Şimdi Ara

Breaking Bad inceleme ( spoiler icerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
10
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 62 bölümün hepsini 1 haftada bitirdim , fakat benim istedigim dizideki ince ayrintilar.. Bunlari bulabilcegim tam acilimli bir site var mi acaba? Google da baktiklarim cok sacma mesela

ince ayrinti diye bunu koyanlar bile var yani bu tarz degil de daha bilinmedik sekilde inceleme yapan siteler var ise okumak isterim.

mesela su sekil de bilgiler ;

Dizi 62 bölüm sürdü. Periyodik tabloda 62. element Samaryum'dur. Samaryum akciğer kanseri tedavisi için kullanılırmış.

gibi..

Arkadaslar bir yerden buldugum bir kac ilginc bilgiyide aktariyorum..

Walter White'ın çatıya fırlattığı pizza sahnesi tek seferde çekildi.

Jesse Pinkman kerakterinin ilk sezonun sonunda ölmesi planlanıyordu.

Üçüncü ve dördüncü sezon için Gus Fring değil ,Hector Salamanca karakteri asıl düşman olarak düşünülmüştü.

Breaking Bad aslında California'da çekilecekmiş ama prodüksiyon daha az vergi yükü çeksin diye set Albuquerque'ye taşınmış.

RJ Mitte, tıpkı dizide oynadığı karakter gibi beyni hasar görmüş. Sebebi doğum sırasında oksijensiz kalmak.

Dizide söylenen tüm "yo" ve bitch" sözleri senaryoda vardı, bunların %1 kadarı doğaçlamaydı.

Saul Goodman, yani "S'all Good, Man", yani "it's all good, man". Yani bir nevi "herşey yolunda hacı"

Dizinin introsunda gözüken C10H15N formülü, metamfetaminin ta kendisi. 149.24 de molekül ağırlığı.

Dizide Skyler hamileyken kardeşi Marie gerçek hayatta hamileydi. Yakın çekim hamile Skyler göbeği aslında Marie'nindi.

Gus Fring'in ölüm sahnesindeki makyajına Walking Dead ekibi yardım etti.

Final bölümünün adı Felina, demir, lityum ve sodyum'un simgelerinden oluşuyor. Demir = kan, lityum = meth, sodyum = gözyaşı. Ayrıca Felina "finale" kelimesinin anagramı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelepce -- 14 Nisan 2014; 20:51:25 >

• hocam breaking badin ana konusunda bi link vermislerdi ama baya oldu verileli.istersen o konuya girip bi yaz sen buralarda bosuna yer kaplamayalim ornek olarak mesela aklimda su var;

jessenin elinde mavi bir sigara var fakat yeni bir hayat kurmasi icin gelen araba kirmizi.ikisi arasinda tercih yapmasi lazim.burada matrix filmine gonderme yapilmistir.
    ayrica benim buldugum bir ayrintida var;
    hankin karisi son sezon mor giyiyor ve cok mutsuz opmek istiyor.mor rengini genelde olmek isteyen intihar etmeye meyilli kisiler ve dullar tercih eder...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cubukelemon

hocam breaking badin ana konusunda bi link vermislerdi ama baya oldu verileli.istersen o konuya girip bi yaz sen buralarda bosuna yer kaplamayalim ornek olarak mesela aklimda su var;

jessenin elinde mavi bir sigara var fakat yeni bir hayat kurmasi icin gelen araba kirmizi.ikisi arasinda tercih yapmasi lazim.burada matrix filmine gonderme yapilmistir.
    ayrica benim buldugum bir ayrintida var;
    hankin karisi son sezon mor giyiyor ve cok mutsuz opmek istiyor.mor rengini genelde olmek isteyen intihar etmeye meyilli kisiler ve dullar tercih eder...

Dostum bunlar benim gözümde ince ayrinti bile olamaz. Bunlari dizide izlerken yakaliyamiyorsaniz zaten bana göre diziden hic birsey anliyamamissiniz bu tarz bir ton ayrinti kendim cikartabilirim buraya.

Benim aradigim gizle mesajlar dizide cok fazla gizli mesaj vardi farkindayim bunun. Ayrica o konuya da yazmistim kimseden ses soluk cikmadi merak etme biliyorum forumu kullanmayi.

Yani benim anlamadigim nokta yukarda belirtmeme ragmen bana bu sekilde bir cevap vermendir. O tarz ince ayrinti dediklerinden sana bir sürü sayarim ki bunu google da ilk aramalarda sende bende bulabiliriz örnegin ;

Senin bahsettigin olay

Adaletin simgesi tartinin karsinda W.W ve Saul  Breaking Bad inceleme ( spoiler icerir )

Gördügün üzere bunlar dizide cok kolay farkedilcek detaylar , benim bu konuyu acmamin sebebi eminim vardir bir blog filan ingilizcesi cok iyi dereceden olanlar yabanci forumlardan birseyler kapip düzenlemislerdir diye düsünüyorum cünkü yabanci forumlarda arastirdim cok fazla fotograf ve detay var fakat ingilizcem o kadar yetmiyor.

• Konu takip dizi bitince dönerim.

