Şimdi Ara

BOSE Sinema Ve Müzik Sistemleri Genel Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
16
Favori
42.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Müzikte yetersiz ama sinemada neden yeterli? Müzikal film izliyorsam ne olacak, ya da soundtrack'i iyi bir film, ünlü bir müzisyenin hayatını konu eden film, en dokunaklı sahnesi müzik ile alakalı ya da müzik eşliğinde verilen bir film?

AM'de belli frekanstaki sesleri bas ünitesi çıkarmıyor mu? Sol kanaldan gelmesi gereken bir ses sub ünitesinden geliyor ise filmin içine edip kendi yorumunu katıyor sayılmaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: ikarahal

Pek değerli saygıdeğer hocam;
    Niyetin kırıp dökmek değil öncelikle bunu belirteyim ve Yanlış anlamaz iseniz bir nokta dikkatimi çekti,hasbelkader Bose başlıklı yazıları okurken eski yazılarınızda Bose'ninde Stereo performansının çok iyi olduğunu belirtmişsiniz....Özellikle 701 den örnekler vererek patentli olduğu vs..vs..vs..,hatta Bose Stereo da iyi değil diyenlere dahi 701 i kendinizinde kullandığı bir hoparlör olduğunu ve referans göstererek örneklemeler yapmışsınız 901 den sonraki en iyi hoparlörü diyede belirtmişsiniz gerçi arada birde 802 vardı şimdi üretilmiyor ama herneyse konumuz o değil....dikkatimi çeken son dönemdeki yazılarınızda bu fikrinizin yerini Bose'nin stereo konusunda yeterli olmadığı eksik kaldığını sinemada gayet tatminkar olduğunu bas üretmede gerçekten çok başarılı olduğunu etkileyici bir atmosferi olduğunu ki katılıyorum,ama stereoda çok iyi olmadığını belirtmişsiniz ,merakımı celbeden şu eski yazılarınızda Bose Stereo konusunda gayet tatminkar yeterli bir hoparlörken ne olduda son yazılarınızda fikrinizde değişiklik oldu?

Bende Bose kullanıcısıyım hem AM 15 seri 3....hemde 701 kullanıcısıyım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Can Bey teşekkürler...

Rica ederim

bose konusunda yorumum ise tam bir hayalkırıklığı oldu benim için detaylardan çok yoksun bu işe yeni başlayanlar için belki ama kulakları az çok üst düzey sisteme alışmış birisi için tam bir felaket

Kulakları çok üst düzey sistem derken bunu biraz açabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Can Bey teşekkürler...

Rica ederim

bose konusunda yorumum ise tam bir hayalkırıklığı oldu benim için detaylardan çok yoksun bu işe yeni başlayanlar için belki ama kulakları az çok üst düzey sisteme alışmış birisi için tam bir felaket

Kulakları çok üst düzey sistem derken bunu biraz açabilir misiniz?

az çok üst düzey yazıyor orada bir önceki postunda sadece okuyorum yazmışsın ama sadece okumakta yetmiyor anlayarak okumak lazım tabi alıntıyı art niyetli yapmadıysan benim kullandığım sistemleri az çok bilir ev sineması başlığı altındaki arkadaşlar o yüzden belirtmeme gerek yok ama yazdıklarında art niyet varsa
    bir kulp uydurmaman için onkyo 3007,3008,3009 yamaha dsp z7,3067,3010 pioneer lx 55,73,83 denon 4311 marantz 7005 focal chorus serisi, Kef iq serisi, tannoy revolution serisi kullandığım ürünlerin bir kaçı yukarıdada bahsettiğim gibi az çok üst düzey ürünler sayılır

