Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nano Boya Korumanın Ciladan Farkı Nedir?

Cilalar kalitesine göre yüzey üzerinde 0,010mm ile 0,015mm arasında bir tabaka meydana getirirler. Nano korumaların yüzey üzerinde yarattığı tabaka ise 0,00015mm den daha küçüktür. Koruma ne kadar küçük değerlere sahipse yüzeydeki gözenekleri o kadar iyi doldurur ve yüzeye o kadar iyi bağlanır. Dolayısıyla nano korumalar cilalara göre kuş pisliği gibi asitli çözeltilere, soldurucu UV ışınlarına ve araca zarar veren diğer dış etkenlere karşı çok daha dayanıklı ve uzun süreli koruma sağlarlar.

Cilalar kaporta yüzeyinde güneş ışığıyla ya da motorun ısınmasıyla oluşan sıcaklıklarda genişlerler. Kaportanın soğuması sırasında ise daralırlar. Genişleme ve daralma sırasında mevcut toz cilanın içine karışır ve yüzey buna bağlı olarak daha hızlı matlaşır. Nano korumalar 450o sıcaklığa kadar dayanıklıdır. Dolayısıyla genleşmezler ve çok uzun süreli bir parlaklık sağlarlar.

Cilaların yüzey üzerinde yarattığı yumuşak ve kaygan etki temizlik esnasında yaşanan çizilmelere karşı çok fazla direnç gösteremez. Nano korumaların uygulamaları sırasında da net olarak fark edilen en temel özellikleri yüzeyde meydana getirdikleri sert satıhtır. Bu sert satıh yüzeyi temizlik esnasında meydana gelen çizilmelere karşı daha dayanıklı hale getirmektedir.

Nano Koruma olarak isimlendirilen bazı otomobil boya korumalarının üzerinde 9H olarak belirtilen sertlik ne anlama gelir?

Sertlik; boyanın veya kaplamanın çizilmeye karşı gösterdiği direnç olarak tanımlanır. 4H, 6H, 9H vb veriler kurşun kalem sertlik derecelerini ifade ederler. Wolff Wilborn çizilme sertliği testinde farklı sertlikteki kurşun kalemler, boyalı yüzeyin üzerinde 45o derece açıyla hareket ettirilir. Güç 7.7 Newton sabitliğindedir. Yüzeye zarar veren en yumuşak sertlikteki kurşun kalemin derecesi, o kaplamanın Wolff Wilborn sertliğini verir.

Burada bilinmesi gereken önemli noktalar şunlardır!

Kaplamanın yüzey üzerinde yaratacağı sertlik boyaya bağlıdır. Örneğin boya sertlik derecesi 2H olarak ölçülmüş ise 9H sertlik yarattığı iddia edilen 0,06mm kalınlığında olan kaplama malzemesinin 4H sertliği geçememesi olağandır.
    Bu olayı farklı şekilde örneklersek; aynı koruma malzemesini tekstil yüzeye uyguladığımızda tekstil yüzeyde su itici etki gerçekleşecek fakat 0,06mm kalınlık fazla olduğu için tekstilin nefes alabilirliği azalacaktır, bununla birlikte koruma yüzey üzerine kat ve kat uygulansa da yüzeyde çizilmeye karşı direnç gösterebilecek herhangi bir sertlik oluşmayacaktır. Dolayısıyla yüzeyin çizilme direnci yüzeyin kendi sertliğiyle ya da çizilme direnciyle doğru orantılıdır.

Alman mühendisleri geliştirdikleri su bazlı modern otomobil boyaları için 0,06mm kalınlıkta kaplamaların uygun olmadıklarını belirtmektedirler.
    Gerçek nano korumaların yüzey üzerinde yarattığı kalınlık 0,00015mm den daha ufaktır. Bu nedenle kaplama olarak adlandırılmak yerine çoğu zaman yüzeylere farklı özellikler katabilen malzemeler olarak telaffuz edilirler.

• ÇİFT BİLEŞENLİ ÜRÜNLER

Uygulama Şartları:

Uygulamayı küçük alanda denemenizi tavsiye ederiz. 5°C ile 30°C arasındaki ısılarda uygulanmalıdır. Direk güneş altında uygulanmamalıdır. Uygulanacak yüzeyin sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Uygulama sırasında yüzeye sıvı ve el teması olmamalıdır.

Mükemmel sonuçlar için ipuçları:

Uygulam öncesinde aracın cilasız ve temiz olması çok önemlidir. Ürün uygulanmadan önce aracın çizikleri giderilmeli ve pürüzsüz hale getirilmelidir. Alkole dayanıklı cila, teflon, silikon, balmumu, solvent içermeyen Nano korumalara uygun pastalar kullanılmalıdır.

Temizlik:

Kirli yüzeyler için öncelikle standart temizlik işlemleri uygulanır. Temizlik sonrası kimyasal kalıntıları temizlemek ve tutunuşu artırmak için setlerin içerisinde bulunan ya da ayrı satılan ön temizleyiciler tercih edilmelidir.

Ürünün Hazırlanması:

Çift bileşenli ürünler arka arkaya kullanılanlar ve birbirine karıştırılarak kullanılanlar olarak ikiye ayrılabilir. Birbirine karıştırılarak kullanılanlar daha iyi sertlik sağlarlar.

Ürünler birbirine karıştırılır ve iyice çalkalanır.

Uygulama:

1. Hazırlanan ürünü uygulama pedine azar azar püskürterek dikey, yatay ya da oval hareketlerle (50cmx50cm) küçük parçalar halinde bastırmadan fakat yedirerek yüzeye sürün. Örneğin kaputu göz kararı 4 ya da 6 parçaya ayırın.

2. Ürünü sürdüğünüz bölgeyi bekletmeden temiz ve kuru Mikrofiber bezle oval hareketlerle parlatın.

Dikkat!

Uygulamanın geniş alana yayılması ya da yüzeye sürme sonrası parlatma işlemi için 15-20 saniyeden fazla beklenmesi yüzeydeki izin parlatılarak alınamamasına neden olabilir. Bu durumda aynı bölgeye ürünü tekrar sürün ve beklemeden parlatın. Sorun çözülecektir.

Gözlem:

Uygulama yapılan bölge sertleşeceğinden parlatma sırasında bezin hareketi uygulama yapılmayan bölgeye göre daha zor olur. Bu tutunuşun gerçekleştiği anlamına gelir.

Uyarı:

Çift bileşenli ürünler karıştırıldıktan sonra uzun süre saklanamaz. 3 gün içinde kullanılmalıdır.

Kuruması ve Sertleşmesi:

Uygulama işlemi biten yüzeyin kuruması hava şartlarına bağlı olarak 2-3 saat sürer. Yüksek nem oranında bu süre artabilir. Bu süre zarfında yüzeye el ve sıvı teması olmamalıdır!

Tam sertleşme, kolay temizlenme etkisi ve kimyasal direnç tüm nano ürünlerinde 24 saat sonunda gerçekleşir. Daha güçlü bir koruma için bu sürenin beklenmesi iyi olur.

Oluşan Etki:

Boncuklaşma etkisi parlatıldıktan 2-3 saat sonra oluşur. Bu sürenin sonunda yüzeyin küçük bir parçasında oluşan etki test edilebilir. Boncuklaşma etkisi gerçekleşmelidir.

TEK BİLEŞENLİ ÜRÜNLER
    Kullanılacak sadece bir ürün vardır. Sadece karışım yapılmaz ürün çift bileşenli üründe olduğu gibi uygulanır.

Dikkat: Burada ürünün yüzeye sürülmesinden sonra çok beklenmeden parlatılması önemlidir. Bu nano korumaların yüzeyde hemen sertleşmeleri ile alakalıdır. Aksi bir kullanım söz konusu ise (örneğin cila gibi tüm arabaya sürüldükten sonra, kurumasını bekleme ve parlatma gibi) ürün yüzeyin üzerinde sertleşme yapmıyor demektir.

• Arkadaşlar aracım siyah ve lastiklerim soluk renkli kalıyor. Lastik parlatıcı buldum hepsiburada'da guex diye bir marka 5 tl. Ama günlerce gelmesini bekleyemem. Nerede bulabilirim? Benzin istasyonlarında falan bulunur mu? Bursa'dayım. AVM'lerde varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilasarli

quote:

Orijinalden alıntı: troy

aracin ayni gibi parlamasini saglamak icin daha dogrusu bu isi istanbulda anadolu yakasinda duzguncene yapan bir yer var mi

birde ortalama ucreti nedir bu islemlerin ?

Ben de aynı konuda bilgi bekliyorum.

Bu işlem için MEGUIAR's MIRROR GLAZE öneririm.

Uygulama sonrasında araç kaportasında ayna efektini çok rahat elde edersiniz.

Uygulama işlemi için ise güvendiğiniz bir firmayı tercih etmelisiniz.

Ancak bu tür detay işlemleri bir çok firma bilmez.

PASTA CILA YAPARIZ abi gibi bir durumla da karşılaşabilirsiniz.

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 30 Mart 2013; 15:44:14 >

• Ayna gibi parlasın derken kast ettiğim bu işi iyi ve uygun yapan bir yer. Artık yorgun görünen aracımı diriltmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokhan1985

Arkadaşlar aracım siyah ve lastiklerim soluk renkli kalıyor. Lastik parlatıcı buldum hepsiburada'da guex diye bir marka 5 tl. Ama günlerce gelmesini bekleyemem. Nerede bulabilirim? Benzin istasyonlarında falan bulunur mu? Bursa'dayım. AVM'lerde varmıdır ?

