Herkese selamlar öncelikle biraz ayrıntılı bi anlatım yapacam çok kafa ütülediysem kusuruma bakmayın çünkü artık kafayı yiyecem,anlamadım gitti şu sorunu. Arkadaşlar 4 katlı bir binada oturmaktayım.En lat katta bir dükkan var.Üsttekiler de birer daire.Eve taşındım,,dedim internet almayayım da birileriyle paylaşalım.En alttaki dükkan sahibi ile konuştum wireless modeme ortak oldum.Evin 1. katındaki arkadaş,dükkandaki arkadaş ve ben ortak wireless kullanmaya başladık.Diğer 2 arkadaşın hiçbir sorunu yokken wireless çubuğuiki diş çekmesine rağmen hiç internete giremiyordum.Bu arada zyxell prestij 600 modem vardı.BEnim de laptop da intel 5100 agn wi fi var.İnternetten baktım bu iki alet arasında sıkıntı yaşayan çok insan var ben de modemi değiştirdim.Bir arkadaşımın elinde fazladan bulunan Huawei EchoLife HG521 marka modemi kurdum ama sonuç yine hüsran değişen birşey olmadı.İnternet işleriyle uğraşan bilgisayarcı bir arkadaşımı ardım sonra o da baktı sorun var dedi.Wireless routerle çözeriz dedi.İyi dedik. 300M Wireless N Router Model No. TL-WR941N / TL-WR941ND bu cihazı kurdu arkadaşım.Şimdi sorunum şu ki(çok uzadı gerçekten kusura bakmayın) Laptop olduğu yerde duruyor arkadaşlar.Lcd televizyonu monitör olarak kullanıyorum evde.Wireless mouse,klavye var.Yani laptopun yeri sabit.Yaa açıyorum bilgisayarı internet çok hızlı(bu arada 8mbit hızında)Bilinmeyen bir süre sonra her an olabilir bu süre yarım saat,1 saat,4 saat sonra.İnternet ölüyor.ttnetin hız testini yapıyorum bu esnada 0.25-0.50 arası bir hızı gösteriyor. Sonra ayağa kalkıyorum laptopun yanına gidiyorum ve laotopu sağa,sola,bir yere birkaç santim itiyorum tekrardan bakıyorum hıza 7.5-7-8 olmuş.İyi burada sorun yok diyorum ki belirsiz bir süre sonra tekrar böyle oluyor.Valla gün içinde bilgisayarın yerini 20 defa değiştirmekten bıktım artık arkadaşlar.Bilgisayarda sorun var diyecem herhangi bir cafeye oturduğum zaman sorunsuz çalışıyor.Modemde veya routerde sorun var diyecem o da yeri geliyor 1 gün boyunca sorunsuz nete girdiğim oluyor.Ortaklar neti sömürüyor diyecem,yine sorun olduğunda dükkana inip wireless hariç kabloları çektiğim ve komşuya abii nete bi 1 saat girme yaa sıkıntım var diyip adamı egale edip aynı sorunları yaşadığım da oldu. Şimdi lütfen birisi bana bi akıl versin arkadaşlar nedir bu derdin devası yaaaa.
Teknologs kardeşim.Ben de öyle düşündüm ama dükkan sahibi dışarıdan kablo gözükür yok cezası varmış diye kabul etmiyor.Türkiyenin %50 si ortak kullanıyor aynı interneti 50-100 kişi paylaşıyor diyorum ama adamı ikna edemedim gitti.Cezası varmış diyor başka birşey demiyor.Cidden nasıl bir olay bu çözemedim.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyni arkadaşlar şu an alakalı alakasız her tavsiyeyi önemsiyorum yani.
quote:
Orijinalden alıntı: i_karabiber
Teknologs kardeşim.Ben de öyle düşündüm ama dükkan sahibi dışarıdan kablo gözükür yok cezası varmış diye kabul etmiyor.Türkiyenin %50 si ortak kullanıyor aynı interneti 50-100 kişi paylaşıyor diyorum ama adamı ikna edemedim gitti.Cezası varmış diyor başka birşey demiyor.Cidden nasıl bir olay bu çözemedim.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyni arkadaşlar şu an alakalı alakasız her tavsiyeyi önemsiyorum yani.
o zaman adamin modemini is yerinin dis cephesine yaklastir sende ayni cepheden ust kattan gir..sen kac kat yukardasin hocam..
Hocam adamın modemi cam kenarında duruyor ben de dediğiniz gibi aynı cepheden giriyorum.Hatta diğer tüm cepheleri de denedim..Ben 3. katta oturuyorum hocam.Yaa benim anlamadığım niçin sinyal sürekli değişiyor hocam.İşin garibi benim evimden 600-700m uzaklıkta evi olan bir abim benden daha rahat bir şkelide bizim wirelesse girebiliyor.Benim modemle aramda 2 kat varken adam aradaki birkaç binayı da hiçe sayarak 700m den yayın alıyor valla modemi de routeri de keni kablosuyle boğup denize atacam artık yaa.
quote:
Hocam adamın modemi cam kenarında duruyor ben de dediğiniz gibi aynı cepheden giriyorum.Hatta diğer tüm cepheleri de denedim..Ben 3. katta oturuyorum hocam.Yaa benim anlamadığım niçin sinyal sürekli değişiyor hocam.İşin garibi benim evimden 600-700m uzaklıkta evi olan bir abim benden daha rahat bir şkelide bizim wirelesse girebiliyor.Benim modemle aramda 2 kat varken adam aradaki birkaç binayı da hiçe sayarak 700m den yayın alıyor valla modemi de routeri de keni kablosuyle boğup denize atacam artık yaa.
modemin icine gir farkli frekans dene yani baska kanal dene kablosuz ozelliklerinden..bende 5 km kullaniyorum is yerimden wirelessi baglanti yavaslayinca kanal degistiriyorum bazen sikinti kayboluyor
selam arkadaşım,,, klavye ve mouse u geçici olarak iptal et bir süre onlarsız idare et sanırım ihtimal bu kalıyor geriye benzer sorunları yaşayan arkadaşım vardı rf ve b.tooth bağlantı da bu soruna yol açabiliyor zaman zaman umarım faydası olur
Teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi bir deniyeyim....
Arkadaşlar mouse ve klavyeyi iptal ettim bütün gün bir işe yaramadı.Bungün eve başka bir laptop da getirdim onda da aynı problem var.Sehpada duran bilgisayarın internet hızı düşünce yine 1-2 cm kenara itiyorum bilgisayarı şak hızlanıyor.Acaba modem ile wireless roter arasında bir çakışma mı var.Her ikisi içinde gerekli ayarları yazabilecek bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum lütfen.
modemin icine gir farkli frekans dene yani baska kanal dene kablosuz ozelliklerinden..bende 5 km kullaniyorum is yerimden wirelessi baglanti yavaslayinca kanal degistiriyorum bazen sikinti kayboluyor
Teknologs teşekkür ederim,,çok sağol.Şimdi modem ayarlarına girdim.Kablosuz modemin kablosuz ayarları kısmını kapattım.Kanalı da değiştirdim.Hıza baktım 7 küsür olmuş.İnşallah ub hızda devam eder...
quote:
Teknologs teşekkür ederim,,çok sağol.Şimdi modem ayarlarına girdim.Kablosuz modemin kablosuz ayarları kısmını kapattım.Kanalı da değiştirdim.Hıza baktım 7 küsür olmuş.İnşallah ub hızda devam eder...
Bir şey değil ne demek..frekans karmaşası oluyor hız düşüyor..farklı frekanslar deneyerek hız değişebilir...en uygun hızı frekans değiştirerek yani kanal değiştirerek bulunuyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme