Şimdi Ara

BOSE Sinema Ve Müzik Sistemleri Genel Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
662
Cevap
16
Favori
42.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bose AM5 serileri arasında ne gibi farklar vardır. yani seri 1,2,3 olanlar arasında. kimisinin arkasında klips varken, kimisinde vidalı terminaller falan var. kısaca bi izah edebilirmisiniz. hangi seri daha iyidir ve alınmalıdır. fiyat hakkında bikaç yerden baktığım kadarı ile bir fikir oluştu aklımda ama serileri tanımıyorum.. kısaca bilgi alabilirsem sevinirim. şimdiden teşekkürler.
    bide uygun fiyatlı AM5 satmak isteyen varsa pm atabilir..
    yada 5352555092 çaldırın ben ararım.
    saygılar sevgiler..
  • Slm

Am5 pasif sistemdir, amfisi bulunmaz harici bir kuvvetlendirici ile surulur. Muzik dinlemek amaclı tasarlanmıstır. Aktif alcak gecirgen olmadıgı icin dusuk frekans cevabı daha genistir. 36 dB band pass sistem ile etkilidir ama bu sistem bazı frekansları kısa devre eder. Fakat 2+1 gibi sistemlerin klasik davranısı malesef am5 tede vardır. Boyutundan buyuk isler cıkartır tabi ama full range calısmaz. Frekans boslukları fazladır. Pop turevinde pek anlasılmaz ama blues, jazz, klasik turevi muziklerde eksikleri bayagı ortaya cıkar.

Ses karakteri yogun ve derin bas var ama orta bas frekanslar yok, vokal seslerde geride ve tiz frekanslar uydu driver yapısından dolayı cok yukarlara cıkamıyor. SPL degeride dusuktur watt ları biraz heba eder guclu amfi ile surmekte fayda var. Uygun bir sekilde yerlestirmek cok onemlidir. Yer secer.

Muzikal anlamda 301 daha verimli olacaktır.

BOSE Sinema Ve Müzik Sistemleri Genel Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Nisan 2012; 17:45:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Slm

Am5 pasif sistemdir, amfisi bulunmaz harici bir kuvvetlendirici ile surulur. Muzik dinlemek amaclı tasarlanmıstır. Aktif alcak gecirgen olmadıgı icin dusuk frekans cevabı daha genistir. 36 dB band pass sistem ile etkilidir ama bu sistem bazı frekansları kısa devre eder. Fakat 2+1 gibi sistemlerin klasik davranısı malesef am5 tede vardır. Boyutundan buyuk isler cıkartır tabi ama full range calısmaz. Frekans boslukları fazladır. Pop turevinde pek anlasılmaz ama blues, jazz, klasik turevi muziklerde eksikleri bayagı ortaya cıkar.

Ses karakteri yogun ve derin bas var ama orta bas frekanslar yok, vokal seslerde geride ve tiz frekanslar uydu driver yapısından dolayı cok yukarlara cıkamıyor. SPL degeride dusuktur watt ları biraz heba eder guclu amfi ile surmekte fayda var. Uygun bir sekilde yerlestirmek cok onemlidir. Yer secer.

teşekkürler dostum.
    pasif olduğunun farkındayım. ben sadece AM5 modellerinin arasındaki, serilerin arasında belirgin faklılıklar varmı onu merak ediyorum. seri I, seri II, seri III 'ün arasındaki farklılıklar nedir onu kastetmiştim.
    bide watt heba eder demişsiniz bu konuyu yeni duydum. tabiki düşük amfi ile yüksek watt isteyen hop sürmek yerine , yüksek güçlü amfi ile düşük watt ile beskenebilen hoparlör sürmek daha akıllıcadır denir. bende katılırım bu orantıya ama bende pioneer plazma var . kitapçığında 2x17watt değeri yazılı. amacım tv'ye takmaktı bu 2+1'i..
    tv'min düşük watt değerinden dolayı AM5'i tercih etmemem'mi gerekir..?
    oysaki yüksek watt ile de beslenebilen hoparlörleri gayet doyurucu bir şekilde besleyebiliyor pioneer LX5090.. bizzat denedim. çok iyi o konuda.
    acaba bose AM5 'e 2x17watt çokmu az gelecek. (içindeki Crossow devresi yüzünden)..
    pio tv'de kullanan varmı herhangibir bose seti?

