitech Bose kıyaslamasında dediğin mantıklı fakat bosenin 2.1 sisteminin biraz fazla güce ihtiyacı var
    ben aşırı bir ses yapısı beklemiyorum ama bose biraz daha büyük sürücüler, biraz daha güçlü amplifikatör
    yapabilir, ve istenildiğinde kontrol birimleri ile logitech gibi güçlü bir ses, istenildiğinde ise bosenin bilinen
    daha flat ses yapısına yöneltilebilinir, en azından fiyatını hak etmiş olur.

JBL ve BOSE kıyaslaması sözkonusu olduğunda ise referans yönünden bosenin bir üstünlük kurduğu
    zannedilebilinir, fakat JBL Sydney`in simgesi olan Sydney opera salonunda gücünü göstermiştir.
    Dolayısı ile, referans kıyaslamasında JBL eksi haneye düşmez aksine fazlası vardır neden?
    JBL`in arkasında Harman industry. vardır ve şunu diyebilirizki, Harman Kardon,infinity,jbl kardeştir.
    Her sinemada kullanılan hoperlör sisteminin JBL olmasına şaşmamalı.
    Kendinizi bir yatırımcının yerine koyun, büyük paralar yatırarak bir sinema açacaksınız teknik konularda
    bilgili uzman kişileremi danışırsınız? yoksa kısa sürede konu ile ilgili pek bilginiz olmadan kararı kendi
    başınızamı verirsiniz? yani kumarmı oynarsınız? bugün büyük ve küçük sinemalar var, neden birisi diğerlerine göre ses konusunda ayrıcalık sağlamıyor? yoksa bu durum JBL`in sinema konusundaki ayrıcalığımı?

İkrahal kardeş verdiğin örneklerde bazı gerçek dışı hususlar var, şöyleki sony resim tüplü televizyonlarında
    trinitron hevesinden vazgeçmiyor, trinitron yüksek kontrast oranları sunmasına rağmen bir süre sonra
    çok hassas problem veya problemler çıkarıyor.
    Pahallı olanın ayrıcalığı vardır yargısına yine resim tüplü televizyonlardan örnek verebilirim.
    İki televizyon Panasonic ve Sony birisi scart girişinden gelen sinyali titrek ve pürüzlü gösterirken(Sony100hz)
    diğeri ise gelen av sinyalini adeta kendi menüsü gibi algılayıp pürüssüz ve donuk gösteriyor(panasonic)
    görüntüde yüksek oranda aşırılık, aşırı kontrast oranı, aşırı sert görünen renkler ile insanları etkileme çabası
    (Sony)diğeri ise yumuşak ve sıcak renkler ile hiçbir resim tüplü televizyonda bulunmayan renk berraklığına sahip, aşırılık ile insanların aklını çelmek yerine daha doğal görüntü yapısına sahip.(Panasonic)
    Panasonic 1200ytl Sony 1400 ytl

Tüm bunların dolayısıyla, pahallı olanın ayrıcalığı olabilir fakat her zaman değil, bunu anlamanın yolu daha
    fazla teknik bilgiye ve daha fazla görsel,işitsel tecrübeye sahip olmaktan geçer.

Aslına uygu ses veren JBL olabilir ama bose daha sistemlerinde frekans aralıklarını vermiyor, bu nasıl aslına
    uygunlukturda kullanıcılarına hangi frekansları verdiğini belirtmiyor, ilginç

Kendinize iyi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cappalo -- 1 Nisan 2006; 13:08:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Saygılar.

Dediklerin bana daha çok markaların isimlerinin gölgesinde kalmak gibi geliyor...Bu gün Intel bi markadır ama AMD'nin Intel'den a$ağı kalır yanı yoktur...
    Verdiğin Arçelik-Sony örneği ise çok alakasız olmu$ neden dersen burda teknolojik farklılıkları ve üstünlükleri farklı olan 2 ürün kar$ıla$tırmı$sın...Benim verdiğim Logitech,Bose 2.1 sistemleri örneğinde ise Logitech'in Bose 2.1 sistemi aynı kategoride 2 ürün.Ikısınında amacı 2.1 sese hizmet etmek.Ve aynı sınıfta olan 2 üründen Logitech daha kalitesini 2 kat ucuz fiyata yapıyorsa ben nie almayayım?.Logitech'te bir speaker üreticisi ve elbet speaker üzerine ciddi ara$tırma yapıyor.Yapmadığını nereden çıkardın?Havadan mı topluyorlar Speaker bilgilerini?Ve inan Logitech'in fiyatı hiçbir zaman Bose kadar olmayacak.Çünkü hiçbir zaman perili uydurma hikayelerle gelip Speaker'larını 2 kat fiyata satmayacak...Ben yazanlara değil,kulağıma bakarım...Bose ne yapmı$,yapmamı$ beni ilgilendirmez...Kulağım bana her$eyi söylüyor...

Bose'un fiyat mantalitesi ise kesinlikle tartı$maya açık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 1 Nisan 2006; 19:37:36 >

• Tüplü TV'de Sony vs Panasonic, Ses sisteminde logitech vs bose..yapmayın arkadaşlar yaw, o kadar uzun boylu değil.
    Burada eleman konuyu laf olsun torba dolsun diye açmış ama devam edelim :)

@Cappalo
    İlk olarak spesifik modelleri karşılaştırmak lazım aslında, burada bahsedilen sinemalar da kullanılan sistemler değil sanırım, en azından ben sinema sahibi değilim.
    Ben beğeniyorum dinlediğim JBL'leri hatta belki tercih edeceğim, ama çok kişi de tercih etmez, hatta hiç tutmaz ve bu kişiler de uzun yıllardır değişik sistemleri denemiş bilgili kişilerdir, kısaca zevk meselesi. Bu konuda o iyidir bu kötüdür demenin de çok anlamı yok herkes kulağına göre beğendiğini alır. Ama bose'un da hiç azımsanmayacak bir performansı var ev sinemasında, keza çok üst sistemler ile kıyaslamazsanız stereo hoperlörleri de başarılı bence. Frekansları belirtmemiş olması bir şey değiştirmez, önemli olan sonuçtur, yani duyduğunuz ve çıkan sestir. Eğer frekans aralığı başlı başına bir etken olsa idi, tüm sistemler aynı olurdu, yada benzer teknik değerlere sahip ucuz hoperlörlerden çıkan sesler rezalet olmazdı.
    İkarahal arkadaşın mesajına +1 yazsam da olurdu aslında bu kadar uzun yazacağıma
    ama itirazım olan tek cümlesi "Aslına en uygun sesi ureten sistemdir", aslında bu doğru ama kastettiğiniz saf ses ise maalesef katıksız ses çoğu kişinin hoşuna gitmiyor, özellikle çok üst düzey bu tip sistemleri ilk defa dinlediğinizde hiç sevmiyorsunuz, kendi adıma konuşuyorum tabi ki, belki alışkanlık yada algılama ile ilgilidir bilemiyorum.

Artı şunu unutmayın, bose her yerde pahalıdır ama JBL'de abartı pahalı Türkiye'de, fiyat konusunda karşılaştırma yaparsanız göz önünde bulundurmak lazım.

Sony konusunda daha çok şey söylenebilir de kısa keselim, İkarahal'ın dediğim tek nokta dışında tüm mesajına katılıyorum, mesajına yanlış demişssiniz ama bence sizin verdiğiniz bilgiler tamamen yanlış, ilk defa da sizden duyuyorum bunları. Trinitron tüplerin bahsettiğiniz problemleri yoktur, dayanıklılık konusunda ispatlanmış bir pozisyonu da var. Sony'nin en güçlü olduğu alan da TV'dir. Elbette herkesin beğenisi ve tercihleri farklı olabilir, ama bu da bazı gerçekleri değiştirmez. Ses sistemlerinde, donanımda vs vs sony'den çok daha iyi alanında uzmanlaşmış üreticiler olabilir ama sony ve benzer "marka" olmuş şirketlerin ürünleri hep belirli bir standart üzerindedir.
    Yine spesifik modelleri kıyaslamak gerekli ama genel bakarsak; tüplü tv konusunda da sony bir adım öndedir, özellikle bu konuda hele hele panasonic gibi bir firma ile asla kıyaslanmaz. Panasonic'in adı bile geçmez diğer firmaların yanında TV konusunda. Neden bu isimlerin "marka" olduklarını anlamak için yakın tarihçelerine bakmanız bile yeterli. Sony'nin listesinde "world's first (dünya'nın ilk)" diye başlayan onlarca cümle görürsünüz.

Saygılar.

• hocam dikkat edersen Logitech'le Bose'un aynı i$e hizmet eden 2 modelini kar$ıla$tırdım...Ve her türlü her zaman da kendisinden 2 kat daha ucuzuna satılan Logitech'in daha iyi olduğunu iddia ederim...Dediğim gibi Cevahir EP:Center da bu iki sistem aralarında 10 ar cm bo$lukla teste açık bir $ekilde duruyorlar...

Sony'nin görüntü i$ine gelindiğinde ise Sony görüntü hususunda ne yazık ki artık eskisi kadar iyi değil...Nec,Philips,Viewsonic gibi markalar görüntü kalitesi ve teknoloji olarak bu gün çok daha kaliteli ürünler sunuyorlar...Özellikle Sony'nin LCD monitörleri ve LCD TV leri tam bir hayal kırıklığı...
  • quote:

hocam dikkat edersen Logitech'le Bose'un aynı i$e hizmet eden 2 modelini kar$ıla$tırdım...Ve her türlü her zaman da kendisinden 2 kat daha ucuzuna satılan Logitech'in daha iyi olduğunu iddia ederim...Dediğim gibi Cevahir EP:Center da bu iki sistem aralarında 10 ar cm bo$lukla teste açık bir $ekilde duruyorlar...

Sony'nin görüntü i$ine gelindiğinde ise Sony görüntü hususunda ne yazık ki artık eskisi kadar iyi değil...Nec,Philips,Viewsonic gibi markalar görüntü kalitesi ve teknoloji olarak bu gün çok daha kaliteli ürünler sunuyorlar...Özellikle Sony'nin LCD monitörleri ve LCD TV leri tam bir hayal kırıklığı...

Valla ne diyeyim, sen iddia edebilirsin tabi, bose karşıtları da çoktur ama logitech ile kıyaslayan hiç görmemiştim, sen beğendiysen problem yok zaten.

Dikkat ettiysen özellikle LCD kelimesini bir kere bile kullanmadım, trinitron ve tüplülerden bahsettim.
    LCD, Plazma konusunda tplü gibi bir üstünlük tabi ki yok ama orada teknik açıdan da durum farklı, LCD genelleme yapmak için henüz oturmuş bir teknoloji değil, birebir modelleri karşılaştırmak lazım..geçen seneki modeller ile şimdikiler arasında anormal farklar oluyor, LCD'de daha ileri teknoloji yerine firmalara özel "üstünlük" kelimesi kullanılabilir ancak. O konuda bir kaç nokta var. Sonuçta ileri teknoloji diyebilmek için fark yaratacak bir panel yada yeni bir şey çıkması çıkması lazım, ayrı bir konu :)
    Bence şu anda zaten hiçbir LCD, tüplünün yerini tutmaz kalite açısından, daha epey geliştirilmeleri gerekli. Ama Sony'nin bir çok LCD monitörü gayet iyidir, bazı konularda yetersiz olanları da var ama hayal kırıklığı falan olmaz bilerek alırsan, tıpkı viewsonic'in nec'in süper monitörlerinin yanında çok kötüleri de olduğu gibi. Görüntü kalitesi olarak da çok LCD'ye göre gayet iyi, bu konuda standart'ı düşmez, tabi herkesin LCD monitörleri oyun için kullanmadığını da unutmayalım.

• fiyat+performance diyorsan tabiki jbl bosenın jbl kadar iyi bass vurabileceğini sanmıyorum ama kaliteye önem veren bir marka olduğunu söyleyebilirim bosenın bide parası olanlara hitap ediyor gibi geldi bana jbl bana gore daha ıyı ses sıstem uretıcısı
  • Ya artık kınamaktan başka bir şey yapamıcam ..
    Ses sistemiyle ilgili 1 konudada Logitech kelimesi gecmesin ne olur ya...

Burda JBL ve Bose gibi 2 çok üst seviye ses sistemi (ağırlıklı olarak hoparlor!) üreticisinden bahsediyoruz...
    bunların yanında Logitech in lafının bile anılmaması lazım diye düşünüyorum .... aynı şeyi JBL ve BOSE icin eger mouse üretselerde soyleyebilirim :) ...

Konuya dönücek olursak,
    ben bose ile jbl in herhangi bi modelini karşılaştırmayı cok cok dogru bulmuyorum ...
    Bose kendine bir cizgi çizmiş ... sesi yansıtmak vs vs ... ürünleri daha farklı ... JBL ise daha geleneksel yaklşaımlar kullanıyo ... daha geleneksel bir ses sunuyor... Bose yi begenen begenebilir.. ama begenmeyende hiç begenmez diye düşünüyorum ... Bose ayrı bi marka bence...
    neyse....

Bu arada yukarıda bazı arkadaşlar Sony Lcd lerin ve plazmaların hayal kırıklıgından ibaret oldugunu söylemiş...

Samimiyetle söylebilirimki, ben en büyük hala kırıklıgını evimden çıkıp (Sony hs75ps) ofisime yada arkadaşlarıma gidip "sıradan görüntü veren!" Lg, Philips hatta Samsung ları görünce yaşıyorum ...

bu profesyonel bir kullanıcı görüşü.... bir dergi yada internet sitesinin değil..

Kolay Gelsin ..

• quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

Ya artık kınamaktan başka bir şey yapamıcam ..

Burda JBL ve Bose gibi 2 çok üst seviye ses sistemi (ağırlıklı olarak hoparlor!) üreticisinden bahsediyoruz...
    bunların yanında Logitech in lafının bile anılmaması lazım diye düşünüyorum .... aynı şeyi JBL ve BOSE icin eger mouse üretselerde soyleyebilirim :) ...

