İTÜ, ODTÜ, YTÜ gibi üniversitenin bilgisayar ve elektrik-elektronik alanında yetiştirdiği öğrencilerin BOÜN'a kıyasla kapasitesi hakkında düşüncüleriniz nedir? Teknik üniversiteler daha iyi mi mühendis yetiştirir? @bounlukizaraniyor hocam ütü esprisisi olmadan tarafsız bir görüş alalım lütfen... (Kardeş okula sallamakta bir sakınca yok. ) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BOÜN ve Teknik Üniversite Mühendislik hk.
-
-
Merhaba. Güzel günüme denk geldi. Bu konuya kendi tecrübe ve gözlemlerimden devşirdiğim şeyleri aktarmaya çalışayım.
zaten forumdaki son zamanlarım diyebilirim, sebebi artık bana hiçbir şey katmıyor oluşu ve antidepresan bağımlısı incelin vasat fikirlerine sürekli maruz kalıyor oluşum.
Neyse, ''teknik üniversiteler daha iyi mühendis yetiştirir mi?'' sorusunun cevabı kısaca evet. Burada iyiden kastımız daha teknik bilgiyle dolmuş, bahsedilen alan hakkında teoriye nispeten daha hakim bireyse evet, teknik üniversite daha iyidir. Öyle ki ben 1 saatten uzun mat10x, mat20x sınavına dahi girmemişken, teknik ünililer 3 saatlik mat101 finalleriyle uğraşıyor. Bu adamla benim bilgim aynı değil haliyle. Ama sorun şu ki bilim adamı olmayacaksam tüm bunlar külfet ve bunlara gerek yok. Kaldı ki lisans düzeyinde tüm bu teori ve ağır kastırma ne kadar gerekli tartışılır.
Şimdi iyiyi başka yönleriyle değerlendirelim,
teknik üniversitelerde ağır bir teorik eğitim görürken boğaziçi bu konuya *GENEL OLARAK* nasıl yaklaşıyor? bizim giriş derslerinden birinde hoca bizden bir mühendis nasıl düşünür sorusunu cevaplamamızı istemişti. bu konuyu 1-2 hafta boyunca tartıştık. dersin devamı da genelde bu minvaldeydi. algoritma tasarımı üzerine teknik üniversiteler daha çok uygulama yaparken, biz nasıl tasarlanacağı, neden gerekli olduğu üzerine daha çok düşündük. haliyle daha hafif ama genel çerçeveden bakabilmeye imkan veren bir dersti. kolay geçtim. üstüne düşünmeyip çalışmayan da geçti ama. teknik üniversitede şak diye kalırdı bu adam mesela.
okuldaki insanlar birbirini inanılmaz tutuyor. şimdilerde biraz sallantıda olsa da BÜMED vardı, mezunlar derneği. Boğaziçi ee, ie mezunu kaç mezunla tanıştım hatırlamıyorum. şu an yaptığım iş doğrudan boun ee mezunu bir ağabeyin referansıyla geldi. Geçtiğimiz kış boun'un bir sosyal kulübüyle bodrum'dayken yan masadan -abartısız- 5 şişe shot yağdı. teşekkür etmeye ve selam vermeye yanına gittiğimde ise yat tasarımcısı boun kimya mezunu bir ağabey olduğunu öğrendim. boun'dan insanları görünce böyle bir jeste kalkmış. daha kendi kampüsüne sahip çıkamayan 2 yütülü böyle bir şey yapmazdı mesela. hatta birbirlerini tanımazdan gelirdi. bunun tabi mühendislikle falan değil, okul kültürüyle alakası var.
ek olarak savunma sanayindeki düşük maaşlar ve genel olarak teknik üniversite mezunlarının burada çalışırken bounluların genelde özel sektörde olması da bir yönüyle bahsettiğim şeylerle ilintili. ütülü adam çok şey biliyo signal'i yalamış yutmuş elektromanyetik alan teorisi üzerine allah olmuş misalen. gel gör ki Eq 0, 2 kelimeyi bir araya getiremiyor. Bu adama standart bir mühendis maaşından öte yol yok maalesef. Boun sana kendini çok güzel pazarlamayı da öğretiyor. Bu nereden baktığına göre değişir. Kimisi kötü de diyebilir kendine göre haklıdır. Fakat iş hayatı böyle bir yer.
Benim hissiyatım, şimdiye kadar gördüklerim tecrübe ettiklerim hep böyle oldu. Bir daha dünyaya gelsem işletme okurdum zaten, mühendisliğin 5+ senelik müfredatı günümüz dünyasında çok hantal kaldı bence. Ha illa mühendislik okuyacaksam yine boun yazardım veya bilkent EE okurdum.
-
Selam, ss'teki maaşlara düşük demişsin. Yüksek diye sınıflandırabileceğin maaşlar hangi sektörde ve alan mesela? Bilmediğimden soruyorum, çünkü güncel ss giriş maaşları, genelde yüksek olarak sınıflandırılan consulting giriş maaşıyla aynı seviyede sayılır.
