Sayın İbrahim Usta; Antalyadayım, aracım 2005 model ford focus collection...Uzun süre LPG taktırmayacağım diye direndim ama artık direnemeyeceğim galiba:) Benim aracıma hangi markayı önerirsiniz, ama hiç sorun yaşatmayacak, beni hiç üzmeyecek bi montaj olsun lütfen, çok duydum fordlarda yok motor arıza lambası yanıyormuş, yok performans düşüyormuş vs. bende bu zamana kadar dayandım, şimdi sorarım size...benim aracıma hangi LPG kiti uyumlu olur...teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: KAMUCU2000
Sayın İbrahim Usta; Antalyadayım, aracım 2005 model ford focus collection...Uzun süre LPG taktırmayacağım diye direndim ama artık direnemeyeceğim galiba:) Benim aracıma hangi markayı önerirsiniz, ama hiç sorun yaşatmayacak, beni hiç üzmeyecek bi montaj olsun lütfen, çok duydum fordlarda yok motor arıza lambası yanıyormuş, yok performans düşüyormuş vs. bende bu zamana kadar dayandım, şimdi sorarım size...benim aracıma hangi LPG kiti uyumlu olur...teşekkürler
Merhaba, Öncelikle değişmeyen ana kuralımız, doğru marka ile doğru montaj ve kalibrasyonu yapmak. Tüm bunlar olması gerektiği şekilde bir arada uygulanırsa, hiç bir marka ve model otomobilde lpg dönüşümü ile ilgili sorun çıkmaz. Dolayısıyla da arıza lambanız yanmaz. Araç montaj listemiz içinde 2010 model Ford Focus Collection da bulunmaktadır. 2005 model aracınızın lpg dönüşümü firmamızda çok rahat yapılabilecektir. Aracınız için önereceğim lpg kiti Teleflex GFI dönüşüm kiti olacaktır. Çünkü, Avrupa pazarında Volvo, Cadillac, Subaru, Ford, Citroen gibi birçok marka araç üzerinde Teleflex GFI dönüşüm kiti uygulanmaktadır. Ford'un Bursa'da bulunan fabrikasında üretilen Transit modellerinin benzinli motorlarına, Teleflex GFI dönüşüm kiti montajı yapılarak Avrupa pazarına gönderiliyor. Aracınızla birlikte servisimize gelirseniz daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Saygılarımla,
slm ibrahim usta!!! size bi kaç sorum olacaktı!? aracım 97 model corolla vikars ve brc arasında kararsız kaldım sizce en uygun olan kit hangisidir? birde brc nin fazla yaktığını duydum doğrumudur?
Teleflex kit ne kadara mal oluyor saygılar
145 TL lpg ile ( 2,09 TL/lt) 600 km. 150 km falan ş.içi kalanı uzun yol. rampalarda epey sıkıştırdım. yagış ve ruzgar vardı, yolun bir bölümü de buzlu idi. kalkışlarda bir hayli kickdown yaptım. arac tiptronik. aynı aracı kullanan arkadaslar varsa tuketimleri karşılaştırabiliriz.
saygılar.
Passat 1.8T Highline Tipt. / PRINS
quote:
Orijinalden alıntı: alikemal80 145 TL lpg ile ( 2,09 TL/lt) 600 km. 150 km falan ş.içi kalanı uzun yol. rampalarda epey sıkıştırdım. yagış ve ruzgar vardı, yolun bir bölümü de buzlu idi. kalkışlarda bir hayli kickdown yaptım. arac tiptronik. aynı aracı kullanan arkadaslar varsa tuketimleri karşılaştırabiliriz. saygılar. Passat 1.8T Highline Tipt. / PRINS
hocam o araç için oldukça ideal rakam lakin 1.9 130 hp olan dizel motor bile tl bazında daha fazla tüketim yapıyor. yani güzel tasarruf bence. sorunsuz sürüşler... saygılar...
@ erenkonu ;
evet bu motor agırlık ve şanzıman için sanırım normal değerler.. uzun yolda cruise ile biraz daha düştüğünü gördüm.
saygılar.
arkadaşlar çift ecu ve çift map sensörlü 5-6-8 silindirli araçlarda kullanılan teleflex kitler hakkında bir bilgisi olan arkadaş varsa bize farkları anlatabilir mi? teleflexin enjektörlerinin emme manifolduna direkt monte edildiğini ve performans olarak standartta oldukça tatminkar olduğunu herkes gibi bende biliyorum fakat dünyanın en kaliteli kitlerinden biri olan teleflex yeni bir sistem geliştiriyor ve bu sistemin yeniliklerine ulaşmak oldukça zor. yeni nesil teleflex kitini kullanan taktıran arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa çok memnun olurum. saygılarımla...
merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmış olucam biliyorum ama 21 mayıs günü sonunda h.b.a. otogazı ziyaret edebildim. radyatörümdeki kirlilik problemi nedeniye benzinli değil dizel arabamla gittiğim için yine montaj yaptıramadım fakat ibrahim beyle tanışma fırsatı buldum ve o meşhur çaylarını içtim. gerçekten alanlarında uzman kişiler ve bu zaten ordaki porsche cayenneden de anlaşılıyordu. benim araç için şartar uygun olursa haziranın 5inde prins takmaya karar verdik. bana ayırdıkları vakitten ötürü İbrahim Beye ve değerli personelerine burdan tekrar teşekkür ederim. saygılar...