Konuya dönücek olursak,
    ben bose ile jbl in herhangi bi modelini karşılaştırmayı cok cok dogru bulmuyorum ...
    Bose kendine bir cizgi çizmiş ... sesi yansıtmak vs vs ... ürünleri daha farklı ... JBL ise daha geleneksel yaklşaımlar kullanıyo ... daha geleneksel bir ses sunuyor... Bose yi begenen begenebilir.. ama begenmeyende hiç begenmez diye düşünüyorum ... Bose ayrı bi marka bence...
    neyse....

Bu arada yukarıda bazı arkadaşlar Sony Lcd lerin ve plazmaların hayal kırıklıgından ibaret oldugunu söylemiş...

Samimiyetle söylebilirimki, ben en büyük hala kırıklıgını evimden çıkıp (Sony hs75ps) ofisime yada arkadaşlarıma gidip "sıradan görüntü veren!" Lg, Philips hatta Samsung ları görünce yaşıyorum ...

bu profesyonel bir kullanıcı görüşü.... bir dergi yada internet sitesinin değil..

Kolay Gelsin ..

kardeşim sen neden celallendinki. adam bose acousitamass 16 ile z2300 ü kıyaslamamış yukarda. sende iyice oku anlarsın onun bose companion 3 olduğunu.. cevahirde s750-bose companion ve z2300 dipdibe duruyor adamda yorumunu yazmış . ha zaten konuyu açan arkadaş fake. ve kendisi sam_sa... konuyu dalga geçmek için açtığıda belli ki gördüğün üzere uzaklaştırılmış kendisi. adamda premier var ne logitec ne bose nede jbl alcağı yok. boşu boşuna kendini paralama. istersen aç kendin bir başlık ve kimse logitech lafı etmesinde üst düzey set karşılaştırması yap. ama buraya gelipte biri bose multimedya sistemi başka bir multimedya sistemle kıyaslayınca millete kızma. isteyen istediğini yazar. konu tamamen yalan konuyu açan tamamen fake . karşılaştırma yazacaksan istediğin setler arasında aç bir topic. millet o ürünler hakkında yorumunu yazzsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

Ya artık kınamaktan başka bir şey yapamıcam ..

Konuya dönücek olursak,
    neyse....

Kolay Gelsin ..

kardeşim sen neden celallendinki. adam bose acousitamass 16 ile z2300 ü kıyaslamamış yukarda. sende iyice oku anlarsın onun bose companion 3 olduğunu.. cevahirde s750-bose companion ve z2300 dipdibe duruyor adamda yorumunu yazmış . ha zaten konuyu açan arkadaş fake. ve kendisi sam_sa... konuyu dalga geçmek için açtığıda belli ki gördüğün üzere uzaklaştırılmış kendisi. adamda premier var ne logitec ne bose nede jbl alcağı yok. boşu boşuna kendini paralama. istersen aç kendin bir başlık ve kimse logitech lafı etmesinde üst düzey set karşılaştırması yap. ama buraya gelipte biri bose multimedya sistemi başka bir multimedya sistemle kıyaslayınca millete kızma. isteyen istediğini yazar. konu tamamen yalan konuyu açan tamamen fake . karşılaştırma yazacaksan istediğin setler arasında aç bir topic. millet o ürünler hakkında yorumunu yazzsın.

tibi ...

bide fırça atsaydın ...

• pardon atopark ta bende nie cellalendiysem. :) kusura bakma. saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

Tüplü TV'de Sony vs Panasonic, Ses sisteminde logitech vs bose..yapmayın arkadaşlar yaw, o kadar uzun boylu değil.
    Burada eleman konuyu laf olsun torba dolsun diye açmış ama devam edelim :)

@Cappalo
    İlk olarak spesifik modelleri karşılaştırmak lazım aslında, burada bahsedilen sinemalar da kullanılan sistemler değil sanırım, en azından ben sinema sahibi değilim.
    Ben beğeniyorum dinlediğim JBL'leri hatta belki tercih edeceğim, ama çok kişi de tercih etmez, hatta hiç tutmaz ve bu kişiler de uzun yıllardır değişik sistemleri denemiş bilgili kişilerdir, kısaca zevk meselesi. Bu konuda o iyidir bu kötüdür demenin de çok anlamı yok herkes kulağına göre beğendiğini alır. Ama bose'un da hiç azımsanmayacak bir performansı var ev sinemasında, keza çok üst sistemler ile kıyaslamazsanız stereo hoperlörleri de başarılı bence. Frekansları belirtmemiş olması bir şey değiştirmez, önemli olan sonuçtur, yani duyduğunuz ve çıkan sestir. Eğer frekans aralığı başlı başına bir etken olsa idi, tüm sistemler aynı olurdu, yada benzer teknik değerlere sahip ucuz hoperlörlerden çıkan sesler rezalet olmazdı.
    İkarahal arkadaşın mesajına +1 yazsam da olurdu aslında bu kadar uzun yazacağıma
    ama itirazım olan tek cümlesi "Aslına en uygun sesi ureten sistemdir", aslında bu doğru ama kastettiğiniz saf ses ise maalesef katıksız ses çoğu kişinin hoşuna gitmiyor, özellikle çok üst düzey bu tip sistemleri ilk defa dinlediğinizde hiç sevmiyorsunuz, kendi adıma konuşuyorum tabi ki, belki alışkanlık yada algılama ile ilgilidir bilemiyorum.

