Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pigeontechs

Arkadaşlar 2 hafta önce sıfır siyah bir jetta aldım. Bir kapı kolunda tırnak izi oldu, bir de uzun yolda yapışan böcek ve sinekler yıkamada çıkmadı, boyaya işlemiş dedi yıkamacı. Bunları çıkartmak ve bunlara daha dayanıklı olması için boya koruma önerdi, zaten sıfır arabaşara yapılırmış tercihen, 300 lira fiyat dedi ama yine sıfır gibi olacak dedi. Belki tırnak izine ufacık bir işlem yapabilirdi ama paket satmak istedi. Sinek izleri ve tırnak çizikleri için sizin düşünceleriniz nedir? Boya koruma yaptırmalı mıyım?
    Aklıma girdi bir kere ya fırsat sitelerinde 90 tl vs alternatifler var, ne dersiniz para vermeli mi?

Ayrıca şu ürüne de bir bakın derim:
    http://www.hepsiburada.com/liste/meguiars-gold-class-zift-ve-bocek-kaliintisi-temizleyici-8510716/productDetails.aspx?productId=otm8510716&categoryId=20035762&SKU=OTM8510716&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotm8510716%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dmeguiars%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

• Merhabalar,

OPAK boyalar (Kırmızı benimki) için özellikle önerebileceğiniz bir boya koruma var mıdır? İstanbul Av. yakası için yer ve fiyat belirtebilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogangunbilge

İzmir de tavsiye edeceğiniz firmayı öğrenebilirmiyim fiyatları hakkında da bilginiz varsa iyi olur.

Dostum PM ile bilgilendirme yaptım.

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

İzmir de tavsiye edeceğiniz firmayı öğrenebilirmiyim fiyatları hakkında da bilginiz varsa iyi olur.

İyi forumlar...

Merhaba Arkadaşım PM gelmedi tekrar bi bakarmısın Saygılar.
  • quote:

Merhaba Arkadaşım PM gelmedi tekrar bi bakarmısın Saygılar.

Tamamdır dostum, tekrar gönderdim

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 14 Mayıs 2013; 20:11:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: havafiltresi

meguiars gold class carnauba plus liquid wax

arkadaşlar bu ürün nedir ne değildir?
    liquid wax: sıvı cila olması lazım ancak neden pasta cila denmiş?
    yılda birkaç kez elle uygulanabilecek bir ürün müdür? aşındırır mı?
    konu hep benzer ürünler üzerinden gitmiş bu ürün hakkında bişey bulamadım?

• quote:

quote:

meguiars gold class carnauba plus liquid wax

arkadaşlar bu ürün nedir ne değildir?

liquid wax: sıvı cila olması lazım ancak neden pasta cila denmiş?

yılda birkaç kez elle uygulanabilecek bir ürün müdür?

aşındırır mı?

konu hep benzer ürünler üzerinden gitmiş bu ürün hakkında bişey bulamadım?

PASTA & CILA tanımlaması ürünün etiketini TURKÇE ye çeviren ve herhangibir teknik bilgiye sahip olmayan kişilerden kaynaklanmaktadır.

PASTA & CILA aynı ürün içerisinde olamaz.

PASTA aşındırıcı CILA ise PARLATICIDIR.

Bu bağlamda bir ürün ya PASTA dır, yada CILA dır.

Ürünün ingilizce etiketini kontrol ederek gerçekte ne olduğu bilgisine erişebilirsiniz (PASTE=PASTA~WAX=CILA)

İyi forumlar...

• peki cila olarak bu ürünü tavsiye edermisiniz?

(ürünün üzerinde liquid wax yazıyor yani sıvı cila olması lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havafiltresi -- 16 Mayıs 2013; 12:55:05 >
  • quote:

peki cila olarak bu ürünü tavsiye edermisiniz?

(ürünün üzerinde liquid wax yazıyor yani sıvı cila olması lazım)

doğrudur liquit wax = likit cila => sıvı cila

Tavsiye anlamında ise meguiar's bu işin duayenidir.

Gözünüz kapalı satın alabilrsiniz.

İyi forumlar...
  • quote:

quote:

İyi forumlar...

