Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
23
Favori
107.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14mp kamera ile çekiyorum ve mecburen 200kb'ın altına düşürmem gerekiyor eklemem için ayrıca makinamda makro lens yok detay çekmek o kadar kolay değil 18-55mm ile...Ancak bu kadar oluyor ve biraz da oldu bittiye geldi aslında bu fotolar...Alttaki fotodan bir şeyler çıkartabilir misin bilemiyorum keyman2 şimdilik bunlar var :)

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..
  • Resimlerde görülenler fiyata göre fazla bile sanki, dediğiniz gibi kablo, Kondansatör degisimi ve belkide biraz ara izelasyonlari kesinlikle fayda sağlayacaktır, Ki daha derin modifyelerle daha da iyi gidebilir, Can_Tan üstadın yorumlarını da merakla bekliyorum, Uzman görüşü her zaman farklı bir acıda olur diye düşünüyorum.
  • Foto ısinden hiç anlamam ama yinde faydalı resimler, Yanliz çekiç fena ilgimi çekti ,
    Saka bir yana ama cihaz hakikatten F/P olarak gayet başarılı duruyor.
  • resimler,
    amplinin henüz sesini duyamadım. elimde hop. yok yav. Koda hop. var EX serisi batık Gayem Elek. in mallarından. öbür evde. indirmem gerek ya da ampliyi oraya taşıyacağım. araba yok şimdi olsa.
    görüşler ise,
    amplinin kasası fiyatına göre çok şık. tatlı bir şampanya rengi var ve ahşapla uyumunu iyi buldum.
    beni en çok meraklandıran selekt düğmesi ve volume düğmesi idi. bots un çinya malı uyduruk amplilerinden
    biliyorum düğmesi sallanır az zorlasan çıkıp gelecek sanırsın. ki gelirde.
    bu amplide öyle bir şey yok. adam gibi, düğmelerde şık ve cihaza göre güzel dönüyor.

çIkış tranzistörleri C5198 10A 200V Power Amplifier Silicone Tranzistor. AF uygulamalar için üretilmiş.
    ampliyi netde Yacare ismiylede görüyorum.
    besleme huyum kurusun,
    daha önce yazdığımız gibi standart malzemeler. benim besleme de samxon 2x 4700uF-35V ana rezervuar kon.ri var. topcon diye piyasa malı kon.ler. karaköyde torba torba bulursunuz.
    Teapo daha kaliteli. low esr, düşük iç dirençli kon. kullanılsa ne olur? bu sorum bots'a. fiyat 500 olsa nolur derler. bir elna, nichicon, nippon-united chemi, rubycon varken. besleme değişecek. hem kapasite hem malzeme yüksek değerli takılacak. 4700uF ise 10.000uF. LM1875 için 4700uF low esr yeter sanıyorum.
    C5198 çıkışlar için bana değişim gerekli geliyor ve bas ağırlıklı müzikler amper ister. amplinin beslmesi kasmaması için lazım. @atalayalper trafoyu şaseden şimdilik sökmedim. trafodan karta kadar herhangi bir kat daha var mı idin senin trafoda? fotondan gördüğüm kadarıyla yok. ok. bende de buyuk ihtimalle öyle.flaman beslemesi çıkar diye kendimi kandırmaya çalışıyorum ama nafile 35V olan kon. kullanmaz adamlar. 15V yeter der. daha shuguang beijing 5Z4P/896J redresor lambalar duruyor incelenecek.
    ss köprü diyot GBU serisi olsa hoşuma giderdi. önemli değil.
    yine önceki sayfada yazdığımız gibi Çin'in en büyük toroid trafo üreticisi NRE nin trafoları kullanılmış. bende ki toroid in model nosu AV-868. burada ki av-868, 858 kodları önce ki uyduruk bots -hakikaten uyduruk ama. konumuzda ki amplilerden değil.- amplilerin model no'larına mı işaret ediyor onu merak ederim. Harman Kardon HK990 nın toroid trafosuda NRE üretimli. eski yazıma atıfta bulunayım.
    demem o ki arkadaşlar bu ampliynen binding test felan hak getire. standart malzemeler kanal ayrımı iyidir inş.
    belli olmuyor bu işler.
    ummadığınız dandirks -bots 'u kastetmiyorum- malzemeler muhteşem bir birlikteliği sağlamış olabilir. elektronik böyle bir şey. en iyi parçaları biraraya getirsenizde en iyi, en hızlı, en istikrarlı aracı yapamazsınız. mesele tam bir uyumla çalışan parçalar, malzemeler.
    tüpler, ampli önden bakıldığında
    ön sol 6N2-J, sağ 6N1-J bejing. arkalarında ki buyuk 896J ise redresor lambası.
    neyse gönül isterdi ki ses sonuçlarınıda yazalım. sonra.
    velhasılı kelam ampli hoşuma citti.