Herkese Merhabalar,
Ben yarın aracıma LPG taktırmaya karar vermiştim ki başka bir sitede birtakım bilgilere ulaştım. Yalnız bunlar kafamı iyice karıştırdı. Aracımı 1 ay önce aldım ve daha uzun test etme şansım olmadı. LPG takınca motor garanti kapsamından çıkıyor diye biliyorum ve birtakım şikayetleri görünce LPG takmaktan vazgeçtim doğrusu motor arızası ile ilgili haberden sonra. LPG takarsam motor elimde patlar mı acaba diye düşündüm, serinin diğer aaçlarında varsa bu sorun tabii. Aynen aşağıda aktarıyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Aracım 2009 Auris Comfort Extra Ls 132 hp (Valvematic)
"Alıntı sahibi: filiz özkan üzerinde Mart 23, 2010, 01:11:42 2009 sonunda yani aralık ayında 2010 model Auris 1.6 benzinli toyota aldım. 1250km de iken 2 kez yolda kaldım. Aracım motor arızası verip valfmatik değişti, valfmatik kumandası ve bir adet o-ring değişti. aracım şu an 6500km. de. bu arızanın peşinden uzun farlar arıza yaptı. şanzumandan 4. ve 5. viteste ses gelmeye başladı. yol bilgisayarındaki range "0" da kilitli kaldı. benzin harcaması bariz şekilde arttı. benzin göstergesi arızalandı (araç çalışmıyor iken benzin aldığım halde benzin göstergesi low fuel ikazını vermeye devam etmekte). ayrıca bunlar için servise tekrar götürdüğümde bana aracın gaz pedalı arızasının mevcut olduğunu ve modifikasyon yapılması gerektiğini ancak ayaklarına gidip bir arıza çıktığında zahmet edip beyan ettiler. yani aracım 2,5 aylık olup sıfır araca göre gereğinden fazla arıza vermiştir. toyota markasına fazla güvenmemenizi ve aracınızı sürekli dinlemenizi tavsiye ederim. Aynı Amerika Toyota Müdürünün açıklamasında olduğu gibi "bilinçsiz bir şekilde büyüyüp kalitemizden ödün verdik". Bu itibarını Amerikada kısmen kurtardılar ancak burda gereğini yapmamak için elinden geleni ardına koymayıp isimlerini lekelemekte devam ediyorlar. 18.03.2010'da müşteri ilişkilerine atmış olduğum mail'i yanıtsız bırakarak müşteri memnuniyeti anlayışlarını da ortaya koymuşlardır. 4 gün geçmiş olmasına rağmen ciddi güvenlik endişesi yaşadığım aracımla ilgili bir yanıt alamamış bulunmaktayım. Tüm bu yazdıklarım belgeli yazılı kayıt altındadır. Bana güvenin.. İsteyene belgeleri de gönderebilirim. Allah Toyotanızı KAZASIZ BELASIZ KULLANMAYI NASİP ETSİN...
Filiz Hnm;
15 gün önce aldığımız henüz 900 km. olan 1.6 düz vites Auris'imizde sizinkindeki gibi valfmatik problemi çıktı. ve valfmatik sistemi komple değiştiriliyor. Sizin diğer arızalarınız da gördüğüm kadarıyla genelde elektronik arızalar, fakat onların bu ilk valfmatik arızasıyla bağlantıları var mıdır? size böyle bir bilgi verildi mi? Valfmatik problemi olan auris ne kadar sık görülüyor bilemiyorum ama bu arızanın arkasından aracınıza olanlar gerçekten çok ürkütücü.
