Şimdi Ara

Brezilya hakkında bildikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedo -- 25 Mart 2010; 2:57:13 >

• Brazilya hakkında bildiğim,Türkçe isminin Brezilya olduğu ve başkentinin Brasilia olduğudur.

Ya Wikipedia ne güne duruyor. :)

Geçen gün Cem Seymen oraya gitmişti (CNN Türk) harika bir yer ya.
  • Brezilya'da yasiyorum, bayanlar hakkinda degil ise yardimci olmaya calisirim.

Bu arada Brazilya degil Brezilya olucak.
  • aceleden oldu brasil yaza yaza

ayrıca portekizce ne kadar güzel bi dilmiş bi sempati duydum.ingilizceye benziyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedo -- 25 Mart 2010; 2:59:08 >
  • Brazilya çok güzel bir yer.(tabi her yerini bilmiyorum)
    parti mekanları bol, bazı yerlerde sokak aralarında bile açık hava gazinosu gibi yerler var varoşlar eğleniyor yani.
    para birimi real mi ne, paraların üzerinde leylek kaplan papağan gibi hayvanlar var.
    portekizce konuşuyorlaar ama ispanyolcayıda anlıyorlarmış az çok,(dediklerine göre)
    yabancıya karşı çok sıcakkanlı insanlar kızlar süper.
    birde halkı hispanic siyahi ve bilimum diğer türler üzere çeşitlilik gösteriyor, sarışınlar ve beyaz tenlilerde çok var.
    sokaklarda hindistan cevizi suyu satılıyor istiyorsun adam kesip hemen bardağa şişeye koyuyor.(2 real)
    ben bir kaç şehrinin biraz biraz gezdim.
    çok güzel yani orda yaşamak isterim.
  • Yardimci olalim dedik ama tarafinizdan herhangi bir soru gelmedi.

Portekizce'de bazi kelimeler ingilizceye benzer mesela ornek olarak configuration -> configuraçaõ

Portekizce'nin en kotu yani kadin ve erkekler icin farkli kelimelerin kullanilmasidir (masculino, feminino) Ornek olarak erkek tesekkur etmek icin obrigado derken bayan obrigada der.

Ingilizce'ye kiyasla Portekizce oldukca zor bir lisandir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 25 Mart 2010; 0:04:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Yardimci olalim dedik ama tarafinizdan herhangi bir soru gelmedi.

Portekizce'de bazi kelimeler ingilizceye benzer mesela ornek olarak configuration -> configuraçaõ

Portekizce'nin en kotu yani kadin ve erkekler icin farkli kelimelerin kullanilmasidir (masculino, feminino) Ornek olarak erkek tesekkur etmek icin obrigado derken bayan obrigada der.

Arapça'da da öyle. :) Erkeğe ve bayana farklı hitap edilir.Bence kötü değil,Portekizce'nin zenginliğini gösteriyor.Size ve makman'a kendi adıma teşekkür ederim bilgiler için. :)

Çok iyi ülke ya Brezilya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 25 Mart 2010; 3:07:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Yardimci olalim dedik ama tarafinizdan herhangi bir soru gelmedi.

Arapça'da da öyle. :) Erkeğe ve bayana farklı hitap edilir.Bence kötü değil,Portekizce'nin zenginliğini gösteriyor.Size ve makman'a kendi adıma teşekkür ederim bilgiler için. :)

Çok iyi ülke ya Brezilya.

Ulke ve insanlari cok guzel. Yasam tarzi olarak Turkiye'ye oldukca benziyor (trafik, rusvet, carpik kentlesme, vb..)

Portekizce zengin bir dil olabilir ama inanin ogrenmesi gorundugu kadar kolay degil.

Yardimci olabildiysem ne mutlu, ben tesekkur ederim.

• ben stajda gittim gemiyle

ama şunu farkettim kimse ingilizce bilmiyor tek kelime bile.
    bilemem tabi trustlik rioda falan nasıldır ama, bizim gittiğimiz yerlerdeki turist information bile bilmiyordu.
    bankada 100 doları 1 saatte bozdurdum (bir sürüde kağıt mağıt imzaladım:P)

bi kapağı atsak brezilyaya iltica etsem illegal bulamaz zaten onların polis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makman

ben stajda gittim gemiyle

ama şunu farkettim kimse ingilizce bilmiyor tek kelime bile.
    bilemem tabi trustlik rioda falan nasıldır ama, bizim gittiğimiz yerlerdeki turist information bile bilmiyordu.
    bankada 100 doları 1 saatte bozdurdum (bir sürüde kağıt mağıt imzaladım:P)

bi kapağı atsak brezilyaya iltica etsem illegal bulamaz zaten onların polis.

Turkler'den vize istemiyorlar, gecerli bir pasaport ile 6 ay kalabilirsiniz.

Su anda THY'in São Paulo'ya direk ucuslari var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 25 Mart 2010; 0:16:02 >
  • Bazı bölgelerinin çok güvenli olmadığını biliyorum.
  • iyi topçular çıkıyor diye biliyorum ama yanlış olabilir.
  • latin kızlarını hep merak etmişimdir :D
  •  Brezilya hakkında bildikleriniz

Roberto Hongo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.