Şimdi Ara

Boun politika (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de tm1 1.5 k tm 3 600 syrayla boun i?letme iktisat siyaset yazdym hangisi gelir sizce ?
  • RamazanDogukan kullanıcısına yanıt
    bu sene işletme bile gelebilir gelirse şaşırma çünkü önümüzdeki sayısal sayısı çok fazla normalden nedeni belli olan bir şekilde o nedenle normalden daha çok kişi tıp hukuk yazıp çekilecek aradan böylece sıralamalar bir nebze gerileyebilir o değil de ben işletme yerine iktisat okumayı daha çok isterdim biraz daha zor deniliyor ama bence piyasaya bakışı daha çok genişletiyor işletmeden tabi bu benim fikrim sadece zaten mezun olunca hiçbir farkı olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenatay

bu sene işletme bile gelebilir gelirse şaşırma çünkü önümüzdeki sayısal sayısı çok fazla normalden nedeni belli olan bir şekilde o nedenle normalden daha çok kişi tıp hukuk yazıp çekilecek aradan böylece sıralamalar bir nebze gerileyebilir o değil de ben işletme yerine iktisat okumayı daha çok isterdim biraz daha zor deniliyor ama bence piyasaya bakışı daha çok genişletiyor işletmeden tabi bu benim fikrim sadece zaten mezun olunca hiçbir farkı olmuyor

Öncelikle sağolun yorumunuz için ya ben de iktisata daha yakınım ama işletme olursa da sevinirim yani :) Sadece içime bi kurt düştü ya iktisat olmazsa diye o yüzden danışmak istedim foruma :)
    rahat olun iktisat olur şimdiden hayırlı olsun :))
    Hocam merak ettim işletme , iktisat istemenizde sebep ne yani neleri amaçlayarak giriyorsunuz?

Bölüme boş diyenler falan gözünüzü korkutmuyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Massohcu kullanıcısına yanıt
    o değil de senin şu koyduğun fotoğrafı her görünce içime bir ürperti doluyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massohcu

Hocam merak ettim işletme , iktisat istemenizde sebep ne yani neleri amaçlayarak giriyorsunuz?

Bölüme boş diyenler falan gözünüzü korkutmuyor mu

Boş demeleri korkutmuyor benim hedefim çok yüksek paralar kazanmak falan değil sadece ufku geniş bir insan olmak istiyorum matematiğe küçüklüğümden beri özel ilgim vardır ekonomik konularda da kendime güvenirim o sebepten seçtim bu bölümü , özet olarak mutlu olacağımı hissettiğim için diyebilirim :)
  • serenatay S kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam yorum için :)
    hocam, koray caliskan boun tanitiminda şöyle bir laf etti.

hukuk okuyanların çoğu tek bir şey olurken, iibf okuyanların çoğu çok şey olur.

evet bu bölümler direk bir meslek için yetistirmiyor sizi tıp,muhendislik,hukuk gibi.

iktisat okursanız iyi derecede ekonomi bilimi, politika okursaniz politika ogrenirsiniz. isletme okursanız daha pratik bir eğitim alırsınız, yönetici olursunuz farklı alanlarda.

misal olarak verdim bu örnekleri, mezunlarına bakarak boş mu değil mi kendiniz karar verin. bogazicini kazanmış öğrenci bence son gün boun isletme/iktisata elalem boş diyor dememeli .

benim izlenimlerime göre bölümün hakkını verirseniz kaderinizi siz sekillendiriyorsunuz medya,özel sektör,akademi vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koseoglulas -- 3 Ağustos 2016; 12:34:55 >
    serenatay S kullanıcısına yanıt
    Hocam inan bende ufku geniş kendini geliştirmiş şöyle kültürlü bir insan olmak falan istiyorum.

Boun bunun için gerçekten uygun gibi.

Ama çalışacağım yerin uygunluğu falan da kafam da yer ediyor i nedenle bu telasım :)

@serenatay

İstersen değiştireim hocam :))

tebrikler hocam isabetli yorum, benzer kafadayim, universiteler meslek edindirme kurumları değil,ilim öğreten kurumlardır.

• koseoglulas K kullanıcısına yanıt
    Siz nereyi seçtiniz hocam ?

Benim olmasını istediğim durumu anlatmıs gerçekten.

