Şimdi Ara

...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::... (1203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24.112
Cevap
50
Favori
1.646.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12011202120312041205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bravanın en kötüsüne denk geldik diyelim her halukarda yakıtı 30-35 kuruşun üzerine çıkmaz sanırım verimli bir motoru var gibi bir izlenim oluştu bende?

birde aldığımız gibi aracı bakıma sokarız zaten artık 500-600 ne giderse çiçek gibi olur yakıtı da adam olur. yani napıp edip yakıtı düşüremeyen var mı burada? palioda başıma gelmişti de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: takdogan

arkdaşlar camlar açıkken benzin kokusu neden gelir ? camlar kapalıyken bir sorun yok ama açıkken lpg li araçta benzin kokusu oluyor.

Bu arabalarda kronik sorunlardan biridir. Kaputta motora giden benzin hortumu vardır sol üstte. O zamanla özelliğini yitiriyor ve benzin sızdırıyor kenarlarından. Çok geç olmadan kontrol et.
  • Herkese merhaba, 2000 Model 1.6sx ile aranızdayım bir kaç sorum olacak, iç kapı döşemesi ve plastiği değişimi, tamiri yapan yaptıran var mı acaba? İlk çalışmada motor soğukken gaza geçince stop ediyor sonra ısınınca sorun kalmıyor bu neden olur. Trafikteyken dur kalk yapınca gaz göstergesinin tüm ışıkları sönüyor gazda mı benzinde mi belli olmuyor bu neden olur tamiri var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
  • temiz brava ortalama kaç bin km de olmalı?

yaşı da hesaba katarak yazınız.

birde temiz ve masrafsız 200.000 km de brava kaç bin tl eder? birde 200.000 km yapmış brava temiz olabilir mi? motoru bakımlı kaç bin sorunsuz götürür
  • bilkentli06 B kullanıcısına yanıt
    Gaza geçiş ayarı nı yükselttir düzelir.
    LPG de elektrik arızası var dir ya gösterge ye gelen hat ta kopukluk var yada lpg SigortaSina baktirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: justin carter

Yine sorun, araba arada çalışmıyor. Marş basıyor ama çalışmıyor. İşte bunu bazen yapması öğrenmeme mani oluyor. Özellikle sıcakta kaldığı zaman yapıyor ya da sadece rastlantı. Bu sorunla karşılaşan oldu mu?

Sadece pazar günleri araca bravama binebiliyorum. 1 hafta hiç çalışmayan araba, pazar sabah tek marş ile çalışıyor. Motor sıcakken stop edip, yarım saat sonra çalıştırmaya çalışınca, ilk marşda çalışır gibi olup hemen stop ediyor. daha sonra bir kaç uzun marş sonunda çalışıyor. Kışın daha az yaparken, yazın ise daha çok yapıyor. millet kışın soğukta araba çalıştıramaz, bende yazı hiç sevmiyorum.

ateşleme bobini, motor suyu sıcaklık sensörü, benzin pompası (450 TL ye komple şamandıra ile beraber), krank sensörü, lambada sensörü sırası ile değiştirdim. Arıza gitmedi. alıştım artık desem yeridir. Ustalar tüm sensörleri yenileyip arızayı bulamayınca lpg taktır düzelir diyorlar. 7 yıldır aracım bende lpg yi kesinlikle düşünmedim hiç. Zaten 7 yılda toplam 28.000 km yapmışım :) Aracı aldığımda 107.000 de idi. Şu an 135.000 de 2001 model elx

Neyse sıcakken zor çalışmanın sebebini bulan olur ise çok makbule geçer. Yoksa bu sorun dışında aracımdan gayet memnunum. Başka araçlarımız da var. onları daha çok kullanıyorum. Fakat bravanın yeri bende bir başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkarizma -- 8 Mayıs 2016; 21:10:46 >
  • sonkarizma S kullanıcısına yanıt
    LPG yok ise
    Fiat Brava buji

M14 x 1,25

0,9 mm

Champion RC8BYC Parça no:46463801 Orjinal

NGK BKR6EKC Parça no: 46472021 Orjinal

Champion RC10YCC Parça no: 46551935

NGK BKR5EZ Parça no :46531918

Bosch FR8DC+ Parça no:46799927 0 42 229 659

Bujiler bunlardan biri olmalı

Buji kablosu ise orjinale en yakın bu var diğerlerinin kablo iç direnci yüksek bosch BW261 buji kablosu parça no 0 986 357 261 bunlar olduğunda büyük ihtimal düzelecektir
  • Bujilerim yeni, arabanın kıtapçığında yazan ngk nın bujilerini arayıp bulup almıştım. Buji kablolarını 7 ay önce fiat özel servisinde değiştirmiştim. Değiştirmediğim sanırım beyin kaldı

• marea brava bravo hangisi daha iyi bunların?
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    kişiye göre değişir de bence brava tabiki..
  • Merhabalar Arkadaşlar

3 yıla yakın süredir 2001 otomatik brava sx kullanıyorum. Şehir içi yakıtım 30 krş oluyor. Forumda gördüğüm kadarı ile benim aracım çok fazla yakıyor. Aldığımda ovml marka LPG sistemi vardı bir türlü tata vermedi stop edip duruyordu. sistemi komple değiştirip atiker taktırdım stop etme sorunu kalktı (tabii bu arada boğaz kelebeğinide değiştirmiştim öncesinde). Ancak bu yakıt normal mi otomatiğe göre ? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinfo

quote:

Orijinalden alıntı: MesutGLS
    Sağolun Hocam,biliyorum bi abi daha söylemişti pistonları değiştir diye.Komşu lpg ci atiker de dedim abi böyle böyle..yok gardaş tamamnı değiştrmek felan dan girdi..herkes para kazanmk istiyor tabi o da haklı.Cumartesi yaptıracam onu inş.

bu piston degistirme olayindaki malzeme masrafi ve isciligini hesaplamak lazim, birde yeni enjektörlerin fiyatlarina bakmak lazim
    arada cok büyük fark yoksa bende yenilemekten yanayim.

misalini veriyorum; pistonlari yenilemek icin ustan senden 50TL aldigini farz edelim + 50 TL´de Pistonlarin Setini aldigini düsünelim 100TL masraf

Arabandaki Enjektörlerin fiyatini arastir birde Piston-Setinin fiyatini....ona göre karar ver!

Bende 3 sene öncesinde 4´lü Valtek takiliydi....
    PistonSetleri 40 Euro ama Valtek Enjektörlerin yeni 60 Euro
    Tabii yenisini takdim. Niye ugrasayim ki?

Kalibrasyon Islemi;

Eski pistonlar cikiyor;

Yeni pistonlar yerlesiyor;

Ve tekrar kalibre ediliyor;

kolay gelsin

merhaba dostlar bu aleti nereden temin edebilirim var mı bir bildiğiniz yer ?
  • justin carter kullanıcısına yanıt
    hocam aynı sorun bende de var ısındıktan sonra gaza basmadan araba çalışmıyor sorun ise ATEŞLEME BOBİNİN de oda yaklaşık 150-200 lira arası en yakın zamanda bende değiştirecem
  • Arkadaslar obd2 soketi nerede acaba mareanin

• Arkadaşlar Türkiye'nin neresinden olursa olsun Fiat Bravo 2011 model çıkma parça olanlar pm atasa sevinirim, iyi forumlar.
  • Selamın aleyküm Ağalar benim 1998 marea var rolenti sıkıntım var soğuk iken 2000 devirde çalışıyo isininca 800 düşüyor fakat sabit durmuyor 800 500 300 bazende istop ediyor geri vites daha çok yansıyor YARDIMLARINIZI bekliyorum

• araban lpg li ise devir dalgalanması yapar. benzinde yapmaması lazım. lpg devir dalgalanması çözümü ise kaliteli bir kit taktırman ve elektriksel sorunları halletmen. başka yolu yok.
  • O parçayı ben davlumbazı söküp baktım. Ustaların denemek için sökmediği yer kalmadı. Aracı krikoya kaldırın sağ ön tekeri. Davlumbazı sökün sol tarafında siyah küçük plastik parça ve bide siyah büyük plastik parçadan geliyor. Ama sesin geldiği küçük parça. Ben denedim ve kesinlikle ondan. Tırıltı şeklinde bi ses. İlk gaza bastığında gelmez 10 sn sonra gelmeye başlar.ustama sordum hiç bi sorun olmaz dedi ama rahatsız ediyor haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem33 -- 4 Eylül 2016; 22:42:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar selam
    Babama 2000 model brava aldik yanliz kafamda sorular var,
    Klima tusu ayrica yok fan tuşuna basarak açılıyor ve direksyon altinda degil ortasinda bravo yazisi var ve ruhsatta brava degil bravo yaziyor.
    Arka stoplarda 3 çizgi?
    Brava mi bravo mu ben anlamadim...

Ama arac 2000 model trafige 2005 çıkışlı(5664 te trafik kaydi 2003 yılı yaziyor)

Bunlarin sebebi nedir?

Bilgi icin tesekkurler

• Yokmu cevap arkadaslar

• 
Sayfa: önceki 12011202120312041205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.