Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.391
Cevap
63
Favori
910.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: okis

dün bende aracıma cila yaptım Turtle wax ın teflonpolimerlisini aradım ama carpexin vermış onu aldım sürmek kolayda parlatmak gerektimi üstteki alet çok iyi olur çok yorucu bir işlem İyi oldu ama dayanıklılığını zaman gösterecek

nasıl oldu memnun musun?
  • ikinci el araç aldım, boyası fena değil gibi. şimdi bakım kapsamında ne yapabilirim? pasta cila vs. boya koruma.
    kendim uygulamayı düşündüğüm için marka ve ürün önerebilir misiniz?
    teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza -- 6 Şubat 2007; 11:22:03 >
  • birde siyah bant satılıyor realde, alsam kendim çekebilirmiyim? nasıl uygulanır bilen deneyen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak__y

quote:

Orjinalden alıntı: okis

dün bende aracıma cila yaptım Turtle wax ın teflonpolimerlisini aradım ama carpexin vermış onu aldım sürmek kolayda parlatmak gerektimi üstteki alet çok iyi olur çok yorucu bir işlem İyi oldu ama dayanıklılığını zaman gösterecek

nasıl oldu memnun musun?

kışın zor olduğu için fırçalı yıkamada yıkatıyorum her hafta. parlaklık var ama su tutma özelliği azaldı ömrü 3 aylık yani 4 ayda bir uygulanacak cinsten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 7 Şubat 2007; 10:37:48 >
  • arkadaşlar turtle wax teflon sıvı cila ve cila makinası aldım.bugün araca cilayı uyguladım.izlenimlerim şunlar:
    cila makinasından çıkan 2 boneden hangisinin uygulama bonesi hangisinin parlatma bonesi olduğunu yi bilmek gerekiyor.
    ben havlu şeklinde olanla uygulayıp tüylü olan boneyle parlatmaya kalktım olmadı sanırım yanlıs yaptım.bilen arkadaşar yazarsa sevinirim.
    cilayı mümkün oldugunca ince sürmek gerekiyor.çunku biraz kalın oldugu zaman kuruduktan sonra çıkartması çok zor oluyo.ben ilk defanın acemiligiyle bıraz kalın yapmısım.cila makinasını bi köşeye bırakıp elle uğraştım.cila makinası almak isteyen arkadaşlar olursa koçtaş da 29ytl ye makina war gayet başarılı bir cihaz.
    cilayı uyguladıktan sonra aracım daha 1 yıllık oldugu için buyuk bi degısıklık olmadı.benimde zaten amacım boyayı dış etkenlere karşı korumaktı.ilerdeki tecrubelerimle cilanın artı ve eksi yonlerınıde burdan bilgilendirmeye calısıcam

• çok yararlı bilgiler teşekkürler
  • Çok faydalı bulduğum konu başlığı için herkese teşekkür ederim.

Oto boya bakımı için tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    100 ALTIN ÖNERİM OLACAK

1.Mükemmel bir renk kullanımı içim aracın metalik boya olması tercih sebebidir

2. bazı mrkaların bazı renkleri daha fabrikasyon sotunlu olabilmekte ör golf 4 opak mavi renk.

3. Bazı renkler ise gerçekten kusursuz ve hataları da göğüsleyebilen dayanıklı olabilmekte ör. golf 4 metalik artık gümüş.

4. var olan en yüksek boya kalitesini mercedes modelleri veriyor. Nano boyalar bulaşık teli ! ile yıkanmaya bile dayanıyor.

5 kişisel fikrim 0 km kaliteli araçlara sonradan yapılan boya korumasının çok abartılı bir katkı sağlamadığıdır.

6. İdeal olarak aracı kapalı garajda saklamak en etkin yollardan biridir.

7. araç haftada yada 10 günde bir USULÜNCE yıkanmalı

8. ama özel haller varsa aynı gün yıkanmalı ör. tuzlanmış yolada seyahat yada zift bulaşık yolda seyahat.

