Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.404
Cevap
62
Favori
910.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

m26 normalde boya korumadir. M26 kullanmadan önce cila isini yani parlatma isini görecek baska bir ürün kullanilir mi yoksa pastadan sonra direk M26 kullanarak hem parlatma hem koruma işlemi mi yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi informatiker -- 22 Nisan 2013; 8:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Birde arkadaslar

m26 normalde boya korumadir. M26 kullanmadan önce cila isini yani parlatma isini görecek baska bir ürün kullanilir mi yoksa pastadan sonra direk M26 kullanarak hem parlatma hem koruma işlemi mi yapılır?

boya korumacılar pek uygulamıyor fakat ben şahsen kendi aracıma yada arkadaşlarımın aracına uyguarken böyle yapıyorum. boya koruma yeri açarsam ilerdede boya koruma uygulamadan önce cila uyguluyorum. uygulanması şart değil ama bence daha derin parlaklık ve güzel görünüyor. uygulamayı güzel yaparsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgüven

quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Birde arkadaslar

boya korumacılar pek uygulamıyor fakat ben şahsen kendi aracıma yada arkadaşlarımın aracına uyguarken böyle yapıyorum. boya koruma yeri açarsam ilerdede boya koruma uygulamadan önce cila uyguluyorum. uygulanması şart değil ama bence daha derin parlaklık ve güzel görünüyor. uygulamayı güzel yaparsan

Hocam Boya Korumacılar hangisini kullanıyor pastadan sonra?

• Merhaba arkadaşlar,

Aracımı alalı 7-8 ay arası bir zaman oldu. Boyasının biraz daha parlak durması ve dış etkenlerden korunması için Turtle Wax - Extra Gloss Sealer Wax aldım.

Okuduklarıma göre oldukça etkili ve kalıcı bir ürünmüş. Sıvı bir wax. Güzelce yıkanıp temizlendikten sonra pedle ya da bezle uygulanıp fiber bez ile 5 dk sonra siliniyor. Daha etkili olması için 24 saat içinde tekrar uygulanır diyor.

Arabam beyaz ve çok kirli ya da kötü durumda değil, normal yıkamadan kaynaklı çok hafif-belli belirsiz harelenme var. Derdim bunun kapanması da değil tek derdim daha fazla olmasın ve yazın İzmir'in böcekleri yapıştığında çok fazla iz bırakmasın kolay temizlensin. Kuş pisliğinden de nispeten daha az etkilensin.

Sormak istediğim şu, bu ürün tek başına yeterli olur mu?
    Ön cama ve yan camlara uygulamanın bir sakıncası ya da dezavantajı var mıdır?

• Arkadaşar az önce Autowax dan pasta, cila, boya koruma ve çizik giderme işlemi 1 yıl süreli bakım paketini 199 liraya yapacaklarını söylediler. Fiyatı sizce nasıl? Sanayide bazı yerler 100 liraya yapıyor aradaki farka değer mi? Ayrıca Autowax ın yaptığı işlemlerden memnuniyetsiz kişilerin olduğunu okudum. Siz ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

Merhaba arkadaşlar,

Aracımı alalı 7-8 ay arası bir zaman oldu. Boyasının biraz daha parlak durması ve dış etkenlerden korunması için Turtle Wax - Extra Gloss Sealer Wax aldım.

Okuduklarıma göre oldukça etkili ve kalıcı bir ürünmüş. Sıvı bir wax. Güzelce yıkanıp temizlendikten sonra pedle ya da bezle uygulanıp fiber bez ile 5 dk sonra siliniyor. Daha etkili olması için 24 saat içinde tekrar uygulanır diyor.

Arabam beyaz ve çok kirli ya da kötü durumda değil, normal yıkamadan kaynaklı çok hafif-belli belirsiz harelenme var. Derdim bunun kapanması da değil tek derdim daha fazla olmasın ve yazın İzmir'in böcekleri yapıştığında çok fazla iz bırakmasın kolay temizlensin. Kuş pisliğinden de nispeten daha az etkilensin.

Sormak istediğim şu, bu ürün tek başına yeterli olur mu?
    Ön cama ve yan camlara uygulamanın bir sakıncası ya da dezavantajı var mıdır?

