Şimdi Ara

Botech Cihazlar | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
5
Favori
81.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatik arama ile çıkmayan bir kanalı mevcut kanal listemi bozmadan manuel olarak, yani izlemek istediğim kanalın frekans bilgilerini elle girerek nasıl arama yaptırıp o kanalı da mevcut kanal listeme ekleyebilirim?? Anlatabilecek olan varsa çok memnun olurum..
  • Müverrih hocam ,

Sırasıyla :

Menü>>>Kanal Arama>>>Anten Ayarı bölümüne girin ve uzaktan kumandanın GOTO ( sıfır tuşunun üstünde) tuşuna basın, yeni çıkacak transponder menüsünde sol en alttaki kırmızı tuşa basıp yeni Transponden ekleyebilirsiniz. Bu transponderi Tarama modu >>Network seçili olarak taratın .

Bu şekilde eklemek istediğiniz tek kanalı bulup listeye alabilirsiniz. Eğer eklemek istediğiniz kanalın transponderı varsa uyarı mesajı çıkıyor , o zaman kanalı içeren transponderi bulup onun üzerinde tarama yapın. Yeni bulunan kanal tv listenizin en sonuna eklenecektir , sonra uygun yere taşırsınız.

Eğer kanalın transponder bilgisini bilmiyorsanız :

tr.kingofsat.net
    Uydu Rehberi - KingOfSat
    http://tr.kingofsat.net/satellites.php

adresinden uydusunu ve kanal ismini aratırsanız gerekli frekans, polorizasyon ( Vertical-Horizontal, Yatay düşey) ve sembol bilgileri çıkacaktır.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ehemmena
    quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih
    Sn. ehemmena siz şifreli kanalları da izleyebiliyor musunuz? Mümkünse nasıl yaptığınızı bana da anlatabilir misiniz? Güncelleme yazılımı indirdiğim pakette update.key diye bir dosya da vardı, cihazın menüsünden key güncelleme ye girip güncelledim ama şifreli kanalların açıldığı filan yok.. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim..

bende zaten trthd yi izleyebiliyorum diğer şifreli kanalların nasıl açıldığını bilmiyorum

Trthd veya ntvspor biss şifrelemeye girince kanalın üzerine gelip cihazı uzaktan kumandadan kapatıp açın o zaman çözülmeye başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Müverrih hocam ,

Sırasıyla :

Menü>>>Kanal Arama>>>Anten Ayarı bölümüne girin ve uzaktan kumandanın GOTO ( sıfır tuşunun üstünde) tuşuna basın, yeni çıkacak transponder menüsünde sol en alttaki kırmızı tuşa basıp yeni Transponden ekleyebilirsiniz. Bu transponderi Tarama modu >>Network seçili olarak taratın .

Bu şekilde eklemek istediğiniz tek kanalı bulup listeye alabilirsiniz. Eğer eklemek istediğiniz kanalın transponderı varsa uyarı mesajı çıkıyor , o zaman kanalı içeren transponderi bulup onun üzerinde tarama yapın. Yeni bulunan kanal tv listenizin en sonuna eklenecektir , sonra uygun yere taşırsınız.

Eğer kanalın transponder bilgisini bilmiyorsanız :

tr.kingofsat.net
    Uydu Rehberi - KingOfSat
    http://tr.kingofsat.net/satellites.php

adresinden uydusunu ve kanal ismini aratırsanız gerekli frekans, polorizasyon ( Vertical-Horizontal, Yatay düşey) ve sembol bilgileri çıkacaktır.

Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim Sn. ender123 öğrenmiş oldum. Son güncellemeden sonra trt HD kanal listesinde çıkmamıştı. Bir de bu yolla tarattım ama çıkmadı.

Dikkatimi şu çekti, GOTO tuşuna bastıktan sonra açılan transponder listesi üzerinde aşağı yukarı dolaşırken alttaki kalite seviyesinde değişmeler oluyor, yani örneğin 1.transponder üzerindeyken %50 si dolu 2. deyken 40 ı dolu gibi.. ama yeni eklediğim (ki zaten varmış uyarı verdi) 11043 V 6400 ün üzerine geldiğimde kalite ibresi tamamen boş hiçbir doluluk oranı yok.. acaba bir sorun var da o yüzden mi bulamadı trt hd yi?? Ne yapabilirim?

Botech Cihazlar | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz.

• 11043 tazan yeri 11042 yapıp yeniden denermisiniz. Şu anda benim cihazda 11042 V6400 olarak çıkıyor ve kalite göstergesi tüm kırmızı yuvarlaklar + 3 tane mor yuvarlak seviyesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resident_qame

bı sorum olacak arkadaslar bu cıhazda bır kanalı kaydederken dıger kanalları ızlıyebılıyormuyuz

Bir uydu alıcının bir kanalı izlerken başka bir kanalıın izlenebilmesi için içinde 2 tane tuner olması lazım. Tuner yana yana iki kibrit kutusu büyüklüğünde metal kutu şeklinde bir elektronik parçadır .

Bu durumda uydu alıcıda LNB IN yazana yanı uydudan gelen kabloyu bağladığımız kısımdan 2 tane olması lazım. (Lnb out farklıdır karıştırılmasın, lnb out çıkışını da hesaba katarsak en az 3 tane benzer parça olması lazım). Dreambox gibi bazı uydu alıcılar için ek olarak bu tuner kartı satılır ve aynı bilgisayara ekran kartı takar gibi takılınca 2 tane tuner olur ama tunerin fiyatı zaten neredeyse bu uydu alıcı kadardır.

Aynı transponder içinde bulunan , yani aynı frekanstan yayın yapan veya daha basit ifadeyle aynı yayıncı kuruluşun bir kanalını kaydederken diğer kanallarınında gezinmek mümkün olur. Örneğin TRTnin bir kanalında kayıt yaparken diğer TRT kanallarını izleyebilirsiniz. D grubu Star, Kanal D, CnnTürk, TNT gibi kanallar için de aynı şekilde birini izlerken diğerini seyredebilirsiniz. Ama TRT kanalını kaydederken Showtvyi kayıttan çıkmadan izleyemezsiniz. Startv kayıtta iken kaydı sonlandırmadan Atvye geçemezsiniz. Sebebi yukardaki gibi diğer yayıncı kuruluş kanalının frekansına geçmek için ek tuner gerekmesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: ehemmena
    quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih
    Sn. ehemmena siz şifreli kanalları da izleyebiliyor musunuz? Mümkünse nasıl yaptığınızı bana da anlatabilir misiniz? Güncelleme yazılımı indirdiğim pakette update.key diye bir dosya da vardı, cihazın menüsünden key güncelleme ye girip güncelledim ama şifreli kanalların açıldığı filan yok.. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim..

bende zaten trthd yi izleyebiliyorum diğer şifreli kanalların nasıl açıldığını bilmiyorum

Trthd veya ntvspor biss şifrelemeye girince kanalın üzerine gelip cihazı uzaktan kumandadan kapatıp açın o zaman çözülmeye başlar.

hocam ben bugünkü el clasico yu şifreden dolayı merkezi sistemden izledim.. uydudan izleyemedim...

biss şifreyi elle nasıl girebilirim? eğer yasak ise p.m ile de cevabınızı bekliyorum

• evet, Sn ender123 şu şifrelileri izleme meselesini bi detaylı anlatıp bizleri aydınlatsanız çok makbule geçer, pm den de yazabilirsiniz
  • Biss şifreleri zaten yayıncı kuruluşların sitelerinde de var. Yasak ve gizli bir boyutu olsa zaten hiç ifşa etmezler ve böylece kimse izleyemez. Paralı kanallara ait her türlü bile vermek hem yasal açıdan suçtur hem de forum açısından ceza getirebilecek bir iştir.

Ntv şifresi için kendi sayfasına bakabilirsiniz. Cihazın içinde bu bilgiler var değiştirmeye gerek yok.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/432850.asp

Maç yayınında biss şifreye giren kanallar için yapılacak birkaç tane şey var.

Uydudan veya usbden şifre dosyasını cihaza yükleyin. kumandadan 9878 tuşuna basın ve code enabled yazısı çıksın. Bu şifre sistemini aktif ediyor belki bu yüzden sizlerde şifre açılmıyor.

