Şimdi Ara

brava sx boğulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar slm konuyla ilgili uzktn yakından bilgisi olan varsa yardım lutfen

2001 brava otom. aracımda boğulma sorunu var 1senedir bende ve aldıgımdan beri boyle aracı çalıştırdıgımda gaza koklesem dahi arac gaz yemiyor yola cıktıgımda ise yavas yavas hızlanıyor 50-100 mt sonra arac kendine geliyor gaza gectiğinde ise problem ortadan kalkıyor fakat hareket halinde iken benzine tekrar aldıgımda bogulma yine yok ilk çalışma anında yapıyor bunu ..kelebek ,katalitor temizlettim benzin pompasını değiştirdim sorun aynı. fikri olan lutfen yardımcı olsun .yoksa aracımdan çok memnunum tşkl.

• Direk bu yazıyı okuyunca gülüyorum. İnanın çok ciddi zaman ve para harcadım. 2 çözümü var sırasıyla uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Adım 1 , 20 Tl ye benzin ecu sunu sıfırlat. Tüm parametreleri fabrika değerlerine döndürtün sorun o saniye düzelecektir. Sıkıntı şu: uzun süre lpg ile kullandığımızda araba yakıt grafiğini benzine göre değil lpg ye göre çiziyor. Bu seferde benzinde sağlıklı karışım oluşmuyor. Benzin yakıt eğrisi beyinde sıfırlandığında düzeliyor. Bu işlemi 6 ayda bir yaptırınız. Düzelmez ise adım iki'yi uygulayacaksınız.
    Diyeceksiniz lpg niye o zaman hiç bozulmuyor ? Cevabı kısaca vereyim. Lpg beyninde benzin beynindeki gibi yakıt eğrisi yapan bir sistem yok. Lpg ayarı ilk başta bilgisayardan nasıl yapıldıysa o ayarı hep koruyor.

Adım 2, benzin ecusu sıfırlanmasına rağmen hala düzelme olmadıysa lpg taktırırken zaman rölesi taktırmayanlar belli bir süre sonra benzin pompasında sürekli çalışmadan yakıt sıkışması ile benzin pompamız sıkışıyor ve 3.5 bar yakıt göndermesi gerekirken sıkışıp zayıflayan pompamız 2 bar 2.5 bar gibi bir yakıt basınç değerine düşüyor. Alt devirlerde yeterli debide yakıt gelmediğinden boğulma gibi hissettiğimiz olay yaşanıyor. Devir yükselince motor vakumu arttığından bu sorun ortadan kayboluyor. Bu da dediklerinizi aynen doğrular nitelikte. Eğer birinci aşama ile sorun düzelmezse ve 2. adımı uygulayacaksanız yakıt pompası şamandıra ile birlikte değişmesi gerekiyor fiyatı 350-400 tl AMA benim yaptığım yöntemi uygularsak bu sorunu 70tl gibi bir fiyata halledebiliriz. Lütfen bu aşamada benimle iletişime geçin size ayrıntılı fotoğraflı yardımcı olurum.

10 yıllık brava kullanıcısı olarak bu aracın kronik ve basit çözümlü tüm sorunlarını başımdan geçirdim. Dediğimi yaparsanız eminim çok rahat bir şekilde aracın keyfine varacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersin_59

Arkadaslar slm konuyla ilgili uzktn yakından bilgisi olan varsa yardım lutfen

2001 brava otom. aracımda boğulma sorunu var 1senedir bende ve aldıgımdan beri boyle aracı çalıştırdıgımda gaza koklesem dahi arac gaz yemiyor yola cıktıgımda ise yavas yavas hızlanıyor 50-100 mt sonra arac kendine geliyor gaza gectiğinde ise problem ortadan kalkıyor fakat hareket halinde iken benzine tekrar aldıgımda bogulma yine yok ilk çalışma anında yapıyor bunu ..kelebek ,katalitor temizlettim benzin pompasını değiştirdim sorun aynı. fikri olan lutfen yardımcı olsun .yoksa aracımdan çok memnunum tşkl.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbg_ant2

Direk bu yazıyı okuyunca gülüyorum. İnanın çok ciddi zaman ve para harcadım. 2 çözümü var sırasıyla uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Adım 1 , 20 Tl ye benzin ecu sunu sıfırlat. Tüm parametreleri fabrika değerlerine döndürtün sorun o saniye düzelecektir. Sıkıntı şu: uzun süre lpg ile kullandığımızda araba yakıt grafiğini benzine göre değil lpg ye göre çiziyor. Bu seferde benzinde sağlıklı karışım oluşmuyor. Benzin yakıt eğrisi beyinde sıfırlandığında düzeliyor. Bu işlemi 6 ayda bir yaptırınız. Düzelmez ise adım iki'yi uygulayacaksınız.
    Diyeceksiniz lpg niye o zaman hiç bozulmuyor ? Cevabı kısaca vereyim. Lpg beyninde benzin beynindeki gibi yakıt eğrisi yapan bir sistem yok. Lpg ayarı ilk başta bilgisayardan nasıl yapıldıysa o ayarı hep koruyor.

