Şimdi Ara

Bozuk tasarruf ampul tamiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
7
Favori
32.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başka bir termometreyle karşılaştır, yaptığın uzatma ölçümü etkiliyor mu bunu saptaman gerekir.
  • fluoresan lambaların her çeşidi ile çalışırken sakın ampulu kırmayın içindeki cıva zamanla beyni etkileyip delirmenize neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaycı

fluoresan lambaların her çeşidi ile çalışırken sakın ampulu kırmayın içindeki cıva zamanla beyni etkileyip delirmenize neden olabilir

lambaları ben kırın derken ikiye ayırın.. bir motor kısmı birde cam kısmı.. aradaki telleri ayırın...Camla alakamız yok.. bazılarının elektronik kısmı bozuk oluyor bazılarını cam kısmı düşük oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Başka bir termometreyle karşılaştır, yaptığın uzatma ölçümü etkiliyor mu bunu saptaman gerekir.

karşılaştırdım aynı ölçüm bence, yani teorik olarak da çok farketmemesi lazım, okadarlık kabloda elektrik kaybı çok çok çok azdır... bu termo metrede direnci sağlayan kısım uçtaki siyah şey, ondaki ısı direncin iletkenliğini değiştiriyor ve buna göre derece değerleri yazıyor. Benimki 0,1 dereceye bile duyarlı. ama çokda önemli değil 3 derecede oynasa civcivler kuluçkadan çıkıyor.. Bu arada kuluçka makinam var her şeyini el yapımı yaptım... 2-3 kere civciv aldım... Kuluçka makinası ile ilgilenen arkadaşlar için link http://forum.donanimhaber.com/m_36200031/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36200031

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu_tan29 -- 28 Aralık 2009; 0:51:27 >

• Sizi gerçekten tebrik ederim. En iyi öğrenme şekli denyerek öğrenmedir. Kaç tane bozulan ampulü çöpe attım bir bilseniz...Aralarında iyi markalar da vardı. Bazı ampuller bozulunca yarısı yanıp yarısı yanmıyor bunlar da tamir edilebiliyor mu?
  • her hafta bit pazarına gider hoşuma giden şeyleri alırım ailem kızıyor bu yaştan sonra hurdacı oldun diye ama kulak asmıyorum seviyorum bozuk olan cihazları tamir etmeyi edebiliyomuyum yolun başındayım hiç elektronik bilgim yok ama deneyerek nette araştırarak bişeyler yapıyorum belki 1 sene sonra mahalle arasındaki tamirci seviyesine gelebilirim die düşünüyorum arkadaşımızın paylaşımı çok güzel deniğcem.neden bizimde elektronikten anlayan abimiz arkadaşımız yok die iç geçirmiyo değilim keşke bi tanıdığımız olsada yanında daha çok şeyler öğrensek.yaş 28 amaç keyif almak giden paranın önemi yok.
  • yaa arkadaşlar ben de power supply tamir edip satıyorum ama işin ilginç yanı yaptığım yada içini açtığım cihazları fişe takamıyorum.acayip bi korku var.piskolojikmi bilmiyom ama bunu nası çözerim.....?
  • Bende Tebrik ederim amaç yeni birşeyler üretmek yoksa, artık Tasarruflu ampüllerin Fişini sakladığınızda 2 ile 5 yıl arasında garantili

• quote:

Orijinalden alıntı: pcyeb

yaa arkadaşlar ben de power supply tamir edip satıyorum ama işin ilginç yanı yaptığım yada içini açtığım cihazları fişe takamıyorum.acayip bi korku var.piskolojikmi bilmiyom ama bunu nası çözerim.....?

basit bunun için geleneksel bir yöntem var. mesela bir power supply tamir ettiniz ve güç vermek istiyorsanız devamlı test için kullanacağınız güç kablosuna seri bir E27 duy ve bu duya 100 watt ampul bağlayın cihaz kısa devre olduğunda veya herhangi bir sorun olduğunda ampul yanar.
  • hayır öyle değil.. yani fişe takamıyorum ne olursa olsun korkuyorum her an patlayacak gibime geliyor...
  • o korku bende de var bilirim bende tamir sonrası fişi takarkan 5 dk kendime güvenimin yerine gelmesi bekliyorum kendi kendime konuşuyorum sonra yavaşça takıyorum bir şey olmadı şu ana kadar ama kesinlikle güvenlik şart...
  • valla bizde dükkanda tasarruf lamba satıyoruz her marka var müşteri gelip eski lambayı gösterip yeni tasarruf lambayı aldığı zaman bende sözde o bozuk lambayı alıp her seferinde tamir ediyorum ve bayağı lamba kurtarıyorum...

bu iş için çok çaba sarf ettim ve her zaman bozulan parçayı tahmin edip arızayı giderebiliyorum ...
  • konuyu hortlatacam ama olsun.. evdeki bütün tasarruflu lambalar 1 hafta içinde gitti sayılır.. çoğu ışığı azaltarak gitti, kimiside göz kırpması yapar gibi bir efektle gitti.. elektronik bölümlerinde bir problem olduğunu düşünmüyorum.. sanırım floresanlarından kaynaklanıyor. bir fikri olan var mı? bu bozuklardan sağlam çıkarabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedinumara
    bu bozuklardan sağlam çıkarabilir miyiz?

Ampulleri açıp multimetre ile flamanlar arası direnci ölçer bakarsın,flamanlarda kopukluk oluşmuşsa yapacak birşey yok.Ama lambsı saglam,balastı arızalı olan bir şekilde halledilir
  • tasarruflu ampüller de ışığın yanıp sönmesi besleme ünitesindeki filtreden yani (4.7uf/ 6.8uf/10uf) gibi değerlerdeki kondansatörlerin bozulmasından kaynaklanır
  • O ampul kırıldığı zaman nasıl temizlik yapılacak, burada ayrıntılı olarak yazıyor. Bunları harfiyyen yapmalısın.
    US EPA
    Compact Fluorescent Light Bulbs (CFLs) | US EPA
    http://epa.gov/cfl/cflcleanup-detailed.html

Ayrıca herkesin dikkatine, bu ampullerin işi bittiğinde geri dönüşüm istasyonlarında imha edilmeli ki Türkiye'de böyle bir şey yok, o nedenle bunları evimizde uygun bir şekilde depolamalıyız. O istasyonlar açılıncaya kadar.

• görüyorumki herkes usta oılmuş her kafadan bir ses çıkıyor .hemen hemen her yorumu okudum. çok bilmişlik taslayan saçma sapan şeyler yazanlar var ... en basit örneği çin malı tasarruf ampulleri iyi olmuyomuş adi oluyormuş.yaw güzel kardeşlerim tasarruf ampüllerini çinden başka yapan ülke yok bunu herkes böyle bilsin ..en tanıdık bildik markalar tasarruf ampüllerini çinde yaptırıyor neden mi çünkü çinde maliyet ucuz oluyor ve kaliteli oluyor ... ama ülkemizdeki bazı ihracatcı firmaların ürünlerini alırsanız bunlar adi olur..şimdi bazılarınız şunu sorabilir sen böyle konuşuyorsun sen nerden biliyorsun .evet cevap vereyim ben elektrikçi esnafıyım yıllardır bu işin içindeyim..kimse bilip bilmeden yalan yanlış şeyler yazıpta insanları yanıltmasın..ama şunu söylemem gerekli ucuz etin yahnisi olmaz... en kaliteli tasarruf ampüller general elektrik ve osramdır diğerlerini çok kalite değil.bu arada tasaffur ampüllerini tamir etmenizi tavsiye etmem çünkü onun elektronik kısmını açsanız bile içindeki gazda sızma olacaktır onun camı çok hassastır .aynı zamanda sakın camını kırmayınız çünkü içindeki toz insan vücudu için çok zararlıdır .ben denemiştim bir farenin üzerine döktüm o tozu fare zehirlendi

• quote:

Orijinalden alıntı: remix80

görüyorumki herkes usta oılmuş her kafadan bir ses çıkıyor .hemen hemen her yorumu okudum. çok bilmişlik taslayan saçma sapan şeyler yazanlar var ... en basit örneği çin malı tasarruf ampulleri iyi olmuyomuş adi oluyormuş.yaw güzel kardeşlerim tasarruf ampüllerini çinden başka yapan ülke yok bunu herkes böyle bilsin ..en tanıdık bildik markalar tasarruf ampüllerini çinde yaptırıyor neden mi çünkü çinde maliyet ucuz oluyor ve kaliteli oluyor ... ama ülkemizdeki bazı ihracatcı firmaların ürünlerini alırsanız bunlar adi olur..şimdi bazılarınız şunu sorabilir sen böyle konuşuyorsun sen nerden biliyorsun .evet cevap vereyim ben elektrikçi esnafıyım yıllardır bu işin içindeyim..kimse bilip bilmeden yalan yanlış şeyler yazıpta insanları yanıltmasın..ama şunu söylemem gerekli ucuz etin yahnisi olmaz... en kaliteli tasarruf ampüller general elektrik ve osramdır diğerlerini çok kalite değil.bu arada tasaffur ampüllerini tamir etmenizi tavsiye etmem çünkü onun elektronik kısmını açsanız bile içindeki gazda sızma olacaktır onun camı çok hassastır .aynı zamanda sakın camını kırmayınız çünkü içindeki toz insan vücudu için çok zararlıdır .ben denemiştim bir farenin üzerine döktüm o tozu fare zehirlendi

Türkiye'de tasarruflu ampul ihracatçısı var mı ki ürünlerini alalım da adi çıksın?

• bu bana radyasyonun varlığını ilk keşfeden Marie Curie yi hatırlattı, eğer ileride çok radyasyon alıpta kanserden öleceklerini bilselerdi, herhalde daha dikkatli olurlardı, ama o dönemde bunu bilen yada öğrenebilecekleri bir ortam yoktu, arkadaşımın bir şeyler üretme( tamiratta üretim sayılır sonuçta çalışmayanı işe yarar hale getiriyorsun)isteğini takdirle karşılıyorum, ancak; bu tasarrulu ampullerin içerisindeki kimyasal maddelerin ölümcük derecede tehlikeli olduklarını sanırım bilmeden böyle bir işe kalkışmış, inşallah bu arada 3-5 tane ampulü yanlışlıkla kırarak yaşam ortamını kendini ve çoluk çocuğunu zehirlememiştir, yok kırıldı falan ama bişi olmadı deme, bu tür kimyasallar vücuttan atılamıyor ve birikerek dilim söylemeye varmıyor ama ölümcül hastalıklara sebep oluyor, nacizane tavsiyem böyle bir maceraya kalkışmamanız, sağlıklı günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: remix80

görüyorumki herkes usta oılmuş her kafadan bir ses çıkıyor .hemen hemen her yorumu okudum. çok bilmişlik taslayan saçma sapan şeyler yazanlar var ... en basit örneği çin malı tasarruf ampulleri iyi olmuyomuş adi oluyormuş.yaw güzel kardeşlerim tasarruf ampüllerini çinden başka yapan ülke yok bunu herkes böyle bilsin ..en tanıdık bildik markalar tasarruf ampüllerini çinde yaptırıyor neden mi çünkü çinde maliyet ucuz oluyor ve kaliteli oluyor ... ama ülkemizdeki bazı ihracatcı firmaların ürünlerini alırsanız bunlar adi olur..şimdi bazılarınız şunu sorabilir sen böyle konuşuyorsun sen nerden biliyorsun .evet cevap vereyim ben elektrikçi esnafıyım yıllardır bu işin içindeyim..kimse bilip bilmeden yalan yanlış şeyler yazıpta insanları yanıltmasın..ama şunu söylemem gerekli ucuz etin yahnisi olmaz... en kaliteli tasarruf ampüller general elektrik ve osramdır diğerlerini çok kalite değil.bu arada tasaffur ampüllerini tamir etmenizi tavsiye etmem çünkü onun elektronik kısmını açsanız bile içindeki gazda sızma olacaktır onun camı çok hassastır .aynı zamanda sakın camını kırmayınız çünkü içindeki toz insan vücudu için çok zararlıdır .ben denemiştim bir farenin üzerine döktüm o tozu fare zehirlendi

General electric tamam da osram bana hiç dayanmadı. General electric daha kaliteli gibi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.