Şimdi Ara

Bots 712 Tamir bakım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yıl önce Stakanar dostumun 711 ini restore ederken çok eleştri aldık ,bir dayak yemediğimiz kalmıştı neyse ki memnuniyetle sonuçlanan durumla sonlandırdık .
    Şimdi Burak bey'in işyerinde sürekli açık durumda çok severek kullandığı ,adını hatırlamadığım güzel bir kolonda bu amplifikatörün sesinden başka amplifikatörde aynı tadı alamıyorum dediği 712 hibrid amplifikatörü tek kanalın (Left ) az ses çıkarması arızası ve çok abartmadan iyileştirme nasıl yapabiliriz modunda sağolsun bana teslim etti beraberinde problemli aktif sub cihazla ile birlikte

öncelikle 712 yi masaya yatırdım . 711 den deneyimli olarak ve daha önce başka bir arızalı 712 cihazdan kalan bilgi deneyimle bu amplifikatördeki kötünün kötüsü tabiri edeceğim elektrolitiklerin tamamını söktüm ,esr metre ile yaptığım test de ne kadar haklı olduğum tekrar kanıtladım . esr değerler ve kaçak akımlar ses sistemine yakışır değerler değil .
    bütçeyi aşmayacak değerler uygulama isteğim olsa bile nichicon orta kalite bir şey kullanayayım derken elim nichicon gold fine serilerine gitti
    üzerindeki çok popüler olmayan marka çok az gördüğüm duyduğum YD marka LM1875 leri söktüm , 3 tane opamp entegresi 4558 lerde nasibini aldı ,bunların yerine LM 1875 lere TEXAS INSTRUMENTS uygun gördüm . 4558 lerede çok beğendiğim ANALOG DEVİCE marka OPA270 leri sipariş ettim .
    regülatör entegreleri + - 12 volt veren 7812 7912 yerine OPA lar için +- 15 regülatör entegrelerini uygun gördüm . STM marka ,bunlarda Farnell den gelecek ,
    besleme katında bulunan 4700 uf 25 v filitre kondansatörler ölçümde teki kaçak akımı yükselmiş gördüğümden ve daha iyi performans ve bass seslerin dinamikliği açısından 10000 uf 35 v ile değiştirmeyi uygun görüyorum . üzerindeki vacuum tube 2 tane 6N1 1 adet 6P15 lerin 2 tane 6N1 ler uzun kullanım sonucu yaşlanmış , genç bir 6N1 ile 2 tane takarak nefesi açılacak Bots  712 Tamir bakım .

Bots  712 Tamir bakım .
    İngiltereden UPS kargo hızlı ,sanırım aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonu tamamlanır , bakalım eski durumuyla bile keyifle dinlediği 712 yeni haliyle nasıl bir mutluluk verecek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 26 Kasım 2016; 16:42:52 >

• bitince ve rodaji tamamlanınca sahibinin görüşünü merak ettim. Ustad kolay gelsi i-pod dokunun sıkıntısına nasıl bir çare bulduk? hakkat sesi merak ettim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 25 Aralık 2016; 8:06:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    C42 nick li arkadaşımız Burak bey ıphone kullanmadığı için hiç kullanmadığını söyledi . 712 lerin klasik problemi ses kapalıyken humm sesi için söz veremem ,711 de humm problemi çözdük ama bunda ne yapabilirim diyorum ancak montajı tamamladıktan sonra ilgileneceğimi söyledim , Burak beyde ben sesi hiç kısmadığım için sorun yok dedi .
    Bakalım sonuç nasıl olacak Can üstadım .
  • Bots hala duruyor iyi kaynak dac kolay surulen hoparlör ile çokta güzel eleştirilecek durum yok para benim pre katındaki opamplar ilede oynanabilir

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    İstersen 70 -80 dolarlık Muses 02 koyalım Alicim
    Cihazı üreten Çinliler görse imana gelirler
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Olur abi niye olmasın lehmannda kullanalım dedim sen inat ettin

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    Lehmann'daki de tel maşa değil . soketli yaptım , al değiştir Ali baba ,vallahi engel olmayacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İyi madem gene girdin aklıma bak nasıl değiştiriyorum

• uğur bey merhaba söylemeniz üzerine hemen girdim fotoları görünce ne kadar uğraştığınızı daha iyi anladım elinize sağlık

