Arkadaşlar '10 Seat Ibiza (1.4 85) aracım 51.ooo KMde. Üstünde gelen lastikler Bridgestone E250. Lastik diş derinlikleri fena değil ama yasal sınıra yaklaştı. Ve son zamanlarda resmen asfalttaki yarım santimliklik fark bile aracın içinde. Aracın ilk zamanlarınki o rahatlıktan eser yok. Resmen jantların üstünde gidiyorum hissi veriyor.
Yeni lastik almamın zamanı geldi, geçiyor... son 6-7 aydır çektiğim konforsuzluğun sebebinden dolayı Bridgestone'u düşünmek dahi istemiyorum. Fakat ufak bir araştırma yaptığımda çok da fazla seçenek yok gibi.
Bridgestone ER300 yada Michalen EnergySaver...
Sorularım...
1) E250'den ER300 e geçtiğimde hissedilir biçimde konfor artar mı? 2) Mevcut lastik boyutu 185 60 R15. Bunu 195 60 R15 ile değiştirsem ne gibi fark yaratır? 3) Michalen EnergySaver yağmurda berbat olduğu söyleniyor. Peki bu kadar kötü ıslak performansı olan bir lastik niçin en pahalı lastik?
hocam ben sana continental tavsiye ederim ben uzun zamandır hep continental lastik kullanırım oldukça yumuşaktır. doğru hava basıldığında hoplatmaz zıplatmaz fakat boyut değişikliğinde ne gibi tepkiler verir bilmiyorum. iyi günler
Konfor , sessizlik , kuru yol tutuş , kuru yol frenaj istiyorsan Michelin energy saver.Ama ıslak yolda performansı pek iyi değil.Onun dışında çok iyi bir lastik tavsiye ederim.
1)Yanak ölçüsü değişmeden konfor fazla artmaz diye düşünüyorum 2)Yakıtı biraz arttırabilir 3)Aracımızda energy saver lastik takılı.Yağmurda deneme fırsatımız olmadı.Yakıtı düşürüyor
1) er250 fabrikasyon tarzı bir lastik, er300 er 250ye nazaran daha çok konfora hitap eden bir lastiktir. 2) direksiyonda çok aşırı büyük bir değişiklik anlamazsın ama yakıtta ufaktan artar 3) mıchelin energy saver kendi aracımda 2yıl civarı kullanıyorum çok memnunum yağmur konusunda da açıkçası bir şikayetim olmadı (kullanım tarzı olarak yağmurlu zamanlarda aşırı sakin ve yavaş kullanırım)
Arkadaşım Toyo nun proxes marka lastikleri var Hem fiyatı uygun hem çok çok sessiz ve esnek ayreten yumuşak Ancak aracı sert kullanan biriyseniz biraz yana yatma eğilimi gösteriyor...
Ben iki kez turanza er300 kullandım bidaha hayatta kullanmam sağlam ve yol tutuşu çok iyidir ama çok sert lastik konforsuz ve yol sesi fazla
michelin
Michalen EnergySaver çok kaliteli
arkadaşım biz yıllardır michelin kullanıyoruz bir defa goodyear aldık yol sesi bariz derecede arttı tekrar michelin aldık sonra ayrıca ıslak yolda hiç bir eksikliğini görmedik zaten ıslak yolda kurallara uygun sürülmezse lastik fayda etmez bence
Sağolsun arkadaşlar...
Seçimim en azından bu seferlik konfordan yana olacak. Sonuçta Ibiza da yarış otomobili değil :)
Peki 185 60 R15 yerine 195 60 R15 taksam bir miktar fazla yakmasının dışında ne gibi artı ve eksileri var?
nokian öneririm ben 1000 km de toyoları değiştirdim nokian aldım hem sessiz hem durması şahane
Yanlış bilmiyorsam 195 ebat olarak energy saver yok primacy hp var.Tabi o daha kaliteli her yönden.
fazla yakması dışında hız göstergende birkaç km az gözükür , daha ağır lastik olacağı için hızlanman ve hızın azalacak vs vs.
Değmez yani.
quote:
Orijinalden alıntı: onrkrtc
Sağolsun arkadaşlar...
Seçimim en azından bu seferlik konfordan yana olacak. Sonuçta Ibiza da yarış otomobili değil :)
Peki 185 60 R15 yerine 195 60 R15 taksam bir miktar fazla yakmasının dışında ne gibi artı ve eksileri var?
tekerlek çapı %1,95 oranında artacak. %3 e kadarki artma ve azalma gözle görülür bir fark yaratmaz. bana sorarsanız 195/55/15 kullansanız çok daha uygundur.
ayrıca lastik olarak konfor ve sessizlikse michelin.
hocam hangi lastik 50000 kmden sonra bu dediklerini yaşatmaz ki ben turanzaları duydum kullananların çoğu turanzaı tavsiye eediyor
quote:
Orijinalden alıntı: ceycey11
hocam hangi lastik 50000 kmden sonra bu dediklerini yaşatmaz ki ben turanzaları duydum kullananların çoğu turanzaı tavsiye eediyor
Hocam Bridgestone E250 30.000 km den sonra konfor namına bişey bırakmadı. Ama dayanıklılığına laf eden çarpılır.
Arkadaşlar hepinize öneri ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
Tercihim orjinal ebatlarda yani 185 60 R15 Michalen EnergySaver olacak.
selam kıyas bile kabul etmem niçin baştan sert olan brid. alayım sanki bedava mişlen varken
Evet sonunda lastikleri değiştirebildim.
Fransız malına para vermemek için Michelin'i eledim.
Continental ContiPremiumContact 2 oldu... 10 km kullandım. Yemin ediyorum önceden jantın üzerinde gidiyormuşum hissi verdi :) Bir de usta ön ve arka 35 hava vurdu. Ben indireceğimi söylerken "Aman abi bu lastik yumuşaktır. 35'ten aşağıya düşürme" dedi. Ne dersiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme