Bildirim
broadwayı i olan arkadaşlar bilgi paylaşımıı (7. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Farlar için kimse yorumda bulunmamış. -
Sis farli flash-s farlari gorunum olarak daha hos gibi. Ama su da var,sis fari pek kullanilan birsey degil.gereksiz yere tesisat v.s. ugrasmak gerekiyor bence. -
Orjinal farlar güze,bende geçen sene değiştirdim aydınlatma inanılmaz değişti...ama bnce geniş olan flash s farları daha birgüzel duruyor.sanırım 95 fairwaylerde orjinal kullanıldı o farlar.tamponlarda kırmızı çizgi ve spor koltuklar...hem orjinal hem sportif...
bende bir soru sorayım...
spring için hangi marka ve hangi kodlarda buji ve buji kablosu almalıyım...
benzin filtresi ve yağ filtresi de almak istiyorum...??? -
benzin filtresi standart zaten.Yag filtresi de M20x1.5 renault 9/11/12 lerde ayni hep.Renault parcacisi hemen anlar zaten.
buji kablosunu bougiecord tavsiye ederim orijinal fransiz.R9 spring diye belirtince onu da verirler.Broadwaylerin bobine giren kismi farkli.Spring icin oldugunu ozellikle belirtin.
Bujilere de renault nun kendi bujisini alin renault 9/11 ler icin. Ancak spring platin ateslemeli oldugu icin bujinin tirnak araligini 0.65 mm ye'e ayarlayin. Orijinali 0.8 mm dir bujinin elektronik olmayan ateslemeye biraz fazla ozellikle lpg varsa.
Motor yagini da kisin 15W-40 yazin 20W-50 koyabilirsiniz. -
merhaba arkadaşlar öncelikle sitede bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara teşekürler"bilgi paylaştıkça artar"
bende de 94 model broadway var benim bu sıralar başıma bir iki defa gelen bir arıza oldu.arabam tüplü ve herzaman tüpte çalıştırıyorum geçenlerde marşa bastığımda marş motorunun gayet sağlıklı olarak arabanın pistonlarını döndürdüğünü ve bir türlü arabanın çalışmadığını gördüm tabi biraz uğraştım ateşleme geliyor ve bujilere gidiyor du anlamadım benzine aldım ama yine çalışmadı arabayı yokuş aşağı vurdurdum yine çalışmadı servis geldi bujileri ve distiribütör kapağını değiştirdi araba çalıştı sanki arabanın ateşleme sisteminde bir arıza var gibi bana geldi servise sorduğumda arabayı boğmuşsunuz dedi ama inanmadım çünkü ben arabamı iyi tanırım boğsam böyle yapmaz.Sonra arabam daha önceden tek marşla çok kolay çalışırken şimdi daha uzun marşla çalışır oldu birkaç kez bu arızayı yaptı tabi hemen servis çağırmadım arabayı uzun süre marş yaptım çalışmadı daha sonra hava filtresi kapağını söktüm arabayı benzine aldım karbüratör üzerindeki delikleri kapatarak (tamircilerin yaptığı gibi)marşa bastığımda araba çalıştı.sizce arıza neden olabilir
yardımlarınız için teşekürler.
-
slm arkadaşlar bende 1994 de almış olduğum 94 model renault spring var o gündür bugün dür bende ve satmaya kıyamıyorum hiçde yolda bile bırakmadı gerçi fazla bir km de yapmış değilim ama sonuçta renault 9 gurubu şehir içi koşturmaya değer diye düşünüyorum, benim sorunum bu aralar debriyajda gariplik olması bir bakıyorsunuz çok yumuşak vites geçişleri çok rahat bir bakıyorsunuz sertleşiyor bunlar hareket halindeyken tabi, bir bakıyorsunuz debriyaj pedalı alttan kavrarken birde bakıyorsunuz çok üsten kavrıyor bir bakıyorsunuz vites geçişleri öyle rahat oluyorki bazen şaşırtıyor bazende baya özellikle bu aralar kemikli geçiyor zor geçiyor birde bakmışınız normale dönmüş. bir kaç tamirciye götürdüm kimi baskı balatası salmıyor dedi, kimine gittim şanzımanın içinde hilaller varmış ondan dedi, kimi şanzıman dişlerinden dedi en son birine götürdüm debriyaj pedalında kurma varmış o nun tırnaklarından bir tanesi bozulmuş o da yapar debriyaj teli ile kurmasını değiştirirsek düzelir dediler, sizce neden olabilir sebebi nedir kurma kolu ile telden olabilirmi sizce
-
viteslerde bende benzer problemi yaşıyorum.2 sene önce arabayı çok zorlayarak kullandığımdönemlerde debriyaj telim kopmuştu.yenilendikten sonrada viteslere geçmede sorun yaşadık.ufakbirparça değişimi sonrası hafifbirdüzelme oldu ancak şuanda bahsettiğin kadar olmasada sorun yaşıyorum.bazen çoks ert bazen ise çok kolay geçiyor...baskı balata değişimi sırasında şanzumanı indirterek gerekli bakımı yaptırmak farz oldu -
Ateşleme kontrolünü yaptıktan sonra bence karbüratör e bi gözatın. Aracı benzine alıp stop edin ve sabah yine benzinle deneyin.
Kolay gelsin... -
Merhabalar,
Benim de 1998 RN broadway im var. Geçenlerde karbüratör temizliği ve bakımı yaptırdım. Rolanti devir ayarı şu anda 1100-1200 devir arasında çalışıyor. eskiden sanki daha düşüktü. Rolanti devir ayarı kaç olmalı. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim.