-
Teknik universitelerde bos bos teori ogrenirsin savunma dısında is secenegi oldugunu sanmayan yuzlerce vizyonsuz mezun edersin boun cok daha iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Savunmadaki maas dusuk demek baya zırva olmus fmcgden daha yuksek mbb consultingciler ile benzer maasları var ama trde gelir vergisinden dolayı beyaz yaka kariyeri zor globale yonelmek zorunluluk
diğer arkadaşa da cevap vermiş olayım, düşük başlangıç maaşı demek yanlış oldu sanırım. Teknik üniversitelerin en iyi seçenek olarak gördükleri savunma sanayinde bile görece düşük maaş demek daha doğru olur. Consulting her türlü daha yüksek maaşlar alıyor ve daha da önemlisi yıla bağlı olarak eksponansiyel artıyor maaşları. Savunma sanayinde ise artık daha tek düze seyrediyor. Yüksek diye sınıflandırdığım maaşlar consulting ve ib.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mckinsey baslangic maası suan roketsandan dusuk dostum. Uzun vadede mba bursu sayesinde consulting fark atar orası ayrı. Ib kariyeri cok spesifik boundan kac kisi yonelebiliyor orası zor
Evet onda haklısın. Dediğin sektörleri bilen kişi bizim okulda (odtü) daha az, ben mesela şu an ib'deyim. Bu alanı bilen bölümden çok az kişi var, boun o konuda daha iyi kesinlikle
-
yazdığım şey dümdüz anlaşılacak bir şey zaten. yoruma bile açık değil. 2-3 sene içinde roketsanın maaşı kinsey'deki adamın çok altında kalacak. ut'den bile ib yapan en az 5 kişi gördüm. bunun daha ie'cisi var econcusu var, hiç de spesifik değil.
-
Gelir vergisi muhabbeti cok sıkıntılı. Bence en buyuk avantajı mba sponsorlugu zaten o noktadan sonra tr ile bag koparilir
saatlik ücret olarak ss her zaman daha üstte kalıyodur muhtemelen, consulting ve benzeri sektörlerdeki çalışma saatlerini düşününce
-
Merhabalar hocam, goygoyu kenara bırakırsak değerli görüşün için teşekkür ederim.
Kendi nezlimde ben bilim adamı olma derecesinde bilgiye sahip olmak değil de üniversiteye bağlantı, felsefe gibi açılardan yaklaşıyorum bu yüzden boğaziçi son yılların olumsuzluklarına rağmen hala yeri doldurulamayacak bir üniversitedir. Ha İTÜ, YTÜ kazansaydım düşünmeden giderdim tabii orası ayrı bir mesele. Ben sonuçta çeşitli sebeplerden dolayı tekrar hazırlanamayan, DGS gibi çetrefilli bir yola başvurup önlisans okuyan bir öğrenciyim.
Zorluklara rağmen hedefim Boğaziçi EE'ye yerleşmek belki kim bilir ne zorluklarla karşılaşacağım 2 yıla kim öle kim kala belli değil. O zamanlar yine etrafta olursanız ben de hedefimi gerçekleştirirsem size YTÜ kapüşonlu sözüm olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty667 -- 6 Ekim 2024; 18:16:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocalarım bu ib, ie, consulting vs. ne demek ?
Orası oyle ama kendini tr ile kısıtlamak dusuncesi insanın canını oldukça sıkıyor o yuzden o grinda deger. Ben fmcgdeyim fırsat bulursam consulting yatay gecisini denerim
Uzun süreli boun, kısa süreli ytü görmüş biri olarak bu arkadaşa katılıyorum. Mesele sadece boun da değil, türkiyede gerçek anlamıyla üniversite okunabilecek ve kültürü olan 6-7 okul vardır maksimum.
-
Ssde saatlik ucret sonsuz zaten efektif calisma 0.oldugi icin
ben şuan ib'deyim. Bunlar çok çalışıyo be çekilmez :Dd Ss adamdır. Ya da phd filan bakacağız artık
-
Dunyada sanirim us disinda quantlik/consultancy gibi insanliga hakaret calisma kosullarinin maas farkiyla harbiden kompanse edilebildigi bir yer yok galiba
doğru tespit bence, tr'de jp morgan, pragma filan ib için kaç veriyor acaba. Değmiyor gibi yine her türlü, saatlik ücret düsük kalıyor
-
Pragma ne alemde bilmiyorum da jpmc basta olmak uzere cogu uluslararasi firmanin tr ofisi bildigin gostermelik var, tum takımlari 10 kisi filan, bunlara bakip plan yapilmaz gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- iç mimarlık ve çevre tasarımı önü açık mı
- sondan kaç basamağı sıfırdır
- deniz ulaştırma işletme mühendisliği maaş
- özel yurt giriş çıkış saatleri
- yansız söylem ne demek
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X