Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
23
Favori
107.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotograf makinam kardesimde oldugu icin ekleyemedim...cep telefonu eziyet oluyor...

Bir dahaki sefere hepsini eklerim...
    Alper kardesim, o folyo ile sarili olan kisim power dugmesi...Volum potu onun hemen ustunde kaliyor...the_cantan in resmini ekledigi bir pot var mini karta oturmus vaziyette onun aynisi...Yani oldukca kalitesiz bir pot=)

Gelelim islemin sesteki degisimlerine,

Dun tekrar ampliyi actim, sari ve lacivert olan left-right ground u bass potuna bagladim...boylece her ne kadar izole etsem de acikta kalmamasini ve de ground icin donus saglamayi dusundum...
    Ton katini iptal ettigimde detaylarda ciddi bir artis oldu...Fullrange ler zaten butun sesi oldugu gibi veriyor yani en ufak degisime duyarli...İlk dinledigimde ses cok detayli olmakla birlikte az biraz metaliklesti sanki...Volume seviyesi az da olsa dustu ve basslar bir miktar azaldi...Ya da tizler acildigi icin oyle hissettim bilemiyorum...
    Sonra uzun uzun bildigim kayitlari dinledim...Anladim ki kotu veya vasat kayitlari dinlemek biraz eziyet oluyor...cunku hersey kabak gibi ortada, tum olumsuzluklariyla birlikte...
    Ancak kaliteli kayit ve cd ler hakikaten cok keyifli...Bu ground donusunu yapmam ise yaradi bu arada...cabuk distorsiona giriyordu onceki haliyle...

Sonuc olarak bu islemi denemekte yarar var...Simdi hangi arkadasin sisteminde nasil sonuclar olur bilemiyorum cunku hoparlorun ne denli cevap verecegi cok onemli...eski haline dondurmek cok ta zor degil nasil olsa...
    Deneyin birsey kaybetmezsiniz...

He bu arada mavi led'i iptal ettim, artik sadece lambalar yaniyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musemre -- 14 Mayıs 2012; 10:41:02 >

• Lambalara bakabilen veya deneyen oldu mu ? Benim en son gördüğüm kadarıyla 6922 modeli ile birebir değişecek gibi.
  • Emre kardesim evet haklisin yanlis yazmisim power tusunu folyomsu bir malzeme ile kaplamislar onu merak etmistim...tube'lerden bir haber var mi yoksa daha sonra mi yapacaksin degisiklikleri :)
  • @atalayalper,
    power pot'nun oradan ton kontrol kartı tarafı ya da yakın biryere kablo, tel ile şase yapılmış mı senin amplide?_ benimkinde
    ton kontrolde potans'ın GND'ne şase
    verilmiş.

edit: ile eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 17 Mayıs 2012; 6:35:21 >
  • Arkadaşlar yazılarınızı ilgiyle okudum ve eski bir elektronik meraklısı olarak sayenizde bende bu amfilere ilgi duymaya başladım. Sizden ricam AV 711 mi yoksa AV 713 mü alayım. Gördüğüm kadarıyla 713 biraz daha gelişmiş bir model, ama 711 in renginin siyah olması daha cazip gibi. bu cihazlardan hangisi modifiyeye daha iyi cevap verir bilgi verir misiniz..Zaten artık bu cihazların ithalatı durmuş ve piyasada tek tük birkaç tane kalmış. Hele 713 sadece bir yerde var. Bu konuda tavsiyenize ihtiyacım var, yazarsanız çok memnun olurum. hemen karar vermem gerekiyor yoksa son kalan bir taneyi de kaçırmış olurum. Selamlar.
  • @the cantan; valla inanir misin tekrar acmam gerek cunku hatirlamiyorum şu anda ve o kadar da dikkatli bakmadim aslinda..
  • @Arti; 713'un arti birkac ozelligi var başta kumandasi var fazladan özellik olarak ama sesini hic dinlemedim...711'e gelecek olursak zaten sesinin cok iyi oldugunu defalarca yazdik ne ile kullacaginiza gore de degisir vereceginiz karar..ben 711 aldim cok memnun olarak da kullaniyorum hic beklemiyordum bu performansi tam melody sp3 veya naim nait 5 alacaktim ki erteledim o kadar memnun kaldim yani :)
  • @atalayalper,
    doğru. donanıma dikkat etsen de bazı detaylar gözden kaçabilir.
    açıksa dedim. benim amplide folyomsu malzeme ona benzer bir şey yok. ama bahsettiğim gibi şase verilmiş.
    @arti, ampliler güzel.
    yalnız
    sadece AV-712 de kumanda var. av-713 de yok.
  •  Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..

Selamlar,

Yukarıda ton katı iptalini Alper'in fotoğrafından açıklamaya çalıştım...
    Dün rahatsızlığım nedeniyle evdeydim...Uzun süre müzik dinledim...İşlemin ne kadar faydalı olduğunu daha iyi görmüş oldum...Gerçekten çok başarılı bir ampli..."Bu fiyata" falan demiyorum artık, bir tuhaflık var bu işte...
    Şimdilik Alps volüm potunu almaktan vazgeçtim...Çok çakması var piyasada...Bir abimizden rica ettik elinde varsa gönderecek yoksa yurdışından halledicem...
    Tube'ler ise Timpani'de mevcut...Çifti yaklaşık 85-90 tl ye geliyor..."Computerized Cardmatic Hickok Tube Tester"diye bir cihaz ile lambaları eşleyebiliyorlar...
    Bir de çok iyi netice verdiğini duyduğum ringlere taktım kafayı...

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..

Dün çektiğim bir video'yu ekledim...Burada üst frekanslarda bahsettiğim açılma ve detayı rahatlıkla farkedebilirsiniz...

Detaylı üst frekans videosu

• @ musemre bilgilendirme icin tesekkurler.O kabloyu kesmeden yapmak mumkun mudur? Ton katinin yanindan giren beyaz 7 li jack sokup-takilabilir bir parca degil mi? Bilmeden yaparak kalici hasar vermemek icin soruyorum.
  • bizim bots'un
    avustralyada ki klonu av-711; jaycar.
    av-711'in aynı amplisi.
    @atalayalper sana sorup öğrenemediğim op-amp ise 4558.
    pentod lambanın sürdüğü bir bir op-amp'lı bir ampli jaycar. sahteymiş yazan adam diyor. plate bağlantısı yok.
    iade etmeye götürmüş herif.
    işteyim detaylı okuyacağım sonra.
    zaten benim amplide ki diyot lambanın hala incelemesini yapacağım. yazıda belirtmiştim. KBU serisi köprü diyot var bakıyorum. 1 adet. ana beslemede.
    şimdi düşünmeye başladıkca
    flaman beslemesi nerede bunun dediydim? zira
    trafoya arkadan yarım baktım. zannettim direk arada trafo olmaksızın 220V dan
    tüm devrenin flaman ve beslemesi yapılmış gibi düşündüm. düşük voltajla. (hani önce ki mesajda diğer senaryo diyordum ya. meğer öyleymiş.)
    veya daha önce uygulamıştım sijoase (tavsiye ederim. güzel bir kulaklık devresi Class A; illa ki yapın.)
    24V üzerinden alıyor. felan filan.

anladığım av-713'ün 5Z4P/896J tam dalga redresor tüpleri süs lambası. 6N1, N2 ise pre lambaları. lakin op-amp da LM1875'i çok rahat sürer. CD çaların line out sinyali tam güç almak için pre amp. gerekmeksizin yeterli. 6N1, N2 eğer kazancı düşük devre ise kullanılmış olabilir; süs çıkmayabilir. ama
    incelemeniz gerekli.

• the_cantan büyük redresör tüpleri sadece süs amaçlı değilmi. ben onlarında fonksiyonu var diye düşünmüştüm. AV 713 ün sesini dinleme şansı oldu mu? 711 ile arasında güç haricinde ses fark var mı? Ben hala AV 711 mi yoksa AV 713 mü alayım karar veremedim. Ben müzikte ağırlıklı olarak bas sesleri ama yumuşak ve temiz bas sesleri seviyorum. Hangi modeli tavsiye edersiniz? Selamlar.
  • diyot tüplerin hala pre amp katını besleyen DC cereyanın üretildiği elemanlardan biri sanıyorum. power katını sürecek amper gücü zayıf zira.
    şimdi şüphedeyiz. sadece flamanların yanması suretiyle yarı pasif bir görünüm-süs- şüphesi var. gerekirse onuda devreye alırız. yani trafodan ayrı Heather 6.3V veya 12V flaman beslme çıkışı dahi yok.
    trafoyu açıp tüm sekonderleri kontrol etmem gerek.
    hayır henüz dinlemedim.
    AV-711 beğenildi. ben dinlemedim. net öneri sunamam.
    AV-713 amfimi daha tets etmedim.
    ama düşüncem AV-712 ye meyilli. 711 siyah ama nedense bana güzel gelmedi. bu da benim zevk lüksüm olsun.
  • şok!!

az sora
  • the_cantan bu şok haberi hemen ver, çünkü birazdan AV 713 almaya gidecektim :) Yanılmayalım
  • Üstad, Bende merak ettim valla, Merakla bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

şok!!

az sora

Ahaaaa bir şeyler olmuş anlaşılan....Cantan; what's goin on there?
  • Bende Av-711 alarak bots kullanıcısı oldum.Bugün kargo ile geldi fakat işte olduğum için ancak akşam kurabilcem.Bakalım Bots -Paradigmlerle nasıl olacak.Aslında çok büyük beklentilerim yok ancak cihazdan çok umutluyum.Geçiş süresinde beni idare edecek diye tahmin ediyrum.

Akşam fırsat bulursam ilk izlenim ve sistem fotolarını paylaşırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

Bende Av-711 alarak bots kullanıcısı oldum.Bugün kargo ile geldi fakat işte olduğum için ancak akşam kurabilcem.Bakalım Bots -Paradigmlerle nasıl olacak.Aslında çok büyük beklentilerim yok ancak cihazdan çok umutluyum.Geçiş süresinde beni idare edecek diye tahmin ediyrum.

Akşam fırsat bulursam ilk izlenim ve sistem fotolarını paylaşırım

@Duncan21; hayırlı uğurlu olsun artık bir kullanıcı listesi oluşturmak farz oldu :) Benim şu anda en çok merak ettiğim hoparlörler olan Paradigmler ile olan uyumunu şimdiden merak ettim doğrusu...Paradigm'in hangi modelini kullanacaksın bots ampli ile.?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.