Şimdi Ara

BOZUK RAM ADRESLERİNİ BLOKLASAK OLURMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Valla baya aradım bulamadım böle bi konuyu.. belkide ramleri, küçük bi adres hatası yüzünden atmak yerine bozuk adreslerini bloklamak kimsenin aklına gelmemiştir
    işte sorunum anlşasıldı sanırım; memtest86 programını kulanarak ramimi tarattım ve 3 tane "bad address" buldu.
    ne zaman ramimin bozuk olan bölgesine yükleme yapılsa bilgisayar resetlenmiyo sadece işlemlerde yavaslıyo.
    bu bozuk adresleri bi program yardımıyla kullanılmasını engellesekte bozuk ramımın sonu, "arabama toz kondu oyuzden attım" gibi olmasa olurmu acaba?

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno2 -- 31 Aralık 2007; 14:32:09 >

• Hiç güleceğim yoktu valla.

Sorunun cevabına gelince. Malesef yok öle bişi. Sistemin düzgün çalışabilmesi için ramin TAM ve SORUNSUZ çalışması gerekmekte.
  • Sen bir dehasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekno2

Valla baya aradım bulamadım böle bi konuyu.. belkide ramleri, küçük bi adres hatası yüzünden atmak yerine bozuk adreslerini bloklamak kimsenin aklına gelmemiştir
    işte sorunum anlşasıldı sanırım; memtest86 programını kulanarak ramimi tarattım ve 3 tane "bad address" buldu.
    ne zaman ramimin bozuk olan bölgesine yükleme yapılsa bilgisayar resetlenmiyo sadece işlemlerde yavaslıyo.
    bu bozuk adresleri bi program yardımıyla kullanılmasını engellesekte bozuk ramımın sonu, "arabama toz kondu oyuzden attım" gibi olmasa olurmu acaba?

şimdiden teşekkürler...

o senin dediğin hdd lerde olur bozuk sektörleri kapatırsın sorun kalmaz ramde öyle bişi olmaz hem olsa ne olacak bütün ramler ömür boyu garantili

• RAM'ler ömür boyu garantiliymiş. Götür yenisini versinler.
  • Bozuk olan çipi diğer kısımlara zarar vermeden çıkartabilirsen belki bir şanşın olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Bozuk olan çipi diğer kısımlara zarar vermeden çıkartabilirsen belki bir şanşın olabilir.

Olmaz cunku cipler her ne kadar birbirlerinden ayri gibi gozuksede ramin isleme mantigina gore birbirleri ile ic icedirler yani o ciplerden birni soktugun anda rame veda edebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: venomvenom

quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Bozuk olan çipi diğer kısımlara zarar vermeden çıkartabilirsen belki bir şanşın olabilir.

Olmaz cunku cipler her ne kadar birbirlerinden ayri gibi gozuksede ramin isleme mantigina gore birbirleri ile ic icedirler yani o ciplerden birni soktugun anda rame veda edebilirsin.

okadar uğraşacağına git ram al
    zaten çoğu ömür boyu garantili
  • Baba sen uçmuşsun yaa
  • Neyse saolun ilgileniz için. ramın garanti süresi bitmişti o yuzden bu tip ucuk kacık yollara basvurdum.
    zaten piyasada oem 1 gb ddr 400 mhz ram 2. el 46 $ (bozuk olan eski ramim)
    ama twinmos 1 gb ddr2 667 mhz 25 $ olduğu için sistemimi yeniledim.
    hem sistemimim hızlandı hemde parcalar artık daha ucuz...
  • quote:

Neyse saolun ilgileniz için. ramın garanti süresi bitmişti o yuzden bu tip ucuk kacık yollara basvurdum.

Nasıl yani ya. Şimdi artan 21 dolarla işlemci ve anakart aldım deme sakın.

• Bence arkadasin sordugu soru mantikli bir soruydu.
  • Bence bu basligin isi bitmis.
  • Sadece 109 ytl cik(!) extra masraf oldu

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Neyse saolun ilgileniz için. ramın garanti süresi bitmişti o yuzden bu tip ucuk kacık yollara basvurdum.

Nasıl yani ya. Şimdi artan 21 dolarla işlemci ve anakart aldım deme sakın.

• Aşmış amcam Adresleri bloklamak, harddisk mi bu yahu. onda bile yok galiba gerçi de neyse dehaya saygıyla eğildim
  • Arkadaşla çok alay etmişsiniz de var böyle birşey aslında. Windows'ta olmasa da Linux'te mümkün:

http://rick.vanrein.org/linux/badram/
    https://help.ubuntu.com/community/BadRAM
  • bencede gayet mantıklı ne diye kafa bulmaya kalkıonuz admla yaw .sırf bil amcanın uyduruk windows u izin vermio die yok öle bi şey diyerek kestirip atmayın .linuxta yapılıosa programla falan windows da da yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertert

bencede gayet mantıklı ne diye kafa bulmaya kalkıonuz admla yaw .sırf bil amcanın uyduruk windows u izin vermio die yok öle bi şey diyerek kestirip atmayın .linuxta yapılıosa programla falan windows da da yapılabilir.

allahın hortcusu

• baba büyüksünnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
  • Yahu biraz makul olalım hemen "höst, olmaz, asla, saçmalama" ben denedim ve şu anda bu yazıyı yazdığım bilgisayardaki 2 modüldeki 512 DDR 400 Ram arızalı. 512 Mb olan Ram'in sadece 100 Mb olanını kullanıyorum. Nasıl mı?
    Arkadaşın bahsettiği programla RAM'i taratım bozuk sektörün olduğu kısmı buldum (bende 110 Mb'dan sonra bir-iki parça) Sonra win XP Ram'in önce 1. modülden başlayara yazıyor bende belleği sadece 100 mb alanı kullanacak şekilde sınırladım canavar gibi çalışıyor. 512 + 100 oldu şimdi ama sonuçta çalışıyor çöpe atmadım. Daha detayllı isteyen olursa anlatabilirim. sınırlama bölümü için resme bakınız >>

BOZUK RAM ADRESLERİNİ BLOKLASAK OLURMU?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.