Bu konu hakkında ayrıca bilgi sahibi olanlar varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler"
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA BENİM SORUNUM ŞU.ARACIMA YENİ PRİNS MARKA LPG TAKTIRDIM.AMA ARACIMDA Kİ SIKINTI ARAÇ KALKARKEN TEKLEME YAPIYOR.AMA NASIL TEKLEME ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEYİM ARACIM OTOMATİK VİTES ARACIMA KALKIŞ ESNASINDA GAZA AZ BASARSAM YAPMIYOR,GAZA ÇOK BASARSAM DA YAPMIYOR,AMA İKİSİNİN ARASINDA NORMAL BİR GAZA BASMA ŞİDDETİ İLE BASARSAM ARACIM TEKLİYOR.SUPAP AYARINI YAPTIRDIM.BUJİLERİ DEĞİŞTİRDİM.AMA SORUN BİR TÜRLÜ DEĞİŞMEDİ BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA BENİM SORUNUM ŞU.ARACIMA YENİ PRİNS MARKA LPG TAKTIRDIM.AMA ARACIMDA Kİ SIKINTI ARAÇ KALKARKEN TEKLEME YAPIYOR.AMA NASIL TEKLEME ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEYİM ARACIM OTOMATİK VİTES ARACIMA KALKIŞ ESNASINDA GAZA AZ BASARSAM YAPMIYOR,GAZA ÇOK BASARSAM DA YAPMIYOR,AMA İKİSİNİN ARASINDA NORMAL BİR GAZA BASMA ŞİDDETİ İLE BASARSAM ARACIM TEKLİYOR.SUPAP AYARINI YAPTIRDIM.BUJİLERİ DEĞİŞTİRDİM.AMA SORUN BİR TÜRLÜ DEĞİŞMEDİ BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
Öncelikle aynı yazıyı başka bir başlık altında da yzdığımı belirteyim. 2 ay önce ben de aracıma Teleflex GFI LPG kiti takdırdım,şimdilik bir sorun yok. Arıza ışığı,tekleme,çalışmama gibi sorunlarla çok şükür tanışmadım. Hatta aracın benzinde mi LPG'de mi çalıştığını ancak göstergeye bakarak anlayabiliyorum. Bir kaç sorum olacak,cevaplarsanız sevinirim: 1- Araç benzinde çalışırken göstergenin ışığı kırmızı yanıp sönüyor,LPG'ye geçince yeşil yanıyor. Yüksek devirlerde göstergede sürekli kırmızı yanıyor,bu benzine geçtiğini mi gösteriyor ? 2-Şamandıranın depoya çarpmasından dolayı geldiğini tahmin ettiğim ''tın'' diye ses geliyor. Bunun çözümü var mıdır (şamandıranın iptali dışında). 3-Aracımın 1000 km'de 0,5 Lt kadar yağ eksilttiğini gözlemledim,sizce LPG'den dolayı olabilir mi (Araç 26 bin km'de)
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
selamlar
ben yalnızca 1. sorunuzu yanıtlayabileceğim. aracınız eğer gösterge bozuk değilse ki değildir malesef yüksek devirlerde benzine geçiyor fakat bunu eğer yalnızca depodaki yakıt miktarı azken yapıyorsa çok normal.
quote:
Orijinalden alıntı: erenkonu
ben yalnızca 1. sorunuzu yanıtlayabileceğim. aracınız eğer gösterge bozuk değilse ki değildir malesef yüksek devirlerde benzine geçiyor fakat bunu eğer yalnızca depodaki yakıt miktarı azken yapıyorsa çok normal.
teşekkür ederim. Evet sadece depodaki yakıt miktarı azken oluyor. Dün depoyu doldurduktan sonra denedim,kırmızıya geçmedi.
en kalitelilerden birisi takılmış(telefeks)..daha 26 binde araba yağ eksiltmeye başlamış.. ben lpg nin masumiyetine inanmıyanlardanım...
arkadaşlar 2005 model ford fokusum var sıralı lpg telefleks tüp takılı 3yıl dır biniyorum aracımda arıza lambam yandı cok ustalara götürdüm herkes birşey söyledi kafam karıştı. aracımda 80 000 km deydi serviste triger kayışını degiştirtim sonra akü başlıgını sökür on dakika sonra taktım lamba birdaha yanmadı sanırm ateşleme sistemi triger kayışının uzaması sonucu oluyor ilgili arkadaşlara bilgisi olsundiye yazıyorum teşekkürler
Merhabalar İBRAHIM BEY
15 gun önce aldığım 2010 model vw tiguan 1.4 tsi 150 hp aracıma lpdi veya prins sistemi takmak istiyorum ancak benım anladığım kadarıyla türkiyede şuan lpdi sistemi takan yok bu konuda bana yardımcı olurmusunuz birde prins taktırmak ıstesek motor kodu: cav olarak gorunuyor prins siteminde %80 lpg %20 benzin ile çalışıyor dıyorlar bu konudada bızı aydınlatırsanız sevınırım saygılarmızla
quote:
Orijinalden alıntı: TOTER25
Merhabalar İBRAHIM BEY
15 gun önce aldığım 2010 model vw tiguan 1.4 tsi 150 hp aracıma lpdi veya prins sistemi takmak istiyorum ancak benım anladığım kadarıyla türkiyede şuan lpdi sistemi takan yok bu konuda bana yardımcı olurmusunuz birde prins taktırmak ıstesek motor kodu: cav olarak gorunuyor prins siteminde %80 lpg %20 benzin ile çalışıyor dıyorlar bu konudada bızı aydınlatırsanız sevınırım saygılarmızla
sevdiğim vw servisinde çalışan motor ustası bir arkadaşım; yeni passat alan bir müşteriye en az araç 15 bin km. gitsin biraz kurum bağlasın ondan sonra lpg yi düşün dedi.isterseniz bu konuyu servise bir sorun..