Şimdi Ara

Bot lane önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyuna başladığımdan bu yana sürekli adc oynadım ve artık iyi seviyede denilir kıvama geldiğimden bu yana birkaç durum dışında lane kaybetmedik. O durumlar şunlar; genellikle rakip adc beni korkutmaz, farm sırasında biraz rakibi ölçerim yeteneklerini farketmeye çalışırım vs. hatasını kollar lane'i dondurur minyondan uzak tutmaya çalışırım tabi supumun yardımıyla. Ama şöyle bir durum var ki lanede çoğu zaman kaderi suplar belirliyor ve özellikle de karşıda iyi bir Morgana yada Thresh varken gerçekten sıkıntılı anlar yaşayabiliyorum. Bu iki sup varken rakip adc'ye göre Draven yada Vayne alıyorum supumun tercihi de genellikle nami oluyor.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın sorum şu; rakip bot lane picklendikten sonra hangi ikili karşısına nasıl bir stratejiyle çıkıyorsunuz kısaca ya da üşenmeyip uzun uzun yazacaklar için teşekkürler şimdiden :)

• varus ve nidalee q lar eritiyo
  • Vayne karşısına draven alıyorum q su nerdeyse yarı canını götürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çılgın Devekuşu

varus ve nidalee q lar eritiyo

nidalee mi
  • ewt nida bende sup olması taraftarı değilim ama karşıma az gelmedi bu ikisi gerçekten eritiyolar onun dışında blitz jınx fena blitz çekiyo jınx önüne e atıyo ölüm garanti @-b0Ni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tecrübeli Tedirgin

ewt nida bende sup olması taraftarı değilim ama karşıma az gelmedi bu ikisi gerçekten eritiyolar onun dışında blitz jınx fena blitz çekiyo jınx önüne e atıyo ölüm garanti @-b0Ni
    Baktım ağır agresif bir bot lane var karşımda Varus alıp yanıma sustain sağlayan bir support da gelirse dengeli bir koridor safhası geçiriyorum. Varus kolay kolay koridor kaybetmez, ittiriyorsa iyi görüş sağlanmalı sadece olayı bu. Hele yanında Karma falan varsa müthiş baskı kuruyorsun.
    Duo giriyorsam bildiğim bir supportsa yanımdaki daha taşıma kapasitesi yüksek herolara yöneliyorum Luci veya Vayne gibi.

Çoğu ADC'nin hatası şu ki tacizlere karşılık vermiyorlar bunu supporttan bekliyorlar. Evet support da karşılık vermeli ama üstüne oto atak yapmaya gelen Thresh'i döversen bunu sürekli yapamaz. Menzili her ADC'den daha kısa.

Bir de kesinlikle oyun başında hard push yapın ve erken 2 olmaya çalışın, bu size avantaj sağlar.

• L.J kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler hocam, dediğin gibi tacize karşılık verememe yada vermeden geri çekilme sorunu yaşıyordum ama o konuyu hallettiğimi düşünüyorum. Beni bu iki supun asıl zorlayan yanları ikisininde Q yetenekleri, yani bu heroları iyi oynayan bir oyuncu doğrudan kullanmayıp sürekli açık kollamaya temasla değil gezerek tacizleme yapmarı şöyle ki ben 3. dkdan sonra lane i pushlamayı tercih etmiyorum sadece last hit için minyona vuruş yapıyorum ve rakip adc minyona vuracağı zaman ona tacizde bulunuyorum yada sup rangede kim varsa. Ama tabi yanlarında bu iki suptan birisi olan adc lanei pushlayıp minyonu hızlı temizleyip supun q yeteneğini tutturmasına zemin hazırlamak istiyor ve pushluyor. Bu noktada nami güzel destek oluyor ama sıkıntı şu morgana sen kule altındayken bile tacizini sürdürebiliyor(hele yanında Varus veya Caitlyn varken) o sırada seri ittirip kule altından çıkmayı mı tercih ediyorsunuz yoksa güvenli kule altı farma devam edip junglerınızı mı bekliyorsunuz?

Birde lane safhasında zorlanacağımı bilsem bile Luci, Dra ve Vayne gibi taşıma potansiyeli yüksek heroları tercih ediyorum her ne kadar Luci lane de diğer ikisi kadar zorlanmasa da mana sıkıntısı yaşayabiliyor earlyde. Bunu yapmamdaki neden lane sırasında kil çıkaramasam bile ilk 15 dk diliminde 120 civarı farm yapmış olup tfden kil çıkarıp ve diğer adclere göre kartopu etkisine çabuk girebiliyorlar, yada ben böyle hissediyorum :) Sizce lane safhasını bunu yaparak boşlamış mı oluyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: TrRoar

Öncelikle cevap için teşekkürler hocam, dediğin gibi tacize karşılık verememe yada vermeden geri çekilme sorunu yaşıyordum ama o konuyu hallettiğimi düşünüyorum. Beni bu iki supun asıl zorlayan yanları ikisininde Q yetenekleri, yani bu heroları iyi oynayan bir oyuncu doğrudan kullanmayıp sürekli açık kollamaya temasla değil gezerek tacizleme yapmarı şöyle ki ben 3. dkdan sonra lane i pushlamayı tercih etmiyorum sadece last hit için minyona vuruş yapıyorum ve rakip adc minyona vuracağı zaman ona tacizde bulunuyorum yada sup rangede kim varsa. Ama tabi yanlarında bu iki suptan birisi olan adc lanei pushlayıp minyonu hızlı temizleyip supun q yeteneğini tutturmasına zemin hazırlamak istiyor ve pushluyor. Bu noktada nami güzel destek oluyor ama sıkıntı şu morgana sen kule altındayken bile tacizini sürdürebiliyor(hele yanında Varus veya Caitlyn varken) o sırada seri ittirip kule altından çıkmayı mı tercih ediyorsunuz yoksa güvenli kule altı farma devam edip junglerınızı mı bekliyorsunuz?

Birde lane safhasında zorlanacağımı bilsem bile Luci, Dra ve Vayne gibi taşıma potansiyeli yüksek heroları tercih ediyorum her ne kadar Luci lane de diğer ikisi kadar zorlanmasa da mana sıkıntısı yaşayabiliyor earlyde. Bunu yapmamdaki neden lane sırasında kil çıkaramasam bile ilk 15 dk diliminde 120 civarı farm yapmış olup tfden kil çıkarıp ve diğer adclere göre kartopu etkisine çabuk girebiliyorlar, yada ben böyle hissediyorum :) Sizce lane safhasını bunu yaparak boşlamış mı oluyorum?
    Blitz ve Jinx OP

• TrRoar kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenli farm mesafesi diye bir şey oluşturdum kafamda. O da mümkün olduğunca gank atılamayacak kadar arkada, kule altı minyon kaçırtmayacak kadar önde olan bir kısım. Şayet baskı kuramıyorsam bu noktada yani kule menzilinden 1-2 adım ilerde kalmaya çalışıyorum farm mesafesi olarak.

Agresif supportların takasa girmesini önlemek için birkaç yol var, bir tanesi sürekli baskı altında tutmak, yani full can gezmelerini önlemek, Thresh Leo falan sustaini olan herolar değiller, vurmaktan çekinmeyin bence, hele Vayne kullanıyorsan W pasifiyle 3 vuruşta eritirsin girmeye cesaret edemezler. Bir diğeri ADC'yi baskı altında tutmak, aynı şekilde. Bir diğeri ise güvenli bir noktada farm yapmak, yani takasa girdikleri anda 1-2 adım arkanızdaki kuleden yardım alabilecek kadar yakın olmak.
    Lucian da Draven da koridorda zaten zorlanan herolar değiller. Vayne zorlanıyor onun da çaresi sustain katan, dürtme potansiyeli olan bir Sona veya Nami. Zaten ölmediği müddetçe Vayne her dakika daha da rakibine yaklaşıp bir noktadan sonra ondan güçlü hale geliyor.