1. Öncelikle maç yayını başlayınca kanal üzerinde iken cihazı kapatın ve sonradan yeniden açın. Kanal cihaz açılışında otomatik olarak çözülmüş olarak açalacaktır. Bu yöntem ntvspor, star, cnntürk ,trthdde işe yarıyor.

2. Bunlar işe yaramazsa başka forumda da anlatılan bir yöntem var. Bu kanallar şifreli yayına girince kanalı menü yardımıyla silin ve tekrar taratın. Bu sefer yeniden kanalı ekleyince kumandadan info tuşuna basınca $ işareti geliyor. Yine kanal üzerinde cihazı kapatıp açınca düzeliyor.

Şifreler zaten var ve yeni şifre girmeye gerek yok . Sorun cihazın kanal üzerinden otomatik olarak şifreyi aktif edememesi ve yayını çözememesi. Sadece starın biss şifresi yanlış, maç yayını sırasında kumandadan sağ alttaki repeat tuşuna basıp değiştir yapın ve sadece 1 yazın. Yayında şifre olmayan zamanlarda bu bölümde birşey yazmıyor.

Bende ilk yöntem de sorunsuz olarak çalışıyor ama artık kanalların yayına $ işareti çıkmasını sağlıyorum . Cihazı ilk aldığımda fabrika ayarlarına dön yapmış ve cihazın içindeki kanal listesini silmiştim. Sonra yeniden network taraması yaptırıp 321 adet kanal buldum. Sonra kanal sırası düzenlemesi yaptım. Sizlerde açılmamasının sebebi belki bu fabrika ayarı ile cihazın üzerinde gelen kanal listesini silmememiz olabilir.

Kanal listesi sıralamasını yaparken her aşamada usbye kanal listesinin yedeğini alın ve bu listeye anlaşılır isimler verin. 18-04-2011 ilk tarama, veya 18-04-2011 tüm liste-sırasız , 18-04-2011 ilk tarama-Turksat , 18-04-2011 ilk tarama-Turksat ve Hotbird , gibi isimler verin. Düzenleme yaptıkça 18-04-2011 sıralı 1, 18-04-2011 sıralı 2, 18-04-2011 sıralama tamam , 18-04-2011 sıralama son hali , gibi isimler verebilirsiniz. Aylar sonra bile bu kanal listelerinin ne olduğunu kolayca hatırlarsınız.

Kanal sıralamasını kolay yapabilmek için kanalları 5-6 guruba ayırın. Bu yöntemi her türlü uydu alıcıda kullanabilrisiniz ve bilgisayarda kanal listesi düzenlemek kadar hızlı ve kolay bir yöntemdir.

Ulusal kanallar
    Haber kanalları
    Ulusal kanalların avrupa versiyonları
    Müzik kanalları
    Yerel (Şehirlere) ait kanallar
    Kıbrıs ,Azeri ,Gürcü ve diğer yabancı kanallar
    Test kanalları
    Telefon sohbeti gibi abuk subuk kanallar, bunlar sürekli kapandığı veya frekans değiştirdiği için listenin sonuna alırsanız kanal listeniz hep düzenli olur. Artık yayın yapmayanlarını siler , yeni çıkanları ise zaten tarama sonucu hep sona dizilecektir.
    Şifreli yayın yapan DT ve DS gibi yerli platformların kanalları.
    Enson kanal TRTHD , bu şekilde kumandadan geri tuşuna basarak kolayca bu kanala gelirsiniz. Kanal numrası hatırlamak gibi derdiniz olmaz. 1 nolu kanaldan 1 gerideki kanal olmuş olur.

Kanal listesi düzenleme menüsünden sırayla tek tek tüm kanalların üzerine gelin ve yukardaki kanal gruplarına taşıma yapın. Bunu yapmak için kanal üzerinde kumandadan Menü>>Program Düzeneleme>>> 6 tane sıfır>> Kırmızı tuş ile benzer özellikli kanalları seçin ve sonra kumandadan hep aynı numaralara basarak o bölmeye taşıyın.

