Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar Boya Koruma olarak hangisini tavsiye edersiniz:

1. http://www.arabaaksesuar.com/3m-copy-performance-finish-max-boya-koruma-cilasi-39030-urun168465.html

2. http://www.arabaaksesuar.com/nigrin-nano-tec-180-gun-eski-boyalara-4-mevsim-koruma-cilasi-8473901-urun120453.html

3. http://www.arabaaksesuar.com/nigrin-black-boya-korumali-cila-250ml-85910046-urun147884.html

Merhaba bu yazmış olduğunuz ürünler hobi gurubu olarak adlandırdığımız amatör ürünlerdir dilerseniz aşşağıda yazacağım ürünleride kullanabilirsiniz daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz tabi bunları uygularken gerekliliklerini yerine getirdiğiniz taktirde
    Meguiars M21
    Meguiars M26
    COLLİNİTE 915
    AUTOGLYM HD Wax

• quote:

Orijinalden alıntı: CarM///
    Merhaba bu yazmış olduğunuz ürünler hobi gurubu olarak adlandırdığımız amatör ürünlerdir dilerseniz aşşağıda yazacağım ürünleride kullanabilirsiniz daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz tabi bunları uygularken gerekliliklerini yerine getirdiğiniz taktirde
    Meguiars M21
    Meguiars M26
    COLLİNİTE 915
    AUTOGLYM HD Wax

Merhaba Hocam,

Sizin yazdığınız ürünler amatör ürünler mi yoksa professionel mi?

Gereklilik derken neyi kastettiniz tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgüven

quote:

Orijinalden alıntı: chains

Merhaba arkadaslar,
    Daha uc ay once aldigim yeni aracimin sag arka tamponunu yakin zamanda taşa carptim.

Sonuc olarak tamponda (plastik kisimda) sol ust ve daha buyutulmus olarak alttaki fotografta yer aldigi uzere 4-5 cm uzunlugu gecmeyen derin cizikler olustu.

Ayrica tamponun sag tarafi elle dokunuldugunda hafif hareket etmekte.

Kaskomun mini onarim hizmeti ile bunlari duzelttirmek icin AutoKing'in Ankara'daki subesine randevuya gittim ve gorevli fotografta yesil renk ile belirttigim kesimin tamaminin komple boyanmasi gerektigini; yoksa derin ciziklerin baska turlu duzgun halledilmesinin mumkun olamiyacagini soyledi.

Ayrica tampon tirnaginin da kirildigini, onu da tamir edeceklerini, ve tum bu islemleri mini onarim kapsaminda ucretsiz yapacalarini soyledi.

Gelecek hafta icin randevuyu aldim, ancak yeni aractaki bu kadar kucuk bir bolgedeki cizikler icin buyuk bir alana lokal boya yapmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum.

Bu konuda yorumlarinizi merak ediyorum. Sizce rotusle halletmelerini mi istemeliyim?

Ayrica daha sonra sag ust fotografta goruldugu uzere on tamponda da sürtme sonucu cizik olusmus, onu farketmedigimden gostermemistim gorevliye, oraya da islem yapmalarini isteyecegim.

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

Ufaltılmış önizleme resmi
    Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Plasik sürtmeden dolayı muhtemelen yırtılmış çizik şeklinde bunun için o bölgenin zımparalanması

ardından pilastik macun türü malzeme ile doldurulması ardından plastik astar atılması işlemleri yapılacak ve malesef o alan genişleyecektir normal bir

boya ustasına götürseniz daha o bölğeyi komple yama yacaktır

Renk farkı olacagını zannetmiyorum boyacak alan ve renk göz önünde bulundurursak sıkıntı olmaz

Dostum araca hiç bir işlem yaptırmadan kürdan ile rütuş yapmanız mümkündür.

Hem kendiniz yapmış olursunuz, hemde kocaman alan boyanmaz.

Kendi yapmış olduğum duvara sürtme macerası ve onarım detaylarını aşağıda sunuyorum.

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 29 Ocak 2013; 10:33:48 >

• Merhaba,

Sayın "mertgüven" dosta öngörü olması amacı ile geçmişte yaptığım duvara sürtme maceram ve sonrasındaki onarım detaylarını aşağıda paylaşıyorum.

İşlemlerin tamamını kendim yaptım.

Böylece bir daha sürtersem ne kadar uğraşacağımı biliyorum

Macun olarak plastik parça kullanımına uygun elastik yapısı ve dayanımı yüksek olan macun kullanılmıştır. (30TL)

Boya ise aracın kapı içerisinde yazan kod bilgisine göre sanayii de doldurulmuştur. (20TL)

Bir tüp vernik (boya sonrasında atılacak) 8 TL

Zımpara ise tabakası 1 TL

Toplam maliyet= 63 TL (macunun %80'i halen durmakta)

İyi forumlar...

