Şimdi Ara

Boyutu en fazla 14',işlemcisi i7,full hd ultrabook var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bir bilgisayar almak istiyorum ama istediğim şeyler çok fazla şöyleki;
    i7 işlemcili,ekran kartı çok iyi,full hd ekrana sahip,en az 8gb ram e sahip olacak ama boyutu 14"i (15.6 olabilir en fazla) aşmayacak,şarj suresi en az 5 saat, boyutu kibar ,ağırlığı en fazla 2kg (1.5 civarı ideal) bir bilgisayara ihtiyacım var. Optik sürücülü bilgisayarların geleceği yok diyorlar bu konuda fikriniz nedir sizce pc alırken ona dikkat etmelimiyim?

İkinci sorum msi gamebooklar çok kalın ve ağır mıdır? Şarjları ne kadar sürede bitiyor internette 2 saat yazıyordu oyun oynamak için kullanmayacağım bu şarj kullanım süresini uzatır mı? bu model için ne dersiniz?
    http://www.vatanbilgisayar.com/ge60-notebook-core-i7-4700mq-240-ghz-16gb-1tb-156-2gb-w8-notebook-bilgisayar.html#ozellikler

Bir de asusun bu modelihttp://www.vatanbilgisayar.com/n550jv-notebook-core-i7-4700hq-24ghz-12-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar.html (ekran kartı için ne dersiniz şarjları ne kadar gider?)

Şimdiden Teşekkürler

• oricalcus kullanıcısına yanıt
    Peki msi şarjı ne kadar gidiyor? Bir bilginiz var mı bu konuda? tşklerr
  • Normal kullanımda 4-5 saat gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrabook da i7 işlemciyi ne yapacaksın merak ediyorum..

i5 bile fazla fazla yeter.
  • i5 de uyar derseniz buna bakın
    http://www.notebookadresi.com/dell_vostro_5470_s20w45c_notebook
    i7side yakında gelir bu modelin zaten
    14 inc 2gb harici ekran kartı uygundur bence size
  • quote:

Orijinalden alıntı: medyayorumcusu

Merhabalar bir bilgisayar almak istiyorum ama istediğim şeyler çok fazla şöyleki;
    i7 işlemcili,ekran kartı çok iyi,full hd ekrana sahip,en az 8gb ram e sahip olacak ama boyutu 14"i (15.6 olabilir en fazla) aşmayacak,şarj suresi en az 5 saat, boyutu kibar ,ağırlığı en fazla 2kg (1.5 civarı ideal) bir bilgisayara ihtiyacım var. Optik sürücülü bilgisayarların geleceği yok diyorlar bu konuda fikriniz nedir sizce pc alırken ona dikkat etmelimiyim?

İkinci sorum msi gamebooklar çok kalın ve ağır mıdır? Şarjları ne kadar sürede bitiyor internette 2 saat yazıyordu oyun oynamak için kullanmayacağım bu şarj kullanım süresini uzatır mı? bu model için ne dersiniz?
    http://www.vatanbilgisayar.com/ge60-notebook-core-i7-4700mq-240-ghz-16gb-1tb-156-2gb-w8-notebook-bilgisayar.html#ozellikler

Bir de asusun bu modelihttp://www.vatanbilgisayar.com/n550jv-notebook-core-i7-4700hq-24ghz-12-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar.html (ekran kartı için ne dersiniz şarjları ne kadar gider?)

Şimdiden Teşekkürler

oyun oynamayacaksan çok iyi ekran kartını ne yapacaksın? hani iş için çizim vs diye düşünüyorum o zaman workstation quadro ekranli sağlam bir notebook lazım onlarda büyük olur. birde bütçe belirtmemişsin.
    msi ge40 full hd cozunurlugu yok ama 14" ekranda 1600*900 full hd gibi geliyor.
    oricalcus arkadaşın linklediği gibi gigabyte da iyi bir seçenek.

bende msi ge40 var oyun oynamadığımda, web search takılmaca 5-6 saat en aşa gidiyor batarya. 2 tanede film izleniliyor test ettim.

öncelikle kullanım amacı, beklenti ve fiyat belirlenir sonra yorum yapılır. en fazla 2kg demişssiniz ge60 linklemişiniz neredeyse 3 kiloluk alet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sinema Tv okuduğumdan dolayı ekran kartının iyi olması gerekiyor animasyon kurgu reklam v.s işler için anlayacağınız...Alacağım bilgisayarı en az 3-4 yıl kullanırım o açıdan günümüzün son teknoloji ürünleri gelecekte pekte iyi olmayabilir 5 ay sonra i9 işlemci çıkacakmış dediler o açıdan i7 almam işimi görür.Malumunuz bilgisayarları taşımak bir eziyet bu durumdan bıkkınım fonksiyonu yüksek ama kibar bir ürün istiyorum...