• quote:

az çok üst düzey yazıyor orada bir önceki postunda sadece okuyorum yazmışsın ama sadece okumakta yetmiyor anlayarak okumak lazım tabi alıntıyı art niyetli yapmadıysan benim kullandığım sistemleri az çok bilir ev sineması başlığı altındaki arkadaşlar o yüzden belirtmeme gerek yok ama yazdıklarında art niyet varsa
    bir kulp uydurmaman için onkyo 3007,3008,3009 yamaha dsp z7,3067,3010 pioneer lx 55,73,83 denon 4311 marantz 7005 focal chorus serisi, Kef iq serisi, tannoy revolution serisi kullandığım ürünlerin bir kaçı yukarıdada bahsettiğim gibi az çok üst düzey ürünler sayılır

Bu ürünlerin içinde Ürün markasının referans ürünü olan model var mı?şayet yoksa üst düzey ürün denilebilir mi?Niyetim polemik yapmak değil cahilliğimi bilgilerinizle azaltmak.

• quote:

quote:

Bu ürünlerin içinde Ürün markasının referans ürünü olan model var mı?şayet yoksa üst düzey ürün denilebilir mi?Niyetim polemik yapmak değil cahilliğimi bilgilerinizle azaltmak.

Araştırın bakın internetten var mı yok mu ref olan modeller bilemiyorum şayet yoksa o dahada kötü demek illa referans ürünle karşılaştırmak gerekmiyor demek oluyor
    orta sınıf bir sistem bile daha iyi demek oluyor AM 10 dan kaldı ki az çok üst düzey diye belirtmiştim yine belirteyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 18 Haziran 2012; 21:09:59 >

• quote:

quote:

quote:

Araştırın bakın internetten var mı yok mu ref olan modeller bilemiyorum şayet yoksa o dahada kötü demek illa referans ürünle karşılaştırmak gerekmiyor demek oluyor
    orta sınıf bir sistem bile daha iyi demek oluyor AM 10 dan kaldı ki az çok üst düzey diye belirtmiştim yine belirteyim dedim

Ben konuyu baska yone cekeyim...

Sayin Can Derman, kullandiginiz AVR'ler asagi yukari ayni seviyede, markalarin flagship olmasa da ust duzey urunleri. Neden birbirine bu kadar yakin bu kadar cok sayida cihaz aldiniz, aralarinda ciddi farklar varmiydi, bir de marka bazinda farklar anlamlimiydi?

Benim alma tarzimin tamamen disinda oldugu icin merak ettim..

• Sayın
    asukrumercan

teknolojileri farklı olsada üç aşağı beş yukarı ufak farklar dışında hepsinin performansı aynıydı aralarında şöyle bariz fark vardı diyemem çünkü kullandığım hoparlörlerde sabit değildi hepsini farklı hoparlörler ile denemiştim ama audyssey kullanan cihazlar sinemada diğerlerine oranla başarılıydı tabi dyn volume açmadığınız sürece eğer açık olursa çok fazla compression yapıp surround harici diğer kanallara gelen efektleri öldürüyordu.

Değiştirme sebebine gelince siz deyin doyumsuzluk ben deyim aç gözlülük siz deyin hastalık ben deyim manyaklık sanırım başka şekilde ifade edemem
  • quote:

Değiştirme sebebine gelince siz deyin doyumsuzluk ben deyim aç gözlülük siz deyin hastalık ben deyim manyaklık sanırım başka şekilde ifade edemem

Ben buna en iyisi insanin kendini rahatlatmasi diyeyim.

benim de bu aralar hic ihtiyacim olmamasina ragmen sadece retina display'i eklendigi icin yeni macbook pro alsam mi diye kafamda dusunceler geciyor..

Bunlar hic bitmez. Benim alisverislerin sizinkinden farki burada kolay satamadigim (belki de psikolojik olarak istemedigimden) icin farkli alanlarda urunleri almak istemem..

*** gecen hafta da Harley'ci bir arkadasim sende al bu aralar iyi indirim var deyince aklimda bir de Harley soru isareti uyandirdi... Bildigim bir konu da degil ama ozellikle belirli yastan sonda bu tip meraklar insana cazip geliyor...