9.kuş pisliği anında temizlenir

10. gerçekten kuş pisliği ideal olarak görüldüğü yerde temizlenmeli.

11. kuş pisliği olabilecek yerlere ör. ağaç altı saçak altı part edilmemeli

12. ilke olarak AĞAÇ ALTINA PARK HATADIR.

13.boyayı korumak için de branda kullanımı önerilmez

14.tabiki temizlik ideal olarak gölge bir yerde yapılmalı

15. yıkamada fırça asla kullanılmamalı

16 hatta benzinlikçilerdeki yıkama makinelerin görüldüğü an KAÇILMALIDIR. İntihar önerilmez

17. sünger temiz su iyi bir başlangıçtır denebilir.

• Arkadaşlar Merhaba. Öncelikle bu tarz fikir alışverişlerinden ötürü ziyadesiyle memnun kaldığımı belirtmek isterim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Oldukça yararlı bir topic olmuş. Tamamını okumama rağmen kafam biraz karıştı. Mazur görün lütfen. Sizlerden kısaca bir izahat talep etmekteyim.
    Arkadaşlar 2001 model Lacivert renkli bir arabam var. Bu arabanın bazı parçalarında kısmi boyalar. Bugüne kadar pasta ve cila işlemine tabi olmadı. Sizlerinde sayesinde arabama kendim birşeyler uygulamak istiyorum. Bu noktada öncelikle inçe çiziklerin giderilmesi için en incesinden bir pasta yaptıracağım. Sonrasında ise kendim cila uygulamak istiyorum. Pastadan hemen sonra hangi tarz bir bir cila kullanmalıyım. Niyetim bir marka ile başlayıp her 3 haftada bir o cilayı yenilemek. Hangi marka ve türünü kullanmalıyım. Diğer bir husus ise cila koruyucu diğer madde uygulanması. Sanırım ismine wax demiştiniz. Örneğin ben her 3 haftada bir cila yaptıktan sonra ek olarak wax uygulamalımıyım. Kısacası istiyorum ki arabamın hem boyasını koruyayım hemde parlak olsun. Bunu düzenli olarak kendim yapacağım. Hangi markaları kullanmalıyım ve sıralama nasıl olmalı. Epeyce uzun oldu. Hakkınızı helal edin.

• Arkadaşlar merhaba,
    Tüm forumu okudum yazılanların coğuna katılıyorum. Özellikle kendi aracınızda kendinizin bir çözüm üretmek istemesi gayet güzel. Ben yeni girdiğim bu sektörde şu öğrendim.. Eliniz ne kadar yatkın olursa olsun hangi ürünü nerede nasıl ve ne süreyle kullanmanız gerekiyor bilmelisiniz. Bunun için birde kullandığınız ürünün kaliteli olması gerekmektedir.. Ben İzmit te MA*FRA'nın bayiliğini yapıyorum isteyen arkadaşlarıma her türlü detay bilgiyi verebilirim.

Mail:revagnec@hotmail.com
    Web:temlas.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes

Orjinalden alıntı: serus.........

Arkadaşlar öncelikle pasta, cila ve boya korumayı birbirinden ayırmak lazım. Pasta denilen işlem genel olarak araç bir hasar gördükten ve boyandıktan sonra üzerinde kalan tozların alınması amacıyla yapılır. Bu işlem sırasında aracın boyasıda incelir. Hatta eğer verniksiz bir boya ise pasta işlemi sırasında aracın boyasının ne kadar aktığını görebilirsiniz.