Burası biraz karışık oldu , örnek vermek gerekirse sırayla kanalları gezerken rastaladığınız tüm ulusal kanalları 1 nolu sıraya taşıyın. Tüm haber kanallarını 20 sıraya taşıyın. Ulusal kanalların avrupa versiyonlarını 30 nolu sıraya taşıyın . Müzik kanallarını 50 nolu sıraya taşıyın .Böylece aynı sınıfta yayın yapan kanalları bir araya toplamış olduk. Sonra bu kanalları kendi arasında istediğiniz gibi yeniden sıralayabilirsiniz. Arada ilgisiz kanallar kalmış ise onları da tek tek uygun gruba taşıyın.

Bu şekilde 5 dakikada tüm kanalları sıralayabilirsiniz.

Sıralama işlemi bitince Menü>>Kanal Arama>> Kanal Yükleme >>> Usbye yedekle yaparak usb belleğe veya harddiske kanal listenizi kaydedebilirsiniz.

Eğer taşıma işini sevmezeniz sadece ulusal kanalları listede tutup diğer tüm kanalları silebilirsiniz. Sonra ulusal kanalları sıralarsınız ve yeniden tarama yaptırırsınız ve bu sefer haber kanalallarını da düzenler diğer kanalları silersiniz. Bu şekilde 5-6 tarama sonrasında düzenli kanal listeniz oluşur. En sona telefon muhabetti kanallarını alırsınız. Bu kanallar sürekli kapanır veya yayın yaptıkları frekans veya transponder değişir. Eğer kanal listenizde arada kalırsa sürekli kanal listeniz bozulacak ve kanal sıranız sabit kalmayacaktır.

Yukarda kanal listesi düzenlemesi için yazdığım sınıflandırma yayıncı kuruluşlar tarafından yayın içine veya uydunun ana indeksine koyulmuş olsa uydu alıcıdan gereksiz tipteki kanalları çok kolaylıkla iptal eder ve hiçbir zaman 1000-2000 arası kanalla uğraşmazdık. Sadece Türkiye ve Ulusal yayın yapan kanalları seç, haber kanalı olmasın ama müzik kanalları olmasın, biss gibi basit şifreli kanallar olsun ama ve paralı kanallar (Platform kanalları) olmasın vs. vs. gibi. 2011 yılında hala 80lerdeki uydu mantığıyla işler yürüyor.

Kanal taraması yaparken bazı kanallar üzerinde kırmızı renkli " göz simgesi üzerine çarpı" işareti geliyor. Sanırım yine cihaza ait bir yazılım hatası. Kumandadan yeşil tuşa basarsanız Hide/Unhide (Gizle - Gizliliği kaldır) yapın. Dikkat edin 2 defa basarsanız kanal listeden gizleniyor.

Eski 24.01.2011 tarihli yazılımda şifreli yayın kaydı yapmak mümkündü ama yayın şifreli olarak kaydediliyordu ve cihaz kapatılınca PVR oynatıcıdan çözülmüyordu. Bilgisayarda da izelenemiyordu. Sadece kayıt yapılan şifreli kanal üzerine gelip cihaz kapatılırsa ve yeniden açılırsa maç yayınını izleyebiliyorduk. 18.03.2011 tarihli yazılımda şifreli kanalda kayıt veya yayını durdurma yapmıyor.

Bir de lcd tv kullanıcıları tvlerinde ekrana sığdır gibi bir görüntü ayarı varsa (samsung tvlerde var , diğer markalarda ne isim altında var bilmiyorum) onu seçerlerse ekrana en geniş görüntü verilmiş oluyor. 16:9 formatınca kenarlardan 1-2 parmak genişliğinde görüntü kırpılıyor.

Sizlerin bulduğu başka görüntü ayarı varsa yazarsanız sevinirim. Ben 1080i ve 4:3 tam ekran çıkışında kullanıyorum. Tüplü tvye de bu ayarlarda bağlı. 888888 tuşları ile özel bir menü çıkıyor diye bilgiler var ama aktif edemedim.

Kanal listesini ubsye kaydedip hemen bilgisayara kopyaladıktan birkaç saniye sonra tekrar kaydedip bu 2 dosyaya bilgisayarda CRC32 ve MD5 kontrolü yapınca aynı olmadığını gördüm. CRC32 ve MD5 adlı yöntemler bir tür parmak izi gibidir ve aynı değere sahip 2 dosya yüzde yüz aynıdır. Birkaç saniye arayla kaydedilen kanal lsitesi nasıl aynı olmaz şaşırtıcı bir durum. Hiçbir kanal sıralaması yapmadım ve her 2 drumda da cihazı 1 nolu kanaldan açıp yedek alıp kapattım. Acaba kanal listesi içine tarih saat bilgisi eklediği için mi farklı oluyor diye düşünmekteyim.

Ben hotbird için tarama yapmadım. Hd kanallar ücretli oluyor ve hotbirdde 1300 civarı kanal olunca kanal listesi gereksiz yere şişmiş oluyor. Kanal listesini düzenlemesi ayrı bir dert. Eğer seyretmeye değer ücretsiz hd kanal veya seyretmeye değer düzgün yayın yapan sd kanal varsa frekans bilgilerini lütfen yazın.

• Çok teşekkürler :) çok faydalı bir post olmuş.
  • Biss şifreleri zaten yayıncı kuruluşların sitelerinde de var. Yasak ve gizli bir boyutu olsa zaten hiç ifşa etmezler ve böylece kimse izleyemez. Paralı kanallara ait her türlü bile vermek hem yasal açıdan suçtur hem de forum açısından ceza getirebilecek bir iştir.

ender123 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. Bilgisizliğime verin, Biss şifre ile kastettiğiniz nedir? Örneğin ben şifrelileri izleyeyim derken, Bazı yabancı belgesel kanallarını dıscovery gibi kanalları kastetmiştim, bir de işte mevcut popüler yerli kanallarının hd versiyonlarını.. Yukarıdaki yazınızda yayıncı kuruluşların listesinde var dediğiniz şifreler ile bunları izleyebilecek miyim? Yoksa ifşa edilen bu şifreler yalnızca maçlarda şifreliye geçen kanalları, şifreye geçtiklerinde de izleyebilmek için mi?

(Ben de bir iki kez fabrika ayarlarına döndermiştim ve şu an en güncel yazılım yüklü, key dosyasını da yükledim ve 9878 den ekranda Code enabled yazısını da gördüm ancak şifreli kanallarda açılan olmadı.)

• Arkadaşım da şu 50TL uydu alıcılarından vardı. Tamir etmek için içini açmıştım, bu vesileyle içini görme fırsatım oldu, tuner onboard ve son derece basit bir devreydi. Alıcı %60 maksimum %70 kalite seviyesine çıkıyordu. Haliyle bazı kanalları gösterip göstermeme gibi durumlar yapıyordu. Aynı anten girişine Topfield uydu alıcısını bağladığınızda kalite %99 gösteriyor ve problemsiz tüm kanalları seyredebiliyordunuz.
    Uzun sözün kısası eğer alıcınız Samsung vs. gibi kaliteli bir tunere sahip değilse kanalları izlemeniz hava durumuna kalmış. Kesinlikle stabilite olmuyor. Bir bakıyorsunuz çekiyor bir bakıyorsunuz yok. İnanın eğer uydu alacaksınız ilk bakacağınız tunerin markası ve onboard olmaması yoksa sinir olur durursunuz.
  • Sayın Müverrih ,

Biss şifreleme sadece maç veya başka spor faaliyetlerinde girilen basit bir şifreleme metodudur. Amaç telif hakkı olan spor karşılamalarını uydu üzerinden yayınlarken başka ülkelerdeki kişilerin izlemesini önlemektir. Genelde şifre sadece o ülke içinde bilinir. Başka ülkedekilerin izlememesi amaçlanır ama hiçbir zaman böyle olmaz ve tüm dünyaya ifşa olur. Spor yayını o ülkede çatı anteni üzerinden izlemek mümkün yani o ülkeye vatandaşalarına açıktır.

Eğer yayıncı kuruluş isterse bu biss şifreyi açıklamaz ve hiçkimse uydudan o yayınları izleyemez. Bir önceki örnekte iş olsun diye yapılmış olan ve herkesçe bilindiği için anlamını yitirmiş olan şifre , kimseye verilmeyince ciddi ve sıkı bir şifre olur. Ülkemizde de birkaç defa bu tip dışarı sızdırılmadan biss şifreli yayın yapıldı.

