Ib - investment banking Consulting dumduz danismanlik sana gelen farkli sirket/ulke vs. problemlerini karsi tarafi s***erek "bakin bizde dahi yuzlerce quant var en efektif biz cozeriz" diyerek mbb ve tier 2 bazi sirketler haric köle gibi calisip karsiligini alamadigin yer Pe private equity Algo trading, dumduz bilgisayar gücüyle trade etme işleri. Ie'yi bilmiom Genel olarak baslamak istiyosan financial markets ve az çok econ/finans + data science yapman gerekiyor en azindan internettrn goz atip redditten nerdlere danistigim kadarıyla çoğu yerde bir rocket science değil. Quant analyst olmak için mat/stat/cs diyorlar ama bizim bolumde (stat) mckinsey falan giren son donemde sadece 1 kisi gordum bu bolumleri yurt disi icin yazmislar. Genelde kredi riskten falan basliyorlar kariyere tier 3 şirketlerde imaj için (bu arada bunu datacamp yazmis akliniza gelen tum bolumleri ekleyin bence :D biraz taraflilar cunku) Zaten boston consulting falan işe alım kriterlerinde tier 3 de biraz deneyim kazanıp sektöre hakim olmanız avantaj diye belirtiyor. Muhtemelen oradaki cogu calisan insanin amaci mbb'ye atlamak. Bu yukarıdaki analyst için excellent excel vba istiyor cogu sirket. Herkesin gozunyn dondugu dumdhz quantlık icin biriyle konusmustum ben quantitative finance masteri yaptim demisti. Altta yazanları iyice bilip high end bir programlama dilinde (python, julia vs.) Koda dökebiliyor olmanı bekliyorlarmış. stochastic processes, option pricing, risk management, portfolio management, mathematical finance and computational finance. also jump into discrete and continuous time series analysis. Bu kavramların ne denli derinine inmek gerekiyor bilmiyotum. Lisansta çoğu bölüm buradaki 2 3 kavramı anlatıyor. Ama bu denli bir program oldugunu sanmıyorum varsa işletme vardır? Ayrıca bocconi econ da yanlis hatirlamiyorsam daha bu alanlara yöneliyordu programıyla. Alandaki asiri nerd ve olimpiyat madalyali adam nedeniyle benim mesafeli durdugum yer. 9 ders verme işini basarabilirsem cfa vol 2025 kitaplarina bi goz atmak istiyorum. Yazdigim cogu sey karma ve sagdan soldan ogrendiklerim. Çok da derinine inmedigim icin bazi seyler yanljs olabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim