Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaslar siyah bir ford fiesta ve tabiki siyah rengin gayet zor olan bir bakımı özellikle şu yaz aylarında inanılmaz tozlanıyor her hafta arabayı fırcasız yıkayıp durulasam bile yetmiyor 2 gunde bir de yapacak be zamanım var ne de gücüm acıkcası , bir ara cok marka olmayan bir cila uygulamıstım biraz kendine gelmişti daha gec toz tutmustu su tutmamıstı falan fakat cok kalite birsey olmadıgı için etkisini hemen kaybetti ,

Simdi sormak istedigim araca NIGRIN in Turtle wax ın renkli cilalarından uygulasam hem parlaklık hemde ince kılcak cızıkleirn temziligini yaparmı ? yada teflon cilamı uygulamalıyım kararsız kaldım , cabk toz tutmasa yada hakeret edince toz lar arac uzerinden uçsa super olucak , bir de lastik parlatıcı ve torpido sütü mat ne tavsiye edersiniz ?

Tşklr
  • Öncelikle tüm forum üyelerine selamlar..Forumda yeni,car care konusunda eski sayılabilecek biri olarak nacizane bir kaç tavsiyem de benim olacak:

--Hiçbir boya koruma ürününe,uygulamasına garanti verilemez,garanti veren firmalardan kaşeli onaylı belge isteyiniz..
    --Boya korumanın ömrü kullanılan malzeme ve uygulama kalitesine,ne kadar kendini muhafaza edeceği sizin dikkatinize bağlıdır..Örneğin ziebart,sonax,3m yada xxx markalarının en pahalı uygulamalarını yaptırsanız dahi,piyasada kullanılan aşırı solvent,asit,kostik içeren fırçasız köpük uygulamaları yüzünden boya korumanın ömrü en fazla 10-15 yıkamadır.Daha zayıf ve kalitesiz uygulamalarda bu süre 3-5 yıkamaya kadar düşmektedir.
    --Aracınızın uygulama sonrasında parlaklığı,aracınıza boya koruma yapıldığı anlamına gelmez bu konuda en iyi test yöntemi,aracınızın üzerine bir kuşun pislemesini(özellikle martı) bekleyin ve en az 2 gün bu bölgeyi yıkamayın sonrasında bu bölgeyi yıkayıp kurulayın ve boyanın o bölgesinde iz kalıp kalmadığını kontrol edin..Büyük ihtimalle kalmış olacak ki hemen yaptırdığınız yere götürüp gözlerine sokun ve paranızı iade alın.
    --Car care uygulaması yapan firmaların yüzde 95 i yaptırdığınız uygulamadan sonra çıkacak hataların,boya koruma vasfının ve parlaklığın kaybolması durumunda size sorun sizde edasıyla: Aracınızı kötü köpüklerle yıkattığınızı,bu maddelerin çok asidik olduğunu demiri bile eritebileceğini yani hatanın müşteride olduğunu söyleyerek işin içinde çıkmaya çalışır,hatta yeniden bir uygulama yapmayı önerir pişkince :)
    --Meguiars,sonax,ziebart,polytop,3m vs.. bu firmaların ürünleri kusursuz yada çok kaliteli değildir,sadece içlerinde kaliteli,iş gören ürünler vardır.Önemli olan o kaliteli ürünleri çok kaliteli bir işçilikle birleştirip araçlara uygulatmaktır ki işte o zaman gerçek koruma(onunda ömrü Türkiye şartlarında maksimum 9 ay civarıdır)sağlanmış olur..
    --Çok üstün düzey korumalar hariç(zylon,vernik teflonu,gerçek nano korumalar)haricinde bir araca uygulanacak uygulama maliyeti maksimum 50-80 Tl civarında olup size verilen fiyatları buna göre değerlendirmelisiniz..

Sizlere tavsiyem güvenilir sağlam bir firmada,iyi bir ustaya senede sadece bir kere bu uygulamayı yaptırmanız ve sonrasında cilalı köpük(meguiars,sonax,arexons,turtle wax) ve sünger yardımıyla aracınızı yıkatarak korumanın ömrünü uzatmanızdır..

• Arkadaşlar yukarıda videoda arabaya püskürtülen boya koruma nedir illaki aynısı olması şart değil önerebileceğiniz değişim markalarda olabilir. Bu uygulamadan önce araca yıkamanın dışında illaki yapılması gereken bir şey varmıdır. Bu uygulamayı yaptıktan sonra ne gibi bir uygulama yapılmalıdır yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler...