• tv nin cıkısına am5 kesinlikle olmaz. Besleyemezsiniz. 17 watt degerinide %10 thd ile yani yırtınarak verecektir o daha zararlı. Sonucta tv cıkısının bir stereo amfi gibi olamayacagı kesin. am5 stereo amfi ile surulecek speaker.
    Watt ları heba eder dogru. Cunku SPL degeri dusuktur. Bunun sebebide 3 odalı gelismis band pass yapısıdır. Derin ve yumusak bas cevabı vardır, port sesi dusuktur ama 3 ncu odada akustik bir kısa devre sozkonusudur.
    Buda yaklasık 100 Hz civarlarına akord edilmistir.Bu 3 ncu oda kısa devre yuzunden spl performansını ciddi anlamda dusuruyor. Bose am5 ve bose 701 kullandım bas uniteleri aynı yapıdalar. Hatta am5 DIY calısmam bile oldu. spl degeri dusuk olan speakerlar daha fazla amfi gucu ister. her 3 dB 2 kat etki cevabı verir. Yani SPL si 90 dB olan speaker 87 dB den 2 kat fazla ses enerjisi uretebilir. Tersini dusunurseniz 90 dB peakerın ses seviyesine ulasmak icin 87 dB speakeri 2 kat daha guclu amfi ile beslemeniz lazım. Bose da uyanmak icin normalden daha fazla amfi gucune ihtiyac duyar. Bence siz aktif olan bir bose 2+1 alın ve tv nin kompozit audio sinyal cıkısları ile besleyin bu cok daha dogru olur. Bose Companion 5 de degerlendirebilirsiniz.

• quote:

Slm

Olaya degisik acidan bakarsak, benim kucuk kiz iki de bir sub modulune elini sokuyordu, anladigim kadari ile elinin ulasabilecegi yerlerde tehlike gozukmuyor.

Sekil icin sayin İkarahal'a tesekkur ederim.

***** ekleme, AM 10 icinde sekil alabilirsek daha iyi olacak, o da hareket alaninda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 24 Nisan 2012; 23:38:41 >

• quote:

tv nin cıkısına am5 kesinlikle olmaz. Besleyemezsiniz. 17 watt degerinide %10 thd ile yani yırtınarak verecektir o daha zararlı. Sonucta tv cıkısının bir stereo amfi gibi olamayacagı kesin. am5 stereo amfi ile surulecek speaker.
    Watt ları heba eder dogru. Cunku SPL degeri dusuktur. Bunun sebebide 3 odalı gelismis band pass yapısıdır. Derin ve yumusak bas cevabı vardır, port sesi dusuktur ama 3 ncu odada akustik bir kısa devre sozkonusudur.
    Buda yaklasık 100 Hz civarlarına akord edilmistir.Bu 3 ncu oda kısa devre yuzunden spl performansını ciddi anlamda dusuruyor. Bose am5 ve bose 701 kullandım bas uniteleri aynı yapıdalar. Hatta am5 DIY calısmam bile oldu. spl degeri dusuk olan speakerlar daha fazla amfi gucu ister. her 3 dB 2 kat etki cevabı verir. Yani SPL si 90 dB olan speaker 87 dB den 2 kat fazla ses enerjisi uretebilir. Tersini dusunurseniz 90 dB peakerın ses seviyesine ulasmak icin 87 dB speakeri 2 kat daha guclu amfi ile beslemeniz lazım. Bose da uyanmak icin normalden daha fazla amfi gucune ihtiyac duyar. Bence siz aktif olan bir bose 2+1 alın ve tv nin kompozit audio sinyal cıkısları ile besleyin bu cok daha dogru olur. Bose Companion 5 de degerlendirebilirsiniz.

hiç heveslenmeyeyim o zaman ben AM5'e..
    music 101 kullanıyorum tv'de.. detay mükemmel ama tabi bass pek iç açıcı değil. bu tip bir çözüm düşünmüştüm ama maceraya gerek yok sanırım.
    peki AM3 nasıl olur acaba. onada watt düşük gelirmi?

• Bence size Bose serisi önermek gerekir ise Cinemate II mükemmel olur, Zira tam olarak ihtiyaç duyduğunuz şeyi yapmak adına tasarlanmış, Üstelik farklıda olsa gayet keyifli bir sistemdir heleki seste ilizyon seviyor iseniz mükemmel, Ki bence tv izlemek için en ideal sistemler bose de .
    Tabi sn, İkarahal in tüm yazdıklarına katıldığımı da belirtmek isterim. Tabi Bose olarak hayli ciddi, Çeşitlilikte kullanmış ve bose sever bir kullanıcı olduğumu da belirtmek isterim(:
  • Sn asukrumercan

O konuda en saglıklı yapı. Siz bile normal sartlarda hoparlorlere ulasıp zarar veremezsiniz. Bas driverlar cok iceri gomulu. bose 701 de tam cocuklara gore yapılmıstı sanki hic endise etmiyordum kullanırken.