Kendi kendime cevap vereyim. Bugün oto pazarına gittim ve orada çok güzel bir parlatıcı buldum. Marka falan değil. Kendi üretimimiz dedi. Şu anda lastiklerim sıfır gibi duruyor. Güneşten tavan çıtası biraz soluktu onları da sıfır gibi yaptı. Bakalım yağmurda falan eski haline dönmezse süper olacak. Aracın iç plastik kısımları şu an parlıyor. Seviyorum ya meganemı

• konu çok güzel olmuş tebrikler,

www.pastacila.com adlı sitenin sahipleri de çok profesyonel,
    belki onlara da danışılabilir bu konularda.
    ben kendi aracıma o şirketin bizzat sahibine "pad 21" dedikleri full + full paket uygulamayı yaptırdım.
    aracımla tekrar tanıştım :)

ama bu beyler sadece boya üzerine yapılan uygulamalarda (pasta, cila, boya koruma, teflon kaplama, kil uygulaması gibi) uzmanlaşmış,
    iç temizlik yapmayı yavaş yavaş bırakıyorlarmış.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar aracım siyah ve lastiklerim soluk renkli kalıyor. Lastik parlatıcı buldum hepsiburada'da guex diye bir marka 5 tl. Ama günlerce gelmesini bekleyemem. Nerede bulabilirim? Benzin istasyonlarında falan bulunur mu? Bursa'dayım. AVM'lerde varmıdır ?

Kendi kendime cevap vereyim. Bugün oto pazarına gittim ve orada çok güzel bir parlatıcı buldum. Marka falan değil. Kendi üretimimiz dedi. Şu anda lastiklerim sıfır gibi duruyor. Güneşten tavan çıtası biraz soluktu onları da sıfır gibi yaptı. Bakalım yağmurda falan eski haline dönmezse süper olacak. Aracın iç plastik kısımları şu an parlıyor. Seviyorum ya meganemı

hocam dikkat et kendi imalatımız falan ürünler alma zamanında kullandım gögüs asitle silinmiş gibi beyazlamaya başladı zamanla vites teyip çerçevesi kabardı kimyasal madde satanlardan alıyorlar malzemeyi ölçüm yok test yok 5 ltre parlatıcı kimyasalı 95 litre su karıştır kutula sat markaan şaşmayacaksın.. geçen hafta cant temizleyici aldık ozon suyuna suyu karıştırmışlar biraz içine renklendirici işyeri önündeki betona sıktıgımız yer kabardı

• quote:

Orijinalden alıntı: bozcu

konu çok güzel olmuş tebrikler,

www.pastacila.com adlı sitenin sahipleri de çok profesyonel,
    belki onlara da danışılabilir bu konularda.
    ben kendi aracıma o şirketin bizzat sahibine "pad 21" dedikleri full + full paket uygulamayı yaptırdım.
    aracımla tekrar tanıştım :)

ama bu beyler sadece boya üzerine yapılan uygulamalarda (pasta, cila, boya koruma, teflon kaplama, kil uygulaması gibi) uzmanlaşmış,
    iç temizlik yapmayı yavaş yavaş bırakıyorlarmış.

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgüven -- 5 Nisan 2013; 17:34:50 >
  • Boya koruma uygulamaları yapan bir firma olarak yaptırmayı düşünen arkadaşlara en büyük tavsiyem internet elinizin altında gitmeden biraz araştırma yapıp bu konu hakkında biraz bilgi edinin uygulama yaptırmayı düşündüğünüz yerde uygulama yapacak arkadaşın konusuna ne kadar hakim olduğunu elindeki mevcut ürünlerin neler olduğunu görün derim hangi ilde olursanız olun firmamıza facebook sayfamızdan uygulamalar ile ilgili her şeyi sorabilirsiniz

http://www.facebook.com/pages/CAR-M-Garage/431933106856348?ref=ts&fref=ts

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcu -- 5 Nisan 2013; 20:01:51 >
  • konuyu hortlatalım :)
    konunun açıldığı zamanları tam olarak bilemiyorum ama şu an emin ellerdesiniz.

buyrun;
    www.pastacila.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar Merhaba,

aracıma ilk defa Pasta ve Boya Koruma yapmak istiyorum.
    Ancak el ile ped ile yapacam. Zor ve çok sürecek biliyorum.
    Sıralamada bi hata var mı arkadaşlar? Bu arada aracım siyah Accord.