Hocam bu meslek edindirme yeri değil ilim öğrenme yuvaları meselesi tam benim dusuncem işte :)

Ama ailem biraz değişik insanlar ne yazık ki tıp diye tutturan zihniyet :(

vaziyet sıkıntılıymıs cidden. bu noktadan sonra doktor olmak isteyip istememen kararını belirler. bu da çok kolay değil ama ailenle bunu konuş bence.

çoğu aile böyle düşünür zaten iyiligimiz için.

benim boun yazma amacım da bu yoksa ne işim var siyaset bilimi uluslararası ilişkilerde cidden adımımı atmayabilirdim boun olmasa ve iş konusunda kafam karışık olsa falan mutlu olup vizyonumu genişletebileceğim bir bölüm hayatta her şey iş değil benim için hatta burdan sonra ya tarih ya da radyo televizyon falan da okumak istiyorum bakalım vakit bulabilirsem hazır bouna girebilirsem sosyoloji çapı yapar öyle çıkarım bir de sanırım ya da ekonomi o konuda hala karar veremedim :))
    Aynen öyle tıp istemiyorum zaten.

Bu şekil güzel amaçlarla üniversiteye gelenler iyi noktalara da elbette geliyordur. :)

• Üniversite seçme bölüm seç. Hep derim yolunu tanı, yolcuyu ona göre belirle diye. Ankara hukuk vs Boun Politika konusunda gözlemlerim aracılığıyla şunu söyleyeyim, eğer politikacı/diplomat olmak konusunda kararlı değilseniz bir an önce kararınızı verin. Yok hala değilseniz, Ankara Hukuk'tan zamanında Adnan Menderesler, Uğur Mumcular yetişti. Ankara Hukuk'tan da bunlar çıktı. Ama diyorsanız ben illa politikacı olacağım, Hukuk'a yanaşmayın. Sevmeyenler için çekilir dert değil.

@koseoglulas Koray Hoca'ya o konuda katılmamıştım oradayken. Bence özellikle politika alanında hukuk daha kapsamlı politikacılar yetiştirebilir. Daha iyi demiyorum ama daha ufku açık, geniş pencereden düşünen. Hukuk bir nebze işletmenin de yerini doldurabilir, eğer kişi isterse. Şuan hatırlamıyorum nerenin ceo'suydu, ama bilkent hukuk mezunuydu. İktisat çok çok ayrı bir dal bunu kabul ediyorum, ama işletme/politika kişinin kendini geliştirmesine daha çok bakar. İşletmenin yurt dışında bir karşılığı yok diye duymuştum mesela ne kadar doğru bilmiyorum.

İktisata gelince, bir bilim dalı olduğu için yerini hukukçu dolduramaz, bu iki bölüm sadece idari hakimlikte buluşabilir. Onun dışında çok farklı. Ama politika/işletmenin yerini bir hukukçu bir nebze doldurur kanaatindeyim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazKızıı -- 3 Ağustos 2016; 16:02:51 >

• Şunu da söyleyeyim, Boun iktisat'ı 2. Sınıfta bırakıp Ankara Hukuk kazanan da duydum, Gs hukuk'u bir kenara itip Boun iibf'yi seçen de. Bu iş tamamen sevmekle alakalı. Hangisine gönül verdiysen onu seç. Etiketi, etrafı bırak bir kenara. İçine dön. İş sende bitiyor :)

• işletme/politikanin yerini bir hukukçu doldurabilir fakat direk olarak hakim-savci-avukat olmak istemeyen birinin hukuk okuması akıl karı olamaz.

kilit nokta bu bence hep dediğim gibi, hukuku gerçekten hukukçu olmak isteyen okumalı. ortada kalan ya da hukuk okuyarak da isletmeci-politikacinin mesleğini yapabilirim diyenler değil.

koray caliskanin bahsettiği nokta da buydu sanırım. çoğu tek şey olur hukuk okuyanların , hepsi değil. elbette ankara hukuk da başbakan çıkarabilir, imam hatip liselerinin çıkardığı gibi :)

işletmenin verdiği eğitim, hele bounda, doğrudan sonuca odaklı yönetici olmak istiyorsanız. savci-hakim-avukat olmayı gerçekten istemeyip istersem işletmecinin - politikacinin isini de yaparım nasıl olsa demek abesle iştigal etmektir.

bunu kastettin demiyorum bu arada, açıklık getirdim yazdıklarına

• up
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.