Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabanızı kendiniz yıkıyorsanız muhakkak kapalı veya gölge yerde yıkayın.
    Yeni yoldan geldiyseniz jantlarınıza jant ilacını hemen sıkmayın disklere zarar verir. Disklerin soğumasını bekleyin.
    Motoru kendiniz yıkıyorsanız sıcak motora su tutmayın ve motor temizleme ilacını uygulamayın. Motorun soğumasını bekleyin.
    Pasta makinası kullanabiliyorsanız. Arabanıza pasta yaparken en ince olanını deneyin ciziklere almada zorlanıyorsanız bir kalınını kullanının. Çünkü pasta türü ürünler aşındırıcıdır. Boyanın mikron seviyensini düşürür.
    3 hafta ara ile cila uygularsanız arabanıza zaten pasta kullanmanıza gerek kalmaz.
  • BU SEKTÖRÜN İÇİNDE OLAN BİRİ OLARAK, HERHANGİ BİR SORUDA KONUYLA İLGİLİ TECRÜBELERİMİ PAYLAŞABİLİRİM
  • bizim arabyı geçtiğimiz ay 70 milyona bi ustaya pasta cila yaptırdık. güzel iş çıkardı araba krem di bembeyaz oldu orjinal haline döndü iyi güzelde...

güneş altında veya sokak lambası altında tepeden arabaya baktığımda özellikle tavanda dalgalanmalar görünmekte. sebebi nedir? ve çaresi lütfen.

hemen söyliyim pastayı o elektrikli aletle yaptı ucuna yeni sünger taktı. ondan sonra tatbik etti. bu dalgalanmalar normalde(yakından yani) görünmüyor. sebebi ve çözümü hk.da bilgi rica ediyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 6 Haziran 2007; 19:23:01 >
  • görünürde bi sürü konunun uzmanı var ama hala cvp alamadım bekliyorum yarın adamaın yanına gidecem çünkü. yardımcı olur musunuz
  • dalgalanmaların sebebi aşırı yüzeysel baskı ve akabinde oluşan ısınmadan kaynaklanıyor. Birde kullandığı sünger yeni mi eskimi o da önemli.
  • Sıcak havalarda süngeri muhakkak nemlendirmesi gerekiyor. Pasta makinesi normalde 1800-2500 devir de kullanılması gerekiyor. Bir de sünger petrol türevi bir ürün olduğu için boyanın kaynağı petrol türevi. O yüzden ikisi kaynaşınca ısınma kat sayısı artıyor. Sebepler bunlardır. Bunlar çözülür. Bursa da ikame ediyorsanız hemen getirin yardımcı olayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: obey

Sıcak havalarda süngeri muhakkak nemlendirmesi gerekiyor. Pasta makinesi normalde 1800-2500 devir de kullanılması gerekiyor. Bir de sünger petrol türevi bir ürün olduğu için boyanın kaynağı petrol türevi. O yüzden ikisi kaynaşınca ısınma kat sayısı artıyor. Sebepler bunlardır. Bunlar çözülür. Bursa da ikame ediyorsanız hemen getirin yardımcı olayım.

kullandığı sünger yeniydi. gözümün önünde taktı ve herşeyde gözümün önünde gerçekleşti. az önce boyacının yanından geldim. tekrar ücretsiz cila attı. gördüğüm kadarıyla sorun düzeldii. ama tam oalrak güneşte veya sokak lambası altında bakamadım hava kararınca bakacam.

bu arada pasta yaparken sık sık su serpiyodu yani hafifce nemlendiriyodu. onuda gördüm. sanırım alet patpat şeklinde titreşim yaparak yüzeyden kalktığı sıralarda dalgalanma oluştu. şimdi tekrar cila attı sanırım düzeldi.

ankaradayım yakında olsan gelirdim. İLGİN İÇİN TŞK EDERİM

• Ankara'da ertex plaza da istanbul yolu üzerindeki yerlerinde F1 car care uygulama merkezi var. Ugur bey yerin sahibi. Autoglym'den Oğuzhan'ın selamı var derseniz yardımcı olur. Onlar benimle çalışıyorlar. Eğer sorun gitmezse bir görüşün derim.
  • quote:

