Şimdi Ara

BPL Modem ve Usr 9110

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, Oturduğum yerde metronet firması elektrik hattı üzerinden internet sağlıyor ve ben buna geçmek istiyorum. Öğrenmek istediğim şu: Bpl modemden çıkan ethernet kablosunu USR 9110 modeme bağladığımda kablosuz yayın sağlayabilir mi? Bazı başlıklar altında diğer marka birkaç modem modeli verilmiş ama USR 9110 hakkında bilgi bulamadım. Şimdiden teşekkürler...

• Modemin DHCP server özelliğini kapatman gerekir büyük ihtimalle sorun çıkmaz olursada zaten bi wireless router alman gerekecek. Ben linksys modemde yaptım senin modemin destekliyormu bilmiyorum
  • modemin ethernet modemse yani bpl modemden çıkan kablonun gireceği bir yer varsa yapabilirsin.
  • evet yapabilirsin. ben rt205 ile kablosuz yaptım. hatta 2. bir rt205 i access point olarak kurdum.

ama arkadaşın dediği gibi dhcp serveri kapatman gerekiyor. başka bir ayar yok.
  • birşey sormak istiyorum acaba bpl modemi piyasadan temin edebiliyormuyuz tahmini kaç paradır
  • merhaba; BPL modem ile MNET in sağladığı interneti kullanıyorum.Fakat elektrik tesisatı üzerinden çalıştırıllan bir sistem olduğu için malesef çok başarısız.Evinizde elektrik ihtiyacı arttıkça hızınız düşüyor.Hata internetiniz tamamen kopuyor.Örneğin; bir çamaşır makine çalışıyorsa, evinide spot aydınlatma sistemi vb. elektronik cihazlar var ise internet olayını unutabilirsiniz.Bu teknolojinin biraz daha zamana ihtiyacı var.Türkiyede malesef eletrik stabil değil, bu sisteminde stabil olması beklenemez. Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy112233

merhaba; BPL modem ile MNET in sağladığı interneti kullanıyorum.Fakat elektrik tesisatı üzerinden çalıştırıllan bir sistem olduğu için malesef çok başarısız.Evinizde elektrik ihtiyacı arttıkça hızınız düşüyor.Hata internetiniz tamamen kopuyor.Örneğin; bir çamaşır makine çalışıyorsa, evinide spot aydınlatma sistemi vb. elektronik cihazlar var ise internet olayını unutabilirsiniz.Bu teknolojinin biraz daha zamana ihtiyacı var.Türkiyede malesef eletrik stabil değil, bu sisteminde stabil olması beklenemez. Saygılarımla..

Ben de metronet kullanıyorum fakat böyle bir sorunum yok hangi bloklarda oturuyorsunuz acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metro net çalışanımısınız? Blok sorduğunuza göre bu konuda bilginiz var. Metro netten bir arkadaş gelerek durumu bizzat gözlemlemiştir. Bloku destekleyen cihazın yetersiz olduğu, daha güçlü bir cihazla değişiştirileceğini belirtmiştir.Durumu bizzat burda sizlerle tekrar paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy112233

Metro net çalışanımısınız? Blok sorduğunuza göre bu konuda bilginiz var. Metro netten bir arkadaş gelerek durumu bizzat gözlemlemiştir. Bloku destekleyen cihazın yetersiz olduğu, daha güçlü bir cihazla değişiştirileceğini belirtmiştir.Durumu bizzat burda sizlerle tekrar paylaşırım.

Yok hocam ne çalışması Blok'u yapılan yer yeni mi diye soracaktım aslında yeni olan yerde ilk ay kopma yaşanıyor bir kaç kere sonra full zorrent'tan download
    Benim de verdikleri modem bozuldu zaten 2 Gün oldu hala arayan yok yenisini vereceklerdi güya... Sizin modeminiz Siyah APA-2000-DF mi yeni modem beyazmış ve kullanım açısından sorun yaşamayacağımı söylediler inşallah bir an önce gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gibson Les Paul -- 29 Haziran 2011; 9:37:03 >

• evet şimdilik bir sorun yok . Bakalım hayırlısı modem beyaz bu arada
  • Merak ettimde bu beyaz modemin marka ve modeli ne? Eğer daha yeni bir modelse ve daha kaliteliyse bende ondan mı istetsem ki :) Bu arada benim evde elektrik kullanımından hiç etkilenmiyor. Aynı anda 3 klima 1 bulaşık bir çamaşır makinesi çalışırken 10 mbit alabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadronis

Merak ettimde bu beyaz modemin marka ve modeli ne? Eğer daha yeni bir modelse ve daha kaliteliyse bende ondan mı istetsem ki :) Bu arada benim evde elektrik kullanımından hiç etkilenmiyor. Aynı anda 3 klima 1 bulaşık bir çamaşır makinesi çalışırken 10 mbit alabiliyorum.

Benim de 2 saat önce geldi yeni modemim beyaz olan. Siyah arızalanmıştı bi baktım çalışmadı bu da hemen aradım adam geldi 10dk sonra yenisini verdi şimdi giriyorum. Model aynı sanırım üzerinde APA-2000-DF yazıyor öbüründe de aynısı yazıyordu ve bunda metronet logosu var ayrıca siyaha göre daha az ısınıyor. Üzerinde de reset butonu ve anlamadığım bir buton var.

Resmi de bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gibson Les Paul -- 29 Haziran 2011; 22:40:24 >

• Resmi başka bir yere upload edebilirmisiniz :) Biraz daha detaylı bakmak istiyorumda :) Merak ettim eğer farklı bi özelliği olsaydı yenisinden istetebilirdim belki ama yok galiba :)
  • quote:

Resmi başka bir yere upload edebilirmisiniz :) Biraz daha detaylı bakmak istiyorumda :) Merak ettim eğer farklı bi özelliği olsaydı yenisinden istetebilirdim belki ama yok galiba :)

Hocam webcam le çektim zaten :D En son bu kalitede. Ben size söyleyeyim farkları üzerinde reset ve anlamadığım 2 adet buton var. Priz girişi daha güzel olmuş öbüründe prizi takana kadar 2 saat uğraşıyordum. En önemlisi de az ısınıyor.
  • Hmmm benim ısınmayla bir problemim yoktu zaten uzaklarda odada kullanıyorum zaten soğuk bi köşede duruyor. Reset tuşunu iyi yapmışlar bence. Birde diğer butonlarda birşey yazıyor mu merak ettim ne işe yarıyorlar acaba :) Bilgiler içinde saol :D
  • Önemli değil hocam :D üsttekine basıyorum ama bişe olduğu yok Alttakinin yanıda reset yazıyor ledlerin yanındaki yazıların sırası aynı power plc eth başka bir değişiklik göremedim ben
  • Çok saol hocam Birde galiba ledler sağa alınmış. Daha kaliteli bir ürünse değişim yaptıralım bizde ya. Çünkü benim MAC'e aşağıdan 12 mbit ayarlanmıştı en son ama bu cihaz 10 mbiti geçmiyor. Yetinmiyoruz ya birde 20lik paket çıkarsa
  • Ben 2'lik paket almıştım 10'a geçeceğim bundan önceki bilgisayarım hiçbir işe yaramadığı için sadece film download ediyordum o kadar. Benim 2mbps ama hep 3.5-4mbps arasında çalışıyor anlamadım gitti .Şimdiki bilgisayarım biraz daha iyi 10 lazım artık . 20mbps'de 47 lira olsa keşke çıksa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gibson Les Paul -- 29 Haziran 2011; 23:02:51 >
  • Tam olarak 2ye sabitlemiyolar hocam amaçlarıda şu "2yi fazla fazla verelim ki 10a geçsinler." Ben olsam bende yapardım. 20lik paket aslında 59.59 TL olabilir Bir maille öneride bulunalım aslında çünkü çok süper bir şey. 1.5 gb bir dvdrip 30 dkda iniyor. Eğer 20 olsa dvdrip değilde daha kaliteli indiririz bu seferde harddisk yetmez Bu arada upload kullanıyormusun hocam? Şu upload işine girmekte fayda var aslında. Saniyede 1 mb upload yapmak çok hoş oluyor :) 1 TB upload'um var aralıktan beri

• quote:

Tam olarak 2ye sabitlemiyolar hocam amaçlarıda şu "2yi fazla fazla verelim ki 10a geçsinler." Ben olsam bende yapardım. 20lik paket aslında 59.59 TL olabilir Bir maille öneride bulunalım aslında çünkü çok süper bir şey. 1.5 gb bir dvdrip 30 dkda iniyor. Eğer 20 olsa dvdrip değilde daha kaliteli indiririz bu seferde harddisk yetmez Bu arada upload kullanıyormusun hocam? Şu upload işine girmekte fayda var aslında. Saniyede 1 mb upload yapmak çok hoş oluyor :) 1 TB upload'um var aralıktan beri

Bi ara hotfile'da upload denedim ama uğraşamadım benim hep upload'ım downloadımdan yüksek oluyor :D Siz hangi sitelere yapıyorsunuz ve ne kadar getirisi var pm atabilir misiniz? Ben abone olmadan önce 180TL ye 100mbps paket varmış eskiden belki görmüşsünüzdür sorun olduğu için kapattılar sanırım. HDD yetmez ben sürekli download yapıyordum bi ara 1TB taşınabilirim arıza yaptı garantiye vericem içindekine alıp direk bilgisayara entegre

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.