B&W 602,5 ile kullanıyorum DAC olarakta İFİ NANO DSD interconnect olarak ifi nin içinden çıkan kablo var bilgisayardan dac yaklaşık 6 mt lik karaköyden alınma usb kablo speaker içinde yine karayköyden alınma mt si 1.5 tl olan bir kablo ile geçinip gidiyorum
  • c42 C kullanıcısına yanıt
    712 için yeterli hatta çok iyi bileşenler . speaker kablo olayına fazla takılmaya gerek yok ,en az kayıpla iletsin yeter,zaten söylediğiniz 1-1,5 mt için pahalı kablolara gerek yok .
    Ümitliyim ki eski bots dan daha iyi ses alacağınız yönünde . görüşlerinizi artısı ile eksisi ile paylaşırsınız burada .
    Farnell den yarın beklediğim parçalar geliyor ,c.tesi ne umuyorum montajı ve testleri bitmiş olur .
  • tabii paylaşırım şimdiden merak ediyorum ama iyi bir fark olacağına eminim
  • Merhaba Öncelikle sizin yapmış olduğunuz projeleri ilgi ile izliyorum. aslında sorma istedğim bir soru var piyasada bolca f/p ürünü olarak satılan Sony STR DH-520 ve rakibi Pioneer VSX 520 var. Hıc bu AVR leri modlamaya calıstıgınız oldumu. Bu konuda bir takım seyler deneyımledıysenız benımle paylasırmısınız ben yenı bır AVR ye gecınce elımdekı AVR yı modlamak istiyorum kendim elektrik ve elektronik muhendisiyim elim havya tutar :D sadece sizin gibi bu isten anlayan birisinden yardım almak ıstedım öncelikli olarak hedefim bu cihaza preout ozellıgı eklemek bunuda 7.1 analog power ampli nın analog girişlerini kullanmak anfinin arkasınada toggle swıtch koyarak 7.1 analog input yada bir oncekı preanfi katından gelen sinyali pass tru yapmak.
  • Sinema tarafında kullanacaksanız AVR modlamanın faydası olur ama stereo performansına çok bir etkisi olmaz. Mesela Sony'nin ES ve QS serisi AVR cihazlarında gayet kaliteli komponentler kullanılmış olmasına rağmen stereoda pek tat vermemesi gibi. ES ve QS serilerini kullanmış biri olarak sadece film ve dts müzik için keyifli olduğunu söyleyebilirim.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Üstadım bu cihaz AVR için uygun değil , stereo çıkışlı kısmi tube preampli ,sub ve center kanalları yok . Bizimkiler istek gönderiyor Çinliler şekillendiriyor .
    712 ıphone destekli ,harici audio girişli bir cihaz . Girişler Ne kadar DVD ve Iphpne için yapılmış olsada işin aslı ,içine bakınca stereo amplifikatörden öteye giden bir şey görmüyorum vallahi ben .
    Günümüz sistemlerine bakınca dıgıtalin nirvanasına ulaşmış media player ve diğer oynatıcılar için oldukça demode kalır .
    En iyisi audio dinlemek .
  • 4700 uf filitre kondansatörler yerini alacak olan ROE 10000 uf lar . Bu Fat big boys lar için yer sıkıntısı var . 711 de yaptığım gibi plaket dışında uygun bir yer buldum ,1mm daha geniş olsaymış sığmayacaktı .
    dün beklediğim ürünler bu güne kaldı , gelsin hemen montajlayacağım . C.tesi teslim sözü verdik Burak bey'e

Bots  712 Tamir bakım .

• @elektürükçü ustam size bir sorum olacak hazır lambalı pre katı olan bir cihaz konuşuluyorken. İmzamda bulunan sisteme aşağıda linkini verdiğim lambalı preamp'ı eklemek istiyorum. Kullanılan malzemeye bakacak olursak sistemimde olumlu bir etki yaratır mı sizce? Yani attığımız taş ürküttüğümüz kurbaya değer mi? Cihazı eski nesil eko cihazlarını bağlar gibi eklemeyi planlıyorum teac ampliden tape 2 monitor tuşuna basılınca devreye girecek. Yorumunuz çok önemli benim için , şimdiden teşekkür ederim.

http://www.dx.com/p/feixiang-tube-01-tube-buffer-6j1-hi-fi-pre-amplifier-black-421997#.WEG_7vmLTGg

• mustyblack kullanıcısına yanıt
    Hocam selam .Attığınız taş kurbağıyı ürkütmez .
    Vacum tube tadında müzikler Jazz ,Klasik ,slow tarzı için prekatı tube değilde özellikle çıkış katı empedans trafolu tube A class amplifikatörler size farkı farkettirecektir .
    pre katı tube ,çıkışı yarıiletkenli amplifikatörler ancak hibrid sistemler katagorisini sunacaktır , linkini verdiğiniz pre katı varmı var işte demekten öteye gitmez .
    belki psikolojik olarak fark duyabilirsiniz ama neden Vacuum tube .
    150 lira çok değil , deneyin derim ama üff diyeceğiniz bir durum yaşamayacaksınız emin olun . Ebay da bazen clone tube pre katlar satılıyor , ne kadar clone bilemiyeceğim ama iyi bir pre katı monte kutulu şık bir şey 5000 den başlıyor aşağı yukarı .

• Evet ,montaj tamamlandı . Texas LM1875 ve Analog Device OPA 270 ler ve ona uygun gerilimi verebilecek ( 7812-7912 )yerine 7815 ve 7915 regülatör entagreleri bu gün Farnell den geldi . montajlamasını yaptım .tube ler değişti . şase bağlantılar güçlendirildi , Kondansatörler fıne gold ile değişti derken start tuşuna bastım .
    Ses nasıl diye yorum yapmayacağım ,Burak bey bu konuda son sözü söyleyecek . en önemli husus olan hum sesi yok ölü kadar sessiz . 711 deki deneyimi burada kullandık , sinir edici humlama yok

Şu anda çok yorgunum ,yaşlanmış gözler zıbar yat diyor , uygun bir zamanda içinin fotoğraflarını yayınlarım .

Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için , dediğiniz gibi çok büyük bir maliyet değil deneyip görmek daha iyi olacak sanki. Aynı zamanda yine aynı markanın bir dac'ı var . laptop ile flac dinleme işlemi için düşünüyorum onu birkaç inceleme var sanırım ikisinide sipariş edeceğim.

dac:http://www.dx.com/p/feixiang-dac-sq5-usb-hifi-audio-decoder-dac-fiber-coaxial-usb-input-pcm1794-black-100-240v-418954#.WEKb2PmLTGg
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Dac konusunda çok bilgili değilim . konu açarsanız mutlaka yardımcı olacak öneri sunacak arkadaşlar olacaktır .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.