Şimdi Ara

Böyle bir iletken bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırılgan bir iletken arıyorum. Kuvvetli bir üfleme ile bile kırılabilecek ve piyasada kolaylıkla bulabileceğim birşey. Fikri olan var mı?

• Üstadım böyle soruları çok seviyorum. Tam benim kalemin şimdi bulana kadar kafa patlatırım.
    Aklıma jelatin geldi ( güllaç yaprağı gibi iletken boya ile çizilecek ) ama ortam nemli olursa kırılganlık kaybolur.
    Tam olarak ne amaçla kullanacaksın.
  • Bir test düzeneğinde kullanmayı düşünüyorum. Üzerinden akım akıtıp test düzeneğinin etkisini test etmem gerek. Doğrudan jelatin kullanımı aklıma gelmişti ama iletkenliği nasıldır ve acaba devreye düzeneğe edebilirmiyim kadar veremedim. Aslında kırılgan bir iletken tel tam aradığım şey.
  • Periyodik cetvelin solundaki elementlerden kullanman gerekir
    yani
    AMETALLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 15 Şubat 2006 23:34:04 >
  • Pratik ve piyasada kolay bulunur öneriler olursa sevinirim.
  • grafit (karbon) olabilirmi? hani uçlu kalemlerimizde kullandığımız uçlar (0,5 , 0,7 ...)varya onlardan. piyasada 0,5 ten ince uçlar da var. ama üfleyince kırılıcağını pek sanmıyorum, sadece bir fikir..........
  • 0.05mm lik muayyenlerde kullanılan bakır tel belki...
    ya da arkadaşın dediği gibi 0.35 lik B ya da bulunabilirse
    2B uç olabilir ama yine de üflemeyle zor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asil amacindan bahsetsen belki alternatif fikir uretiriz.
  • Öneriler için teşekkürler. Birkaçını denemeye çalışacağım. @bunalmis; proje bir miktar ticari olduğu için detaylı açıklama yapamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: profahmet

gümüş boya denilen iletken bir boya var biraz bahalı (13.5ytl) ancak işini çok iyi görür . etiketlerin arkasındaki yağlı kağıt östüne ince bi şekilde sürüp kuruyunca dikkatle çıkar ...

bunu bi araştır derim aklımdan geçende benm tam olarak buydu ve ben kullanıyorum
  • Piyasada bulabilir misin bilmiyorum ama @elbombacı arkadaşın dediği gibi çok ince grafit(saf karbon) kullanabilirsin. Düzeneği anlatırsan daha farklı fikirler sunabiliriz.
  • KONU KALEM UCUNDAN AÇILMAIŞKEN, BİR FUARDA VATANDAŞIN BİRİSİ UCA 12 V VERİYORDU VE KALEM UCU IŞIK YAYIYORDU. ARTIK KIZARIYORMUYDU YOKSA BAŞKA BİR ŞEYDEN Mİ BİLMİYORUM
  • EVET BEN ÇOK YAKTIM OYNAMASI ÇOK ZEVKLİ OLUYOR. GÖZLERİ KAMAŞTIRACAK KADAR IŞIK VEREBİLİYOR. FAKAT HAVAYLA TEMAS ETTİĞİ İÇİN ÖMRÜ ÇOK KISA VE FAZLA DUMAN ÇIKARIYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 16 Şubat 2006 18:39:18 >
  • Bir bilgiyi toplumdan saklayıp toplumdan öğrenmeye çalışmak çelişkimidir paradox mudur.?
  • Türkiye gibi bir ülkede normaldir.
    Forum mensuplarını tenzih ederim ancak bu
    topiği okuyan herhangi bir profesyonel ve
    paralı birinin , ayrıntılardan yola çıkarak projenizi
    üretip piyasaya sürmeyeceğini hiç kimse garanti
    edemez maalesef. Teknoloji , fikir ve proje
    transferleri maalesef tüm dünyada epey yaygın.
    Bizde de maalesef fazlası ile...
    Saygılar.
  • untayk açıklamaya çalışmış. Birçok firma / bilim insanının iyi fikirleri kapıp kullanma konusunda engel tanımamaktadır. Yabancıların bile bu konuda çifte standart uyguladıklarını söylebilirim. Güvenmeme, bütün detayları öğrenmek isteme gibi istekler birçok soru işaretine neden oluyor. Her neyse, önerileri için herkese tekrar teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: musallim

Bir bilgiyi toplumdan saklayıp toplumdan öğrenmeye çalışmak çelişkimidir paradox mudur.?
  • bazı arkadasların dedigi gibi 0.3 kalem ucu iş gorur.bi keresinde denemiştim.devreye 0.3 uc bagladım akımı biraz cogaltınca kırmızılasıyo sonra ortasından kırılıyo.uflemeyle olmasada akım ve voltaj etkisiyle kırılma yasanıyo..denemeni tavsiye ederim
  • kırılacak birşey deilde aklıma şöyle birşey geldi:

2 tane çok ince bakır teli alırsın birbirine çok az boşluk kalacak şekilde yakınlaştırırsın, hafif bir rüzgarda bunlar birbirine değer.. Eğer amacın devre kesmek veya iletime geçirmekse olabilirmi böyle bişiy?
  • sevgili arkadaşım senin ilacın bende dermişim 100 wattlık bir AMPÜL alınır dikkatlice kırılır içinden yan keski yardımıyla flaman kesilerek çıkarılır dikkat edilir kopmasın sonra karşısına geçilip üflenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoğurt -- 17 Şubat 2006 2:54:38 >
  • onu bulma ihtimalin yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.