Şimdi Ara

İYONİK KARAKTER VE BAĞ SAĞLAMLIĞI...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
61.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler iyonik karakter ve bağ sağlamlığı doğru orantılı diyebilir miyiz?
    İYONİK KARAKTER VE BAĞ SAĞLAMLIĞI...!
    Atom çapı arttıkça bağın sağlamlığı azalır diye düşündüm . O yüzden yalnız 1 dedim soruya. İyonik karskter dediği zaman elektronegatifliğe , bağ sağlamlığı dediği zaman atom çapına mı bakıcaz . Kafam karıştı Yrdımcı olur musunuz

• Yapay Zekanın Yanıtı

İyonik Karakter ve Bağ Sağlamlığı

İyonik karakter, bir kimyasal bağda bir atomun elektron kaybetme veya kazanma eğilimini ifade eder. İyonik karakteri yüksek bağlar, iyonik bağlar olarak bilinir.

İyonik bağların sağlamlığı, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

• Kanyonların Boyutu: Daha küçük kanyonlar, daha büyük kanyonlara göre daha yüksek yük yoğunluğuna sahiptir ve bu da daha güçlü iyonik bağlar oluşturur.
    • Elektronların Sayısı: Elektron kaybetme veya kazanma eğilimi, bir atomun elektron sayısına bağlıdır. Elektron kaybetme eğilimi azalan ve elektron kazanma eğilimi artan elementler, daha yüksek iyonik karaktere sahiptir.
    • Elektro Negatiflik Farkı: Elektro negatiflik farkı, iki atom arasındaki elektronları çekme gücündeki farkı ölçer. Elektro negatiflik farkı büyük olan elementler, daha yüksek iyonik karaktere sahiptir.

İyonik karakterin artması, iyonik bağ sağlamlığının artmasına neden olur. İyonik karakteri arttıran faktörler şunlardır:

• Daha büyük kanyon boyutları
    • Daha az elektron
    • Daha yüksek elektro negatiflik farkı

İyonik bağların sağlamlığı, iyonik karakterin bir sonucudur. Yüksek iyonik karaktere sahip bağlar, daha güçlü ve daha kararlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Elektronegatiflik farki arttikca iyonik karakter artar.Iyoniklik arttikca bag saglamligi artar diye bir sey söylenemez.
  • Tamamdır hocam çok sağolun
  • cevap 2 ve 3 di mi?
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Evet hocam
  • Elektronsgatiflik farkı ne kadar çoksa iyonik karakteri o kadar yuksek,bağ sağlamlığı çap ile ters orantılı.
  • EyvAllah hocam adamsınız
  • Rica Ederim Reis.İyi Çalışmalar.
  • Sağol uruk
  • Vay bee zaman su gibi
  • MaVzeR16 kullanıcısına yanıt
    Nerdesin hocam şimdi
    Hocam senle 2017 ve 2020de forumda ayni konuya yazmak enteresan.

2021de yazmayalim insaallah ve hedeflere ulasalim :D
  • Sürünmeye devam hocam. 2020 tayfaaaaa
  • Temmuzda hangi tıpı yazsam konularında buluşalım hocam inşaallah
    Olum nasıl dayandınız insan intihar falan eder ben ilk yıldayım aile desen sınav desenpsikolojik sorunlar desen hepsi ayrı nasıl başa çıktın 3 yıl iyimisiniz olum siz inşallah kazanırsınız
  • Sürüne sürüne sürüngen olduk hocam. Kadrolu yks öğrencisi sayılırız artık :DD çok sıkıntı çektik sonu güzel biter umarım
    Netlerin nasil hocam bide nereyi istiyosun 95 100 tyt 65 66 ayt im şuan hedef 5 lk
  • Tıp için kaldım hocam batıda tıp olursa güzel olur olmazsa eczacılıkta olur. 105 115 civarı tyt 75 civarı ayt var
    Eczacılık ne bu netlere hocam yapıştırın cerrahpaşa
  • 2 yıldır bu konuya Google'dan gelip faydalanıp çıkıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 23 Mayıs 2020; 16:19:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.