bu arada kumho lastikler hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi..brigstone michelin vb,, bilindik markalardan sonra yan sanayi diye tabirlendirdigimiz bu markalar arasındada en iyisi kumho diolar marshall ve dierlerinden ziyade bu konu hakkında ne dersiniz..fikirlerinizi paylaşın lütfen
bende bir kaç gün önce briston br 250 lastik aldım.bayağı bi araştırdım.kumho lastikleri hyundai araçlarında kullanıyor.çalıştığım yerde bi arkadaşın getz'i var.lastikleri kumho.araç 20000 km geldi.memnun.ama internette araştırısan memnun olanda ar olmayanda.bu biraz arabadan ve kişiden kişye değişen bişey sanırım.birisi memnun kalabilirken bir başkası memnun olmayabiliyor.esasen nokian lastikleri var.fillandiya malı.cep telefonu nokia nın kurucusuna ait.bu lastikler kaliteli ve en sessiz lastiklermiş.ben bayisini aradım istanbulu.130 ytl ye kargo dahil gönderebileceğini söyledi tanesi içn.ama bana pahalı kaçtı.o yüzden briston aldım 100 ytl den.kumho da internette 60 ytl ye buldum fakat ertesi gün bunları aldım.bir çok marka var ama tercih meselesi.ben şuan aldığım lastiklerden memnunum.balans ayarınıda cumartesi yapacaklar.biraz bin dediler.bakalım.ama 120 km geçince sağa sola hafif çekmeler yapıyor.ama balans ayarı yapılmadığı için bu şekilde olacağını düşünüyorum.eğer lastiklerdense balans ayarından sonra ortaya çıkacak.ama şunu söyleyeyim.benim eski lastikler michelin idi.yumuşak bir lastikdi.para biraz daha olsa onlardan alacaktım.bana göre en iyi michelin.fakat goodyear 'ın sava markası altında avrupada ürettiği lastikleri varmış.sava intensa.ben sonradan duydum.onlara da çok güzel diyorlar.hemde tanesine 90 ytl falan diyorlar.
arkadaşlar yedek parça fiyatları hakkında bilgi sahibi olan varmı?ya da netten bulabileceğimiz bir adres varmı?ben netten bulamadım...
bizim bravacılar foruma pek uğramıyorlar bu aralar sanırım..arkadaşlar herkes arabsıyla ilgili tecrübelerini yazsa konuşsa paylaşsa.ben bi kaç bişey sorarak fikir almaya çalıştım ama pek ses seda yok.
"Bir bravacıya Bir bravacı yardımcı olur".K_STORM
ben tanesini 72 ytl den 4 adet gt radıal H sınıfı lastik aldım lastik tarihleri 2307 şimdilik iyi gibiler ama tam test etme şansım olmadı
burdaki kılıf malum bravaların arkada 2 uzun birde ortada kısa kafalık mevcut, uyup uymayacağı yada önerebileceğiniz başka model varmı koltuklara kalıp oturan bir kılıf istiyorum,şimdiden teşekkürler
brava ile kaç devir gördünüz benim brava 7500 de akışı kesti
aracımda michelin energy 185/65 86h var çok memnunum biraz daha ekonomini zorlayıp almanı öneririm
aracımın kalorifer peteğini yeni değitirdim orjınal petek aldım 110 ytl,yan saniyiside vardı 65 ytl idi fiyatlar hakkında bilgi edinilmesi için yazıyorum
Goodayear Drugrip aldm 4 tane mükkemmel bir şehir içi şehir dışı ortalama hız lastiğidir tavsiye ediyorum(lastikler 185 km ye geldiğinde titremeye başlatıyor arabayı)
bilginize..
kardeş marea klübünden selamlar topic iniz hayırlı olsun
benim bravanın kül taplasının tırnakları aşınmış devamlı hareket halindeyken açılıyo, parçacıya yenisini sordum komple küllük 110 ytl dedi herhalde benim eski küllüğü açılmasın diye bantlayıp kulanacam
Arkadaşlar arabayı servise bırakınca size şukadar günde biter şu gün teslim alabilirsiniz gibisinden bi gün verilmezmi? ben arabayı servise bıraktım cumartesi 1 hafta olacak ama ses seda yok.hafta içi aradım 1-2 günlük işi var dediler ararız dediler bıraktılar.acaba arayıp sıkıştırsammı servisi.arabanın tampon altında hafif bir eğiklik vardı.benden önceki sahibinde sanırım kaldırmdan inerken oluşan bir eğiklik onu yaptırmak için bıraktım.birde kış geldi diye antifirizini bujilerini değiştirin dedim öylece bıraktım gittim.sanayide tanıdık yok diye güvenemedim servise götürdüm.acaba orada arabayı falan kullanırlarmı? yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım
Neyse eki bugün arabamı servisten alabildim.Motor yağını falan herşeyini değiştirmişler.Ben de aldığım motorsilk vardı onuda ekledim motora.bi çok kişi almış denemişti.forumlarda ve sitelerdeki yorumlarda iyi ürün kötü ürün falan diye yazmışlar.bir de ben alayım deneyim dedim.koydum.
Neyse arabanın sağ tweeter'ın oradan ses geliyordu.tıkır tıkır cinsinden.onuda bakın diye söylememe rağmen unutmuşlar serviste.sonradan baktılar şöyle ses içerden geliyor olabilir ama önelmi bişey değil.bi günlük daha bekler gibisinden söylediler. neyse ben arabamı teslim alayım dedim.onun için daha sonra getiririm dedim.
bu konuda bi fikri olan varmı?ses neden geliyor olabilir.daha öncesinde yoktu ve bayramda memlekete gittim geldim ondan sonra ses oluştu.fikri olan yardımcı olursa sevinirim.akşamları girip yazmaya çalışıyorum topic fazla yerlerde sürünmesin gibisinden.öyle de olunca aklıma geleni yazıyorum.
Fiat Brava Sürücü ve Yolcu AirBag
Merhaba arkadaşlar,
2001 Brava ELX im var ve beklediğim olay bügün karşıma çıktı sabah arabaya bindim marşa bastım ve gıığğğ gığğğğ gığğğğ sonuç malum akü iptal, bir kaç kez daha denedim ama akü bitmiş zaten bitecem diye günlük km. yi sıfırlayarak sinyalleri veriyordu ama ben dayan diyordum.
Şimdi arabaya alacağım yeni akü sizce ne olsun? Üzerinde galiba fabrikasyon aküsü var bunlar 55 AH lik diye duymuştum. Bir arkadaş 72 AH lik akü alırsan daha iyi olur demişti. Son zamanlarda akü alan yada marka bazında yaklaşık fiyatlarını bilen varsa ve Ankara da en hesaplı bu işi yapabileceğim yer konusunda bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
72 lik takmak araca bir zarar vereceğini düşünmüyorum,ama amper büyüdükçe akünün ebatlarıda büyüyor,bravada bi arkadaş 72 lik alacaktı yerine takamamışlar sığmamış diye duymuştum ama tam bilmiyorum, marka tavsiyesi istersen kaliteli bir çok marka var hepsi iyi ama ben sana mutlu veya inciden şaşma derim bu arada fiyatlar farklı satıcılarda aynı ürünün fiatı değişiyo piyasayı gez araştır.fransız malı delphi,japon malı yuasa, bunlarda iyidir ama mutlu veya inci yi araştır nerde en uygun fiyat verirlerse oraya taktır
quote:
Orjinalden alıntı: sonkarizma
72 lik takmak araca bir zarar vereceğini düşünmüyorum,ama amper büyüdükçe akünün ebatlarıda büyüyor,bravada bi arkadaş 72 lik alacaktı yerine takamamışlar sığmamış diye duymuştum ama tam bilmiyorum, marka tavsiyesi istersen kaliteli bir çok marka var hepsi iyi ama ben sana mutlu veya inciden şaşma derim bu arada fiyatlar farklı satıcılarda aynı ürünün fiatı değişiyo piyasayı gez araştır.fransız malı delphi,japon malı yuasa, bunlarda iyidir ama mutlu veya inci yi araştır nerde en uygun fiyat verirlerse oraya taktır
Teşekkür ederim zaten diğer arkadaşlarda MUTLU yu tavsiye ettiler.
Ankara da bir yere sordum 110,00 YTL dedi eski akünü bırakırsan 100,00 YTL olur dediler. Biraz daha sorup soruşturup sonra alacağım.
Orduda ki serviste inci akü kullanıyorlarmış.Akü olarak bunu tavsiye ettiler.60 amperlik ve 50 amperlik aküler bravalara takılabiliyormuş.saygılar.