• ertani E kullanıcısına yanıt
    bu uygulama bana sıvı cila gibi geldi, boya koruma olduğunu pek sanmıyorum. birkaç haftalık parlalklık veren cinsten. emin değilim tabiki. ancak boya korumalar genelde pedle uygulanan çok az tüketilen ciddi ürünler.
    Çok beğendiğim aquartz ve gtechniq ten dahi daha iyi diyebileceğim "nasiol zr53" nano boya koruma var. şöyle bir youtube araması linki vereyim hem firmanın hem kullanıcıların videoları mevcut.
    https://www.youtube.com/results?q=nasiol%20zr53&um=1&ie=UTF-8&gl=TR&sa=N&tab=w1

Boya koruma öncesi;
    eğer kılcal çizikler çoksa mutlaka pasta atılmalı (meguiars 105 veya 205 olabilir) boya üzerinde cila, wax, kir gibi katmanlar varsa tamamen temizlenmeli, gerekirse kil uygulanmalı, ipa veya benzer temizleyiciler ile silinmeli, ("nasiol clean" i önerbilirim) kaporta mutlaka temiz ve kuru olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslamacia -- 16 Temmuz 2013; 0:08:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslamacia

bu uygulama bana sıvı cila gibi geldi, boya koruma olduğunu pek sanmıyorum. birkaç haftalık parlalklık veren cinsten. emin değilim tabiki. ancak boya korumalar genelde pedle uygulanan çok az tüketilen ciddi ürünler.
    Çok beğendiğim aquartz ve gtechniq ten dahi daha iyi diyebileceğim "nasiol zr53" nano boya koruma var. şöyle bir youtube araması linki vereyim hem firmanın hem kullanıcıların videoları mevcut.
    https://www.youtube.com/results?q=nasiol%20zr53&um=1&ie=UTF-8&gl=TR&sa=N&tab=w1

Boya koruma öncesi;
    eğer kılcal çizikler çoksa mutlaka pasta atılmalı (meguiars 105 veya 205 olabilir) boya üzerinde cila, wax, kir gibi katmanlar varsa tamamen temizlenmeli, gerekirse kil uygulanmalı, ipa veya benzer temizleyiciler ile silinmeli, ("nasiol clean" i önerbilirim) kaporta mutlaka temiz ve kuru olmalı.

Sıvı cila ise sıkıntı yok. Orta halli bir markanın teflonlu sıvı cilasını alıp videodaki gibi kullanırsam sanırım sıkıntı çıkarmaz. Tabiki öncesinde gerekli temizliği yapmak kaydıyla. Önerebileceğiniz herhangi bir sıvı cila markası ve cinsi varmıdır.

• Akadaşlar amatör olarak kullanabileceğim Fiyat/Performans oranı tutarlı,

Pasta
    Cila (Sıvı olacak Kompresör boya tabancası ile atabileceğim)
    Boya Koruma
    Araç İçi Plastik temizliği ve Bakım spreyi
    Temizlik Kili

araç malzemelerinde hangi ürünleri önerirsiniz.
  • melodramm kullanıcısına yanıt
    Sayın Melodramm;

Rica etsem İzmrdeki boya koruma ve detaylı iç temizlik yaptırabileceğim yerin bilgilerini verir misin?

Tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertani

Akadaşlar amatör olarak kullanabileceğim Fiyat/Performans oranı tutarlı,

Pasta
    Boya Koruma
    Temizlik Kili

Yokmu arkadaşlar yardımcı olabilecek kimsesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertani -- 18 Temmuz 2013; 10:41:41 >
  • Orijinalden alıntı: ertani

Orijinalden alıntı: ertani

Akadaşlar amatör olarak kullanabileceğim Fiyat/Performans oranı tutarlı,

Pasta
    Boya Koruma
    Temizlik Kili

MEGUIAR's ürünlerini öneririm.

SONAX da iyidir.

Hangi markayı alırsanız alın ne olduğu belli olmayan ürünlerden uzak durun.

Benim listem aşağıdaki gibidir.

İyi forumlar...

