Şimdi Ara

Böyle Giderse Türkiye Altyapısın'dan Hiçbir Zaman Yıldız Futbolcu Yetişmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yabancı oyuncu sınırının kalkmasıyla birlikte takımlar olarak yabancı oyunculara ağırlık vermeye başladı. Hal böyle olunca Türk oyuncular forma şansı bulmakta zorluk çekiyor.

Cuma günü oynanan Kasımpaşa - Beşiktaş maçında Beşiktaş'ın ilk 11'de sadece 4 tane Türk oyuncu vardı.

Cumartesi günü oynanan Osmanlıspor - Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'de sadece 2 tane Türk oyuncu vardı.

Fenerbahçe'nin 11'de ise sadece 4 tane Türk oyuncu vardı.

Tehlikenin farkında mısınız bilmiyorum ama bu gidişle altyapıdan oyuncu yetişmeyecek. Yetişse bile büyük takımlarda forma şansı bulamayacak.

Takımlar daha çok yabancı oyunculara ağırlık vermeye başlayacak. (bu sadece yayıncı kuruluşun işine gelecektir)

Altyapıların hiçbir değeri olmayacak. Altyapılar artık para tuzağı haline gelecek.

Milli takım çok daha beter bir halde olacak.

Yani uzun lafın kısası sadece yayıncı kuruluş bu işten kazançlı çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 21 Ağustos 2017; 9:56:4 >

• İlgisi yok. Bi ilkay cikti da biz mi souzada israr etti. Cikan oyuncu ozan. Yabanci siniri kalkmisken ozana 8m verdik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı kuralının kalkması Türklerin değil, kendini topçu zannedenlerin önünü kesti. Cengiz gibiler yükselmeye devam edecektir. Tabii büyüklerin altyapıya önem göstermesi lazım. Olay altyapıda yabancı sınırında değil. Bunu anlayabilmek lazım. Geri gelirse daha çok Ozan gibilere 8m bonservis verirsiniz. Tarık gibilere 4.5 veririz.

Bizde Recep Gül var mesela. İlk yarıda oyunu domine ederek skorları zaten buluyoruz. 70'de skora göre böyle oyuncuları oyuna almak lazım. Biz gidip Yasin'i izliyoruz ikinci yarı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman Altınordu kapatsın dükkanı? Adamlar salak mı hala emek harcıyorlar.

Ozan,Salih gibi Türk oyuncu çıkacağına hiç çıkmasın daha iyi.Ne mal olduklarını görüyoruz. Çok çok iyi oyuncu olmadıktan sonra kimse Anadolu takımlarının kapısnı çalmıyor yerli oyuncu için.

Yapmayın arkadaşlar,şu an ülkede futbol anlamında manüplasyon yapılıyor.Ebeci Rıdvan başta olmak üzere propaganda yapıyorlar,Rıdvan'ın topçuluğunu severdik,yorumculuğuna ilk yıllar sempati ile baktık ama hem genel kültürü hem de futbol entellektüeliği son derece vasat bir abimiz.

Ntv Spor'daki programda bile sunucular diyaloğa girerken kendilerini Rıdvan'ın seviyesine indirmek zorunda kalıyorlar.O kadar bariz görülüyor ki.

• Bence yerli oyuncu zorunluluğu olmalı ama bu ilk 11 için maksimum 3-4 oyuncu civarında bir sınır olmalı. Üstte yazan arkadaşlara katılıyorum. Bu sorunlar bizim altyapılardan çıkan oyuncuların doğru düzgün değerlendirilmeden yükseltildiğini, torpilli çıktıklarını gösteriyor. Koskoca ülkeden orta-üst ayar denilecek sınıfta çıkan oyuncu sayısı 5 yılda 2-3 ise burada altyapı sorunu olduğu kabak gibi ortadadır.

Uzun vadede çözüm olarak yabancı kuralı böyle bırakılıp altyapı gelişimi için yatırım zorunlu tutulabilir. Bu altyapılar yerli/yabancı profesyonel ekipler tarafından düzenli denetlemeye tabi tutulabilir (gerçek bir denetleme). Denetlemelerin yanında bakanlık düzenli seminer ve eğitimler ile (gerçek seminer ve gerçek eğitim, gittim sertifika aldım kafasında olmayan) eğitmen ve antrenörlerin kalitesini iyi bir seviyeye getirebilir. Bu tip bir sistem düzenli işlerse 4-5 yılda meyve yemeye başlarız. Kısa vadede bu sorun hiçbir şekilde çözülemez.