Ankara'da ertex plaza da istanbul yolu üzerindeki yerlerinde F1 car care uygulama merkezi var. Ugur bey yerin sahibi. Autoglym'den Oğuzhan'ın selamı var derseniz yardımcı olur. Onlar benimle çalışıyorlar. Eğer sorun gitmezse bir görüşün derim.

hemen not alıyorum. sorun halolmamaışsa (yarın güneşte bakacam) derhal iletişime geçeceğim kendileriyle. teşekkürler saygılar
  • quote:

Ankara'da ertex plaza da istanbul yolu üzerindeki yerlerinde F1 car care uygulama merkezi var. Ugur bey yerin sahibi. Autoglym'den Oğuzhan'ın selamı var derseniz yardımcı olur. Onlar benimle çalışıyorlar. Eğer sorun gitmezse bir görüşün derim.

evet bende arabamı f1 de yaptırdım çok ilgililer ve işini çok temiz yapıyorlar.bende öneririm.
  • quote:

BU SEKTÖRÜN İÇİNDE OLAN BİRİ OLARAK, HERHANGİ BİR SORUDA KONUYLA İLGİLİ TECRÜBELERİMİ PAYLAŞABİLİRİM

selamlar
    ben turtle wax teflon katkılı aşaıgdakı linkteki cilasını aldım.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=253404&productId=otm094026
    aracımı koruması ıcın bı cila yeterlımıdır.(aracım 2006 model boyası daha yenı cızık yok)bununla bırlıkte yanında cıla makınası aldım.cıla makınasndan 2 tane bone cıkıyo bunlardan bırısı cok tuylu dıgerı ıse tamamen duz bıraz daha sert bı bez.bıldıgım kadarıyla bunların bırıyle once cılayı uygulayıp dıgerıylede parlatma ıslemını yapıyoruz.ama hangısını ne ıcın yapacagımı bilmedıgımden ılk cıla deneyımım husran oldu.hangı boneyı ne ıcın kullanmalıyım bunu soyleyebılırmısınız.
    bırde aracın boyasının parlaklıgını kaybetmemesı ıcın ne yapmalıyım yada ne gıbı urunler kullanmalıyım.bu konuyla ılgılı tavsıyelerınızı beklıyorum.
    şimdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metheen -- 11 Haziran 2007; 20:01:06 >

• Dove Body losyon ha...çok iyi

bende ufak bişiy ekliyim madem kozmetik grdi işin içine : ufak tefek boya dökülen yerleri "tırnak cilası" ile kapıyoruz...paslanma olmuyor bu şekilde
  • Yazılarınızdan cok sey öğrendim. Tşk ederim. Ayrıca bir sorum olacak size. Arabam siyah. Acaba bu set işime yarar mı? AURI GOLD OTO CİLA SETİ. Zararları var mı?http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253558&productid=otbatiauri
  • Aldığınız polisaj makinası titreşimli veya çapı 26 cm civarında olan vibrasyonlu makina mı. Yoksa bildiğimiz oto boyacılarının kullanıdığı pasta makinası mı. Titreşimli makina ise bir aldığınız ürün bu makinaya uyumlu değil. Sıvı cila genellikle araba yıkandıktan sonra kurulamadan sprey şeklinde ise püskürterek atılır. Daha sonra mikrofiber bezle veya yüzde yüz pamuklu bezle kurulanır. Size önerim titreşimli makinaya uyabilecek kremsi cila kullanmanız ve daha sonrası için arabanızı cilalı şampuala düzenli bir şekilde sünger veya kuzu postu yıkama eldiveni kullanarak yıkamanız. Bu yaptığınız işi uzun ömürlü kılar. Boyacıların kullandığı pasta makinasından aldıysanız bir profesyonelden eğitim alamadan arabanıza uygulama yapmayın. Boyasına zarar verebilirsiniz. Makina ya gerek kalmadan ellede çok rahatlıkla bu tarz ürünleri uygulayıp kalıcı sonuç alabilirsiniz. Bursa'da ikame ediyorsanız görüşebiliriz veya 5333798172'den ulaşabilirsiniz.

