Benim Seagate 1 TB'lik bir harici harddiskim var. Bilgisayar bağlantısı dışında bir adaptör ile fişe takılıyor. Normalde adaptörü fişe taktığım anda harddiskin ışığı yanar, içindeki harddisk çalışır ancak bilgisayara bağlı olmadığını fark edince kendiliğinden tekrar dururdu. Şimdi; adaptörü fişe taktığımda harddisk hiçbir tepki vermiyor, bilgisayar da bu yüzden harddisi fark etmiyor. Neden bozulduğunu anlamadım. Aldığım yere tamir için götürdüm ama hasar ne olursa olsun harddiskin yenisini vereceklerini, içindekileri kurtaramayacığımı söylediler. Bu işlerden çok anlamıyorum ama bana göre hasar harddiskin kendisinde değil, kutunun içinde elektriği ileten bölümde bir hasar var. Adaptörü tek başına kontrol ettim, o çalışıyor. Kutunun açıldığı anda garantisinin biteceğini biliyorum ama bilgileri kurtarabilirsem buna razıyım. Sizce içindekileri kurtarmanın bir yolu var mı? Diyelim ki harddisk sağlam, kutunun içini açtığımda o harddiski bilgisayara bağlayıp içindekileri alabilir miyim? Acaba nasıl bir girişi var? Sizce harddiskin sağlam olma olasılığı nedir? Harddisk hakkında bir bilgi isterseniz lütfen sorun. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Dostum garantiye gönder.Seagate in tr servisinin telefonunu bul ara durumu anlat içindeki verileri kurtarmak istiyorum de yardımcı olsunlar sana.Cihazı da açtırma garanti gider
aynı sorun bendede var aramadıgım yer kalmadı ıcındekı verıler HDDden daha önemlı yenısı verecegız dıyrolar verı kurtarma garantımız yok dıyrolar bu yuzdne kutuyu acmayı deneyecegım ama kutu nasıl acılıyor bılmıyorum vıdası dahı yok ya..
quote:
Orijinalden alıntı: tracy chapman
aynı sorun bendede var aramadıgım yer kalmadı ıcındekı verıler HDDden daha önemlı yenısı verecegız dıyrolar verı kurtarma garantımız yok dıyrolar bu yuzdne kutuyu acmayı deneyecegım ama kutu nasıl acılıyor bılmıyorum vıdası dahı yok ya..
Geçmelidir. Fazla zorlamdan ucu sivri bir tornavida gibi bir aletle kenarlardan açmaya çalışın. Haklısınız servis verileri kurtarmıyor
Ben sonunda açtim içini, içinden bildiğimiz internal harddisk çikiyor, onu masaüstü bilgisayara bağlayıp bilgidiğimiz masaüstü harddiski gibi kullanabilirsiniz, içindeki verilerle birlikte. Benimkini açmak için düz tornavida yeterli oldu :). Benimkinin dışında da hiç vida yoktu ama içinde bir kaç tane vida var.
dostlar aynı şey benim wd 500gb elements diskin başına geldi. önce bilgisayar bağlantısını yapıp ardından adaptörü bağladığımda diskin lambası yanıp hemen sönüyordu ve adaptöründe ışığı sönüyordu. yaptığım tüm denemelerde diskin boardındaki diyotların yandığını keşfettim. yeni bir 1tblik disk aldım. eskisinide çalışana kadar uğraştım. çalıştığı anda tüm veriyi yedekledim. şimdi yine çalışmıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme