Şimdi Ara

BOÜN Endüstri vs ODTÜ EE vs İTÜ Ceng vs Oto Sanayi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oto sanayiye gidersen fırsatlar ne hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu para olunca her şey değişir BOÜN Endüstri vs ODTÜ EE vs İTÜ Ceng vs Oto Sanayi 

• İtü bilgisayar mezunuyum. Bizim dönemde Münih tekniğe başvuran bildiğim herkes kabul aldı (ben de dahil). yaklaşık 20-30/110 kişi var sanırım kabul alan. Muhtemelen saydığın diğer okullarda da durum bu şekildedir. Eğer tek amacın bir şekilde yurt dışına çıkmaksa bu hepsinde olur yeter ki lisansta peşinden koş (Avrupa’da yüksek ve doktora için konuşuyorum. Amerika hakkında pek bir bilgim yok ama kabul alan birkaç kişi duydum)

• Emre Bıyık0606 E kullanıcısına yanıt
    Aslında bölümlerdeki akademisyenlerle konuşup kampüsleri gezsen hangisinde okuman gerektiğini hissedersin. bölüm hakkında hala kararsız kalırsan: Bunlar arasında boğaziçinin ön plana çıkan özellikleri var:

*en iyi ortalama öğrenci kalitesine sahip üniversite (bu güzel bir şey)

*En iyi ingilizce eğitim ve exchange programları, okurken bir takım iyi amerikan üniversitelerinden arkadaşların olabilir.

Ama arkadaşlarının çoğunun mühendis olduğu bir yerde okumak ve aktif olarak projelere ve mühendislik çalışmaları yapan kulüplere katılmak, yarışmalara katılıp derece elde etmek istersen (itüde bu geleneksel ve normal bir şey, hatta roket takımları ile formula takımlarının hep birinci oldukları için trdeki yarışmalara bir süre katılmadıklarını, yurtdışında birçok derece aldıklarını söyleyemeliyim) yani kendini işin mutfağında hissetmek istersen itü ve odtü daha iyi adres olur. Tabii bunlar senin için önemli ise. Yök araştırma üniversitleri performans sıralaması: odtü>itü>boğaziçi>diğerleri. Qs mühendislik: itü=odtü>boğaziçi>diğerleri.

Bu arada Yurt dışı en iyi firmalarda çalışan sayısı oranı: boun>odtü>itü>vakıflar (linkedinde ikişer kullanarak bakabilirsiniz, şirket ve okul adı)

BOÜN Endüstri vs ODTÜ EE vs İTÜ Ceng vs Oto Sanayi

İTÜ bu konuda diğer ikisinden sonra ama fena değil. belki de ingilizce eğitime geç geçmesinin etkisi vardır, daha yeni itülü iki arkadaşım istifa edip almanyaya gitti. Ben bunu çok önemli bir kriter olarak görmüyorum, yurt dışından doktora teklifi alıp gitmedim. Benim için aman bir şey değil ama senin için önemli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 3 Ağustos 2022; 20:45:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Emre Bıyık0606 E kullanıcısına yanıt
    Onu ben eleştirdim ya belki konumu görmüşsündür 4 kat falan demiştim valla yanlışmışım tekrar detaylıca bir filtreledim Cengi O kadar da kötü değilmiş abartmışım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aerospace_ITU A kullanıcısına yanıt

sağolun hocam.

• Aleksey Ivanovich kullanıcısına yanıt

Olur öyle şeyler hocam BOÜN Endüstri vs ODTÜ EE vs İTÜ Ceng vs Oto Sanayi 

• refine1e kullanıcısına yanıt

Hocam aramız iyi zaten bir sıkıntı yok :D

• biliyorum hocam BOÜN Endüstri vs ODTÜ EE vs İTÜ Ceng vs Oto Sanayi 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.