• Aldığınız setin bir zararı yok. Önemli olan doğru ürünü doğru aşamalarda kullanmak.
  • quote:

Aldığınız polisaj makinası titreşimli veya çapı 26 cm civarında olan vibrasyonlu makina mı. Yoksa bildiğimiz oto boyacılarının kullanıdığı pasta makinası mı. Titreşimli makina ise bir aldığınız ürün bu makinaya uyumlu değil. Sıvı cila genellikle araba yıkandıktan sonra kurulamadan sprey şeklinde ise püskürterek atılır. Daha sonra mikrofiber bezle veya yüzde yüz pamuklu bezle kurulanır. Size önerim titreşimli makinaya uyabilecek kremsi cila kullanmanız ve daha sonrası için arabanızı cilalı şampuala düzenli bir şekilde sünger veya kuzu postu yıkama eldiveni kullanarak yıkamanız. Bu yaptığınız işi uzun ömürlü kılar. Boyacıların kullandığı pasta makinasından aldıysanız bir profesyonelden eğitim alamadan arabanıza uygulama yapmayın. Boyasına zarar verebilirsiniz. Makina ya gerek kalmadan ellede çok rahatlıkla bu tarz ürünleri uygulayıp kalıcı sonuç alabilirsiniz. Bursa'da ikame ediyorsanız görüşebiliriz veya 5333798172'den ulaşabilirsiniz.

kocaeli de oturuyorum o yuzden bursaya gelmem zor olucak.adıgım makına vibrasyonlu makına.o zaman aldıgım cılayı makınayla degılde elle uygulamam daha uygun olucak oylemı.birde plastık kısımlara degdıgınde cila beyaz beyaz leke bırakıyo.bunun ıcın bı onlem almamız mumkunmu yoksa zamanla kendılıgınden gecmesını mı beklıycez.
    verdıgınız blgıler ıcın cok tesekkur ederım.

• quote:

Orjinalden alıntı: metheen

quote:

Aldığınız polisaj makinası titreşimli veya çapı 26 cm civarında olan vibrasyonlu makina mı. Yoksa bildiğimiz oto boyacılarının kullanıdığı pasta makinası mı. Titreşimli makina ise bir aldığınız ürün bu makinaya uyumlu değil. Sıvı cila genellikle araba yıkandıktan sonra kurulamadan sprey şeklinde ise püskürterek atılır. Daha sonra mikrofiber bezle veya yüzde yüz pamuklu bezle kurulanır. Size önerim titreşimli makinaya uyabilecek kremsi cila kullanmanız ve daha sonrası için arabanızı cilalı şampuala düzenli bir şekilde sünger veya kuzu postu yıkama eldiveni kullanarak yıkamanız. Bu yaptığınız işi uzun ömürlü kılar. Boyacıların kullandığı pasta makinasından aldıysanız bir profesyonelden eğitim alamadan arabanıza uygulama yapmayın. Boyasına zarar verebilirsiniz. Makina ya gerek kalmadan ellede çok rahatlıkla bu tarz ürünleri uygulayıp kalıcı sonuç alabilirsiniz. Bursa'da ikame ediyorsanız görüşebiliriz veya 5333798172'den ulaşabilirsiniz.

kocaeli de oturuyorum o yuzden bursaya gelmem zor olucak.adıgım makına vibrasyonlu makına.o zaman aldıgım cılayı makınayla degılde elle uygulamam daha uygun olucak oylemı.birde plastık kısımlara degdıgınde cila beyaz beyaz leke bırakıyo.bunun ıcın bı onlem almamız mumkunmu yoksa zamanla kendılıgınden gecmesını mı beklıycez.
    verdıgınız blgıler ıcın cok tesekkur ederım.

beyazlayan plastik aksamları silgiyle silin tertemiz olur

• bıldıgımız kursun kalem sılgısımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metheen

bıldıgımız kursun kalem sılgısımı?

evet kurşun kalem silgisiyle fazla bastırmadan silin
  • efsanea-06 arkadaşımızın da dediği gibi silgi en kolay çözüm. Siz aracınıza işlemi yapmadan önce siyah boyasız plastik aksamı bir maskeleme bantı veya kağıt bant dediğimiz ürünle kaplayın. Sonra işleme koyulun. Böylelikle siyah kısımlara zarar gelmez.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.