• @the cantan selamlar, seninde amplinin icini acmis olman iyi oldu nette hiç kaynak yok ve biz de merak ediyorduk :)) bu arada gordugum kadariyla mimarileri birbirine cok benziyor caps ve torodial transformatorlerin belli standartlarin ustunde kullanilmasi sese buyuk bir sekilde etki etmis....Ki dedigine gore harman kardon 990 da kullanilan transformatorde bu markayla ayni ise vay hifi dünyasinin haline cunku o ampli serinin en ust versiyonu 4000 tl ye yakindi galiba fiyati ;) Birde samxson capsler cogu biiindik marka tarafindan da seri uretimde kullanilir nad gibi mesela..

Sana bir sorum olacak LM-1875 entegre kullanan bilindik markalarin biiindik modelleri var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 8 Mayıs 2012; 10:52:39 >
  • Ton katını (bas-tiz) devreden çıkarmak istersek nasıl bir işlem uygulamalıyız...
  • Emre kardesim bas tiz ayarini pcb den devreden cikartabilirsin bu zor olmaz ama tam anlamiyla da by-pass olmaz bunun icin daha kapsamli bir calisma gerekir mesela bas tiz potlarina giden kablolarin potlar devreden cikartildiktan sonra dogrudan dogruya birbiriyle baglanmasi gibi..
  • Alper kardesim tam dusundugum gibi...

-Ton kati iptali...
    -Volume pot alps blue ile degisecek...(yarin aliyorum)
    -Binding post lar degisecek...(siparisi veriyoruz)
    -Cardas ic kablolama...(hazirda var)
    -En son tube degisikligi...

İslem bittiginde detayli yazarim...tekrar tekrar soyluyorum okuyanlar bikmistir belki...

Bu ampli birakin parasini, pulunu, tipini, menseini ciddi dogal, sicak ve organik bir ampli...Tk2050, Ta2020 ve Ta 2024 Tripath boardlarda da dumura ugramistim...Lambali pre ve tripath icin de muhtesem sonuclar cikabilir dusuncesindeyim...

Alper bana ilk defa bu ampliyi getirdiginde dedigimi hatirliyor musun(yarim saat sonra)...Hadi abicim hadi kaldir su Botsu ortadan da daha fazla sinirim bozulmasin=)))
  • Hatirliyorum evet epey bir şaşırmıştın ilk dinlediginde ;)) bizim abarttigimizi zannedebilirler belki ama dinleyipte şaşirmayan yok gercekten hemde oyle boyle insanlar degil yani dolu dolu odyofil seviyesinde insanlar...

Emrecim bu degisiklikleri yaptiktan sonra lutfen ivedi bilgi ver bana merakla bekliyor olacagim hatta çikan sonuctan cok memnun kalirsan ayni uygulamalari bende yaparim ;))
  • Büyük bir heyecanla takipteyim, almak için tek düşüncem 711 ile 713 arasında kaldım hangisi doğru secim olur karar veremedim.
    @Can_tan ustad bir incelemeyi bitirsinler, 713de sanki fazladan bir kart daha var altta resimlerden yanlış görmüyor isem, ilgimi çekti.
  • @AtalayAlper dikkatimi çeken bir şey oldu, Sizin cihazın çıkışlarından biri diğerlerinden farklı bir vida ile pul takılmadan ve sanki termal macunsuz şekilde monte edilmiş, Diğer çıkışlarda sadece dikkatimi çeken ise termal macunun aşırı fazla sürülmüş olması, Birde pullar bakır gibi duruyor sizdeki cihazda yanılmıyorsam resimlerden dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

@the cantan selamlar, seninde amplinin icini acmis olman iyi oldu nette hiç kaynak yok ve biz de merak ediyorduk :)) bu arada gordugum kadariyla mimarileri birbirine cok benziyor caps ve torodial transformatorlerin belli standartlarin ustunde kullanilmasi sese buyuk bir sekilde etki etmis....Ki dedigine gore harman kardon 990 da kullanilan transformatorde bu markayla ayni ise vay hifi dünyasinin haline cunku o ampli serinin en ust versiyonu 4000 tl ye yakindi galiba fiyati ;) Birde samxson capsler cogu biiindik marka tarafindan da seri uretimde kullanilir nad gibi mesela..

Sana bir sorum olacak LM-1875 entegre kullanan bilindik markalarin biiindik modelleri var mi?

gözünüz gönlünüz hoş olsun dedim.
    yalnız kart ve montaj olarak benzerlik göstersede mimari olarak farklılar.
    LM1875 resimden pek seçemiyorum ama op-amp ile sürülüyor herhalde. av-713 ise differantial dizilim gösterdiklerinden sanırım tr. ri differantial input. tr're bakılacak.
    av-712 de ki op-amp ise resimden öyle bir böcek olduğunu sanıyorum oda koduna bakılırsa belki differantial sürücülü bir entegre çıkar.
    av-712 LM1875 entegre çıkışlı; av-713 ise tr.lü. kuvvetli, gövdeli ses sunarlar.
    Harman Kardon HK990'ın trafoları NRE marka. şüphe yok. ama çok kaliteliler.
    ben şahsen yinede sinyal hattında ve beslemede kon.ri daha iyisiyle nichicon ya da nippon ile değişeceğim.
    binding potlar kadmiyum sarısıyla kaplamışlar. ucuz iş; %100 çin malı.
    LM1875 kullanan hi-fi ya da hi-end vari bir marka-ürün aklıma gelmedi. LM1875 li sakura dışında başka bilmiyorum. gitar amplilerinde -markalı- LM serisi entegre kullanan ampliler aklıma geldi. ama hangileri bilmiyorum.
    bu amplinin-713- bir volume, bas, tiz düğmelerini sevmedim. piyasada ki 50 kuruş-1 liralık potlar gibiler. gerçi eskinin orta seviye, giriş seviyeis hitachi felan 50-60W amplilerini düşününce onlarda da bunlara benzer potlar vardı. fazla eleştirelecek durum değil sanırım.
    yapılacak tweakler in ampli daha iyi seviyeye çekeceğine dait şüphem yok nedense.

@Keyman,
    resimlerde gördüğün ikinci kart lambalı pre katı. eğer orası ise. lambalarda süs değil bu arada. bir diğer kart zannederim. fazla dikkat etmedim çünkü gece resim çekiyordum. ton kontrol kartı. bütünleşik değil ise. o ise iptal etmesi kolay olabilir. daha yararlı, hi-fi olabilir.

• Beni düşündüren konu alps pot aldık diyelim nasıl monte edeceğiz standart yuvaya tak diye oturmaz ise kötü gozukebilir yoksa potun sadece iç mekanizması girse yetiyormu nasıl olsa diğer ustteki parça bir sekilde oturtturulur..bu arada standart pot evlere şenlik kesinlikle değiştirin beni diye bağırıyor :)
  • zannederim av-712 ye pot montajı o kadar zor değil. genelde pot takmak problem olmaz.
    sadece mil girecek. potun gövdesi için ampli içinde uygun yer olmalı. ev-713 volumu bir karta monteli.
    ona göre ayak ayarı yapılmalı ya da pcb ye göre çözüm bulunacak; en sonda ki resim.
    bu da bluemavi sitesinden 80Kuruşluk bir pot örneği.zamanla bozulurlar, sesi azalır çoğalır hırıltı dırıltı yapar. peh sevmem.
  • Yokum gelişme, konu bence hak ettigi ilgi ve alakaya henüz erişmedi, sanırım başlık daha keşfedilmedi.
    Hop larım gelsin bende sıradayim, Tek kararsız kaldığım, 711 mı, Yoksa 713 mü alınmalı.
  • @keyman bence av-712
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@keyman bence av-712

Ustad, huyunuzu bilirim bosa konuşmarsınız, Hayır olsun ne + yakaladınız cihazda, Yelek'i üst modeli varken ?
    Birde konu dısı olacak ama Vincent AKP'lilerin hakkında genel görüşünüz nedir, özellikle ilginizi çeken bir model varmıyor ?
  • Uzaktan kumandası olması.
    anladığım av-713 le aynı. sadece minyatur tip twin double diode lambası var.(edit: diyot lamba mı? bu nokta hala şüpheli. ben diyot lamaba diyorum şimdilik)
    HI-FI cihazlarda uzaktan kumanda sevilen bir şey değil.
    bu klasmnada ki ampliler için sıkıntı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 11 Mayıs 2012; 17:27:59 >
  • Anlaşıldı ustad, İnceleme ve edinme faliyetlerini detaylandirayim
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Uzaktan kumandası olması.
    anladığım av-713 le aynı. sadece minyatur tip twin double diode lambası var.
    HI-FI cihazlarda uzaktan kumanda sevilen bir şey değil.
    bu klasmnada ki ampliler için sıkıntı değil.

Benim anladığım kadarıyla Sn. @the_cantan bu ürünü hi-fi klasmanına bile dahil etmiyor...
    Daha henüz dinlememiş olduğu için olabilir mi...Yoksa dinlediniz mi

Bu arada eve gelen arkadaşlarım dalga geçip durdular...Aramızda para biriktirelim de şu garibe bi Osawa, Mikado falan alalım diye...
    Dinleyince sesleri kesildi bu sefer meraktan sesler yükselmeye başladı...
    Bende her gelen boş konuşup yorum yapmasın diye aldım hatundan asetonu pamuğu iki ileri geri sildim Bots yazısı buharlaştı...Şimdi ne olduğu anlaşılmıyor...

Bu hafta sonu çok dolu haftaya kalacak modifiye işleri galiba...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.