Anladım hocam tekrar sağolun gerçekten yardımcı oldunuz. Fazla olmadıysam bir sorum daha var :) rünlerde mühürde canın ektisini hissediyor musunuz? Kullanmadım daha doğrusu önemsemedim ama etkisi olduğu söyleniyor, ben klasik dizilime ek olarak cevherlere 2 can çalma 1 fiziksel kullanıyorum özellikle Vayne için lanede kalmayı kolaylaştırdığını hissediyorum %3 can çalmanın.
  • quote:

Anladım hocam tekrar sağolun gerçekten yardımcı oldunuz. Fazla olmadıysam bir sorum daha var :) rünlerde mühürde canın ektisini hissediyor musunuz? Kullanmadım daha doğrusu önemsemedim ama etkisi olduğu söyleniyor, ben klasik dizilime ek olarak cevherlere 2 can çalma 1 fiziksel kullanıyorum özellikle Vayne için lanede kalmayı kolaylaştırdığını hissediyorum %3 can çalmanın.
    Nidale sup yapanlar kaldı mı lan forumda
  • TrRoar kullanıcısına yanıt
    Cevherlerin 2'si can çalma bende. ADC için vazgeçilmez bir şey bence can çalma özelliği. O değil de 1 haftadır Vayne oynamıyorum acaip rahatım Varus ve Draven kullanırken Vayne'den sonra kendimi havalı amortisörü olan Mercedes sürüyor kadar konforlu hissediyorum. Mapcheck konusunda başarılı isen, pozisyon alma sıkıntın yoksa kaçma skilli yok ama çok sorun yaşamıyorum şahsen. Adamı ekranın diğer köşesinden öldürmenin konforu paha biçilemez
    Varusta ustalaşmayı hiç denemedim ya kaçmaktan ziyada kovalama skili olmayışı beni çekmedi menzili, ani hasarı çok etkili ama vayne oynarken gereken o serilikle olayın heycanına kapılmak daha zevkli geliyor bana :) Ama dediğin o keyfi jinxle bottan mide hatta topa ulti atıp kil yada asist çıkarmakla gideriyorum ara sıra, tabi failleri saymazsak :)
  • quote:

Varusta ustalaşmayı hiç denemedim ya kaçmaktan ziyada kovalama skili olmayışı beni çekmedi menzili, ani hasarı çok etkili ama vayne oynarken gereken o serilikle olayın heycanına kapılmak daha zevkli geliyor bana :) Ama dediğin o keyfi jinxle bottan mide hatta topa ulti atıp kil yada asist çıkarmakla gideriyorum ara sıra, tabi failleri saymazsak :)

Varus'un kovalamaya ihtiyacı yok doğru zamanda attığın ulti ve E ile zaten hallediyorsun bir de tam kaçtım diyen rakibi gözünden 25 metre mesafeden vurunca tamam işte budur diyosun
    Bence Gold Plat düzeyinde Varus çok etkili.

Oynanmayacak herolar ise Trist ve Vayne çünkü çok ihtiyacın var yanındaki supportun yardımına. Diğerleri öyle değil AFK bile olsa support bir şekilde tutabiliyorsun koridoru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 5 Haziran 2014; 2:21:12 >

• Siz bunlari yaparken takiminizdakiler feedlerse hicbirsey yapamiyorsunuz malesef ...
  • tek önerim support oynarken lanede eziyorsak adcnin ölümüne lane ittirmesi doğal olarakta kill alamamamiz minyona devamli vurma hep son vuruş yap lane freeze yani
  • Ezreal Taric
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lotus_

Ezreal Taric

Ezreal Lux diyorum ben
  • luşin luşin luşin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

luşin luşin luşin
    blitz ve jinx kulağa hoş geliyor denemek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.