Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.391
Cevap
63
Favori
910.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bahsettiğim ürünler özellikle bu iş için üretilmiş "su bazlı" ve yıllardır tüketiciler tarafında kullanılan ve onaylanan ürünler.

Ama son karar kullanıcının tabi..

Mesela bu tip bir ürünün özellikleri...

Smart Dressing
    - Protects & shines dashboards, interior vinyl rubber and tires
    - Dry to the touch 100% Non-Greasy
    - Water Based
    - Guards against UV damage
    - Replenishes vital nutrients with every application
    - Cleans normal surface dirt quickly and easily
    - Leaves surfaces dry, healthy, shiny, and conditioned
    - Also for all exterior rubber, and door seals
    - Protects against discoloration and cracking
    - Keeps your car looking shining and smelling like new

Use on:

- Dashboards
    - Vinyl Tops
    - Door Panels
    - Consoles
    - Tires/Trim
    - Bumpers
    - Vinyl Seats
    - Door Moldings

• Yaptığımız yıkama, kil ile temizlik ve wax sonrası en son kat olarak sealant uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Ben sizlerin alış-veriş yaptığı sitede Zaino Z8 adlı bir ürün gördüm:http://www.cleanyourcar.co.uk/zaino/zaino-z-8-grand-finale-spray-seal/prod_471.html
    Gerçi şu an stokta yok diyor ama son kat olarak güzel bir ürüne benziyor.
    Wax işlemini daha dayanıklı yapacağını ve daha çok parlama-derinlik katacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

Bu arada aracım siyah...

• quote:

Orjinalden alıntı: family guy

Yaptığımız yıkama, kil ile temizlik ve wax sonrası en son kat olarak sealant uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Ben sizlerin alış-veriş yaptığı sitede Zaino Z8 adlı bir ürün gördüm:http://www.cleanyourcar.co.uk/zaino/zaino-z-8-grand-finale-spray-seal/prod_471.html
    Gerçi şu an stokta yok diyor ama son kat olarak güzel bir ürüne benziyor.
    Wax işlemini daha dayanıklı yapacağını ve daha çok parlama-derinlik katacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?

Bu arada aracım siyah...

Güzel ürünüdür, faydası olacağı muhakkak.

Ben Meguiars Ultimate Quik Detailer kullanıyorum son aşama için, Z8'in dengidir, keza her yıkamadan sonra her panele 1-2 fıslatıp MF'le siliyorum, wax'ın ömrünü uzatıyor.

Ek olarak parlaklık ve derinlik için koyu renk arabaya naçizane tavsiyem Meguiars Show Car Glaze #7 (M07 Pure polish). Wax aşamasından önce sürülüyor. Kolayca sürülüyor, kurumadan hemen bir MF bezle siliniyor, fiyatı hesaplıdır. Siyah, mavi ve kırmızı renklerde müthiş farkediyor...

• Böylece yaz sezonu için alınacaklar listeme iki ürün daha eklemiş oldum:)
    Öneriler için teşekkürler.
  • Rica ederim...

Ara sıra E-bay'de arama yapmakta fayda var. Meguiars ürünlerini orada bazen makul fiyata bulmak mümkün oluyor.

Mesele 5 ay önce Meguiars Ultimate Quik Detailer ürününü 6'lı pakette satın aldım. Tanesi 25 TL'ye geldi kargo dahil...
  • irfan bu virüsü byle gidersen daha çook kişiye bulaştıracaksın hakıkaten ınsan arabasını o kadar parlak gorunce bır daha bırakamıyor bu ısı.bu arada meguıars bulusmasına gelmedın tanısamadık:( fena gecmedı o gun.guzel bılgıler vardı bızım gıbı amatorler ıcın.hatta orbıtal makıneyı kullanma sansım oldu.gercekten o tıtresımı baya yoruyo!ama polısaj makınesının yerını tutmuyormus!!
  • Sevgili Arkadaşlar,

Aşağı yukarı tüm forumu okudum ama istediğim hususun cevabını bulamadım. Gerçi soruyu soranlar var ama cevap göremedim.......