MEGUIAR's CILALI OTO ŞAMPUANI

SONAX HIZLI CILA

SONAX ARAÇ İÇİ TEMIZLEME SIVISI

SONAX JANT TEMIZLEYICI

SONAX METALIK BOYA CILASI
  • Arkadaşlar Konya'da bu boya koruma işini hakkı ile yapan bildiginiz bir yer varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pigeontechs

Arkadaşlar 2 hafta önce sıfır siyah bir jetta aldım. Bir kapı kolunda tırnak izi oldu, bir de uzun yolda yapışan böcek ve sinekler yıkamada çıkmadı, boyaya işlemiş dedi yıkamacı. Bunları çıkartmak ve bunlara daha dayanıklı olması için boya koruma önerdi, zaten sıfır arabaşara yapılırmış tercihen, 300 lira fiyat dedi ama yine sıfır gibi olacak dedi. Belki tırnak izine ufacık bir işlem yapabilirdi ama paket satmak istedi. Sinek izleri ve tırnak çizikleri için sizin düşünceleriniz nedir? Boya koruma yaptırmalı mıyım?
    Aklıma girdi bir kere ya fırsat sitelerinde 90 tl vs alternatifler var, ne dersiniz para vermeli mi?

meguiars kil kullan hatta set olarak satılıyor losyonu ile o daha güzel
  • arkadaşlar merhaba aracımızda torpidoda ince kılcal çatlak fark ettim bana önerebileceğiniz torpido koruyucukaliteli krem falan varmı ? teşekkürler
  • Anlamadığım bir mesele var, temizlik veya koruma işlemleri için 4x4 araçlar için eklenen fark abartı değil mi? Misal Ford Mondeo veya bu ölçülerdeki bir D sınıfının kaporta yüzeyi ile Range Rover (2000 model P38A kasa) kaporta yüzeyi arasında ne kadar fark vardır? Hadi B sınıfı şu kadar falan deseler anlarım ama normal 100, 4x4 150 gibi bir fiyatlandırma yanlış değil mi? Hele ki iç temizlikte fark neden uygulanır hiç anlamıyorum, koltuklar ne kadar daha geniş olabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre

Anlamadığım bir mesele var, temizlik veya koruma işlemleri için 4x4 araçlar için eklenen fark abartı değil mi?

Misal Ford Mondeo veya bu ölçülerdeki bir D sınıfının kaporta yüzeyi ile Range Rover (2000 model P38A kasa) kaporta yüzeyi arasında ne kadar fark vardır?

Hadi B sınıfı şu kadar falan deseler anlarım ama normal 100, 4x4 150 gibi bir fiyatlandırma yanlış değil mi?

Hele ki iç temizlikte fark neden uygulanır hiç anlamıyorum, koltuklar ne kadar daha geniş olabilir ki?

Bizim milletin esnaf anlayışı bu, yapacak birşey yok.

Bizim komşu da E-200 var adam 10 TL ye yıkama yaptırır; ben aynı yere giderim 20 TL fiyat çekerler.

Ancak bildiğim tek nokta bu tarz firmaları çok iyi kontrol etmekte yarar var, olası çiziklerinize yenilerini ekleme ihtimalleri çok yüksek.

İyi forumlar...

• Merhabalar,
    Aracımın çamurluk ve ön kapılarında lastiklerden sıçrayan çimento ve kireç vb. artıklarını nasıl çıkartabilirim?
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigma33

Merhabalar,

Aracımın çamurluk ve ön kapılarında lastiklerden sıçrayan çimento ve kireç vb. artıklarını nasıl çıkartabilirim?

Teşekkür ederim.

Islatarak yumuşamasını sağlar ve sonrasında dikkatlice çıkarabilirsiniz.

Benimde geçmiş zamanda tavan kısmına kireç ve harç damlamıştı, aynı yömtemle çözmüştüm.

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SADIKs

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Pazar günü aracımı yazlıkta yıkarken camlarda kireç izi kaldı acaba neyle çıkartabilirim çok kötü bir görüntüye büründü arabada daha yeni morelim bozuldu yardımlarınızı bekliyorum.

plastik kısımları kağıt bantla kapa kireç çözücüyü hafif sulandırarak sadece camlara uygula

Bizim arabada sürekli kireçli suyla yıkanmadan kaynaklı bu izler mevcut. Kireç çözücüyü nasıl sulandırmalıyız ? Belli bir oran var mı ?

Aynalar özellikle problemli.

Ön cam da zarar görsün istemiyorum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania
    Aynalar özellikle problemli.

Ön cam da zarar görsün istemiyorum açıkçası.

Sirkeli suyla sil Evo-san, hiçbir sıkıntın kalmaz.

Hatta direk sirke ile de silebilirsin camları ama sirkeyi sileceklere değdirme silecekler sertleşir.
  • Beniyıka firmasında işlem yaptıran oldumu acaba bilgisi olan varmı
  • Bir sorum olacaktı, 2.el bir punto almak üzereyim, kaput üzerine koruyucu kaplama yapılmış fakat kötü görünüyor çatlaklar oluşmuş, koruyucu sökülürse altında renk tonunda farklılık olur mu, ne yapılabilir acaba?
     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesoulshaker -- 25 Eylül 2013; 9:17:14 >
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.