Artı şunu unutmayın, bose her yerde pahalıdır ama JBL'de abartı pahalı Türkiye'de, fiyat konusunda karşılaştırma yaparsanız göz önünde bulundurmak lazım.

Sony konusunda daha çok şey söylenebilir de kısa keselim, İkarahal'ın dediğim tek nokta dışında tüm mesajına katılıyorum, mesajına yanlış demişssiniz ama bence sizin verdiğiniz bilgiler tamamen yanlış, ilk defa da sizden duyuyorum bunları. Trinitron tüplerin bahsettiğiniz problemleri yoktur, dayanıklılık konusunda ispatlanmış bir pozisyonu da var. Sony'nin en güçlü olduğu alan da TV'dir. Elbette herkesin beğenisi ve tercihleri farklı olabilir, ama bu da bazı gerçekleri değiştirmez. Ses sistemlerinde, donanımda vs vs sony'den çok daha iyi alanında uzmanlaşmış üreticiler olabilir ama sony ve benzer "marka" olmuş şirketlerin ürünleri hep belirli bir standart üzerindedir.
    Yine spesifik modelleri kıyaslamak gerekli ama genel bakarsak; tüplü tv konusunda da sony bir adım öndedir, özellikle bu konuda hele hele panasonic gibi bir firma ile asla kıyaslanmaz. Panasonic'in adı bile geçmez diğer firmaların yanında TV konusunda. Neden bu isimlerin "marka" olduklarını anlamak için yakın tarihçelerine bakmanız bile yeterli. Sony'nin listesinde "world's first (dünya'nın ilk)" diye başlayan onlarca cümle görürsünüz.

Saygılar.
    Merhaba arkadaşlar

Shebumi, önemli olan sonuçtur diyorsunda, Bose frekans aralıklarını vermeyip birşeyi veya
    birşeyleri bizden saklar gibi, yani frekans aralığını vermemesi sadece birşeylerin belirtisi, bu belirtinin
    dayandığı gerçek ise Bosenin özellikle sinemada duyulan ani ve şiddetli seslere eyilim göstermesi, peki
    geniş frekans aralığına sahip müziklerde ne olacak? jbl`in müzik performansı belli, ya Bose?
    Tüm bunları teraziye ilave ederseniz, Bosenin tartışılır ses sadakati ve yüksek fiyatı ile JBL`i makul
    kıldığını görebilirsiniz.

Trinitron ise inanılır gibi değil, 20 yıldır trinitronu evirip çevirip sattılar, shebumi sen panasonic`in quintrix f
    resim tüplerini biliyormusun?Panasonic ile Sony nasıl kıyaslanmaz? Sony`nin şu andaki en büyük endişesi
    Matsushita elektronik, ve Matsushita elektronik iki önemli markayı dünyaya sunmuştur, Panasonic,Technics.
    Neden iki televizyon arasındaki yazmış olduğum farklılıkları dikkate almıyorsun? neden gerçek dışı bir şeyi
    yazıyim? Quintrix f teknolojisi trinitrona göre yenidir ve trinitronun saltanatına son vermiştir.
    Çıkardığı problem ise çok hassastır, yazımda bu kelimeyi kullandım, dolayısıyla pek çok problem kullanıcı
    tarafından rahatlıkla algılanmayabilir, Trinitronlar 5 yılını doldurduktan sonra garip bir problem çıkarıyor,
    özellikle beyaz arka fonda görünen renk problemi, 5 yılını doldurmuş bir trinitronda dvd izleyip özellikle T harfine bakmanı tavsiye ederim, T harfinin iki yanındada garip renkler görüceksin. (Teknik servis)
    Panasonic görüntü teknolojisinde sony`i geçmiştir, Quintrix f tüpüne sahip panasoniclere bakmanı tavsiye ederim, özellikle renklerin çok daha berrak ve sıcak olduğunu görüceksin, av terminallerinden gelen
    video sinyalini adeta kendi menüsü gibi vermeside cabası, donuk ve pürüzsüz, sony ise sanki anten girişinden
    video sinyalini veriyormuşuz gibi gösteriyor, tabiki aynı fiyat aralığına sahip iki televizyon kıyaslanmalı,
    ben önceki yazımda verdiğim fiyat düzeyine sahip iki modeli kıyasladım.