****************************************************************************************************

Sürtme sonrası.

Zımpara ve maket bıçağı ile yüzeyin macun işlemine hazırlanması

Macun uygulaması

Macun sonrası zımparalama, maskeleme ve boyama işlemi.

Boyama sonrası detay resimler. (boya birleşim yerine zımpara ve pasta işlemi henüz yapılmadı.

***********************************************************************************************************

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CarM///
    Meguiars M21
    Meguiars M26
    COLLİNİTE 915
    AUTOGLYM HD Wax

Merhaba Hocam,

Sizin yazdığınız ürünler amatör ürünler mi yoksa professionel mi?

Gereklilik derken neyi kastettiniz tam olarak?

Bu yazdıklarım professional ürünler gereklilikler derken doğru uygulama gerekli ekipman ve doğru ısı dereceleri

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

Merhaba,

Sayın "mertgüven" dosta öngörü olması amacı ile geçmişte yaptığım duvara sürtme maceram ve sonrasındaki onarım detaylarını aşağıda paylaşıyorum.

İşlemlerin tamamını kendim yaptım.

Böylece bir daha sürtersem ne kadar uğraşacağımı biliyorum

Macun olarak plastik parça kullanımına uygun elastik yapısı ve dayanımı yüksek olan macun kullanılmıştır. (30TL)

Boya ise aracın kapı içerisinde yazan kod bilgisine göre sanayii de doldurulmuştur. (20TL)

Bir tüp vernik (boya sonrasında atılacak) 8 TL

Zımpara ise tabakası 1 TL

Toplam maliyet= 63 TL (macunun %80'i halen durmakta)

İyi forumlar...

****************************************************************************************************

Sürtme sonrası.

Zımpara ve maket bıçağı ile yüzeyin macun işlemine hazırlanması

Macun uygulaması

Macun sonrası zımparalama, maskeleme ve boyama işlemi.

Boyama sonrası detay resimler. (boya birleşim yerine zımpara ve pasta işlemi henüz yapılmadı.

***********************************************************************************************************

chains'in problemine benzer bir durum fotograflarda kusursuz göründüğü gibi olduysa süper olmuş. yapılan işlem doğru ve galiba daha önce uğraşınız yada el yatkınlıgınız var. sanayide boya tamirci ustasına götürmüş olsaydınız eğer bu alanı daha büyük boyarlardı işlem aynısı olur fakat plastik tampon macunu kullanmazlardı normal kaportalara uygulanan çelik macunlar kullanılır çelik macunların esnekliği olmadıgı için plastik aksamlarda çatlama meydana gelir ve macun atardı.

gerçekten güzel görünüyor eline sağlık malzemeleri totalde 18 tl civarı pahalı almışsın ankarada biraz daha ucuz .

not: vernik dolum yapılırsa eger mutlaka dolum esnasında sertleştirici (harter) koyulmalıdır aksi halde fiziksel kuruma olmaz. ve dolumdan bir hafta sonra donar kalan kullanılmaz eger sertleştirici kattılarsa kalanıda sağa sola kullan hocam. macunu sıkıca kapatın hava almaması gerekiyor yoksa donar gerekirse kapattıktan sonra koli bandı ile agzını bantlayın ve araba bagacında güneş ışıgında bekletmeyin yazık olmasın tekrar azım oldugunda boş yere para harcamayın.

ankarada boya malzemeleri boya koruma malzemeleri pasta cila vs malzeme alacak arkadaşlar forumda paylaşırlarsa daha ucuza alınması için yardımcı olabilirim sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz 30, 40 tl bile önemli rakam

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgüven

chains'in problemine benzer bir durum fotograflarda kusursuz göründüğü gibi olduysa süper olmuş.

yapılan işlem doğru ve galiba daha önce uğraşınız yada el yatkınlıgınız var.

sanayide boya tamirci ustasına götürmüş olsaydınız eğer bu alanı daha büyük boyarlardı işlem aynısı olur fakat plastik tampon macunu kullanmazlardı

normal kaportalara uygulanan çelik macunlar kullanılır çelik macunların esnekliği olmadıgı için plastik aksamlarda çatlama meydana gelir ve macun atardı.

gerçekten güzel görünüyor eline sağlık malzemeleri totalde 18 tl civarı pahalı almışsın ankarada biraz daha ucuz .

not: vernik dolum yapılırsa eger mutlaka dolum esnasında sertleştirici (harter) koyulmalıdır aksi halde fiziksel kuruma olmaz.

ve dolumdan bir hafta sonra donar kalan kullanılmaz eger sertleştirici kattılarsa kalanıda sağa sola kullan hocam.

macunu sıkıca kapatın hava almaması gerekiyor yoksa donar gerekirse kapattıktan sonra koli bandı ile agzını bantlayın ve araba bagacında güneş ışıgında bekletmeyin yazık olmasın tekrar azım oldugunda boş yere para harcamayın.

ankarada boya malzemeleri boya koruma malzemeleri pasta cila vs malzeme alacak arkadaşlar forumda paylaşırlarsa daha ucuza alınması için yardımcı olabilirim sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz 30, 40 tl bile önemli rakam

Sanayii ye götürdüm ama ustacığımız 200 TL fiyat çıkardı.

200 TL çok dediğimde ise abi PASTA~CILA da yaparız dedi. 1 yaşında aracın nesine PASTA atarlar bilemedim. (araç sadece şahsım tarafından sünger ile yıkanmaktadır ve jant ve kaporta süngeri ayrıdır)

Herneyse konumuza döner isek ulen en fazla beceremem ve aldığım malzemelerin masrafı zararım olur dedim.

Ve giriştim işe; sonuç ortada.

Çok mükemmel olmasa da eski görüntüden çok daha iyi bir sonuç elde ettim.

Artan malzemelerimde cabası.

Kullanılan MACUN çift bileşenli bir ürün (macun+sertleştirici)

VERNIK ise sanırım sertleştirici içermiyor çünkü 6 ay önce almıştım ve bodrum katında duruyordu ve halen kullanılabilir durumda

İyi forumlar...

• Arkadaşlar merhaba bu konu ile ilgili foruma konu açtım ama sanırım yanlış yere açtığımdan dolayı pe krağbet görmedi dolayısıyla merağımı dindiremedim

Öncelikle elimdeki malzemelerin listesi şöyle;

Şarjlı el süpürgesi
    2 Adet kova biri sabunlu su biri kirli su için
    20 mt ucunda basınç oluşturan tabancalı hortum
    Autokit cilalı yıkama şampuanı ( ama bu haftasonu sonax ın konsantre şampuanını alıcam)
    Autokit yıkama süngeri ( kaporta için )
    Autokit lastik parlatıcı
    Pazar malı sünger (lastik jant için)
    Autokit cam cilası
    Autokit torpido sütü
    Autokit genel döşeme temizleyici.
    Autokit mikrofiber yıkama eldiveni(henüz deneme fırsatım olmadı)
    Süngerli kısa çekpas
    Bim den aldığım okyanus kokulu parfüm

4 Adet genel temizlik bezi (sarı-mavi pembe renklerde)
    5 Adet Mikrofiber kurulama bezi (carrefourdan aldım henüz deneme fırsatım olmadı)
    2 Adet eski atlet

1 Adet Carpex yoğun çizik giderici ( cila değil sadece pasta)
    1 Adet formula 1 carnauba car wax (metal kutulu olanlardan)
    1 Adet formula 1 uygulama pedi
    Üstüpü

Almayı planladıklarım (turtlewax kurularken cila yada muadili iyi bir fıs fıs şeklinde cila showroom parlaklığı istiyorum)
    Clay(kil)
    Sonax konsantre şampuan

Şimdi soruma gelicek olursak arkadaşlar, öncelile aracın şu an boya durumu çok ta kötü değil yani güzelce yıkayıp kuruladığımda kaldırım taşlarını çok rahat arabanın üzerinde görebiliyorum ama ben maksimum parlaklık istiyorum.

Kafamdaki uygulama planı şöyle

İç temizlik(süpürme, torpido plastik aksam temizliği döşemelerim pis değil o yüzden oraya hiç girmiycem camların içten temizliği ve parfüm)
    Aracı cilalı şampuanla güzelce yıkayıp kurulayıp jant ve lastik temizliği.
    Kil uygulaması
    Pasta işlemi(aracımda gözle görülen birkaç kılcal çizik mevcut fakat tırnak geçicek kadar değil yani pastanın düzelteceğini umuyorum ama pastayı komple araca mı yapmalıyım yoksa sadece çiziklerin üzerine mi onu bilmiyorum açıkçası)
    Formula 1 ile cilalama
    Mikrofiber bez ile parlatma

Sonra karşısına geçip bi sigara yakma

Sorularım:

Uygulama sıralaması doğru mu?

sizce bu işlem aracın güzelce parlaması için yeterli midir yoksa en son şu fıs fıs cilalardan da bi kat geçmek gerekir mi ?

pasta işlemi sadece çiziklerin üstüne mi komple araca mı yapılmalı kullandığım pasta nın cila özelliği yok ve en son zaten formula 1 ile komple bi cila geçicem. Yoksa hiç pastayı bulaştırma o cila zaten kılcal çizikleri giderir mi dersiniz?