Selamlar
Alim Yaylacı -
850 yazıyordu kullanma klavuzunda hatırladığım... Kışları 1000 e çıkarıyorum ama... Hafif yüksek gibi. -
800 devir normal rolanti devri.Ancak motor bu devirde titresimli calisirsa titresim durana kadar 1000 devire kadar cikabilir. Ben 900 devirde tutuyorum.
Yine kislari sogukta motor isinana kadar stop etmesin diye 1000 devire cikarilabilir.Ancak 1100,1200 fazla. Benzin tuketimini gereksiz yere artirir. -
Tekrar merhaba,
Cevaplar için teşekkürler.
Bir de motor yağı ile ilgili bir sorum olacak.
Motorda ne tür yağ kullanılmalı. mesela shel e sorduğumda bana 4 seçenek söylediler Kırmızı,Sarı,Mavi ve gri renk olanı. bir yerde okumuştıum shel yağların sadece kırmızı ve sarı olanında R9 yazıyordu sanki. yani gri renkli olanı pahalı diye en iyisi o mu oluyor. ikilemde kaldım çünkü aralarında ciddi fiyat farkı var.
Ayrıca Broadway ler sadece mevcut Monreo amortisörleri mi kullanabilir. Başka seçenekler de var mı? Sürüş konforu arttırabilmek için. Malum İstanbul un yollarıda dağ yollarını aratmadığı için
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Alim Yaylacı
-
20w 50 elf kullan Dikkat edin çok fazla doldurmayın. Yağ cubuğundaki çentikten fazla olmasın. Fazlasını atıyo motor bloğu hep yağ oluyor. Çekişte bir miktar düşüyor. En iyisi monreo sanırm. gazlı tipinden alırsan (pahalı) seni oldukça tatmin eder bence... Ucuzuda işini görür
Kolay gelsin... -
yağ 20-50 kullan.elf öncelikli ama diğerlerideolabilir.benzin istasyonlarında yağı motordan vakumlu biraletle çekiyorlar.ne kadar verimli ve sağlıklıdırbilinmez.ama servislerde aşağıdaki tapadan boşaltıyorlar.bence aşağıdaki tapadan boşalttır.
konfor olarak 97sonrası broadwaylerin orjinal amortisörleri biraz daha iyiymiş.gazlı olanlar dahakonforlu yağlı olanlar ise daha dayanıklı diye biliyorum -
Selam arkadaşlar 98 broadway için araya orta konsol koydurmak istiyorum . Uygun bişiy göremedim ama .. takdıran arkadaşlar varsa biraz yardımcı olabilirmisiniz ? Önerilerinizi bekliyorum ! -
quote:
Orjinalden alıntı: Tesadüf17
Selam arkadaşlar 98 broadway için araya orta konsol koydurmak istiyorum . Uygun bişiy göremedim ama .. takdıran arkadaşlar varsa biraz yardımcı olabilirmisiniz ? Önerilerinizi bekliyorum !
orta konsol dediğin kolçak adı verilen parça olsa gerek.el freninin üst kısmında iki koltuğun arasına takılandan.
aksesuarcılarda 20-30 ytl arasında satılanlar var.ama bence çok yakışıklı değiller.
kendi kafana göre bir tasarım yapıp bunu ahşaptan imal edebilirsin.üzerinide döşemecide kumaş veya deri kaplatarak monte edebilirsin.ama biraz uzun ve zahmetli olur. -
ya arkadaşlar allahın aşkına bir reno 9 spring yada broadway 1 lt gaz ile normalde kaç km gider. kime sorarsam ya yalan söylüyorlar yada benim renault springin iyi bir bakıma girmesi gerekiyor, söylenenler tabi kış şartları için kim 12 km gidiyorum diyor bence süper kimi 10 gidiyorum diyor kimi 11
not: gaz lt fiyatı 1470 aygaz
12 km ye göre araba kışın 122,5 yakıyor bence bırak kışı yazın bile böyle yakması zor
11 km ye göre araba kışın 133,6 yakıyor bence bir ihtimal yazın olabilir diyecem zor
10 km ye göre araba kışın 147 bin yakıyor bence kışın zor ama yaz için doğru olabiir diyorum
arkadaşlar ben 1 lt gazla 8 - 8,5 km yol yapıyorum 175 ile 185 arası yazından bu rakam 1 lt de 9-9,5 km yani 150-160 arası
sizce hangisi normal, normalde 1 lt ile kaç km gitmemiz gerekiyor -
Biz broadway ile 9,5 ila 11 arasında değişiyordu. Ankda trafik belli olmuyo yol açık olursa 10- 11 yapar dikkatli kullanımda. Benzinli broadwayimle rahat 12 km yapıyorum... Çok aşırı bi fark yok bence...
Şehirler arası gazla 14 km fln yaptım, benzinli rekorum 16,8km aynı yolu dönüşte 16,1km yaptım. Tabi bunlar çok dikkatli kullnımda...
Kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzOz83 -- 27 Aralık 2006; 10:56:16 > -
Gaz ayari da etkili. Bazilari ayari cok kistiriyorlar. Onerilen bir durum degil tabiki motora zarari olur fazla fakir karisimin.
Motor yagi olarak ta kis mevsiminde 10W-40 veya 15W-40 kullanilabilir,biraz daha fazla eksiltme yapar sadece. Motorun kolay harekete gecmesi ve ilk calistirmada daha iyi yaglama olmasi icin kisin -10 derece ve altinda 20W-50 cok katilasiyor, daha ince bir yag daha uygun olur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X