• Şöyle motor üzerinde yakışıklı bir foto isteriz.
  • Orijinalden alıntı: asukrumercan

*** gecen hafta da Harley'ci bir arkadasim sende al bu aralar iyi indirim var deyince aklimda bir de Harley soru isareti uyandirdi... Bildigim bir konu da degil ama ozellikle belirli yastan sonda bu tip meraklar insana cazip geliyor...

Vay...

Yakışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Şöyle motor üzerinde yakışıklı bir foto isteriz.

Bir de film eklerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Bir de film eklerim..

Bu videodakiler gibi sen de takunyalarla motordan sarkma sakın.

http://www.youtube.com/watch?v=YOoHLAIbjLM

• Orijinalden alıntı: teknika

Vay...

Yakışır.

Biraz saclari uzatip, gobek yaparsam daha fazla yakisir diye dusunuyorum...

Suudi'de cok havam olur...

• Orijinalden alıntı: asukrumercan

Orijinalden alıntı: teknika

Vay...

Yakışır.

Biraz saclari uzatip, gobek yaparsam daha fazla yakisir diye dusunuyorum...

Suudi'de cok havam olur...

Arabik kıyafetlerin içinde zaten saçların görünmez ama göbek hakikaten yakışabilir. Bir de top sakal ve eline tesbih. Üff süper. Tam arabic. Harleyin üstüne de bindin mi? Değme keyfine gitsin.

• quote:

quote:

quote:

Bir de film eklerim..

Burada eminim motor versiyonlari da vardir.. Onlarla takilirim artik..

• quote:

quote:

Burada eminim motor versiyonlari da vardir.. Onlarla takilirim artik..

Harika.

• Orada önce bunla tecrübe yapıyorlarmış.

xalko311youtube
    Arap İşi Motorsiklet
    http://www.youtube.com/watch?v=QwoKkgKI2ug

• Buldum!

http://www.youtube.com/watch?v=TU4qGBcTDn8

Bak bu da güzel.

d3hS3tyoutube
    Cilgin arap ,))) manyak bu adam
    http://www.youtube.com/watch?v=F-dVGnF-0GU&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 19 Haziran 2012; 9:14:13 >

• quote:

Pek değerli saygıdeğer hocam;
    Niyetin kırıp dökmek değil öncelikle bunu belirteyim ve Yanlış anlamaz iseniz bir nokta dikkatimi çekti,hasbelkader Bose başlıklı yazıları okurken eski yazılarınızda Bose'ninde Stereo performansının çok iyi olduğunu belirtmişsiniz....Özellikle 701 den örnekler vererek patentli olduğu vs..vs..vs..,hatta Bose Stereo da iyi değil diyenlere dahi 701 i kendinizinde kullandığı bir hoparlör olduğunu ve referans göstererek örneklemeler yapmışsınız 901 den sonraki en iyi hoparlörü diyede belirtmişsiniz gerçi arada birde 802 vardı şimdi üretilmiyor ama herneyse konumuz o değil....dikkatimi çeken son dönemdeki yazılarınızda bu fikrinizin yerini Bose'nin stereo konusunda yeterli olmadığı eksik kaldığını sinemada gayet tatminkar olduğunu bas üretmede gerçekten çok başarılı olduğunu etkileyici bir atmosferi olduğunu ki katılıyorum,ama stereoda çok iyi olmadığını belirtmişsiniz ,merakımı celbeden şu eski yazılarınızda Bose Stereo konusunda gayet tatminkar yeterli bir hoparlörken ne olduda son yazılarınızda fikrinizde değişiklik oldu?

Bende Bose kullanıcısıyım hem AM 15 seri 3....hemde 701 kullanıcısıyım...