şu pm den bende alsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

şu pm den bende alsam

İyi forumlar...
  • İZMİRdeki oyerin isminive fiyatlarını alabilir miyim?
    birde ben rüzgarlık taktırmıştım ama rüzgarlık çıkınca yapıştırıcıları kapıda kaldı bunu da fiyata dahil ederler mi?Rüzgarlık izi için ben napayım?
  • uzun zamandır bu pastayı ben de boya üstüne bir katman oalrak biliyordum her gittiğim yer de pasta heveslisi idi. kafirler hiç söylemiyorlar boyan incelir. daha üç yıllık arba. tek dertleri daha parlak olurmuş. parlak siteyen kim ki? tek derdim boya solmasın. tabi boya incelince zamanla boya da isteyecek sofraya buyur edecekler o zaman. geçen birisi hafif bir çizik için tüm kaputa pasta yaptı keşke elletmeseymişim.

bilgiler gayet yeterli idi çok teşekkürler. 1 yıl korudğunu iddia eden bir marka alıp (teflonlu) altı ayda bir yıkamayla kendim yapacağım.

peki önce boya koruma sonra cila mı?

çok çok teşekkürler.
  • http://www.firsat.me/Ayyildiz-Oto-Kuafor-de-Cilali-Yikama-+-Motor-Yikama-+-Oto-Kuafor-+-Detayli-Temizlik-+-Boya-Koruma-+-Pasta-Cila-ve-Daha-Fazlasi-650-TL-Yerine-Sadece-250-TL!-2480

Şöyle bir fırsat var önerir misiniz?

Boya koruma malzemesi olarak 3M kullanıyorlarmış. İşi tam olarak bilip bilmedikleri konusunda tereddüt ediyorum.

Aynı şekilde bir de şurası var:

http://www.firsat.me/Ertas-Oto-Kuafor-den-25-Islemden-Olusan-Leke-Cikarma-Garantili,-Antibakteriyel-Detayli-Arac-Ici-Temizligi,-5-Kat-Pasta-Cila,-Boya-ve-Motor-Koruma,-Derin-Ciziklerin-ve-Tas-Izlerinin-Yok-Edilmesi-Dahil-Detayli-Arac-Dis-Temizligi-359-1936

Bu da Meguars'ın malzemelerini kullanıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanF -- 3 Haziran 2013; 21:16:43 >

• Orijinalden alıntı: informatiker

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar Merhaba,

aracıma ilk defa Pasta ve Boya Koruma yapmak istiyorum.
    Ancak el ile ped ile yapacam. Zor ve çok sürecek biliyorum.
    Sıralamada bi hata var mı arkadaşlar? Bu arada aracım siyah Accord.

1. Araci yıkama. Durulama ve kurulama.
    2. Yüzey temizleyici Mag. Sprey ile Kil Temizliği
    3. Mag. Ult. Compound ile Mag. Ped ile cılalama ve MF bez ile silme.
    4. Mag. Nxt. Gen. 2.0 ile Boya Korumayı yedirme ve MF bez ile silme.

Eksik var mı aceba?

5. Mag Mirror Glaze Wax'ı unutmuşsun hocam.

Ayna efekti için birebir

İyi forumlar...

Bu glaze wax, uzun ömürlü mü?
    Yani etkisi ne kadar?
    Sadece boya korumadan sonra mı yapılır yoksa her yıkamadan sonra mı? Ve ped ile mi sürülür?

Merhaba Arkadaşlar,

2. Yüzey temizleyici Mag. Sprey ile Kil Temizliği
    3. Mag. Ult. Compound ile Mag. Ped ile cılalama ve MF bez ile silme.
    4. Mag. Nxt. Gen. 2.0 ile Boya Korumayı yedirme ve MF bez ile silme.

Eksik var mı aceba?

5. Mag Mirror Glaze Wax'ı unutmuşsun hocam.

siyah yeni opel astra aldım.Sıralamam yanlışsa tavsiyelerinizi alabilirim .Bu konuda yeniyim yardımlarınızı bekliyorum

2. Yüzey temizleyici MEGUİARS ULTIMATE QUIK DETAILER ile Kil Temizliği
    3. Mag. Nxt. Gen. 2.0 ile Boya Korumayı yedirme ve MF bez ile silme
    4. Turtle wax teflon Plus PTFE veya EXTREME NANO-TECH PARLATICI WAx (öneriniz varsa)

Soru:Meguiars Gold Class Bug & Tar Remover hangi adamda kullanabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanF

http://www.firsat.me/Ayyildiz-Oto-Kuafor-de-Cilali-Yikama-+-Motor-Yikama-+-Oto-Kuafor-+-Detayli-Temizlik-+-Boya-Koruma-+-Pasta-Cila-ve-Daha-Fazlasi-650-TL-Yerine-Sadece-250-TL!-2480

Şöyle bir fırsat var önerir misiniz?