Bütçem aslında 2500-2700 tl civarıydı ama istediğim ürünlerin fiyatları galiba 3000 tlden fazla biraz zorlayacak amma bi yolunu bulacağım kısacası en fazla 3300 TL

Msi GE40 çok fena cezbetti beni eğer dediğiniz gibi bir ürünse almam kesine yakındır.Çözünürlük konusunda full hdye denk geliyorsa 14"de neden almayalım ki ama tabi 1920x1080 daha iyi olurdu Siz nereden almamı tavsiye edersiniz msi herhalde sorun çıkarmaz diye düşünüyorum değil mi?

Birde dün Vatanda gördüm Lenovo yoga13 diye bir model ama herhalde ekran kartı iyi değil gibi...Vatandaki vatandaş 256 ssdnin 500 hddye tekabül ettiğini ifade etti var mıdır böyle birşey...

Yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden...

• Ben de MSI GE40 kullanıcısıyım ama Gigabyte P34G mi GE40 mı dersen P34G derim.

P34G'nin ekranı gerçekten muazzam. Sadece çözünürlük olarak değil renk keskinliği-doygunluğu, görüş açıları bakımından GE40'daki TN panelden çok çok daha iyi.

Farkı görmek için > P34G - GE40

Ekran panelini P34G'de kullanılan panelle değiştirmek mümkün.

P34G'nin çift fanlı oluşu ve cpu-gpu'nun yukarıda konumlandırılması da büyük avantaj, GE40'dan biraz daha gürültülü fakat GE40'ın sol-alt kısmı ve touchpad kısmı yoğun kullanımda aşırı ısınıyor. P34G'de ise bu alanlar oldukça serin.

Klavyenin ışıklı olması ve 4 Usb portu olması da benim açımdan diğer avantajları.

Şimdi alacak olsam P34G alırdım. Şunu da söylemek gerek yurtdışında P34G V2 modeli satılmaya başlandı. Ekran kartı GTX 860M olarak güncellemiş ve daha büyük batarya seçeneği eklenmiş. Büyük batarya seçeneği için HDD'den vazgeçmek gerekiyor. Türkiye'ye gelir mi gelmez mi, gelirse hangi versiyonlar gelir belirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 15 Nisan 2014; 19:52:16 >

• oricalcus kullanıcısına yanıt
    Gigabyte daha iyi bu ortada ancak fiyatı bütçemi çok fena aşıyor basit bir aramayla en ucuz 4300 Tlye hepsiburada.com da buldum.Önerebileceğiniz fiyatı 3300 Tlyi aşmayacak bir ürün var mıdır? Ge40'ı nerden almamı önerirsiniz? Tşklerr

• medyayorumcusu kullanıcısına yanıt
    vatandaki arkadaş öyle birşey dediyse çok saçmalamış. tekabül diye bi kavram soylenemez arada. 500gb normal sata disk klasik bildiğimiz hddlerden 5400rpm devirlidir herhalde. 256gb ssd ise solid state disk yeni nesil oburunden çok daha hızlı. yani kıyaslama yapılmaz farklı kulvardalar. hafıza mı lazım hız mı lazım seçmek lazım.

şimdi ge40da 14" ekran var bu boyut beni keser diyorsanız buna yönelebilirsiniz. performansı o boyutlarda başka bi cihazla bulamazsınız. cihaz 2 kilo pil ömrü sakin kullanımda 5-6 saat min gider.

ge60 15.6" ama tahminen 2.6 kilo falandır. pil ömrü zayıf 2-3 saat. ama ekran kartı gtx765, ge40 taki 760a göre hafif daha üstün. ama ge40'ın native çözünürlük 1440-900 olduğu için ge60a göre daha iyi performans verir.

bu arada bende arkadaşın linklediği gibi sanalmarketimden almıştım 6-7 ay önce. sorunsuz beni tatmin ediyor. oyunları kaldırıyo, günlük kullanıdma sessiz hafif ve kullanışlı. ama klavye ışıklandırması yok eksik bir durum.. ben ge40ımı evde harici monitor ile kullanıyorum 24,6" gayet başarılı. işe giderkende çantama atıyorum hafif, balkona goturup bi film dizi patlatıyorum muzik açıyorum batarya bitmiyor. hoparlor ses kalitesi başarısız, ama kulaklık için amfisi var çok güzel oluyor iyi bir kulaklık ile

bir başka f/p ürünü çift ekran kartlı lenovoy510P modeli var . 2600e falan alınıyor. bu notebooklara gore daha performanslı, ama biraz hantal 2.8kg mı neydi. 15.6" ekran full hd falan çok portatif deil ama bence aşırı fark etcegini dusunmuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.