Kırmızı bir arabaya yapılan bu işlemde sanki kurban kesiyormuş hissine bile kapılabilirsiniz.

tabire bayıldım
    erzurumda dediğiniz şekilde sonax veya ziebart ayarında bakım yaptırabileceğimiz bir yer varmı acaba .. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 18 Nisan 2007; 18:50:10 >

• www.temlas.com ama sadece Kocaeli de olan arkadaşlara tafsiye ediyorum. Mafra Bayisi

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • cila uygulayan arkadaşlar sonuçlarla ilgili bilgileri yazarlarsa çok memnun olurum.
  • konya da boya koruma
    veya detaylı dış temizlik yapan yer var mı
    metalik artik gri
  • auri gold kullananlar varsa aramızda nasıl memnunmu veya dikkat edecegimiz bir husus varmı?
  • arkadaşlar hiç auri gold alanınız olmadımı içinizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 16 Mayıs 2007; 0:52:47 >
  • gncll
  • arabada ufak tefek çizikler ve her yanını kaplamış fırça çizikleri vardı ve boyada hafıf matlık vardı bunları gıdermek ve boya koruma ıcın ıse gırıstım. önce cilalı oto şampuanı pasta cila ve koruma aldım. bunların hepsı turtle wax ürünü. 3 4 saatlık yorucu işlemin ardından cilasıda dahil bitti ve bugunde korumasını yapacagım. turtle wax ürünlerinden hafif süphelıydım ama arabanın abartısız ayna gıbı oldugunu gorunce kanaat getırdım.sonax ve autostopta boya koruma yaptırdım 1 sene ıcınde 2 kere! fakat bır fayda göremedim.bakalım bu kendı yaptıgım nasıl olacak. birde merak ettiğim ben cilayı tekrar uygulamak ıstedıgımde (ki isteyecegım :D )cıla yaptıktan sonra tekrar koruma surmelımıyım?

ama cila almak ısteyenlere tavsıyem turtle wax ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iatros -- 30 Mayıs 2007; 5:41:35 >
  • Araba temizliği çok önemlidir. Özellikle uygulama merkezlerinde yaptırdığımız bakım paketlerinin devamını getirmek. Bu da doğru ürünleri kullanmaktan başlar. Boya korumada aracınız eğer sıfır km de ise uygulanacak malzeme sadece koruyucu wax içerikli olmalıdır ve son kat koruyucu hardwax içeriklidir.
    Eğer arabanız kullanılmış ve yıpranmış ise yüzeysel çizikleri ve matlaşmayı gidermek için muhakkak pasta kullanılır daha sonra koruyucular kullanılır. Bu parlaklığı sürekli kılmak için cilalı şampuan dışında birşey ile aracınızı yıkatmayın. Fırça kullandırmayın ve fırçasız yıkamalardan da uzak durun. Fırçasız yıkama ürünleri genellikle kostik içerikli ürünlerdir. Bu tür ürünler belli bir süre geçtikten sonra boyada matlaşma ve bölgesel küçük ağaç reçineleri kıvamında çatlamalar oluşturur. Geri dönüşü de söz konusu değildir. O yüzden yıkattığınız yerlerde kendi süngeriniz veya kuzu postu yıkama eldiveninizi kullandırın+cilalı şampuanınız. Sizlere ingiliz AUTOGLYM ürünlerini tavsiye ederim. Koruyucu cilalarından, detaylı temizlik ürünlerine kadar hepsi mevcut.
    BSN ISO 9001 ve BSN ISO 14001 sertifikalı. Bütün markalarda teknoloji onayı alan. İngiliz kraliyet ailesinin tek garanti verdiği ve apoletlerini kullanan sektöründeki tek marka. F1 HONDA BAR takımının resmi tedarikçisi. Muhakak tavsiye ederim.www.autoglym.com

• Autoglym koruyucu cilaları iki çeşitlidir. Koyu renkler için etkili olan ULTRA DEEP SHINE (ULTRA DERİN PARLAK CİLA) veya SUPER RESIN POLISH (SÜPER KORUYUCU CİLA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obey -- 6 Haziran 2007; 0:20:32 >

• cila geçmeniz kafi.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.