Aracımı alalı 1 hafta oldu ve ücretsiz boya koruma için çek verildi. Aradığımda ücretsiz bakımın yapılacağını ve sadece araç yıkama ücretinin alınacağını söylediler. Ayrıca teflon koruma da yaparsak aracın boysasının ömrü artar dediler. Ön kaput için film çektirirseniz de faydalı olur dediler.

Sorum şudur:
    1.Yeni arabaya boya koruma uygulanaırmı?
    2.Uygulanırsa faydalı olurmu?
    3.Teflon koruma faydalımıdır?
    4.Her yıl tekrarlanmalımıdır?

Bilmiyorum ama araç yeni olduğundan riske de girmek istemiyorum.

Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratunarda

Sevgili Arkadaşlar,

Aşağı yukarı tüm forumu okudum ama istediğim hususun cevabını bulamadım. Gerçi soruyu soranlar var ama cevap göremedim.......

Aracımı alalı 1 hafta oldu ve ücretsiz boya koruma için çek verildi. Aradığımda ücretsiz bakımın yapılacağını ve sadece araç yıkama ücretinin alınacağını söylediler. Ayrıca teflon koruma da yaparsak aracın boysasının ömrü artar dediler. Ön kaput için film çektirirseniz de faydalı olur dediler.

Sorum şudur:

Selamlar

muratunarda,

Aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız keyifli sürüşler dileğiyle

Aracınız 0 olduğundan mutlaka boya koruma yaptırın.Boya korumaları kalite kalite ayrılıyor.En iyileri 1 yıl kadar gidiyor (sonax,ziebart vs...)Çok kalitelide olmasada diğer markalarda 6 ay a kadar gidiyormuş.Siz aracınıza boya koruma yaptırın kaliteli güzel bir yerden.Her yıl da tekrarlayın.Faydalı olurmu gerçekten faydasını görceksiniz....

----------------------------------------------

Topik' inizi hep takip ediyorum bir türlü mesaj yazmak nasip olmadı bugüneymiş.
    Ben birşey sormak istiyorum ben araca temizli ürünleri almak istiyorum daha çok sonax marka düşünüyorum nedense aklımda hep o var sizce hangi ürünleri almalıyım işime hangileri daha çok yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 18 Mart 2009; 22:10:06 >

• Elimde bir kaç çeşit mf bez var. Bir tanesi kurulamak için, bir tanesi kurulamak için ve 2 taneside havlu gibi tüylü. Benim sormak istediğim aracı yıkadıktan sonra havlu gibi olanlarla kurulayabilir miyim? 1 tane kurulama tüm arabaya yetmiyecektir :(
  • arkadaşlar benimde bi sorunum var.arabam 2008 corolla d4d metalik gri(siyah).boya üzerine arka tarafımda oto boyacı olduğundan boya tozları gelmiş hatta camlarda bile var.acaba pasta atmadan sadece cila temizlermi?ürün markası konusunda kararsız kaldım.işin uzmanı arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim?geçenlerde marketin birinde carpex boyatemizleyici diye bi ürün gördüm nasıl olur kullansam?kendim uygulama yapacağım elle olursa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakdu

irfan bu virüsü byle gidersen daha çook kişiye bulaştıracaksın hakıkaten ınsan arabasını o kadar parlak gorunce bır daha bırakamıyor bu ısı.bu arada meguıars bulusmasına gelmedın tanısamadık:( fena gecmedı o gun.guzel bılgıler vardı bızım gıbı amatorler ıcın.hatta orbıtal makıneyı kullanma sansım oldu.gercekten o tıtresımı baya yoruyo!ama polısaj makınesının yerını tutmuyormus!!

Bu virüs gerçekten kötü bir şey...

Meguiars aktivitesine neden gelemedim? Bana kabul edildiğime dair bilgi maili o günün sabahında geldi. 2-3 gün önce yollansa ne güzel olurdu, ona göre işi gücü hallederdik, sağlık olsun...

DA G110 veya 220 aleti güzeldir, risksizdir ama yavaştır, zımpara izlerini yok etmekte güçsüzdür (kabasını alır ama "marring" denen matlık kalır arkasında, her göz farkedemez gerçi).

Rotary'den şaşmam. DA ile 5 saatteki işi 3 saatte yapıyorum

Üstelik fiyatı daha makul rotary'nin...

• quote:

Orjinalden alıntı: muratunarda

Sevgili Arkadaşlar,

Sorum şudur:

Selamlar

Boya koruma en baştan lazım aslında. Zira boyanın parlaklığını ve sağlamlığını emniyete alıyor, kireç, su lekesi, ağaç reçinesi ve kuş pisliği daha kolay çıkıyor, daha az hasar bırakıyor.

Boya koruma demek wax ya da sealant demektir. Boyada kılcal çizikler, hare vs. varsa öncesinde polisaj yapılır, önce onlar yok edilir sonra bu kaymak gibi yüzey wax ya da sealant ile koruma altına alınır.

Meguiars, Autopia, Detailing World gibi forumları yıllardır takip ederim. 1 yıl koruyan wax hikaye, şehir efsanesi, bu tip haberler gülüyorlar, hayatını bu işe adamış adamlar var oralarda, vardır bir bildikleri...

Şu an en popüler waxlardan olan Collinite, Dodo, Victoria bile 6 aya zor dayanıyor, o da her yıkamada son derece özen gösterilmesine rağmen...

1 yıl koruyan wax olsa herkes ondan kullanırdı, haksız mıyım? Zaman zaman X markayı tanıtan birileri çıkıyor, şu kadar yıl koruyor diye, hiç bir tüccar malım kötü demez. iyi mal zaten piyasada tutulur, bilinir.

Arabasını seven, merakı olan, aracım parlasın, boya güzel görünsün, kir-pis daha kolay aksın derse en azından...

- Boyada fırça, sünger kullanmasın yıkarken
    - Kurularken silecek lastiği, lastik çekpas, silikon bıçak kullanmasın (son derece zararlı)
    - Yılda bir kille temizlik (6 ayda bir de uygulanabilir)
    - Yılda bir boya düzeltme (polisaj - kılcal çiziklere karşı)
    - En geç 6 ayda bir wax yenileme

Boya düzeltme (polisaj) işini profesyonel bir yere de yaptırabilirsiniz (zahmetlidir, bilgi ve tecrübe gerektirir), ama waxı kendiniz atabilirsiniz. Max 1 saatiniz alır, sürmesi ve parlatması...

Wax yıkandıkça akan giden bir madde olduğu için, benim gibi hastalar ayda bir, 2 ayda bir atarlar...

Polish ve wax arabanın akrilik polimer yapıda olan clear coat (vernik) tabakasını besler, ömrünü uzatır...

Bazı 10 yıllık veya daha eski araçlarda bu tabakanın pul pul döküldüğünü görebilirsiniz.

Örnek:

http://www.skodaclubturkey.com/forum/showthread.php/clear-coat-vernik-gitmis-5378/index.html

• quote:

Orjinalden alıntı: AjanHaKaN

Elimde bir kaç çeşit mf bez var. Bir tanesi kurulamak için, bir tanesi kurulamak için ve 2 taneside havlu gibi tüylü. Benim sormak istediğim aracı yıkadıktan sonra havlu gibi olanlarla kurulayabilir miyim? 1 tane kurulama tüm arabaya yetmiyecektir :(

30 x 30 ebatta 2 tane MF bezi sırf kurulama için ayırdım. Biriyle kabasını alıyorum.

2.siyle ise incesini, bu sayede su lekesi vs. kalmıyor. Zira sularımız bol kireçli, kalan bir damla su leke olarak sana geri dönüyor...

• Arabaya yıkamaya başlarken önce jantlara girişin...

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=1578

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=242

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=521

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 11 Ağustos 2009; 13:57:10 >

• quote:

Sevgili Arkadaşlar,

Sorum şudur:

Selamlar

Ben aracımı aldığımda Ziebart Diamond Gloss işlemini yaptırdım. Evet arcın boyasının üzerinde bir tabaka oluşturdular. Bunu kendi gözlerimle görüp inceledim. Bu tabaka çok ilginç. Şeffaf fakat şeker gibi yıkadıkça eriyip gidiyor. Daha önceden oluşan kireç lekelerine dikkat etmeyip üzerine uygulamışlar. Tabii o lekeler olduğu gibi katmanın altında kaldı. Aracın üzerine kuş pisliği geldiğinde bu tabakanın üzerinde oyuk oluşturdu. Yıkamalar sonrasında tabakayla birlikte kayboldu tabii.
    Aynı şekilde taze hayvan gübresi (hemen yıkadığım halde) aracımın çamurlukları etrafında leke yaptı. Bunlarda bir kaç yıkama sonrası kayboldu.
    Boya koruması olmayan diğer aracımda aynı şeyler hiç leke yapmıyor bunu belirteyim. Ne kuş pisliği ne de diğer şeyler yıkama sonrası akıp gidiyor.

Ama bir yıl koruması imkansız. Kendi yapacağınız işlemlerle daha iyi sonuç alacağınıza eminim.

• ARKADAŞLAR BU ARAÇ TEMİZLEME KİLİNİ ANKARA'DA NEREDE BULABİLİRİZ.İNTERNETTEN ALMAK İSTEMİYORUM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
  • kili türkiyede satan yer yok ;) Meguiars kit olarak var (80ytl)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahtek4306

ARKADAŞLAR BU ARAÇ TEMİZLEME KİLİNİ ANKARA'DA NEREDE BULABİLİRİZ.İNTERNETTEN ALMAK İSTEMİYORUM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Tek çare internet...

E-bay'de güvenilir satıcılardan alırım (pozitif feedback'i %95 üzeri olanlardan), sorun olmaz, ben epeydir alırım yurtdşından.

Ya da yukarıda bahsedilen araç bakım ürünleri satan İngiliz firmaları da son derece güvenlidir...

25 gramı bir arabaya yetiyor...

200 gram ile 8 arabalık çıkar. Biz paylaşıyoruz genelde büyük alıp, ucuza geliyor.

Şu linkteki posta dahil 20$ , 200 gram...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Auto-Clay-Bar-200g-Car-Detailing-Magic-Clay-Bar-8oz_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1171Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem150327777059QQitemZ150327777059QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

• Bugün kill sonrada wax yaptım. Araba iyi güzel oldu da yalnız ben bittim :) Kollarım falan baya ağrıyor.

Kendime not: Alışveriş merkezlerinde ypaınca bu işi en uç köşe noktaya git. Arabalar geçtikte toz kalkıp tekrar arabaya geliyor :( Bunu en son tavanı yaparken fark ettim :(

İrfan beye not: waxda bile bittim elle polish çok zor :) Valla öldüm bittim ben :)

Herkese not: Aracıon üstünde şimdi hiçbirşey durmuyor :) waxdan önce kendim denedim ntx wax'ı koydum duruyordu, waxtan sonra direk kayıp gidiyor :)
  • irf@n hocam, size bir şey danışmak istiyorum. Ben havalar düzelsin boya koruma yapayım diye beklerken, geçen gün kuşlar pislemiş hemen o akşam sildim, ertesi gün yine pislemişler yine temizledim ama bu sefer gündüz olduğu için fark ettim ki bir gün önce sildiğim kısım çok az matlaşmış ve leke gibi bir iz oluşmuş.www.cleanyourcar.co.uk'dan kil siparişi verdim hemen. O bölgeye kil uygulasam bu leke gibi olan izi çıkarır mı acaba?
    Bu arada aracı teslim alırken uyarmıştım fırça ile yıkamayın diye ama, araç logosunun bulunduğu panel üzerinde kılcal çizikler oluşmuş bunun içinde ScratchX siparişi verdim. Bu ürünü o lekenin üzerine de uygulayabilir miyim?
    Sizi yine meşgul edeceğiz ama artık idare edin.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.