Şimdi Ara

Bridgestone Turanza ER300? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yani aslında tek tip ER300 var. Sağ için ayrı sol için ayrı değil...
    Sadece takarken inside ve outside dikkat etmek mi gerekiyor?
    Teşekkürler...
  • Tek tip var, OUTSIDE yazan kısım DIŞARIYA bakan taraf, zaten lastikçiler onu artık öğrenmişler.

Bridgestone Turanza ER300?
  • bu lastik ile lassa impetus revo arasında fark var mıdır? hamur olarak aynı gibi şeyler okuyorum.

çok yeni bir lastik ama impetus revo yu test edebilmiş olan varsa oda süper bilgi olur.
  • Öncelikle Turanza denilen model adındanda anlasıldıgı gibi "tour" kelimesinden türetilmiş bir özel addır. Yani kesinlikle premium sınıf araç markalarının tercih ettiği uzun yol ve konfor lastiğidir. Konfor ve sessizliğin yanında gayet yeterli derecede performans sunarlar. Ama yüksek performans lastiği olarak geçmez o sınıfın lastiği Potenza dır. Dolayısıyla Turanza nın Potenzadan daha iyi performans sergiledigi tartışılır. Ayrıca Bridgestone markasını lastikleri sert hamurludur. Yanakları bu yüzden güçlüdür ve serttir. Sert ve güçlü yanak demek cukurlarda konforu azaltır bu konuda Michelin tavsiye ederim size yumusak hamurlu lastiklerdir. Ülkemiz yollarında yumusak hamurlu lastik konfor acısından daha iyidir fakat bu özellik beraberinde cabuk yıpranmayı getirir.
    Ek olarak sert hamurlu lastikler cok soguk havada daha da sertleşerek yola tutunmayı azaltırlar buda yumusak hamurlu lastiklere göre bir dezavantajdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passione -- 12 Kasım 2008; 12:12:23 >

• Ben de Turanza kullanıyorum ve gerçekten çok mmenunum.Genel olarak konfora yönelik yumuşak lastik sevmediğim için de gerçekten çok memnun kaldım.Özellikle ıslak zemin performansı çok güzel.Ancak bazıları için sorunolan lastiğin ses alması vb. sorunlar benim için sorun değil.Buna karar vermelisiniz.Bunun haricinde turanza gerçekten ideal bir seçim olacaktır.
  • Yol tutuşu iyi de gürültüsünden kafam şişiyor bazen.
    Eskiyince Michelin almayı düşünüyorum bu yüzden
  • turanza kullanıyorum ıslak ve kuruda iyi bir performansı var.Sert kullanımlar için ideal diye düşünüyorum çünkü balon yaptırmak biraz uğraş gerektiyor

Yol sesi de çok abartı değil ama michelinden fazla.Sınıfının en iyi lastiklerinden biri diyebilirim
  • Michelin Energy saver ile ilgili topikte ADACnin yapmış olduğu lastik testinde ER300 gerek ıslak gerek kuru yol gerekse yıpranma gibi kategorilerde üst sıralarda yer almıştır.
    ÖZellikle ıslak zeminde energy saver'a göre bariz fark atıştır.
  • Arkadaşlar,bizde bugün turanzayı taktık.Önceden corollanın orjinali olan Bridgestone B390'lar vardı.Pek heyecanlı bi lastikti kendisi,özellikle önden çekiş arabaya sahip olupta drift (yan) hevesi olanlara tavsiye ederim :) virajlardaki savrulma ve yanlaması arkadan itiş aracı aratmıyo :D neyse turanzaları akşam yağmurda savurmaya çalıştım ama güzel bi direnci ve yol tutuşu olduğunu gördüm..Tam güç kalkışta o yağmurda bile patinaj çekmedi..Lastix.com'u soran arkadaşlar olmuş..Turanzaları ordan sipariş etmiştik.Lastiklerin tanesi 145'e geldi.Promosyon olarak Ziebart koruma vermişler 125 tl değerinde..Hem fiyat uygun,hemde 125 tl değerinde koruma olayı güzel..Sipariş 1-2 günde kapıda,kargo bedava,,bi sıkıntı yaşamadım siteyle.tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orjinalden alıntı: Şahi_13

Arkadaşlar,bizde bugün turanzayı taktık.Önceden corollanın orjinali olan Bridgestone B390'lar vardı.Pek heyecanlı bi lastikti kendisi,özellikle önden çekiş arabaya sahip olupta drift (yan) hevesi olanlara tavsiye ederim :) virajlardaki savrulma ve yanlaması arkadan itiş aracı aratmıyo :D neyse turanzaları akşam yağmurda savurmaya çalıştım ama güzel bi direnci ve yol tutuşu olduğunu gördüm..Tam güç kalkışta o yağmurda bile patinaj çekmedi..Lastix.com'u soran arkadaşlar olmuş..Turanzaları ordan sipariş etmiştik.Lastiklerin tanesi 145'e geldi.Promosyon olarak Ziebart koruma vermişler 125 tl değerinde..Hem fiyat uygun,hemde 125 tl değerinde koruma olayı güzel..Sipariş 1-2 günde kapıda,kargo bedava,,bi sıkıntı yaşamadım siteyle.tavsiye ederim

Günaydın, benim de yakında değiştirmem gerekiyor. Lastix.com sitesini beğendim. Bir sorum olacak gelen lastiklerin imalat tarihi ne idi? Eski tarihli lastik var mı idi? Şimdiden teşekkürler.

emin olmamak ile birlikte geçen hafta bizim diğer dobloya bu siteden lastik aldı abim (ikamet ettiği yere en yakın bayii yaklaşık 40 km olduğundan oda yüksek rakam istemiş) ve özellikle lastiklerin imalat tarihini sordu telefonu alan görevli bize döndükten sonra tarihler hepsinin 2008 olduğunu söylemiş sonrada siparişi vermiş abim,geçen hafta geldi şu andada çok memnun bende ilk fırsatta almaya karar verdim (şu anda 40.000 de aracımın üzerinde gelen lastik ama hiç memnun değilim)

Edit: lastik 24 diye bir siteden almış üretim tarihi 3-5-08
    fotosu

Bridgestone Turanza ER300?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRANDE -- 22 Aralık 2008; 10:10:36 >

• Bende araç 70000 deyken Michelin Energy den Bridgestone ER300 e geçmiştim, gerek ıslak gerek kuru havada frenleme mesafesinden memnunun diyebilirim..
  • Uzun zamandır Turanza kullanıyorum, gayet memnunum ancak mevsim değişikliklerinde çok fazla hava kaybediyor gibi geldi bana. 32 olması gereken basınç 20 lere düşmüştü kışın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.