Sn gokayozyer

am3 te istediginiz neticeyi vermeyecektir. am3 te am5 in yarı adeti kadar driver var. Yani cift bobinli tek bas unitesi, uydulardada tek driver var. tv cıkısları ile o is olmaz. Bas uniteleri uydulara gore daha fazla guc enerji isterler. Aktif hoparlor almanız lazım. Yada ayrık tasarım stereo amfi ile am5 yada am3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Nisan 2012; 23:48:53 >

• Am 10 da yapı band pass degil. Driverlar zemine bakacak sekilde tasarlanmıs ve ızgara ile korunuyor.

Buda am15 aynı yapı driver sayısı fazla

Buda uyduların ic kesiti

Uyduların tam gorunumu

am15 bas driver ızgaraları ve yeni nesil uydular

am7 ic kesit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Nisan 2012; 0:14:02 >

• Goruldugu gibi uydular genis frekansta calısmak icin tasarlanmıs tek driverdan olusuyor. Fakat cap ve kabin hacimi orta bas ve orta sesleri yeterli seviyede verecek yapıda degil, bir dome tweeter tiz cevabı verecek kadarda hafif degil. O yuzden muziklerde yeterli gelmiyor. Hep bir seyler eksik kalıyor.

Bose 701 de orta frekans cevabını tamamlamak icin 16 cm capta driver ve buyuk bir kabin hacmi ayrılmıstı.
    Fakat o bile sub unitesinin cevabının gerisinde kalıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Nisan 2012; 23:59:02 >
  • Merhabalar,hemn BOSE Acoustimass 15 seri 3,hemde Stereo hoparlör olan BOSE 701 kullanıcısıyım....
  • merhaba

bose wave müzik sistemi için yorumlarınız ne olur?

Şuan hindistandayım.

bir kampanya var.

wave müzik sistemi yanında kablosuz ses aktarma modülü hediye. fiyatı yaklaşık 1100 tl civarına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Merhabalar,hemn BOSE Acoustimass 15 seri 3,hemde Stereo hoparlör olan BOSE 701 kullanıcısıyım....

Memnunmusunuz? Bende companion 5 kullancısıyım, hayatımda gördüğüm en iyi ses sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: WalkieTalkie2

quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Merhabalar,hemn BOSE Acoustimass 15 seri 3,hemde Stereo hoparlör olan BOSE 701 kullanıcısıyım....

Memnunmusunuz? Bende companion 5 kullancısıyım, hayatımda gördüğüm en iyi ses sistemi

Çok memnunum hocam..Ben seviyorum BOSE!u.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicboyguccino

merhaba

Şuan hindistandayım.

bir kampanya var.

wave müzik sistemi yanında kablosuz ses aktarma modülü hediye. fiyatı yaklaşık 1100 tl civarına geliyor.

http://www.boseindia.com/retail/bose-product-detail.aspx?Prd_Id=27&Cat_Id=6&Nav_Id=6

Orjinal ürün ise gözünüzü kapatıp alın süper bir cihaz

fiyatıda buraya göre epey uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

merhaba

Şuan hindistandayım.

bir kampanya var.

http://www.boseindia.com/retail/bose-product-detail.aspx?Prd_Id=27&Cat_Id=6&Nav_Id=6

Urun bose magazasinda satiliyor yani orjinal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

merhaba

Şuan hindistandayım.

bir kampanya var.

Urun bose magazasinda satiliyor yani orjinal

O halde kacirmayin derim klas cihaz kampayada fena degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acoustimass 10 nun frekans aralığını bilen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

Acoustimass 10 nun frekans aralığını bilen ?

"I have an old copy of "Sound and Vision" April 1999 (page 52-53 where they review the Bose Acoustimass 15 system the bass module only could muster 46Hz - 202 Hz and the speakers 280Hz - 13.3kHz "

46 hz - 13.3 khz gibi rezil bir değere sahipmiş daha dinlemedim ama aldığıma alacağıma pişman oldum

• Bi bose kalmıştı , onuda dinlemeden eledin daha ne diyelim , hayırlı olsun demiyelim o zaman
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.