Şimdi Ara

Bosh 20763 mü Profilo CM1200 DTR mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bosh 20763 TR ve Profilo 1200dtr bu iki model arasında kaldım. 24763 de seçeneklerim arasında. Sadece çok iyi leke çıkarması, çamaşırları yıpratmaması ve sessiz olması önceliğim. Acaba hangisi maddi olarak ve önceliklerimiz açısından mantıklıdır? Bir de kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Çamaşır makinesini profilo alırsam üzerine Bosh marka veya siemens marka kurutma makinesi kurulabilir mi? Aynı grubun ürünleri olduğu için problem olmaz diye düşünüyorum ama servis ne diyor problem çıkarabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: efee2000

Merhaba arkadaşlar,
    Bosh 20763 TR ve Profilo 1200dtr bu iki model arasında kaldım. 24763 de seçeneklerim arasında. Sadece çok iyi leke çıkarması, çamaşırları yıpratmaması ve sessiz olması önceliğim. Acaba hangisi maddi olarak ve önceliklerimiz açısından mantıklıdır? Bir de kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Çamaşır makinesini profilo alırsam üzerine Bosh marka veya siemens marka kurutma makinesi kurulabilir mi? Aynı grubun ürünleri olduğu için problem olmaz diye düşünüyorum ama servis ne diyor problem çıkarabilir mi?

Leke çıkarma konusu sizin için önemli ise Bosch was20763 ü tercih etmenizi öneririm.Bu modelde 16 farklı leke seçimi özelliği vardır.Profiloda leke çıkarır ama özel seçimi yoktur.Kurutma makinesi olayında sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @CAN@ -- 14 Mayıs 2012; 14:48:34 >

• Profilo'nun da başka artıları var örneğin 1200 devir olması ve fiyatının daha ekonomik olması. Benim profilodaki endişem kalite farkı var mıdır? Bildiğimiz üzere profilo da bosch grubunun ve parçaları Bosch ile aynı. Donanım aynı ise neden fazla para ödeyelim sorusu bir yandan aklımıza gelirken diğer yandan da aynı malsa diğeri niye ucuz sorusu da insanı endişelendirmiyor değil. Nedir bu fiyat farkının espirisi, Bosch markasının reklam ve pazarlama maliyetlerini amorti etme stratejisi mi? :)
  • Bütçeniz ikisine de yetiyorsa 20763 tavsiye ederim. Program alternatifleri ve menü seçenekleriyle çamaşır yıkarken makinaya fazlaca müdahale edebilmenizi sağlar. 1200 DTR'de kaliteli bir makinadır, ancak menüsü ve bazı özelliklerden yoksundur. Mesela hassas ve yünlü programları standart 30 derecede yıkama yapıyor profiloda. 20763 te sıcaklık 30 veya 40 derece seçebiliriz. Birde 1200 DTR de 70-80 derecede beyazları yıkamak gibi bir şansımız yok makinada en üst derece 90 onun bir altı 60 derece yani aradaki 70-80 gibi değerleri seçemiyoruz.

Uzun lafın kısası bütçe elveriyorsa kesinlikle 20763. Kurutma makinası kullanacaksanız 1200 devirli 24763 olabilir. Ancak 20763-24763-28763 arasında sadece 1000-1200-1400 oalrak devir farkı var, kalite farkı yok. Benim makinada 1200 devir ama 3 yıldır sadece 1-2 kez bu devirde çalıştırdım makinayı gereksiz yere almışım 1200 devirli makinayı 1000 devir bana çok rahat yetermiş kurutma makinamda yok çünkü.

Şimdiden makinanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: efee2000

Profilo'nun da başka artıları var örneğin 1200 devir olması ve fiyatının daha ekonomik olması. Benim profilodaki endişem kalite farkı var mıdır? Bildiğimiz üzere profilo da bosch grubunun ve parçaları Bosch ile aynı. Donanım aynı ise neden fazla para ödeyelim sorusu bir yandan aklımıza gelirken diğer yandan da aynı malsa diğeri niye ucuz sorusu da insanı endişelendirmiyor değil. Nedir bu fiyat farkının espirisi, Bosch markasının reklam ve pazarlama maliyetlerini amorti etme stratejisi mi? :)

Bence kalite farkı yok.

Fiyat farkının nedeni birincisi marka imajı, ikincisi üst mesajımda dediğim gibi programlama alternatifleri olması 14 farklı leke seçimi, deterjan mikatarı tavsiyesi vs. özellikler.

14 farklı leke çıkarma özelliği benim makinada da var 3 yıldır bir kere kullanmadım. Neden derseniz yaklaşık 1 saat ila 3 saat arasında yıkamayı uzatıyor leke programı. Mesela renkli çamaşır için makinayı programladınız ekranda yıkama süresi 1:52 yazıyor menüden birde çimen lekesi seçtiniz oluyor 3:42 (süreleri tam bilmiyorum, yaklaşık faraza yazıyorum)

Yani bana göre kullanışlı değil, her zaman çimen, domates, çay kahve lekeli çamaşır çıkacak diye bir kaide yok, olursa da normal program ön yıkamalı veya kirlilik derecesini çok olarak seçerek yeterli temizliği yapıyor.

Dediğim gibi makinaya fazla müdahale etmem, fazlaca ayrıntıya gerek yok diyorsanız ucuz olan 1200 DTR

Bütçede sıkıntı yok 200-300 TL fark verebilirim diyorsanız 20760TR.

• Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 24763 modelini 1700 TL'ye bayi bıraktı. Peşin fiyatı tabiki taksitli ne diyecek bilmiyorum akşam gidip alacağım. Profilo ise taksitle 1250 TL'ye bırakıyor. Tabiki arada fiyat olarak bayağı 450 TL gibi bir fark var. Fakat bahsettiğiniz özellikler de önemli özellikler, aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi şu an karar veremedim ama almaya gittiğimde sanırım bayide karar vereceğim gibi gözüküyor. Peki çamaşır kurutma makinesi olarak hangisini tavsiye edersiniz? Yine Bosch, siemens veya profilo mu düşünmek lazım?
  • Malesef kurutma makinası konusunda bilgi sahibi değilim.

Forumda aratırsanız ilgili konulardan fayda sağlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün internetten yaptığım fiyat araştırması sonucunda Profilo 1200 dtr Çamaşır makinesi ve 8431 Profilo kurutma makinesini toplamda 2180 TL'ye aldım. Servis kurulumu yaptı ve çalıştırdım şimdilik problem gözükmüyor. Servis, Çamaşır makinesi için kireç önleyici bir filtreden bahsetti 5 sene Calgon kullanmamıza gerek kalmıyormuş. 50 TL karşılığı onu da aldım. İşe yarıyor mu bilgi sahibi olan var mı?
  • Evet servisler ürün kuulumunda kireç önleme aparatını 50 TL'den satıyor. Bize de bulaşık makinası kurarken teklif ettiler almadık.

"5 sene calgon kullanmanıza gerek kalmaz" palavra bana göre. Kim demiş 5 sene calgon kullanılacak diye ben hiç kullanmıyorum, bunun başka çözümleri var veyahut kireçlenme sonucu 5-6 yıl sonra çıkacak masraf farzı misal 3 aylık calgon parasını geçmez. Annem 10 yıldır ariston çam. makinasında calgon kullanmıyor daha bir sıkıntı çıkmadı şimdiye dek.

5-6 yılda belki 1000 lira calgona para verenler varya aklım almıyor. O parayla yada az daha ekleyerek yeni makina alınır :))

Hayırlı olsun makinanız, fotoğraf çekip paylaşırsanız çok faydalı olacaktır.

Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.