Yazışmak üzere

• cappalo, tabiki önemli olan sonuçtur. Benim mantalitem budur.

İşlemci alırken kaç tane tranzistör içerdiğine yada üretim tekniğine bakıp alınmaz ki, performansına stabilitesine bakılır. Hadi göreceli olsun; müzik cd'si alınırken sanatçının konservatuar eğitimi alıp almadığına bakılmaz ki..beğeniye zevke bakar. premier setlerde 20Hz-20KHz onu mu alalım. Bir şekilde yapmış adamlar (kullandıkları teknik konusunda tam anlamıyla bilgim olmadığı için girmek istemiyorum).

Bu tip teknik bilgileri saklamaları çok doğal, bunları verseler muhtemelen diğer ürünlere göre kağıt üzerinde çok zayıf görünecekler. Premier'den bile kötü durabilirler Peki bunları vermeleri, hoperlörlerin pratikteki performansını etkileyecek mi ? hayır ama mesela watt'a ve hz'e göre sistem alan birisi asla bu hoperlörleri dinlemeyecek bile, fiyatı ucuz dahi olsa ve bu hep alehine kullanılacak neden zor durumda bıraksın kendini.

Burada anlatmak istediğim kesinlikle bose iyidir kötüdür falan değil, bu zaten göreceli, isteyen istediğini alsın..ama ben sinema performansını beğeniyorum. Stereo için hop. ları hakkında yorum yapmam pek doğru olmayacak, fazla bilmiyorum çünkü, kısa süre iki modelini dinledim.

Almayı düşündüğüm sistemler arasında bose'u eledim ama JBL vardı onu da eledim. F/P'den bahsedip durur bazı arkadaşlar, ama şunu hesaba katmazlar ;

US'te 1300$ burada 1800$ gibi bir fiyatı var bose'un mesela..US'te 1300$'a önlere ve arkalara E-100 koyup, center e35 sub'i da 250p alıp üzerine de avr alabilirsiniz bu paraya (önlere arkalara e-100 koymam ama örnek olsun) ..tabiki oradakiler f/p'den bahseder, dergiler best buy der, bütün incelemelerinde bu fiyata bu performans çok iyi derler.
    bose her yerde pahalı..Burada JBL aynı sistemi toplamaya kalkınca best buy'i görüyorsunuz..4000$'dan aşağı biraz zor çıkarsınız dediğim sistem için çin üretimi olanları tercih etmezseniz. (dediğim sistemle acc 15'i falan kıyaslama yapmıyorum, burada da herşeyi açıklamak zorunda kalıyoruz, anlamak isteyen demek istediğimi anlamıştır ) biri f/p çok kötü diğeri iyi değil..türkiye'de JBL bence haddinden pahalı.

Nacizane fikrimdir, bu konuda bilgim de 3-4 aylık piyasa araştırmam ve dinlediğim sistemlerdir.

Trinitrona gelirsek, teknik olarak hiç alakasız bir adam olsaydm dahi, en azından bizimkilerin tam 23 senedir kullandığı sony 70 ekran TV'ye bakıp böyle bir sorun yoktur diyebilirdim. burada katılacağım tek nokta Quintrix'in de güzel olduğu, ama Panasoniclerin de bazıı problemleri var girmeyelim çünkü itirazım panasonic tv'ler iyidir değil, sony gibi bir markanın sırf pahalı ve sektör hakimi diye hiçe sayılmasıdır. Panasonic biraz göstersin kendini ondan sonra Sony vs Panasonic diyelim, "marka olmak" başka bir şey onu anlatmaya çalışıyorum. :)
    Bir firma illaki büyük diye, kötülenmesi saçma geliyor bana.
    Bu konuda daha kısa yazdım ama ses sistemlerinden daha çok bilgim vardır en azından teknik olarak. tv piyasasında da çalışmadığım ve/veya çok ilgilenmediğim için çok geniş ürün bilgim yoktur, sadece kısa bir süre bir tv fabrikasında ar-ge'de staj yapıp sonra da kısa bir süre çalışmışlığım, TV tüpünde düzgün topraklama olmadığı için 25.000 volt yüzünden duvara yapışanları toplamışlığım var.

Bu konuda spesifik ürünleri karşılaştırmak daha iyi olacak kanısındayım, sizin varsa bilginiz paylaşın hem de alacağım tv için ön bilgi olur, herkes de yararlanır.

herhalde bugune kadar yazdığım en uzun yazı oldu, laf olsun torba dolsun diye fake birinin açtığı topic için oldu ama neyse

Saygılar.

• Konu baslıgına gore cok dagılmıs dallanmıs ama devam

Marka golgesinde tabıki kalmamalı, ama ciddi konusunda uzman yıllarını vermis oncu firmalarıda hak ettigi yerde tutmalı. Cunku digerlerinden farkları var.