Önerdiğiniz showroom parlaklığı veren hızlı fıs fıs cila markası nedir ?

Biraz uzun oldu ama ilk defa yapıcam bu işi o yüzden böyle işkilliyim biraz

Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoderAdam -- 1 Şubat 2013; 16:32:27 >

• uuuuuuuuuuuuupdullah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih Esentürk

Arkadaşlar merhaba bu konu ile ilgili foruma konu açtım ama sanırım yanlış yere açtığımdan dolayı pek krağbet görmedi dolayısıyla merağımı dindiremedim

Öncelikle elimdeki malzemelerin listesi şöyle;

Şarjlı el süpürgesi
    2 Adet kova biri sabunlu su biri kirli su için
    20 mt ucunda basınç oluşturan tabancalı hortum
    Autokit cilalı yıkama şampuanı ( ama bu haftasonu sonax ın konsantre şampuanını alıcam)
    Autokit yıkama süngeri ( kaporta için )
    Autokit lastik parlatıcı
    Pazar malı sünger (lastik jant için)
    Autokit cam cilası
    Autokit torpido sütü
    Autokit genel döşeme temizleyici.
    Autokit mikrofiber yıkama eldiveni(henüz deneme fırsatım olmadı)
    Süngerli kısa çekpas
    Bim den aldığım okyanus kokulu parfüm

4 Adet genel temizlik bezi (sarı-mavi pembe renklerde)
    5 Adet Mikrofiber kurulama bezi (carrefourdan aldım henüz deneme fırsatım olmadı)
    2 Adet eski atlet

1 Adet Carpex yoğun çizik giderici ( cila değil sadece pasta)
    1 Adet formula 1 carnauba car wax (metal kutulu olanlardan)
    1 Adet formula 1 uygulama pedi
    Üstüpü

Almayı planladıklarım (turtlewax kurularken cila yada muadili iyi bir fıs fıs şeklinde cila showroom parlaklığı istiyorum)

Clay(kil)

Sonax konsantre şampuan

Şimdi soruma gelicek olursak arkadaşlar, öncelile aracın şu an boya durumu çok ta kötü değil yani güzelce yıkayıp kuruladığımda kaldırım taşlarını çok rahat arabanın üzerinde görebiliyorum ama ben maksimum parlaklık istiyorum.

Kafamdaki uygulama planı şöyle

İç temizlik(süpürme, torpido plastik aksam temizliği döşemelerim pis değil o yüzden oraya hiç girmiycem camların içten temizliği ve parfüm)
    Aracı cilalı şampuanla güzelce yıkayıp kurulayıp jant ve lastik temizliği.
    Kil uygulaması
    Pasta işlemi(aracımda gözle görülen birkaç kılcal çizik mevcut fakat tırnak geçicek kadar değil yani pastanın düzelteceğini umuyorum ama pastayı komple araca mı yapmalıyım yoksa sadece çiziklerin üzerine mi onu bilmiyorum açıkçası)
    Formula 1 ile cilalama
    Mikrofiber bez ile parlatma

Sonra karşısına geçip bi sigara yakma

Sorularım:

Uygulama sıralaması doğru mu?

sizce bu işlem aracın güzelce parlaması için yeterli midir yoksa en son şu fıs fıs cilalardan da bi kat geçmek gerekir mi ?

pasta işlemi sadece çiziklerin üstüne mi komple araca mı yapılmalı kullandığım pasta nın cila özelliği yok ve en son zaten formula 1 ile komple bi cila geçicem. Yoksa hiç pastayı bulaştırma o cila zaten kılcal çizikleri giderir mi dersiniz?

Önerdiğiniz showroom parlaklığı veren hızlı fıs fıs cila markası nedir ?

Biraz uzun oldu ama ilk defa yapıcam bu işi o yüzden böyle işkilliyim biraz

Şimdiden çok teşekkürler.

Uygulama sıranız kesinlikle doğru.

Ancak AUTOKIT yerine MEGUIAR'S yada SONAX gibi bilindik markaları tercih etmelisiniz.

Özellikle araçların iç plastik bölümlerinde kullanılan bilinmeyen ürünler ciddi zararlar verebilmekte.

