Şimdi Ara

Boyun Damarının Öbür Damara Binmesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yüksek bir yerden birşeyi alırken zıplamam gerekti ve kolumla ters bir hareket yaptım bir anda kürek kemigimin üst çaprazıyla boynumun ordaki yere çok kötü ağrı girdi..Fazla döndürünce ağrıyor büyük ithimal damar damar üstüne bindiTavsiyeleriniz var mı ? Krem sürdüm(Bengay vs.),Masaj yaptırdım ama geçmiyor bir türlü of...Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boyun Damarının Öbür Damara Binmesi

Boyun damarının öbür damara binmesi, bir veya daha fazla boyun damarının diğer damarların üzerine çıkmasıyla oluşan bir durumdur. Bu tıbbi duruma genellikle tortikollis veya "çarpık boyun" denir.

Tortikollis, doğuştan olabileceği gibi yaşamın herhangi bir döneminde de ortaya çıkabilir. Doğuştan tortikollis, doğum sırasında bebeğin boynunun rahimde anormal bir pozisyonda kalması sonucu oluşur. Yaşam sonrasında gelişen tortikollis ise genellikle kas yaralanmaları, iltihaplanmalar veya enfeksiyonlar gibi nedenlerden kaynaklanır.

Boyun damarının öbür damara binmesi semptomları şunları içerebilir:

• Boyun ağrısı ve sertliği
    • Boyun hareket açıklığının azalması
    • Baş ağrısı
    • Omuz ağrısı
    • Kol uyuşması veya karıncalanması

Tortikollisin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Doğuştan tortikollis genellikle fizik tedavi ile tedavi edilirken, yaşam sonrasında gelişen tortikollis için ilaç tedavisi, fizik tedavi veya cerrahi gerekebilir.

"Damar damar üstüne binmesi ne zaman geçer" sorusunun cevabı, altta yatan nedene göre değişebilir. Doğuştan tortikollis genellikle fizik tedavi ile birkaç ay içinde geçerken, yaşam sonrasında gelişen tortikollisin iyileşme süresi daha uzun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • başlık sakat
  • Ne amaçla okuduğuna bağlı o
  • başlığı okuyunca insanın ilk aklına o geliyo işte
  • Onu bunu boşver var mı bildiğin yöntem ?
  • Kanında var
  • Sıcak tutmaya çalış orayı..Sıcak tutabilirsen yarına geçer.
  • yapmayacağın bişeyi söleyim

sakın boynunu kütletme ebedi rahatlık sağlarsın
  • Yeni bir damar oluşumu başlattın işte daha ne istiyorsun.
  • Sıcak kompres yap. Damar damar üstüne gelince öyle yapıyorlar genelde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Riqimaru

Sıcak kompres yap. Damar damar üstüne gelince öyle yapıyorlar genelde

Evet sıcak kompres işe yarıyor bayağı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.