1. Araci yıkama. Durulama ve kurulama.
    2. Yüzey temizleyici Mag. Sprey ile Kil Temizliği
    3. Mag. Ult. Compound ile Mag. Ped ile cılalama ve MF bez ile silme.
    4. Mag. Nxt. Gen. 2.0 ile Boya Korumayı yedirme ve MF bez ile silme.

Eksik var mı aceba?

5. Mag Mirror Glaze Wax'ı unutmuşsun hocam.

Ayna efekti için birebir

İyi forumlar...

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

Bu glaze wax, uzun ömürlü mü?
    Yani etkisi ne kadar?
    Sadece boya korumadan sonra mı yapılır yoksa her yıkamadan sonra mı? Ve ped ile mi sürülür?

Etkisi tamamen ne gördüğü ile alakalı.

Yani sünger ile yıkarsanız 6 ay etkili olur.

Ancak fırca yada özensiz yerlerde yıkatırsanız 1 ayda işi bitebilir.

Kullanım ömrü yukarıda da belirttiğim üzre tamamen dış etkenlere bağlı.

Uygulama ise cila sonrasında uygulanır.

Mantığı ise ciladan daha ince taneciklere sahip olması sebebi ile daha prüzsüz bir yüzey oluşturur ve ayna efektini sağlar.

Kaba sıva , ince sıva, saten alçı gibi düşünebilirsiniz

İyi forumlar...

yani wax attıktan sonra ekstradan birde bu ürünümü uyguluyoruz hocam?bende fk 1000p var.bu mirror glazeyi el pedi ile uygulasak olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: jacko_aj_s

yani wax attıktan sonra ekstradan birde bu ürünümü uyguluyoruz hocam?

bende fk 1000p var.

bu mirror glazeyi el pedi ile uygulasak olurmu?

Aynen dostum wax sonrasında bu ürünü uyguluyoruz.

WAX dan daha ince olduğu için daha prüzsüz bir yüzey elde ediyoruz ve doğal olarak yansıma ve parlaklık artıyor.

İyi forumlar...
  • Bu işlemlerin fiyatı araç durumuna göre değişiklik arz etmek üzere 250-350 tl arasında değişir. Hakkı budur kaliteli işçiliğin. Daha fazlası abartı, daha azı kalitesiz işçiliktir.
    Pekiyi kaliteli işçiliği kim yapar.? Buyrun;

www.pastacila.com
    www.instagram.com/pastacila

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcu -- 8 Nisan 2013; 9:33:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

yani wax attıktan sonra ekstradan birde bu ürünümü uyguluyoruz hocam?

bende fk 1000p var.

bu mirror glazeyi el pedi ile uygulasak olurmu?

WAX dan daha ince olduğu için daha prüzsüz bir yüzey elde ediyoruz ve doğal olarak yansıma ve parlaklık artıyor.

İyi forumlar...

Alıntıları Göster

İyi forumlar...

teşekkür ederim.bu ürünü nereden bulabilirim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 8 Nisan 2013; 20:23:33 >

• quote:

quote:

İyi forumlar...

teşekkür ederim.bu ürünü nereden bulabilirim acaba?

Sahibinden.com ve benzeri sitelerden alıyorum.

Zaman zaman ilanları olabiliyor.

Zaten yurtiçinde çoğu firma bilmez hatta bu işten ekmek kazanan ve ben bu işin erbabıyım diyen ve bu ürünü bilmeyen çok firma gördüm.

Uygulama tarafına gelir isek kendiniz de yapabilirsiniz.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: hemalihe

arkadaslar bugun itibari ile yeni clio aracımı teslimaldım
    Mtv yi ödedikten sonra bonus kampanyasından sonax da tam boya koruma 199 lira düşmüş..Yaptırmayı düşünüyordum..
    Gittim konuştum..Bana şöyle bir teklifile geldiler

Boya koruma(200)+tam kaput filmi(550)+koltuk koruma(50)+klima dezenfektanı için 800 lira teklif ettiler..Kaput filminin 10 senen garantisi olduğunu ifade ettiler..
    Bu fiyatı adana sonax dan aldım..
    Fiyat nasıl başka firmlardan yaptıran oldumu fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz?? teşekkürler...

kardeş sıfır araca klima dezenfekte gerekmez, klima dezenfekte dedikleri şey ise, aracın çakmaklığına bir alet takıp klimayı son devride çalıştırıyorlar, o makinadan çıkan koku polen filtrene siniyor, olay bu, kazık yeme, orda çakal bi eleman var sahibiyim dior, kandırmasın seni

• izmirde tavsiye ediceğiniz mekan varmıdır temizlik için?
  • Arkadaslar,

Megin ya da 3m in en iyi boya korumali cilasi hangisi? Tabi fiyatta da en uygunu?

Kil uygulamasi yaptim, ancak hava günesliyken bir iki saniye kili kaputun üzerinde biraktim ve iz yapti, nasil cikartabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.