Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
23
Favori
107.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @atalayalper sağolasın . Mini monitör v7 ile kullanıcam.
  • Bugün ben de Bots Av-711 sahibi oldum. Monitor Audio Bx2 ile kullanacağım. Futureshop'dan Chord Carnival Silverscreen hoparlör kablosu ve Chord Crimson Plus interconnect siparişi vermiştim. Onlar da gelince yorumlarımı yaparım. Dac olarak da şimdilik opampını ad8066 ile değiştirdiğim Audiotrak Prodigy Cube kullanılacak.
  • Alan arkadaşlara hayırlı olsun,
    Ben de çok kararsızım stereo amfi konusunda, ikinci el amfileri takip ediyorum. Fakat bu ürün fiyatıyla çok kafamı karıştırdı.
    Aşağıda özellikleri bulunan Boston acoustics HS 460 kule ile kullanılabilir mi bu amfi ?

Recommended Amplifier Power: 15-200 wattsNominal Impedance: 8 ohmsFrequency Response (±3dB) 46Hz-25kHzBass Unit Dual 6-1/2" (165mm) plus MBOS Rear PortPassive Radiators Dual 7" (178mm) copolymerCrossover Frequency 2800HzDimensions (HxWxD) (1096 x 302 x 242mm)Sensitivity (1 watt (2.83v) at 1m) 89dBTweeter 1" (25mm) Kortec soft dome Weight (11.25kg)
  • Arkadaşlar sanırım piyasadaki son kalan AV 713'ü Pazarlık ile 350 TL ye Ankara Konya sokaktan satın aldım. Bots'un İstanbul'daki ithalatcısı da tesadüfen oradaydı artık bu hibrit ürünlerin ithalatını durdurmuşlar devamı yok, benim için epeyce soruşturdu hiçbir bayisinde yoktu, zaten 2012 ürün kataloglarından kaldırmışlar. Cihazlarımızın kıymetini bilelim Amfimi Infinity Reference 60 Hoparlörlerimle deneyeceğim, sonucu bende merak ediyorum.
  • Vayy hayırlı olsun arkadaşlar amplileriniz...Gittikçe artıyor bu arada bots vacuum tube serisi kullananların sayısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 19 Mayıs 2012; 23:03:42 >
  • Hayırlı olsun, sonuçları paylaşırsanız çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

şok!!

az sora

sizleri beklettiysem kusura bakmayın ark.lar. hakınızı helal edin.
    amplide süs diye bir lamba yok. no problem. aynen düşündüğümüz gibi pre katını
    besliyor.
    trafodan flaman gerilimi 5.5v ve 5.8V. dc-ac ile çalışıyor.
    lambalarımızın -triod ve diod lambalar- 5V ve 6.3V flaman gerilimine sahip idi. Triod 6.3V flaman, Diod lamba 5V flaman gerilimiyle çalışıyor yani.
    anod beslemesi ise 12 0 12 Vac simetrik. 500V neree bu nere.
    hep düşündüğümüz şeyler.
    SS çıkış katının beslemesi ise 20Vac.
    devrenin anlayışını çözmeye çalıştım. biraz daha bakacağım.
    ölçüm yapılırken şebeke voltajı ise 225-228V arasında değişiyordu.
    trafo ise çok kademeli çıkış. söz konusu voltajları veriyor.
    @arti esnaf sanatkaları işhanından mı aldın? orada 2 ya da 3 tane daha bots hibrid ampli olması
    lazım. ya da en son öyleydi.
    velhasıl güzel ampli.

edit: hatalı harfler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 16 Temmuz 2012; 14:24:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

şok!!

az sora

Ahaaaa bir şeyler olmuş anlaşılan....Cantan; what's goin on there?

olmaz mı yaa süs değilmiş bu.
    birden te vakum tüp teknolojisinin ilk günlerine gider gibi oldum
    bu amfiynen. ne kadar doğru bir hissiyat bilmem ama 1V, 3V, 12V ile çalışan tüpler aklımıza gelmeye başladı. lamba katına gide kablolarında amerikan radyo standardı kırmızı, sarı, siyah, yeşil kullanılması etkili oldu belki de. -anod, flaman renkleri-.

