Şimdi Ara

Boya ile ilgili yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 96 xei var bende.metalik gümüş renkte. Arabanın yaklasık 7-8 yerinde taş sıçraması vs. yüzünden küflenmeler oluştu. Acama rütuş yapabilirmiyim ben. Rütuş yapmadan önce küf yerlerini zımparayla falan temizlemem gerekiyormu? bu konuda hiç bilgim yok. Boyacıya gösterdim. Ön kabutta taştan dolayı nohut büyüklüğünde küf oluşmuştu. Bunun için tüm kabutu boyamam gerekir dedi.(bende yuuh dedim ) Rütuşlar belli olur dedi. Ne yapmamı önerirsiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbeykoroglu -- 11 Haziran 2008; 19:19:44 >

• küf dediğiniz olayı açıklarımısınız ?

sac küf tutarmı hiç ?
  • Pardon küf demişim, pas diyecektim. Paslanma oldu.
  • rutuşların sırıtması boyanın renginden rengine değişir elbette..

kaput ta sırıtması da normaldir ustan doğru demiş..

ayrıca fiyat ne dedi bilmiyorum ama bundan 2-3 ay evveliyatında ist göztepe sanayi sitesinde toyota corollanın sadece kaput boyanmasına 100.00 ytl demişti.. araçtaki rutuşlenecek yerlerde ona ait olmak kaydı ile..
  • Eğer hiç belli olmasın dersen kaputu komple boyatacaksın, ancak oda çamurluklarla ton farkı yaratacak.
    Bana sorarsan kendin bu işin içinden çıkabilirsin (biraz el becerisi varsa...)

ojeye benzeyen rutuş boyaları var, onlardan al. ince bi zımpara ile rutuşlanacak alanı genişletmeden zımparala. Zımparayı katlayıp köşesinden kullanırsan daha rahat yaparsın. Alanı temizle ve rutuş boyasını sür. Pası engeller, gerçi toyota paslanmaz ama... neyse, bence olur, ancak beğenmezsen belli olmasın dersen ozaman boyacının yolunu tutarsın...
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Peki boyanın numarasını falan bilmiyorum. Bunu nasıl halledecem. Karar verdim, ben yapacam bu işi. Hem ilersi için tecrübem olsun Sanayide bu ustaların yüzüne bakılmıyor. Hiç ilgi alaka yok. İşimizi görsünler diye yalvarcaz nerdeyse
  • motor kaputunu aç- şöför tarafında küçük bir levha var, orada. Birazdan resim çekip eklemeye çalışırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sakın boyatma...Gerek yok. Paslı yere 1 damla gri antipas damlat. Kırtasiyeciden küçük sulu boya fırçası al dagıt....Bir hafta bekle. ..Paslı yerlere antipası çok az sür. Kubbe oluşmasın...İyice kurusun ...Marşhall en iyisi....Sonra götür rütuşa.. Yetkili servislerde beleş....Kaputu boyatma...Mutlaka ana gövdeyle renk farkı olacak...Satarken bir parçası boyalı diyecekler...Fiyatın düşük olacak...Karar ve para senin...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Haziran 2008; 17:14:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Sakın boyatma...Gerek yok. Paslı yere 1 damla gri antipas damlat. Kırtasiyeciden küçük sulu boya fırçası al dagıt....Bir hafta bekle. ..Paslı yerlere antipası çok az sür. Kubbe oluşmasın...İyice kurusun ...Marşhall en iyisi....Sonra götür rütuşa.. Yetkili servislerde beleş....Kaputu boyatma...Mutlaka ana gövdeyle renk farkı olacak...Satarken bir parçası boyalı diyecekler...Fiyatın düşük olacak...Karar ve para senin...Saygılarımla...

Hıımm Anti pas hee. Bu paylaşımlar sayesinde yeni yeni şeyler öğreniyorum. Bunu denicem hemen. Çok teşekkür ediyorum

• aynı sorun bizim arabada da var babamla konuşup deniyim bende saolun bilgi için
  • Antipasın en kalitelisi Marshall yada Polisan . Kırtasiyecilerden çok küçük bir sulu boya fırçası alın kullanın... Evinizde eski diş fırçası varsa oda işe yarıyor.....Bunu sürmeden önce küçük bir tel fırça ile pası tamamen temizleyin...Sürerken çok az süreceksiniz...Kubbe olmasın....Kurusun bir kaç gün sonra üstüne bir kat daha...Sonrası rütuş....İşlem tamam....Pasa elveda... 6 yıl önce springimde paslı yerleri tel fırçayla tamamen temizleyip üstüne gri marshall antipas iki kat çekip bu yöntemle korudum..Üstüne normal beyaz boya rütuş...Tamam....Her gören imreniyordu...95 Model araba hiç bir yerinde pas yoktu....Satarken çok kolay sattım.....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Haziran 2008; 11:23:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.