Adım 2, benzin ecusu sıfırlanmasına rağmen hala düzelme olmadıysa lpg taktırırken zaman rölesi taktırmayanlar belli bir süre sonra benzin pompasında sürekli çalışmadan yakıt sıkışması ile benzin pompamız sıkışıyor ve 3.5 bar yakıt göndermesi gerekirken sıkışıp zayıflayan pompamız 2 bar 2.5 bar gibi bir yakıt basınç değerine düşüyor. Alt devirlerde yeterli debide yakıt gelmediğinden boğulma gibi hissettiğimiz olay yaşanıyor. Devir yükselince motor vakumu arttığından bu sorun ortadan kayboluyor. Bu da dediklerinizi aynen doğrular nitelikte. Eğer birinci aşama ile sorun düzelmezse ve 2. adımı uygulayacaksanız yakıt pompası şamandıra ile birlikte değişmesi gerekiyor fiyatı 350-400 tl AMA benim yaptığım yöntemi uygularsak bu sorunu 70tl gibi bir fiyata halledebiliriz. Lütfen bu aşamada benimle iletişime geçin size ayrıntılı fotoğraflı yardımcı olurum.

10 yıllık brava kullanıcısı olarak bu aracın kronik ve basit çözümlü tüm sorunlarını başımdan geçirdim. Dediğimi yaparsanız eminim çok rahat bir şekilde aracın keyfine varacaksınız.

İşte bende bundan korkuyordum 3 yere gösterdim problemi çözen olmadı dediğiniz gibi boşa para harcamamak adına belki dedim burdan bi sonuç elde edebilirim ki iyi de yapmışım muhtemelen gösterdiğiniz yollardan birir sorunu çözecektir çok tşlkler verdiğiniz bilgiler için en kısa surede dediklerinizi yapıp bir tşk daha borc bilicem eywllh

• S.A hocam donanım haberde yeniyim.
    Bir sorum vardı cevaplarsanız memnun olurum.
    yaklaşık 1 hafta önce 2000 model 1.6 16v brava aldım.
    aracı çalıştırdığımda hemen stop ediyor.
    gazı pompalayınca kendine gelene kadar basıyorum düzeliyor.
    motor sıcakken dahi stop ettikten sonra marş bassam tekrar stop ediyor
    bu sorunda boğulma mıdır?
    teşekkürler
  • ersahin26 E kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı problemi yaşıyordum. Artık çeyrek depo benzin alıyorum. İstop etme sorunundan kurtuldum. Araç tüplü diye 20 30 liralık benzin alıyordum hep. Uçup gidiyor. Dibinde kalıyor kirleniyor. Çeyrek depo yaptığımdan beri direk çalıştırıyorum :)
  • Evet arkadaşın dediği gibi bu araçlar benzini içsede maalesef ilk çalıştırmada benzini ısınana kadar kullanıyoruz benzini çeyrek depoda aşağı düşürünce stop etme sorunu oluyordu bendede fazla koyunca sorun olmuyor . Birde benzin az ise pompa hava yapacağından yanması muhtemeldir (benimki gibi) dikkatli olmak lazım pompa 100 Tl.+işçilik=kalp çarpıntısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalefe -- 5 Ağustos 2014; 18:48:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Marea Teyp sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba Benzinli araçlarınızın kontrolünü yaptırırken b.sayarda oksijen ve vuruntu sensörlerine de baktırmanızı ve bazı silkeleme durumlarında buji aralıklarını da 0,1-0,3 mm arası açtırmanınızı tavsiye ederim.
    LPG li araçlar için de bujileri lpg li sisteme uyumlu bujilerle değiştirmelerini, araca göre lpg beyni yazılımı yapan yerlerde lpg ye çevirtmenizi (normalde çoğu lpg ci kopyala yapıştırla yazılım yüklüyor) ve yine mümkünse kablolu OBD 2 cihazı satın alıp notebook vs gibi aletlerle arabaların oksijen ve vuruntu sensörlerini kontrol etmelerini öneririm. Kimle konuşsam benzin düşmanı bu araçla nasıl geziyorsun diyor bende şehir dışı 100 km de (80-100 km arası hızda) 5,5-6 lt benzinle dolaşıyorum deyince inanmıyorlar :)
    Şu araçlardan anlamayan ustalar ve araba kullanmayı sadece şoförlük sananlara başkalarından duyduklarını doğru sanıp bu arabalar kötü diyenlere gıcık oluyorum.
    Kazasız belasız günler dilerim.

• Kablolu obd cihazıyla nasıl bağlandınız biraz bilgi alabilir miyiz bende öğrenip bağlanmak istiyorum hangi programı kullanabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.