• İşte bu haberi beliyordum bende senden Cantan ;) Artik lambalarin aktif ve sese etken olduklari ispatlanmis oldu böylece demek ki bu paraya bu cihazlar bedava gercekten..

Sana hemen bir soru sormak istiyorum av-711'in watt degeri galiba 25watt rms...Bu degeri kucuk tricklerle yukari tasimak mumkun mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar gelelim test sonucuna. Benim hali hazırda JVC AX440 Class A Amplifikatör ve Infinity Reference 60i 4 yollu kule tipi hoparlörden oluşan sistemim var, dolayısı ile AV 713 testini bu sisteme göre yorumlayacağım. Yeni AV 713'ümü yaklaşık 2 saat dinledim ve kendi sistemimle aradaki fark alt bas seslerde %30 gibi azalma ama sahne genişliği ve orta seslerdeki berraklıkta %30 gibi artış olması. Şöyle bir güzellikte gözlerinizi kapatıp dinleyince kendinizi sahnede gibi hissediyorsunuz, özellikle şarkı sözlerinin ön planda olduğu müziklerde harika sahne derinliği var. Pop müziklerde ise 30W'a kadar hoparlörleri rahatlıkla sürüyor ama maksimum'a yaklaşınca doğal olarak bas seslerde bozulma başlıyor. Zaten bu sistemi almamdaki amaç kısık seslerde keyifli müzik dinlemek olduğundan güç pekte önemli değil. Bas ve tiz potları hafiften cızırtı yapıyor, sanırım bütün potları kaliteli potlarla değiştirmek en iyisi. Özet olarak sistemi güzel bir kahve içimiyle destekleyip, gözlerinizi kapatıp arasırada 4 adet lambanın görüntüsünü izleyip keyif almak en ideali

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..

• @arti;

Eşleştirdiğiniz hoparlörler birazcık güce aç,gücü seven yapıdalar dolayısıyla bizim mütevazi botsların böyle büyük floorstand'leri belli bir yere kadar idare edebilmeleri gayet normal....Şu dikkatimi çekmişti benim de Eski stereo amplim Onkyo A-9155'den (55watt r.m.s) daha önde ve geniş bir sahne daha açık ve organik çalan orta band....

Memnun kaldınız yani ses karakterinden bots av-713'ün bu şekilde değerlendirebilir miyiz?
  • atalayalper arkadaşım evet memnun kaldım, ama yakın zamanda modifiye işlerine başlayarak bir üst seviyeye çıkartmayı düşünüyorum
  • Kolay gelsin arti sana o zaman sonuclari yazarsin artık yaparsan birşeyler tabii ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

İşte bu haberi beliyordum bende senden Cantan ;) Artik lambalarin aktif ve sese etken olduklari ispatlanmis oldu böylece demek ki bu paraya bu cihazlar bedava gercekten..

Sana hemen bir soru sormak istiyorum av-711'in watt degeri galiba 25watt rms...Bu degeri kucuk tricklerle yukari tasimak mumkun mudur?

@Atalay selam,
    sanırım amplinin gücünü ufak çalışmalarla arttıramayız.
    mevcut trafo ve beslemeyi başka malzeme ile revize edeceğiz. fakat LM1875 in kapasitesi belli. uygulama notlarında 30W'a kadar güç verdiği yazar.
    ± 25V değerde enerji ile LM1875 bir 4Ω veya 8Ω yüke THD 0.015%, 1 kHz, 20 W.
    ± 30V da 8 ohms yüke 30W verebildiği,
    pekala kuvvetli soğutma ile değişikliğe gidebilirsin sanırım. şahsi fikrimi sorarsan bence gerek yok.(fan da var yeni aklıma geldi.)
    ama ana rezervuar kon.dan itibaren tüm minik. kon. de dahil olmak üzere değiştirebilirsin. bas seslerde netlik, detay ve dinamizm artışı bekliyor gibiyim. emin değilim ama. DIY çalışmalarda farkı gözlenen bir şey. o yüzden böyle bir düşüncem var.
    hasılıkelam aklımın bir köşesinde bu.
    gerçi üstündeki kon. çokta kötü değil ama daha iyisiyle değişeceğim. nippon LXY vb.
    amplide en çok hoşuma giden taraf ise %100 çin malı diyoruz ama içinde ki KBU diyot malezya malı, lin ixiang attım kafadan röle yerine Omron röle. NRE trafo. bir karbon dirençler metal olsaydı.
    amma baya sevdim bu amplileri. eğlenceliler.

bu da pati.

bizim amplilerin üreticisi Foshan Baodilong Electronics Co, .Ltd imiş. biliyorsunuz bots, yakari felan filan hep OEM üretimler. heh bulduk ya.

edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Mayıs 2012; 0:25:41 >

• Cantan helal olsun amplinin içini dışını girmedik köşesini bırakmadın...sayende detaylari ögreniyoruz bizde sağol...

Lm-1875 yüksek güc uretemeyen bir entegre mi malum ısı problemlerinden ötürü? Bir de bizim bu AV serisi lambalılar sınıf olarak ab class oluyor galiba hmm yanılıyor muyum?

•  Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..

Evet bots av-711 i bugün kurdum,çok fazla dinleme şansım olmadı dışarıdaydım.Ancak ilk izlenimleri aktarayım.

Ürünü malzeme kalitesi olarak değerlendirmek istemiyorum sonuçta verdiğimiz rakam belli.Ancak kesinlikle çok şık duruyor,gece karanlıkta çok hoş bir görüntüsü var.

Ses olarak değerlendirirsem dediğim gibi çok fazla dinleyemedim.Ancak paradigmlerle oldukça uyumlu oldu botslar.Sahne genişledi ,tizler netleşti ancak alt frekanslarda bir azalma oldu ,bu da lambalı olmasından kaynaklanıyor sanırım. Bu arada en kısa zamanda bass-treble ayalarını iptal etmek istiyorum.

Hafta içi video çekip daha detaylı bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum .

• LM1875 de ısı problemi yok. bilakis az ısınırlar. ses kalitesi yüksektir.
    ama mevcut kapasitesi bu kadar. yani fabrikasyon üretimi böyle. şöyle STK4050, max. 200Watts
    bir şey olsa emin ol ortalığı siler süpürür.
    evet AB sınıfı ampliler.
    av-713 pre amp. kat.da 4558 op.amp. bulunmakta.

• Tüm arkadaşlara hayırlı olsun...Güzel günlerde dinleyiniz...

@duncan21,

Eğer ton katını komple iptal ederseniz bass bir miktar daha azalacak...
    Ancak şöyle bir işlem uygulayabilirsiniz...

Pcb den bass potuna giden kablo sabit kalsın, oradan treble a giden soketi (yine 7 kablo gidiyor) sökün...sadece treble devreden çıkmış olur...
    İşlem bu kadar basit...
  • niyeti bozdum bende almaya karar verdim,tam da benim istediğim fiyat aralığında.ancak bi sorun var ist da değilimki hoparlör dinleyerek seçeyim biraz rsgele olacak ama yorumla almak zorundayım.bu konulara yeni başladığım için güç dengesine göre malum clipping zımbırtısı dün gece okuduğuma göre yada başka sebeplerden ötürü) en iyi verim alınacak hoparlör sizce nedir? daha çok jazz-blues bazende trance dinlediğim göz onune alınarak 1000-1500 tl civarı sıfır veya 2. elde olabilir,ne uygun olur acaba. keşke dinleme şansım olsa ama yok malesef:(
  • konu başında çeşitli hoparlör dinleti ve yorumları var.okuman faydalı olur.
    bu amplilere raf tipi -bookself- hoparlör uygundur. fazla güçlü hoparlör takarsan
    clipping yapar. yani römorka taşıma sınırından fazla yük yüklersen taşıyamaz. amplide öyledir.
    bu yüzden ampli-yük(speaker) eşitliğini dengede tutmak gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.