Boya koruma malzemesi olarak 3M kullanıyorlarmış. İşi tam olarak bilip bilmedikleri konusunda tereddüt ediyorum.

Aynı şekilde bir de şurası var:

http://www.firsat.me/Ertas-Oto-Kuafor-den-25-Islemden-Olusan-Leke-Cikarma-Garantili,-Antibakteriyel-Detayli-Arac-Ici-Temizligi,-5-Kat-Pasta-Cila,-Boya-ve-Motor-Koruma,-Derin-Ciziklerin-ve-Tas-Izlerinin-Yok-Edilmesi-Dahil-Detayli-Arac-Dis-Temizligi-359-1936

Bu da Meguars'ın malzemelerini kullanıyormuş.

Walla dostum bu iş yemek yapmaya benzer, malzemenin en iyisini de kullansan; doğru sıralama ile yapmazsan birşeye benzemez.

Ancak firmalardan birisi POLEN VE HAVA FILITRE temizliği yapacağını iddia etmiş (çok güldüm yahu)

Bunlar eve temizliğe gelseler, kullanılmış tuvalet kağıdınıda temizleyeceklerini iddia ederler.

Sonuç olarak nerede yaptırırsanız yaptırın mutlaka işlemlerin yapılması sırasında eşlik edin.

Sıralama ARAÇ YIKAMA, KIL, PASTA, CILA ve NANO CILA şeklinde olmalıdır.

PASTA uygulaması sadece çizik bölgelere LOKAL şekilde uygulanmalıdır.

PASTA nın marifeti çizik olan bölge ile çizik olmayan bölge arasındaki seviye farkını aşındırarak gözle görünmez hale getirmektir.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: theottoman35

Soru:Meguiars Gold Class Bug & Tar Remover hangi adamda kullanabilirim

Kaportaya PASTA uygulaması ile eş zamanlı uygulanabilir.

Çizik alanlara PASTA; BÖCEK ve ZIFT olan alanlara ise Meguiars Gold Class Bug & Tar Remover kullanılır.

İyi forumlar...
  • Arkadaşlar arabama kaput filmi yaptırıcam 140 mikron iyimi servis yapıyor rötuşlarıda yapıcak önceki taş izlerinden dolayı solargard marka kullanıyolarmış 1000 tl dediler sizce yaptırmalımıyım ön kaputu ve ön tamponu komple yapıcaklar.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3536

Arkadaşlar arabama kaput filmi yaptırıcam 140 mikron iyimi servis yapıyor rötuşlarıda yapıcak önceki taş izlerinden dolayı solargard marka kullanıyolarmış

1000 tl dediler sizce yaptırmalımıyım ön kaputu ve ön tamponu komple yapıcaklar.?

Dostum iyi hoşta 1000 TL çok değilmi ??

Yani aracın kaputunu 1000 TL ye kaç defa boyatırsın, birde bunu düşün derim

140 mikron ise bana biraz ince geldi; 0,14 mm yapar ki taştan nasıl korur bilemedim

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samet3536

Arkadaşlar arabama kaput filmi yaptırıcam 140 mikron iyimi servis yapıyor rötuşlarıda yapıcak önceki taş izlerinden dolayı solargard marka kullanıyolarmış

1000 tl dediler sizce yaptırmalımıyım ön kaputu ve ön tamponu komple yapıcaklar.?

Dostum iyi hoşta 1000 TL çok değilmi ??

Yani aracın kaputunu 1000 TL ye kaç defa boyatırsın, birde bunu düşün derim

140 mikron ise bana biraz ince geldi; 0,14 mm yapar ki taştan nasıl korur bilemedim

İyi forumlar...

tamam kaputu boyatırım o zamanda satarken kazalı falan sanıyolar fiyatta düşüş oluyo arabam siyah olsa yaptırmam belli olmaz taş izleri ama beyaz işte çok göze bayıyor 1000 tl doğru pahalı ama diğer markalara göre fiyat ugun ama dediğin gibi 140 mikron aklıma takıldı solargard iyi markada kulanıyolar motor koruma gibi hediyeleride var koruma yyaptırmasakta arabanın önü siyah noktalarla dolucak

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.