arkadaşlar, bilgisayarımda goruntu gelmemesı gıbı bı sorun var... bi arkadaşım yapması için verdim yaptım dedi getirdi gene olmadı, sonra bi bilgisayarcıya verdım yaptım dedi getirdi gene olmadı...
bilgisayar başlarken normal açılıyor gibi fakat WINXP yukleme çubugu cıktıktan sonra goruntu sanki flash gibi gıdıp gıdıp gelıyor ve ekran kararıyor sonra da bidaha görüntü wermiyor...
monitorden olabilir mi sorunum, mönitör boyle bi hata verir mi ??
monitörüm 14" Hyundai bayagı eski bi monitör, tüp bitmesi gibi felan bi sorun olabilir mi ??... Sorunun monitörden oldugundan emın olsam bi monitör alıcam da emın deilim, yoksa donanımsal bi sorun mu dur?? bilgisayarı 4 senedir kullanıyorum, bunca sene sonra boyle bı donanımsal sorun cıkar mı...
eger arkadasın ve bilgisayarcı "yaptık" diyorlarsa bir sorun varmış makinada
ama tam emin olmak icin monitoru baska bir makinada denersen daha emin olabilirsin.
monitorde soguk lehim olabilir, gerilime girince atıyorda olabilir.
en iyisi sen monitoru bir tamirciye gotur ve test ettir.
kolay gelsin.
monitörü başka bilg. tak dene
kardeş win xp başlarken f8 tuşuna bas ve vga modunu etkinleştir de
kullandığın çözünürlük modunu monitör desteklemiyodur. güvenli modda açabiliyosan bilgisayarı sorun büyük ihtimalle çözünürlük ayarından.
bilgisayarı güvenli modda aç ve ekran kartı driverini kaldır.bilgisayarı yeniden başlat. windows donanımı yeniden yükler. sonra çözünürlük ayarını deneyerek seçersin(görüntü giderse esc ile seçtiğin moddan çıkarsın.... kolay gelsin....
sasmalco nun teşhisi bence doğru başka bi bilisayarda dene aynısı olursa arkasını açıp soğuk lehim varsa tamir etmek lazım oda olmazsa yeni bi monitör
quote:
Orjinalden alıntı: serhatlı
sasmalco nun teşhisi bence doğru başka bi bilisayarda dene aynısı olursa arkasını açıp soğuk lehim varsa tamir etmek lazım oda olmazsa yeni bi monitör
ben ise kasadan şüpheleniyorum çünkü kasayı arkadaşıma bi bakması için verdiğimde onda da aynı sorun olmuş... benim kasanın içinde wireless modemin kartı vardı, arkadaş o kartı çıkardım dedi sonra bende yapmadı dedi yani onu teşhisi güç kaynağının yetersizliği gibi ama öte yandan 4 senedir yeten güç bu aralar mı yetmemeye başladı ???
bu hafta sonu bi daha denedim bilgisayarı ilk denediğim gün power tuşuna bastığım 10 kerenin neredeyse 7 sinde açıldı, daha en başta bios ekranı gecertken monitörün ışığında yeşil ve turuncu arasında gidip gelmeler oldu herzamanki gibi bu şekilde beklersem ışık yeşil-turuncu arasında gidip gelip en sonunda turuncu da kalıyor ve bilgisayar açılmıyor...
bunun üzerine ben de tam bu ışığın renginin değişmesi sırasında arkadan monitörün kablosuyla oynadım ve yeşil ışığı tutturduğumda o şekilde bekledim ve bilg. açıldı!! neyse ben demekki sorun kablodaymış deyip rahatladıktan 2 gün sonra bilg. yine yanı nedenden(açılış esnasında monitörün ışığının turuncu-yeşilin arasında gidip gelmesi ve turuncuda kalması) dolayı açılmıyor!!!
acaba ekran kartında mı bi sorun var yoksa güç kaynağında böyle bi sorun olabilirmi ??? monitörüm eksi yapım olsa da en çok 2 sene kullanmışımdır, ve bu soğuk lehim olayı tam olarak nedir ? eğer varsa boyle bi sorunu nası anlayabilirim ve nasıl halledebilirim ???
offf kafayı yiycem ya kafasına esince açılıyo bilg. kafasına esince açılmıyo direk şu parçada sorun war diye bilsem o parçayı değiştirip kurtulucam da......
bilenler yardımcı olabilirler mi, şimdiden tüm yardım edenler için teşekkür ederim...
ekran kartı veya işlemci overclocklu mu eğer ekran kartına overclock varsa bilgisayarı güvenli modda aç daha sonra ekran kartı sürücülerini yeniden yükle
arkadaşlar bilgisayarcı benim de şüphelendiğim gibi sorunun ekran kartında olduğunu söylüyor...
benim bu kasama hangi ekran kartını önerirsiniz ????? (bilgisayar oyun amaçlı kullanılıyor, ama fiyatı çok yüksek olmasın)
şimdiden teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme