|
Bildirim
|
Merhabalar,
Bende 2000 yılından beri ev otomasyonu ile ilgileniyorum. O zamanlar böyle son kullanıcı ürünleri olmadığından kendimiz bir şeyler yapmaya çalışırdık. Embeded web serverı olan kartlara devreler yapar uzaktan kumandaları röle ile tetiklerdik. Bugünlere geldiğimizde ürün çeşitliliği o kadar arttıki bu seferde tek yerden kontrol isteği belirmeye başladı. Hep adını duyduğum, raspberry pi elimde olmasına rağmen hep uzak durduğum HA sistemini sayenizde uygulamaya karar verdim. İşimi görüp görmeyeceğini tecrübe etmeye başladım. Benim sistemimde smartlife (tuya), philips hue, cololight, geeklink, amazon echodot, tenvis ip kamera ürünleri bulunuyor. Bütün bunların kontrolü kendi yazılımları ile ayrı ayrı yapılıyor. Ama amazon alexa app ile hepsini tek yerden kontrol etmekte mümkün. Yanlız bundada kullanıcı arayüz sıkıntısı var ve pek kullanışlı değil. Kullanmaya başlayalı 1-2 hafta olmasına rağmen bütün bu cihazların adaptasyonunu sonunda gerçekleştirdim. HA ile uyumlu olmayan, eklentisi ve dökümanı olmayan ve ev otomasyonumun kemik kısmını yöneten geeklink marka çin malı sistemimi bile bir şekilde adapte ettim.Asıl bahsetmek istediğimde aslında bu kısım. Şuan piyasaya çıkan ürünlerin çoğunda alexa entegrasyonu mevcut. Benim kullandığım geeklink ürünlerindede bulunuyor. Ben geçen tesadüfen bir "Alaxa Media Player" addon'nu buldum. Bunu kısa bir uğraşla ekledim. Şuan alexaya yaptırdığım işlemleri komut göndererek yapabilir hale geldim. Buda alexa entegrasyonu bulunan bütün cihazlara komut gönderebilmek anlamına geliyor. Bunu alexa app tarafında routine olarak tanımlayıp HA tarafın dada routine adını tetiklediğimizde işlem tamamlanmış oluyor. Mesela kapı açıldığında size hoş geldiniz dedirtebilir yada müzik çalabilir hale gelebiliyorsunuz. Yada HA ya adapte edemediğiniz bir lambayı açıp kapatabilirsiniz. Hali hazırda alexa bunları zaten yapabiliyor ama home assistant entegrasyonu ile daha bir kullanışlı oluyor. Aşağıdaki linkten detaylarına ulaşabilirsiniz. Alexa Media Player Link Otomasyon Örnekleri Konuyu açan, emek verip paylaşım yapan herkese teşekkürler. Umarım bizler için güzel bir kaynak oluşur. |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastresort78 -- 31 Mart 2020; 0:10:58 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febz11 -- 31 Mart 2020; 10:55:31 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febz11 -- 31 Mart 2020; 10:55:7 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febz11 -- 31 Mart 2020; 12:9:46 > |
|
|
|
|
|