Şimdi Ara

bosh bulaşık makinesi dakika azalmiyor bekliyor..yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ev tasidim yeni evde kullanayim dedik acaba ici hasarmi aldi tasinirken dakika takili kaliyor diyelim 1 saatlik program 57 de takili kaliyor ses hic gelmiyor hata kodu falanda yok sikinti ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadece50

arkadaslar ev tasidim yeni evde kullanayim dedik acaba ici hasarmi aldi tasinirken dakika takili kaliyor diyelim 1 saatlik program 57 de takili kaliyor ses hic gelmiyor hata kodu falanda yok sikinti ne olabilir

Su alamıyor gibi geldi bana. Su giriş filtrelerini hortumu vs kontrol edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

quote:

arkadaslar ev tasidim yeni evde kullanayim dedik acaba ici hasarmi aldi tasinirken dakika takili kaliyor diyelim 1 saatlik program 57 de takili kaliyor ses hic gelmiyor hata kodu falanda yok sikinti ne olabilir

Su alamıyor gibi geldi bana. Su giriş filtrelerini hortumu vs kontrol edin.
    hocam kontrol ettim onda sıkıntı yok sorun ne acaba

• yıkama yapabildiğini varsayıyorum;
    ya su tahliye aşamasında takılıyordur, ya da su alma aşamasında..

içini açıp baktığınızda alt tabanda biraz su var mı ?
    program süresi ne ve kaçıncı dakikada takılıyor,
    bunları yazarsanız teşhis koymak daha kolay olur..
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    ustad tum programlarda 3 dk iniyor tikirti ve su sesi geliyor makinadan ama dakika dusmuyor cok can sıkıcı garantiside bitti sorun ne olabilir acaba hortumlari kontrol ettim sorun yok gibi

• icini acip baktigimda alt tabanda su oluyor

• tahliye pompası arızalı değil gibi yazmışsın,

pervanesini tıkayan bir şey varsa
    şu videoyu izle, tahliye pompa pervanesine gitmiş bir şey varsa videodakilere bakıp temizleyebilirsin;
    kadir cebeyoutube
    Bosch SGS bulaşık makinesi pompa filtresi temizleme
    https://www.youtube.com/watch?v=FV8gjjFopHU

( Bosch SGS bulaşık makinesi pompa filtresi temizleme )

temizlemekle hallolmuyorsa durum servislik demektir;
    pompa sorunlu olabilir,
    ya da makine ana kontrol kartında pompaya aç komutu gönderen röle sorunlu olabilir.

senin durumunda; büyük ihtimalle
    ana yıkama motoru ilk kalkış kondansatörü yetersiz değere düşmüş ve değişecek olabilir, ana yıkama motoru kömürleri bitik olabilir.
    olmadı ana kontrol kartında sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 11 Ekim 2018; 10:58:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ustad tum programlarda 3 dk iniyor tikirti ve su sesi geliyor makinadan ama dakika dusmuyor cok can sıkıcı garantiside bitti sorun ne olabilir acaba hortumlari kontrol ettim sorun yok gibi

Sirkülasyon pompasına bir şey kaçmış ta olabilir. Dediğiniz süre de makine su almayı bitirip sirkülasyona geçer. Bu esnada ses yapacak tek parça sirkülasyon pompasıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • taşınma sonrası oldu diyorsan
    ana motor kablo bağlantılarına bir bak,
    onlar çıkmış kopmuş vs olabilir.

Makine altı açık bir modelse, kablolar zarar görmüş, soketler çıkmış vs olması daha yüksek olasılık
  • hemen bakiyorum hocam dediklerinize insallah kolay cozulebilen bir sorundur:(

• sorun beyin arizaliymis degisimi 550 tl :(

• sadece50 kullanıcısına yanıt
    Başka bir ustaya göstermelisin bence hocam, taşıma işi ile ilgili sorun olmuş gibi iken birden kontrol kartına işin dönmesi zor. Sökme takma yaptılar mı bu servisler. Yapmamış olsalar keşke.
    Yetkili servisler ve bazı soyguncu servisler, basit sorunlarda yüksek fatura kesip cebi doldurmak için ya ana motor ya da kontrol kartı arızası diyerek kullanıcıyı yüksek bedeller ödemeye ikna ediyor..

Özellikle makinayı götürüp atölyede yapıp getireceğiz işi uzun diyorlarsa şüphe duymalısınız.
    Gözünüzün önünde üç beş dakikada düzeltirse sizden çok para koparamayacağı için hamallık yapar taşır, iki dakkada yapar, dolaştırır sonra getirir makineyi, bu işler böyle yürüyor maalesef.

550 TL
    Hocam
    sizin makine ikinciel olarak o fiyat etmeyebilir yani..

hayat zor, kolaylıklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

Başka bir ustaya göstermelisin bence hocam, taşıma işi ile ilgili sorun olmuş gibi iken birden kontrol kartına işin dönmesi zor. Sökme takma yaptılar mı bu servisler. Yapmamış olsalar keşke.
    Yetkili servisler ve bazı soyguncu servisler, basit sorunlarda yüksek fatura kesip cebi doldurmak için ya ana motor ya da kontrol kartı arızası diyerek kullanıcıyı yüksek bedeller ödemeye ikna ediyor..

Özellikle makinayı götürüp atölyede yapıp getireceğiz işi uzun diyorlarsa şüphe duymalısınız.
    Gözünüzün önünde üç beş dakikada düzeltirse sizden çok para koparamayacağı için hamallık yapar taşır, iki dakkada yapar, dolaştırır sonra getirir makineyi, bu işler böyle yürüyor maalesef.

550 TL
    Hocam
    sizin makine ikinciel olarak o fiyat etmeyebilir yani..

hayat zor, kolaylıklar
    hocam her yerini kontrol ettiler tum parcalarina baktilar hortumlara da kartin ustunu devreleri sildiler sorun kesinlikle kartta deyip gittiler kart degiismi 550 tl imis gercekten ne yapacagimi bilmiyorum uzucu bir durum

• Makineyi altta bosaltma filtre kapaginda birsey olmadigina emin olduktan sonra deterjan bolmesinden 5 lt su doldurup calistirin hafif el girecek sekilde 1 kisi yardimi ile onden arkaya dogru kaldirin ve altta bosaltma hortumunu sıkıp sıkıp birakin daha sonra bosaltma hortumunu zemin seviyesinde legende tutup denermesiniz ...

• e-baki kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bulaşık makinesi, çamaşır makinesi değil..
  • Bilgilenelim;

duruma koyulan doğru teşhis şu olmuş:

ısıtıcı devreye girdiğinde şebekeden yüksek akım çekiyor
    priz yüksek akımı karşılayamıyor, voltaj bir anda düşüyor
    program o noktada duruyor.. hata kodu yok.
  • sadece50 kullanıcısına yanıt

İNŞÂALLAH!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.