Biz malesef teknolojide cogunlukta kalitesine bakmaksızın ucuz urun pesinde kosan bilincsiz milletiz.
    Bu konudada malesef cok somuruluyoruz.
    Mesela mp savası bir kac yıl once basladi. Oncu dısında firmalar insanları mp li yuksek olan makina daha iyidir diye uyduruk makinaları dusuk fiyatlara satıp durdular. Bir sure sonra anlasıldıki mp hersey degil ondan once bakılması gereken lens ve cmos ccd gibi kavramlar varmıs. Onlar 100 usd den 3 mp makina satarken iyi firmalar aynı cozunurlugu 300 usd den satıyordu. Ucuz diye alıp 2 gun sonra arızadan yada dusuk performansından dolayı koseye, cope atıyoruz. Aynı kategori urun baska markada cok daha yuksek fiyattan satılıyorsa once neden pahalı sorusu ile arastırılıp oyle degerlendirilmeli. Sonra sonuc cıkarılmalı.

Yine aynı bilincsizlikle plazma ve lcd lere tonla paralar verilip guzelim crt tv ler bilincsizce koseye atılıyor. HD yayın olmayan ortamda panellerde iyi goruntu bekleniyor. Panel ekranlar ,normal yayınlarda 100 HZ duz crt tv lerin yanına yaklasmıyorken insanlar sadece kendini kandırıyor. Ustelik avrupada bile yıllar sonra hd standart olacakken Turkiyede daha cok zaman olmalı.

Pahalı urun iyidir mantıgı olmaz zaten. Fiyat/performans olayıda burdan cıkar.
    Ben bose 701 kullanıyorum. Son satıs fiyatı 1500 euro civarıydı. İyi olmasına karsın o fiyatı kesinlikle haketmiyor. Sıfır alacak olsam o fiyata cok daha iyi urunler var, gider onlara bakarım. Uygun fiyatla karsıma cıktıgı icin aldım. Ama bilirimki bose de bu konuda belli bir yerde hatrı sayılır isler yapmıs.

LOGITECH firması mouse,klavye,kulaklık,webcam,joystic vb. multimedya urunleri konusunda calısan bir firma. Fiyatına gore iyi speakerleri var tabi. Fakat bu firmayı bose ile aynı kefeye koymak yanlıs. Daha uygundur begenmisindir LOGITECH speaker alırsın ayrı konu ama bose isim yapmıs sadece verilmez o parada denmez. Dinleyerek alacaksın, kagıt uzerinde yazanlarda cok kaile alınmamalı tabi. Zaten kagıda bakarsanız 200 watt rms diyor . Logitech Z-2300 de 20 cm bas surucu var bosede 13 cm. Bu da goz onune alınmalı.

Bose ses gucu konusunda bazı urunlere gore yetersiz olabilir. Uzmanlıgı daha cok kucuk boyutlarda max performanstır. O yuzden karsılastırdıgınız urunlerin hop capları ile karsılastırın.

Sony, panasonic olayı ise zaten aynı kategoride ve fiyatlarıda birbirine yakın urunler. Bende panasonic tv lerin cok basarılı oldugunu forumda dile getirmistim. Burda tartısacak bir sey yok.

Aslına uygun ses ise bu konuya gonul verdiyseniz zaten o noktaya gidiyorsunuz. İlk baslarda sevmesenizde zamanla suslu dengesiz ses kulagınızı cok tırmalıyor yoruyor. Sonra en dogal sesi aramaya baslıyorsunuz. Hiend cihazlara, lambalılar dunyasına falan giriyorsunuz.

Konusunda oncu olmus, ilkleri gerceklestirmis, yıllarca uzmanlıgını bu konuda gelistirmis ve kendini ispatlamıs firmaları karalamadan once biraz daha dusunun.

Dusunun karsınıza aynı kategoride 2 secenekli urunler geldi hangilerini secerdiniz ?

mercedes, opel
    centrino , amd tabanlı laptop
    nikon, casio foto makinası
    sony, arcelik tv
    b&w, sony speaker
    tdk cd, fly cd
    Philips, beko dvd player

Cevap cogunlugunu belli aslında, kalitesini ispatlamıs guvenle alabileceginiz isimler belli. İste bence marka ve isim yapmak budur. Kaliteli urunler sunmak ve guven vermek.

Bu konu cok uzar ben burda bitiriyorum.

Saygılar.