Cizik giderme aşamasında ise sadece çizik olan yerlere pasta uygulamalısınız.

Sonuç olarak pasta uygulaması boyanın vernik tabakasını aşındırır ve siz çizik olmayan yerlerinde zayıflamasını istemezsiniz

İyi forumlar...

Benim listem

MEGUIAR'S CILALI OTO ŞAMPUANI (2 kapak aracıma yetiyor)
    SONAX HIZLI CILA (aracı yıkadıktan sonra ıslak iken uygulanıyor ve süper boncuklanma yapıyor)
    SONAX METALIK CILA (henüz kullanmadım, kil uygulaması sonrasında uygulayacağım)
    ÇBS LASTIK PARLATICI
    SONAK GENEL TEMIZLIK SIVISI
    SONAK JANT TEMIZLEYICI
    8 ADET MICROFIBER BEZ (5 paket de yedek var, her pakette 4 adet)
    MEGUIAR'S GLAZE WAX (show room parlaklığı ve ayna efekti için uygulanan bir ürün henüz almadım)

• Arkadaşlar Merhaba,

aracıma ilk defa Pasta ve Boya Koruma yapmak istiyorum.
    Ancak el ile ped ile yapacam. Zor ve çok sürecek biliyorum.
    Sıralamada bi hata var mı arkadaşlar? Bu arada aracım siyah Accord.

1. Araci yıkama. Durulama ve kurulama.
    2. Yüzey temizleyici Mag. Sprey ile Kil Temizliği
    3. Mag. Ult. Compound ile Mag. Ped ile cılalama ve MF bez ile silme.
    4. Mag. Nxt. Gen. 2.0 ile Boya Korumayı yedirme ve MF bez ile silme.

Eksik var mı aceba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Eksik var mı aceba?

5. Mag Mirror Glaze Wax'ı unutmuşsun hocam.

Ayna efekti için birebir

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Eksik var mı aceba?

Ayna efekti için birebir

İyi forumlar...

Bu glaze wax, uzun ömürlü mü?
    Yani etkisi ne kadar?
    Sadece boya korumadan sonra mı yapılır yoksa her yıkamadan sonra mı? Ve ped ile mi sürülür?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Eksik var mı aceba?

Ayna efekti için birebir

İyi forumlar...

Bu glaze wax, uzun ömürlü mü?
    Yani etkisi ne kadar?
    Sadece boya korumadan sonra mı yapılır yoksa her yıkamadan sonra mı? Ve ped ile mi sürülür?

Etkisi tamamen ne gördüğü ile alakalı.

Yani sünger ile yıkarsanız 6 ay etkili olur.

Ancak fırca yada özensiz yerlerde yıkatırsanız 1 ayda işi bitebilir.

Kullanım ömrü yukarıda da belirttiğim üzre tamamen dış etkenlere bağlı.

Uygulama ise cila sonrasında uygulanır.

Mantığı ise ciladan daha ince taneciklere sahip olması sebebi ile daha prüzsüz bir yüzey oluşturur ve ayna efektini sağlar.

Kaba sıva , ince sıva, saten alçı gibi düşünebilirsiniz

İyi forumlar...

• quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Eksik var mı aceba?

Bu listeme başka ekleyecek arkadaşlar var mı?

• takip
  • Arkadaşlar Meg. Nxt. Gen. 2.0 ile Meg. Gold Class Carnauba Plus Premium Liq. Wax ın fiyatı birbirine çok yakın.

Boya koruma olarak hangisini tavsiye edersini ve ikisi arasında fark nedir?

• arkadaşlar daha önce konu açıp sormuştum fakat tavsiye edilen ürünler profesyonel boyutta ,ve banada oldukça pahalı geldi.birde izmirde bulmak oldukça güç.
    turtle wax refine shine kil ve spreyi
    qick detailer hızlı yüzey temizleyici (gerek varmı bilmiyorum)
    meguiars cleaner wax yada ultimate wax alsam işimi görmez mi acaba?birde tavsiye edebileceğiniz mikrofiber bez ve uygulama pedi öneriniz nedir.araç gri clio garajda.çizik yok matlaşma var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 6 Şubat 2013; 21:39:33 >
  • Selamlar,

2011 model ford focus (hatchback) aracım içim fırça çiziklerini giderebilecek (pasta cila gerekecek galiba) ve boya koruma yaptırabileceğim istnabul anadolu yakasında üsküdar kadıköy civarı önerebileceğiniz yerler var mıdır?

autoking'de bu işlemler yapılıyor ama tavsiye edermisiniz? pasta cila + boya koruma için 315 TL çektiler.

Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.