Başlık beklediğim kadar hareketli çıkmadı maalesef.

Kendi adıma yorumumu yapayım en azından, bahsettiğim ürünle ilgili fikir sahibi olmak isteyenler için.

Uygulaması çok zor değil. Arabaya güneş gelmemesine dikkat etmek gerekiyor. Ben yıkayıp kurutana kadar ön kaputa güneş gelmeye başlamıştı. Çabuk kurudu ve silmesi zor oldu bazı yerler puslu kaldı. Daha sonra ufak ufak sürüp tekrar yaptım sorun olmadı. 24 saat içinde tekrar uygulandığında daha etkili sonuç alınacağı yazıyordu ancak yapamadım. Buna rağmen memnunum diyebilirim. Makine ile uygulanabilirse daha kolay olacağını düşünüyorum.

Genel olarak toz ve kir tutması azaldı aracın parlaklığı çok değişmedi ama hafif arttı diyebilirim. Yıkama kaynaklı hafif kılcal/dairesel çizikleri kapatmadı (zaten böyle bir beklentim de yoktu) Su boncuklanmasını deneme fırsatım olmadı.

Camlara ve plastik aksamlara da uyguladım.

Uygulama sırasında cila sürülmüş ve sürülmemiş alanların üzerine mikrofiber bez ile kayganlığın nasıl olduğuna şöyle bir bakayım dedim ki cilalı alanlar bariz daha iyi kayıyor.

Uygulamanın ertesi günü önde logonun olduğu alana yakın bir yerde kuş pisliği gördüm. Kurumuş olmasına rağmen ıslak bezle tek hamlede çıktı ve iz bırakmadı.

Kısacası, eğer imkan varsa önce boya yenileyici bir ürün (Turtle Wax Color Back ürünü) ile uygulama yapıp üzerine uygulanırsa çok daha güzel sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Ben aracım beyaz ve boyası kötü durumda olmadığı için yapmadım keşke yapsaydım diyorum. İlerleyen zamanlarda boncuklanma ve kir tutma ile ilgili deneyimlerimi de bu yazıyı alıntı yaparak aktarırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşar az önce Autowax dan pasta, cila, boya koruma ve çizik giderme işlemi 1 yıl süreli bakım paketini 199 liraya yapacaklarını söylediler. Fiyatı sizce nasıl? Sanayide bazı yerler 100 liraya yapıyor aradaki farka değer mi? Ayrıca Autowax ın yaptığı işlemlerden memnuniyetsiz kişilerin olduğunu okudum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Autowax ile bir tecrübem yok ancak 200TL fena bir fiyat değil. Sanayide yapacak kişi tanıdığınız ve işini bildiğiniz birisi ise sorun çıkacağını sanmıyorum. Ancak ne olursa olsun işlem sırasında aracın başında durmanızı tavsiye ederim. Yine de sanayide işinin ehli birisinin 150TL'den aşağıya pasta-cila yaparız diyorsa güvenmezdim. Elle yapılacak ve çift kat işlem uygulanacak bir pasta işlemi 4 saate yakın zaman alıyor ve oldukça yorucu. Kısa sürede yapılanlarda genellikle insanlar dairesel çiziklerin bir süre sonra görünür olmaya başladığından şikayetçi.

Başlıkta okuduysanız ya da az da olsa bilginiz varsa pasta işleminin riskli bir işlem olduğunu biliyorsunuzdur. Makine ile pasta atıp kenar ve köşelerde boyayı yakma/fazla soyma gibi riskler var, özenli yapılmazsa da kurtulması zor dairesel çizikler oluşabiliyor. Açıkçası ben olsam arabamın ne olduğuna göre davranırdım. Aracım 5 yaş üstündeyse sanayide yaptırırdım. Sorun olursa da atıyorum bir parçanın boyanmasına canımı sıkmazdım. Yeni bir aracım varsa da risk almaz biraz daha fazla verir güvenilir bir yerde yaptırırdım.

• Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aracın arkasında yaklaşık 3 cm çapında bir derin olmayan bir göçük var. Biraz da bu bölgenin rötuş yapılması gerekiyor. Autowax a az önce gittim adamlar bu bölgeye bir şey yapamayız ancak siz kendiniz düzeltirsiniz dediler. Farlardaki kireçlenmeyi çıkarmayız (daha doğrusu verdiğimiz fiyata dahil etmeyiz dediler)... İşin açıkcası sanayide bir yerde bu işlemler dahil iyi şekilde yapacağını iddaa eden ve 130 lira isteyen bir usta var. Ona yaptırayım demeye başladım fakat kullanılan malzemenin kalitesi sanırım daha kötü olur. Ayrıca 4-5 saat aracın başında beklemek çok eziyetli bir iş olur gibi geliyor...
  • quote:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aracın arkasında yaklaşık 3 cm çapında bir derin olmayan bir göçük var. Biraz da bu bölgenin rötuş yapılması gerekiyor. Autowax a az önce gittim adamlar bu bölgeye bir şey yapamayız ancak siz kendiniz düzeltirsiniz dediler. Farlardaki kireçlenmeyi çıkarmayız (daha doğrusu verdiğimiz fiyata dahil etmeyiz dediler)... İşin açıkcası sanayide bir yerde bu işlemler dahil iyi şekilde yapacağını iddaa eden ve 130 lira isteyen bir usta var. Ona yaptırayım demeye başladım fakat kullanılan malzemenin kalitesi sanırım daha kötü olur. Ayrıca 4-5 saat aracın başında beklemek çok eziyetli bir iş olur gibi geliyor...

rutuş, göçük ve far, boya koruma hepsi içinmi 130 tl dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgüven -- 25 Nisan 2013; 15:23:14 >
  • quote:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aracın arkasında yaklaşık 3 cm çapında bir derin olmayan bir göçük var. Biraz da bu bölgenin rötuş yapılması gerekiyor. Autowax a az önce gittim adamlar bu bölgeye bir şey yapamayız ancak siz kendiniz düzeltirsiniz dediler. Farlardaki kireçlenmeyi çıkarmayız (daha doğrusu verdiğimiz fiyata dahil etmeyiz dediler)... İşin açıkcası sanayide bir yerde bu işlemler dahil iyi şekilde yapacağını iddaa eden ve 130 lira isteyen bir usta var. Ona yaptırayım demeye başladım fakat kullanılan malzemenin kalitesi sanırım daha kötü olur. Ayrıca 4-5 saat aracın başında beklemek çok eziyetli bir iş olur gibi geliyor...

Fardaki sislenmeyi temizleme, göçük rötuşu dahil 130TL ise hocam 4-5 saat beklemeye değer açıkçası ama yaptığı işi bilmiyorsanız risk yüksek. Sonuçları bildirirseniz seviniriz.

• quote:

quote:

evet hocam içinde pasta cila da var :) ama kullanılan malzemeler ne kadar kaliteli olur bilemem artık...

• quote:

quote:

quote:

evet hocam içinde pasta cila da var :) ama kullanılan malzemeler ne kadar kaliteli olur bilemem artık...

sanayiyi az çok bildiğim için sordum sanayilerde boya koruma yaptırmanız imkansız hatta bunu yapacak kişi boyacıdır ben hala boya korumayı pasta cila diye bilen ustalar görüyorum kullanacakları malzeme belli ince beyaz pasta silkonlu çbs marka yada teflonlu m&s marka türünde cilalar var onlardan en iyisi bu bilinen xxxx wax yerlere değil işini çok iyi yapan yerler var 100 tl pahalı olur ama verdiğiniz paraya deger sanayide zaten iç detaylı temizliği yapmayabiirler.. farın camındami içindemi, far cammı plastikmi

• Hocam yani yaptırmak iyi mi olur kötü mü olur mesajınızdan pek bir şey anlamadım.
    Sonax için fiyat aldım adamlar Autowax ın 199 lira dediği paketin aynısını 400 liraya yapıyorlar... Bir de kampanyalı fiyat diyorlar...
    Ben max. 150 lira vermek istiyorum... O kadar para vereceğime öyle dursun daha iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

quote:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Aracın arkasında yaklaşık 3 cm çapında bir derin olmayan bir göçük var.

Biraz da bu bölgenin rötuş yapılması gerekiyor.

Autowax a az önce gittim adamlar bu bölgeye bir şey yapamayız ancak siz kendiniz düzeltirsiniz dediler.