Bugün ilk 18'in tamamı yerli olacak diye zorunluluk gelse yine gram ilerleyeceğimizi sanmıyorum. Çözüm sınırla alakalı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood

Bence yerli oyuncu zorunluluğu olmalı ama bu ilk 11 için maksimum 3-4 oyuncu civarında bir sınır olmalı. Üstte yazan arkadaşlara katılıyorum. Bu sorunlar bizim altyapılardan çıkan oyuncuların doğru düzgün değerlendirilmeden yükseltildiğini, torpilli çıktıklarını gösteriyor. Koskoca ülkeden orta-üst ayar denilecek sınıfta çıkan oyuncu sayısı 5 yılda 2-3 ise burada altyapı sorunu olduğu kabak gibi ortadadır.

Uzun vadede çözüm olarak yabancı kuralı böyle bırakılıp altyapı gelişimi için yatırım zorunlu tutulabilir. Bu altyapılar yerli/yabancı profesyonel ekipler tarafından düzenli denetlemeye tabi tutulabilir (gerçek bir denetleme). Denetlemelerin yanında bakanlık düzenli seminer ve eğitimler ile (gerçek seminer ve gerçek eğitim, gittim sertifika aldım kafasında olmayan) eğitmen ve antrenörlerin kalitesini iyi bir seviyeye getirebilir. Bu tip bir sistem düzenli işlerse 4-5 yılda meyve yemeye başlarız. Kısa vadede bu sorun hiçbir şekilde çözülemez.

Bugün ilk 18'in tamamı yerli olacak diye zorunluluk gelse yine gram ilerleyeceğimizi sanmıyorum. Çözüm sınırla alakalı değil.

Dediklerin mantıklı ama uygulanmaz. Denetim vs. Futbol okulları aylık parasını alıyorlar tamam. Ben takımlarda Türk futbolcuda görmek istiyorum. Ben istiyorum ki Dünya spor basınında bizim oyuncularda konuşulsun. Cengiz gibi, İlkay gibi vs. Zaten 3-5 tane oyuncumuz var.

Ben süper ligde Türk futbolcularının daha ağır basmasını istiyorum. Allah aşkına konuşulan oyuncular hep yabancı. Gomis vs. Neden bizimkiler konuşulmuyor? Çünkü oyuncu yok.

Altyapılar yetersiz. Eee yabancı oyuncu sınırı da yok. Yıllar geçtikçe takımlar yabancı oyunculara daha çok ağırlık verecek. Sonra bakmışsın ilk 11'in hepsi yabancı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 21 Ağustos 2017; 10:21:53 >

• abi şu beyinlerinizi kullanmamak için neden direniyorsunuz anlamıyorum,

birincisi yabancı sınırlaması yok aynı zamanda türk sınırlaması da yok isteyen 11 tane türk oynatabilir takımında,

ikincisi her takımda cengiz gibi enes gibi yusuf gibi futbolcular varda bu takımlar mı oynatmadılar?

üçüncüsü türkiye de kendini geliştiremeyeceğini/para kazanamayacağını düşünen türk futbolcular artık avrupa seçeneğini ciddi ciddi düşünebilirler, serbest piyasa denen bir şey var futbol sonuçta sadece türkiye de oynanmıyor hatta dışarıda baskı olmadan kendilerini daha iyi geliştirirler,

dördüncüsü bu sistem türk futbolcuları daha çok çalışmaya itecektir, tembel, çok konuşan, kendini geliştirmeyen futbolculara bu sistemde yer yok kardeşim herkes kendini geliştirmek zorunda artık,

medya sizi nasıl yemlerse o şekil düşünmekten vazgeçin artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yabancı kuralı kalmasıyla kendini futbolcu zanneden yerlilerin foyası ortaya çıktı. Zamanında orta halli Türk bir topçu 8-10 ederken şimdilerde gerçekten de iş yapan adı sanı duyulmuş 30 yaşında olsa da , adam gibi mücadele eden adamlar bulunabiliyor o paralara.
  • Sınır varken kim yetişti?
  • Bence Yabancı sınırı bu ülkedeki yalancı futbol camiasının sığındığı bir yalan sadece. Türk olup da yetenekli olan futbolcu adayı eğer gittiği kulübün alt yapısındaki yönetici, yönetici akrabası, Antrenör tanıdığı, TFF görevlisi, TFF görevlisinin akrabası, Saha komiseri vb. kişilerin topa vurmasından bi haber çocuklarının arasından sıyrılabilirse yıldız olarak altyapıdan çıkar.

Liste çok uzun değil mi ölme eşeğim ölme. Antrenörlere fırça atıyorlar benim çocuğum neden oynamadı ? Neden oyundan aldın ? 2 gol attı ya neden defansa koydun ? vb. daha neler neler. Antrenör ün kovulmasına kadar varıyor torpil seviyenize göre bu olaylar. O yüzden konuyu açan arkadaşı tenzih ederim ama bu yalanın arkasında değil mesele. Mesele yukarıda anlattığım gibi.