Sorunuzdaki diğer kanallarda daha gelişmiş şifre sisteminleri kullanılır ve belli aralıklarla güncellenmektedir. Maç veya film yayını başlangıcı gibi durumlarda güncellenerek koruma arttırılır. Bu tip kanalları sürekli şifre değiştiği için uydu alıcıya key yükleyerek izleyemezsiniz. Geçerliliğini çok kısa sürede yitiren şifrelerdir ve çok az dışarı sızdırılır. 2005 yılı civarında birkaç tane kanalı cihaza şifre yükleyerek izlemek mümkündü ama artık sadece resmi abone kartı veya internet üzerinden paylaşım ile izlenir. Bu paylaşımda server denilen kişide resmi abone kartı vardır ve yayın şifresini özel yazılım ile diğer uydu alıcılara internet üzerinden açar. Ayrıca resmi karta göre daha az bile olsa ücretlidir ve bazı serverlarda bağlantı sorunu yaşanır veya adam ortadan kaybolur veya polise yakalanır. Kullanan arkadaşların bazıları çok memnunken bazıları çok şikayetçidir. Yasadışı olduğunu söylemeye zaten gerek yok sanırım.

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sn.ender123 meseleyi anladım.. Zaten pek tv izleyen biri değilim, belki şu belgesel kanalları izlenebilseydi iyi olurdu ama o da uzun hikaye.. Ben tv izlemek için de fatura ödemek istemiyorum.. Bedavalar kafi.. Çok teşekkürler..
  • arkadaşlar çok faydalı bir forum oluşmuş öncelikle bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.nedense trt hd kanalını gündüzleri özellikle öğleden sonra seyredemiyorum.sinyal yok diyor. ama akşamları hiç takılmadan açıyor.bunun sebebi antenin yeterince hassas ayarda olmaması olabilir mi?başka hiçbir kanalda bu sorun olmuyor. ayrıca cihazı 10 gün önce aldım.yazılım güncellemesi yapmadım ama tahminen içindeki yazılım zaten son sürümdür diye düşünüyorum.çünkü forumun 4 sayfasını da okudum bahsedilen problemlerin hiçbiri bende yok.

ayrıca ender123 arkadaş çok teşekkürler,kanalın üzerindeyken açılıp kapama olayını bilmiyordum,nihayet ntvspor u maç sırasında da seyredebiliyorum,ilk el classico 'da star tv de de deneyeceğim.
  • Cihazınız hayırlı olsun.. Menüden bilgi bölümünden yazılımın son sürüm olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.. S2.1.2_W ise son sürümdür..
  • Arkadaşlar ,

Cihazla ilgili yorum yaparken hep usb bellek üzerine kayıt yapıp sonra bunu hem tvnin kendi usb girişinden hem de uydu alıcının kendi girişinden tekrar tekrar oynatmıştım. Usbye kayıt yapılınca , uydudan ne geliyorsa onu elde etmiş olusunuz. Yani görüntü kaybı olmayan en kaliteli video halini. Böylece elinizde kıyaslama için referans olacak en yüksek kalitede video kaydı ve uydu alıcı-tv ikilisinden aldığımız belli görüntü kalitesindeki görüntü çıkışı oluyor.

Bu kaydı eğer tvniz usbden film oynatma özellikli ise , tvnin usb girişinden oynatırsanız sonuçta evinizdeki tvden alabileceğiniz en kaliteli görüntüyü alırsınız. Bundan sonraki 100 üzerinden not verme işi tabi ki şahsi yorumdur. Bu sebeple SD yayın için uydudan gelen 100 ise , cihazın gösterdiğe 80 gibi not vermiştim. Ayrıca ben uydu alıcıyı tüplü tvye scart ile bağlarken aynı anda lcd tvye de hdmi kablo ile bağlıyorum ve şekilde görüntü arasında ne gibi farklar var onu gözlemeye çalışıyorum . 3 metre mesafeden 32" tvde çok fazla belli olmuyor ve temiz bir görüntü veriyor. Tüplü tv ile yaklaşık aynı kalitede görüntü almak mümkün. Eğer yarım metreden bakarsanız yayındaki kusurları ve lcd üzerinde pikselleri görebiliyorsunuz. Bu durumda bile eski uydu alıcılarımı scart ile bağladığım zaman aldığım görüntüye göre daha temiz bir görüntüsü var.

Pazartesinden beri Atv 2 HD kanal yayınına başladı. Yayın özelliği 1920x1080 i (interlaced- tek satır çift satır görüntü sistemi). Özellikle Ahaber kanalı stüydo çekimi olduğu için çok güzel gösteriyor. Yine yukardaki şekilde canlı yayını usb belleğe kaydettim ve yeniden tvnin usb playerında oynattım. 50 cm mesafeden uzun süre dikkatle hem canlı yayını hem de usbye yaptığım kaydı seyrettim.

Özellikle altyazılara ve ekrandaki küçük yazılar civarına baktım , insanların yüzlerine , çillerine veya elbise desen ve detaylarına baktım. Belki piksellleşme veya başka kusur görürüm diye ama ayırt etmek çok zor. Hangisi gerçek yayın , hangisi usbye kayıt belli olmayacak derecede kaliteli . 100 üzerinden kaç verilir bilemedim veya kaç puan kırılır. Notu kıt olsanız bile 98 olur sanırım çünkü usbye kayıpsız kaydedilen uydudan gelen ts video datası ile cihaz üzerinden tvye gelen görüntü ayırt edilemeyecek kadar benzer kalitede.

Hd yayın için uydu alıcıya diyecek bir laf yok ,gerçekten çok güzel görüntü veriyor. Umarım diğer kanallar da en kısa zaman içinde hd yayına geçerler. Diğer botech sahibi arkadaşlar da yeni HD kanallardaki görüntüyü mutlaka denesinler.

Önceki mesajlarımda anlatılan şekilde yeni TP (transponder ) ekleyip aratmanız gerekiyor. Frekans bilgileri : 11896 Mhz, H , 11200

Bu arada ben bir soru sormuştum ama cevap gelmedi. Hotbird üzerinde şifresiz seyredilebilen normal yayın yapan HD kanal var mı?

• Merhaba @ender123, Linkte HD kanalların şifreli ve şifresizleri belirtilmiş.Aynı zamanda frekansları ve bulunduğu uydularda mevcut.

tr.kingofsat.net
    HDTV channels - KingOfSat
    http://tr.kingofsat.net/hdtv.php

Kolay gelsin.
  • evet benim cihazın içindeki sürüm son sürümmüş. bu arada el classico maçımı seyrediyorum.cihaz şifreyi çözüyor.cihazı internetten yorumlara bakarak almıştım.iyi ki almışım.

Ancak; bu kadar güzel bir cihaza bu kadar basit ve kötü bir usb menüsü hiç olmamış.eski bilgisayar oyunlarındaki menü ya da atari menüsü gibi birşey olmuş. çok kötü açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist -- 27 Nisan 2011; 22:00:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Merhaba @ender123, Linkte HD kanalların şifreli ve şifresizleri belirtilmiş.Aynı zamanda frekansları ve bulunduğu uydularda mevcut.

tr.kingofsat.net
    HDTV channels - KingOfSat
    http://tr.kingofsat.net/hdtv.php

Kolay gelsin.

Janjarre hocam, teşekkürler. Daha önce uydu kartı kullandığım için kingofsat güncel transponder.ini dosyası indirmek için kullandığım bir sitedir. Sayfanın başında frekans bilgileri için vermiştim , siz de sadece hd kanallar için linki vermiş oldunuz.

Arkadaşlarımızın bildiği ve düzenli seyrettiği ücretsiz kanal ismi var mı diye merak etmiştim.

Hd film için cumartesi akşam 22:00 den sonra, genelde 22:30 civarı , TRT1 de SD , TRTHD de aynı filmin HD versiyonu oynuyor. Aynı zamanda başlamıyorlar. Birkaç dakika önce-sonra başlama durumu oluyor. İki kanalı da kontrol etmek gerek.

Pazar sabahları TRT1 de 08:00 ile 10:00 arasında Karaşimsek dizisi yeniden oynuyor. Çocukluk günlerine dönmek isteyenlere

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.