Farlardaki kireçlenmeyi çıkarmayız (daha doğrusu verdiğimiz fiyata dahil etmeyiz dediler)...

İşin açıkcası sanayide bir yerde bu işlemler dahil iyi şekilde yapacağını iddaa eden ve 130 lira isteyen bir usta var.

Ona yaptırayım demeye başladım fakat kullanılan malzemenin kalitesi sanırım daha kötü olur.

Ayrıca 4-5 saat aracın başında beklemek çok eziyetli bir iş olur gibi geliyor...

Fardaki sislenmeyi temizleme, göçük rötuşu dahil 130TL ise hocam 4-5 saat beklemeye değer açıkçası ama yaptığı işi bilmiyorsanız risk yüksek.

Sonuçları bildirirseniz seviniriz.

Tanıdık bir esnaf değil ise başında beklemek daha doğru olacaktır.

Eğer farlarınız plastik ise pasta ile lekeler çok rahat çıkar.

Göçük için ise resim paylaşır isenz daha net yorumlar yapabiliriz.

İyi forumlar...

• Bugün Nissan Juke aldım, bayi ses izolasyonu-motor-koltuk-araç altı-boya koruma ve cilası için paket olarak 500 liralık teklif verdi. Halen kullandığım Aveonun cila ve boya koruması artık evsafını kaybetmeye başladığından bunun için ne yapabilirsiniz diye sordum 700 lira kredi kartına 7 taksit yapabilirim dedi.
    Piyasaya göre bu fiyatlar makulmüdür acaba?
  • Arkadaşlar 2 hafta önce sıfır siyah bir jetta aldım. Bir kapı kolunda tırnak izi oldu, bir de uzun yolda yapışan böcek ve sinekler yıkamada çıkmadı, boyaya işlemiş dedi yıkamacı. Bunları çıkartmak ve bunlara daha dayanıklı olması için boya koruma önerdi, zaten sıfır arabaşara yapılırmış tercihen, 300 lira fiyat dedi ama yine sıfır gibi olacak dedi. Belki tırnak izine ufacık bir işlem yapabilirdi ama paket satmak istedi. Sinek izleri ve tırnak çizikleri için sizin düşünceleriniz nedir? Boya koruma yaptırmalı mıyım?
    Aklıma girdi bir kere ya fırsat sitelerinde 90 tl vs alternatifler var, ne dersiniz para vermeli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pigeontechs -- 4 Mayıs 2013; 23:08:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

IZMIR'de bulunan arkadaşlar için boya koruma, detay temizlik ve benzeri işlemler için tavsiye edebileceğim firma var.

Ancak diğer iller ve firmalar için birşey soylemek çok zor.

Sonuç olarak boya koruma parası alıpda aracı güzelce yıkayıp teslim eden firmalar da gördüm.

Nacizane tavsiyem nerede yaptırırsanız yaptırın boncuklanma testini mutlaka yapın.

İyi forumlar...
  • meguiars gold class carnauba plus liquid wax

arkadaşlar bu ürün nedir ne değildir?
    liquid wax: sıvı cila olması lazım ancak neden pasta cila denmiş?
    yılda birkaç kez elle uygulanabilecek bir ürün müdür? aşındırır mı?
    konu hep benzer ürünler üzerinden gitmiş bu ürün hakkında bişey bulamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havafiltresi -- 15 Mayıs 2013; 13:05:48 >

• İzmir de tavsiye edeceğiniz firmayı öğrenebilirmiyim fiyatları hakkında da bilginiz varsa iyi olur.
  • Autowax da boya koruma pasta cila çizik giderme 1 yıllık gider dedikleri paket 199 lira. 6 aylık paketleri ise 165 lira. Eğer bu tarz yerlerde yaptırmak isterseniz...

@pigeontechs hayırlı olsun aracınız kazasız binersiniz umarım... 2 haftalık için bu tarz bir işlemde 300 lira istenmesi bana çok fazla geldi. Daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz bence...

@degobar sizin de aracınız hayırlı olsun. Ses izolasyon fiyatları nedir bilemiyorum önce onun fiyatını araştırın derim. Diğer işlemler için 200 liradan fazla vermeyin derim.
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.