• Merhaba arkadaşlar

Shebumi, Elbette verilen teknik değerler gerçeği yansıtmadığı taktirde, konu bilimsellikten çıkıp
    ticari aldatmacaya dönüşecektir, o halde ne yapmak gerekir? tarafsız, teknik donanımı olan ses bilimi tutkunlarına dikkat yöneltmeli, bir sistemin teknik verilerinin elde edilebilmesi için, temini çok pahallı olan
    donanımların bir araya getirilmesi gerekir, birileri bir ses sistemi yapıp bundan para kazanıyorsa, birileride
    sistem verilerinin elde edilmesi için cihazlar yapıyor ve bundan para kazanıyorsa, sunulanların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını anlayabilmemiz kolaylaşır, işte çılgın diyebileceğiniz bazı insanlar bu donanımlar ile cihazları sınıyor.
    Bose ise daha önce bahsettiğim ses etkileri ile ön pilana çıkıyor, yani bose kaynaktan gelen ses sinyaline form verip insan algılarını okşuyor.
    Tabi insanoğlu herşeyin merkezinde yer aldığı için kişinin değer yargılarına istinaden cihaz beyenilir veya
    beyenilmez, bu iki kanaatin ortasında başka kanaatler vardır, az beyendim ve ortalama düzeyde gibi.
    Ama bu kişilerin teknik sonuçlarından uzaklaşmamak gerekir, çünkü şirketlerin ne yapmaya çalıştığını ve
    hangi ticari politikaya sahip olduklarını anlayıp şirketlerin zihnimizdeki yerlerinin daha gerçekçi oluşmasını
    sağlayabilir, herhangi bir şirket herhangi bir ürünü ile 2 birim niteliği sunabiliyorsa, yarında o nitelikte ürün
    üretecek diye bir kaydede yok, aynı durum benim sony markasını yok saymayıp, bu arada akrabalarım
    bana ``SONYMAN``der, düneyin sony trinitron ile, bugün Panasonic Quintrix ile makul ise, bunun ar-ge
    sonucu olduğu gerçeğe dahildir, basit bir prensip ``Finanse eden sonuç alır``(istisnayi durumlar dışında)
    Sony bugün gelirinin 3`de 2`sini elektronik alanından kazanıyor, Sony`nin en büyük endişesi menşeyinden
    geliyor, Matsushita elektronik büyük bir çıkış içerisinde ve Sony Matsushita elektroniğin karşısına geçebilmek
    için binlerce çalışanı işten çıkardı, buradan gelecek gelirin elektronik departmanlarına aktarılacağı hiç şaşırtıcı
    değil, ben 1 yıldır panasonic televizyon kullanıyorum, herhangi bir problem ile karşılaşmadım ama televizyon
    çok az ısınıyor ve bu durum parçaların birbiri ile uyumunu işeret eder gibi, ben crt televizyon alacak kişilere
    2000 ve 1000 ytl arası tüm Sony ve Panasonic modellerinde Panasonic`i tavsiye ediyorum, Sony almaya
    karar verip Panasonic televizyonlarının önemli ayrıntılarda fark attığını görüp Panasonic televizyonlarından
    birisini almış bir kişi olarak.

İkarahal, HDTV`ler için dediklerine katılıyorum, ``Logitech Z-2300 de 20 cm bas surucu var bosede 13 cm. Bu da goz onune alınmalı`` Problem bu noktadan çıkıyor, soruyorum kaç kişi 7 cm yer kazanmak için bose`ye o kadar para verir, bose 20 cm sürücü ilave etse, evet bose diğer ayrıcalıkları nedeni ile bu kadar
    pahallı diye yaklaşabilirdik. bose bir ayrıcalık üretirken diğer yandan ayrıcalıksızlık sunuyor.

mercedes, opel
    centrino , amd tabanlı laptop
    nikon, casio foto makinası
    sony, arcelik tv
    b&w, sony speaker
    tdk cd, fly cd
    Philips, beko dvd player

Kardeşim bu örnekler arasında dağlar var, bu örnekler içerisinde niteliği düşük olanı sadece ucuz mal arayan
    bir kişi alabilir, niteliğine pek bakmadan.
    Fiyat/Performans oranının formülü basittir, önemli olan ürünün niteliğini anlayabilmektir, zor olan gerçeği tüm
    hatları ile algılıyabilmek, geriye ise basit bir formülü karar için işleyebilmek kalıyor.
    Örnek:Herhangi bir malın niteliği 4 birim ve fiyatı 6 birimdir, diğer malın niteliği ise 3 birim ama fiyatı 4birimdir
    Dolayısı ile verilen örneklerin arasında dağlar kadar nitelik farkı olmamalıdır, buradada görüldüğü gibi örnek
    verilen ikinci mal F/P oranı yüksek makul maldır.

Sony yıllardan sonra lcd BRAVİA serisi ile görüntü alanında ayrıcalık taşıyan bir teknoloji kullanıyor, belki yaptığı yatırımların meyvesini topluyordur, kim bilir belki gelecekte Sony BRAVİA serisinden bir televizyon alırım.

Hadi kendinize iyi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cappalo -- 4 Nisan 2006; 4:06:18 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.