2004 Doğumlu yeğenimle beraber 23 cocuk seçtiler Fenerbahçe'ye 3,5 yıl sonunda en son benim yeğenim olmak üzere 1 tanesi kalmadı kulüpte. Onun yerine İsmail Kartal ın oğlu, RVP nin oğlu var şimdi. Durum bu kadar vahim. Bugün "anlamıyorum abi nasıl kadroya girer" dediklerinizin hepsini araştırın bir tanıdıkları var.

Bir de Bülent Timurlenk i takip ederim twitter da. "10-15 milyon Euro para kazanmak için yetiştirdiğin futbolcuyu emanet ettiğin antrenöre 3000 TL maaş verirsen olmaz" demişti, çok haklı.

• yerli futbolcu oynatmak isteyen oynatsın. ama işte mesele bu. yerli futbolcuların kaliteli olmadığı ve kendilerini geliştiremediği biliniyor. yabancıya sınırlama getirilirse ancak kalitesiz yerli futbolcular büyüklerde oynamaya devam edebilir. Bu da taraftara en büyük saygısızlıktır.

Bjk taraftarını bilmiyorum ama yakında Ali Koç'u başkan olarak görmek isteyen fenerbahçe taraftarı bu yabancı sınırlamasına izin verdirmez kolay kolay. fenerin elinde birkaç yerli futbolcu var, onları da ben en kısa sürede göndereceklerini veya kiralayacaklarını düşünüyorum.
  • Türk oyuncular kimsenin umrunda olmayacak, yeteri kadar şans verilmeyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç Rıdvanlar rahatsız.He İstiklal Marşı he Türk oyuncuların hakkı he.
  • Yerli futbolcular tembel gelişime açık değil profesyonellik ve iş ahlakı yok
  • Acilen yabancı sınırı getirilmelidir. 28 Kişilik kadroya en fazla 1 yabancı oyuncu kaydedilmeli, en fazla 0 oyuncu ilk 18'e alınmalıdır. Maksat Türk futbolu gelişsin, İstiklal Marşımız okunsun.
  • B ligi kurulmali. ilk 18e giremeyen futbolcular bu ligde oynayabilmeli. aynı şekilde ilk 11e 5 altyapidan oyuncu şartı olmak üzere takımlar sahaya çıkmalı. ne az ne fazla. bu sınır fazla olursa takimlarin gençlik liginden bi farkı olmaz gençlerde yararlanamaz.

• Futbolla alakasız birisin galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

Futbolla alakasız birisin galiba

Ne alaka şimdi? Fikir ve görüşlerimizi paylaşıyoruz. Benim düşüncem bu. Yabancı oyuncu sınırı bu ülkede olmalı. Sınır yok diye bizimkiler futbolcular çok mu hırslanacak? :) Sanırım böyle bir düşünce var.

İlerleyen zamanlarda göreceğiz. Bunu en iyi milli takımda anlayacağız.
  • Evet eskiden avrupa ve dünyayı sallıyorduk, kupa kaçırmadan katılımımızı yapıyorduk, şimdi şişhane olduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: thanatos13

abi şu beyinlerinizi kullanmamak için neden direniyorsunuz anlamıyorum,

birincisi yabancı sınırlaması yok aynı zamanda türk sınırlaması da yok isteyen 11 tane türk oynatabilir takımında,

ikincisi her takımda cengiz gibi enes gibi yusuf gibi futbolcular varda bu takımlar mı oynatmadılar?

üçüncüsü türkiye de kendini geliştiremeyeceğini/para kazanamayacağını düşünen türk futbolcular artık avrupa seçeneğini ciddi ciddi düşünebilirler, serbest piyasa denen bir şey var futbol sonuçta sadece türkiye de oynanmıyor hatta dışarıda baskı olmadan kendilerini daha iyi geliştirirler,

dördüncüsü bu sistem türk futbolcuları daha çok çalışmaya itecektir, tembel, çok konuşan, kendini geliştirmeyen futbolculara bu sistemde yer yok kardeşim herkes kendini geliştirmek zorunda artık,

medya sizi nasıl yemlerse o şekil düşünmekten vazgeçin artık

Yurt dışına çıkmak istemiyorlarki, adama ispanya la liga dan 400 bin euro teklif gelmiş, kızıyor ben normalde Türkiyede 2 milyon eurodan aşağı oynamazdım diye kabul etmiyor. Sonra bu oyuncu yabancı sınırı istiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.