• aslinda izlerken hic düsünmemistim fakat yerdeki pantalon Walter in ilk bölümde karavandan düsen pantalonu. ilk ve son bölüm herseyin baslangici ve bitisi ayni yerde oldu  Breaking Bad inceleme ( spoiler icerir )

W.W olayi gercekmis hikaye farkli gidisat almis olsada senaristler icin iyi bir baslangic hikayesi olmustur eminim

https://www.youtube.com/watch?v=HkB9VJdu27M&feature=youtube_gdata_player

• Artik en son Jessiyide bu sekilde görünce bir mesaj vermek istediklerini anladim fakat cözemiyorum hala neden oldugunu

bununla basladi  Breaking Bad inceleme ( spoiler icerir )
    bununla devam etti  Breaking Bad inceleme ( spoiler icerir )
    ve en son Jessi de gördük  Breaking Bad inceleme ( spoiler icerir )

diger ikisinde tamam patlama ani zart zurt diyip gecistirebiliriz. Fakat burada Jessiyi bilerek bu sekilde karsimiza koydular sadece yari yüzünden iskence görüyor seklinde

• Kelepce kullanıcısına yanıt
    hımm mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prison Break mi; Breaking Bad mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birkaç tane yazayım..

Pembe ayıyla ilgili bir detay daha mevcut. 2.sezonda 1, 4, 10 ve 13. bölümlerin başında görünüyor. Bölüm isimlerini birleştirince 737 down over abq çıkıyor.

Jesse, Walter'ın evini yakmaya gittiği zaman arabada otururken ağaçta birşey takılıyor kameraya..

Bu nedir? Şudur;

Jesse dea'e teslim olmadan önce bir plaka geliyor önümüze..

Normalde "lwyrup" olan plakada sadece "wyrup" kısmı görülüyor. İngilizce'ye tercüman edersek "wire up" = kablolarla bağlamak.

Dea'e teslim olduktan sonra ise aynı yerde bu kez gerçekten kablolar...

Ozymandias'tan yine şu düşüş;

&

Buraya göndermedir.

near them, on the sand,
    half sunk, a shattered visage lies, whose frown,
    and wrinkled lip, and sneer of cold command”

yani;

"çölün tam ortasında,kumların tam üzerinde
    yarı batmış,kaşları çatık yüzüyle bir baş
    büzülmüş dudaklarıyla sanki sesleniyor "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 18 Aralık 2013; 10:55:50 >

• Güzel konu. Takip
  • Okurken tüylerim diken diken oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 20 Aralık 2013; 23:00:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HvMcGn

Okurken tüylerim diken diken oluyor.

Aynen
  • Demekki ben tek degilmisim o zaman burada bende ögrendiklerimi sürekli paylasirim böyle bir dizi aaa bitti diyip kapanilmamali bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelepce -- 21 Aralık 2013; 2:33:01 >
  • Konu güzel , detaylı olarak izleyenlerden birşeyler öğrenebiliriz burada. Örneğin o ayı nedir diye merak ederdim hep..

+Takip
  • Çok iyi konu
  • Aynen konu cok guzel takipteyim .

• Güzel konu , dizinin değerini çok iyi yansıtıyor.Konu içinde paylaşılanların çoğundan haberdardım yalnız bilmediklerim de varmış.

@Kelepce Yalnız senin ilk mesajda paylaştığın Jesse-Örümcek detayı bence uydurma bir şey değil.Jesse'nin son zamanlarda almış olduğu hal ve Saul'un da örümceği farkettiği zaman söylediği şey bunu kanıtlıyor bence.
  • Son bölümle alakalıdır.

Bunu daha önce breaking bad bölümünde paylaşmıştım ancak youtube'daki vidyo silinmiş. Başka bir sitede buldum ve açıklama da yapılmış.

http://boingboing.net/2013/10/10/breaking-bad-explained-with-th.html

Son bölümün adı Felina. Walter'ın çaldığı arabayı çalıştırınca oynayan şarkıdaki (El Paso) güzel kız . Şarkıdan sadece bir bölüm dinleyebildik tabiki ama aslında şarkı bölümü çok iyi özetliyor. Hatta nette birçok kişi hikayenin el paso şarkısıyla bitmesi gerektiğini söylüyor.

Şarkıyı felina adlı kıza aşık olan kovboy söylüyor.
    Felina (Walter'ın methi) ile arasına bir kovboy(hank) girer.
    Kovboyu öldürmek ve kaçmak zorunda kalır. Ancak ayrılığa dayanamaz.
    Ve bir gece (şarkının çalındığı an) bir at bulur (araba çalar) ve Felina'ya (meth lab.ına) gider.
    Bir anda etrafını bir sürü kovboy(Jack'in adamları) sarar. Ancak sevgilisine ulaşmakiçin kovboy(walt) onları aşmak zorundadır.
    Başarır ancak yan tarafında bir acı hisseder, vurulmuştur. Felina'ya (laba girer) son kez sarılır ve kendini yerde bulur.

• St.Rendroy kullanıcısına yanıt
    Tabiki uydurma birsey degil fakat bunu o an diziyi izleyenlen herkezin fark ettigini düsünüyorum yani dizi de bu tarz cok fazla gönderme vardi zaten benim söylemek istedigim ince detay olarak böyle göze carpmiyanlar , veya dizi disinda bilinen ekstra bilgiler vb vb ..

ama yinede bu benim istedigimdi konu benim istedigimden cikmis durumda o yüzden bu tarz seylerde paylasilabilir tabiki
  • Güzel detaylar çıkabilir. Takip
  • thelmessos kullanıcısına yanıt
    Felina ile bende bunu bulmustum

Fe+Li+Na=Iron+Lithium+Sodium=Blood+Meth+Tears.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.