Bose 701 icin yazdıklarımda hic tutarsızlık olmadı. İlk aldıgım gun bile 1500 euro fiyat bicilip boyle iscilik olurmu dedigimi cok iyi hatırlıyorum.
    Bose 701 i artı eksileri ile hep tarafsız sekilde anlattım yazdım.
    Hifi bir hoparlor olmadıgını her defasında vurguladım. 701 in teknolojisini tasarımını ic yapısını cok begendigimi farklı bir ses rengi oldugunu her zaman vurguladım.
    Pazarlama tarafının cok guclu oldugunu hep belirttim. Fiyat /performans acısından pek iyi olmadıgını hep belirttim.

701 deki derin yumusak bas cevabını ve cevresel ses olayının bambaska oldugunu ama orta seslerde zayıf kaldıgını detaylarda tatmin etmedigini klasik, jazz turevi muziklerde yetersiz kaldıgını ama pop ve rock turevinde iyi oldugunu hep belittim. Stereo performans iyi ama bu muzikal performans anlamına gelmiyor. Direkt ve yansıyan ses olayı sayesinde iyi bir yerlesimle heryerde dolu dolu stereo sesi algılıyorsunuz. Oyleki bir hoparlorun yanında bile dursanız tasarımdan dolayı diger hoparlorun sesi size cok net ulasıyor ve stereo algılanıyor. Klasik sistemlerde hoparlorler tek yone baktıgından eskenar ucgen seklinde durmanız gerekir ama 701 de bu sart degil.

Yıllardır bose hakkında yazarım hep bu yonde degerlendirdim. Bazen 701 i aradıgımda olur. Satmasaydım kenarda dursaydı keske cunku teknolojisi cok farklı o bile yeter.

Am serisi muzikte cok vasat, zaten amac muzik degil full range calısmayan sistemin muzik cevabı ideal olamaz. Am 5 bile cok vasat. Bir sure kullandım.
    Am10 da yakın arkadasımda var muzik performansını bilirim arkadasta memnun degildi 701 leri o aldı zaten.
    Hem muzik performansı hem sinema olsun diyorsanız o zaman genis frekans aralıgında calısan uydular alacaksınız. Mesela uydular yerine 201 koyacaksınız. Bosenin uyduları ile muzik olmaz. Hacim ve captan dolayı ne doygun orta bas cevabı verebiliyor nede cok ust frekanslara cıkabiliyor.

2 Şubat 2007 de yazdıgım yazılardan alıntılar

701 icin ''detay ses seviyorsan bu speaker uygun gelmeyebilir'' diye yazmısım.

Baska alıntı:

''Sub+uydu sistemleri sinema icin yapılırlar yani efekt icin. Neden muzik dinlemek soz konusu oldugunda Sub+uydu sistemler tercih edilmez cunku midbas ve tiz frekanslarda bosluklar olur bu tum sub+uydu sistemler icin gecerlidir. Kuplerde tweeter yok, genis band calısan tek driver var cok yuksek frekanslara cıkamaz ama zaten buda aranan bir sey degil onemli olan efektleri max sekilde ulastırmaktır. O sitede kuplerin boyutunda ve ozelliklerinde baska bir firmanın hoparloru alıp baksınlar tizler kaca kadar cıkıyor nasıl bir ses performansı sergiliyor, calısma aralıgı ne kadar. Cok daha gerisinde kalacaktır. Tweeter destegi olmadan hicbir kabin 16-20 Khz e cıkamaz zaten''

Baska alıntı:

701 icin ''Cunku ciddi anlamda spl kaybı oluyor. '' Yakın zamanda ss-x90ed lerdeki yazımdada 701 icin bunu aynen yazmıstım.

Gordugunuz gibi 2007 ile bu yıl yazdıgım yazılar aynı yonde.

Forumda http://forum.donanimhaber.com/m_11832100/tm.htm baslıgına bakın yazılarımı okuyun sonra bu sekilde bir yorum yapın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Haziran 2012; 10:22:21 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.