Şimdi Ara

Browser(web) tabanlı oyun prototipim, görüşlerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, amatör olarak hobi amaçlı web-yazı tabanlı bir oyun prototipi geliştirdim(ogame-travian çıkış noktam). Oyunu modüler olarak geliştirmeye devam etmekteyim şu aşamada pek bir fonksiyonu olmasada sizlerin görüşleri ile birlikte zamanla eğlenceli birşeyler ortaya çıkacağını umuyorum. Görüşlerinizi bekliyorum. (not: oyun mobil cihazlara uyum şuan için evren-harita kısmı düşük çözünürlüklü bazı cihazlarda bozuk çıkabilir ileride düzelteceğim.)

Oyuna ulaşabileceğiniz link: www.planet91.com

• Siteye üye oldum da hiçbir şey yok daha. O ortadaki evren mantığı çok fazla Ogame çakması gibi duruyor, anladım ben oranın mantığını da biraz geliştirmen gerek. Bir de arayüz biraz karışık sanki, gerçi dediğim gibi daha hiçbir şey içerik boş.

Bir de şu siteye SSL al dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 11 Kasım 2019; 17:34:57 >
  • Keşke projeyi oynanabilir hale getirip paylaşsaydınız. Bu şekilde olunca öneride yapamayız.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Görüşünüz için teşekküler, arayüz ve içerik üzerinde çalışmaya henüz geçemedim zamanımın çoğu oyun motorunun algoritmasına gidiyor. Kullanıcıya hiç birşey sunmadığı şu hali ile bile arka planda çalışan okadar sorgu varki oyun bitmeye yaklaştığında şuan çalıştığı paylaşımlı sunucu kodları derlemeye yetmeyecek (paylaşım sınırlamlarından dolayı), dolayısı ile bittiğinde direk sunucu kiralamam lazım o zaman SSL almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskicoder

Görüşünüz için teşekküler, arayüz ve içerik üzerinde çalışmaya henüz geçemedim zamanımın çoğu oyun motorunun algoritmasına gidiyor. Kullanıcıya hiç birşey sunmadığı şu hali ile bile arka planda çalışan okadar sorgu varki oyun bitmeye yaklaştığında şuan çalıştığı paylaşımlı sunucu kodları derlemeye yetmeyecek (paylaşım sınırlamlarından dolayı), dolayısı ile bittiğinde direk sunucu kiralamam lazım o zaman SSL almayı düşünüyorum.
    İstersen başlangıç olarak oyunu Unity'de yapıp WebGL olarak build alarak o şekilde Web üzerinden oynatabilirsin. Tabii bunun da dezavantajları var. Mesela mobilde bazı tarayıcılarda uyum sorunu var WebGL ile alakalı (Safari mesela). Bunun dışında oyunda yapacağın her güncelleme web sitene oyunun dosyalarını tekrar tekrar silip yüklemen gerekecek falan. Ama işte bununla en azından sadece Unity'ye yoğunlaşırsın işin web tasarım kısmıyla uğraşmazsın sadece veritabanıyla uğraşırsın falan sunucu bazında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 11 Kasım 2019; 19:43:39 >

• Websocket üstünden çalışan bir event serveri yaz.

Yani bina bastım, bitişini sistem bilip kendi yapsın. Client tarafından js ile saydırıp işlettirme. En önemlisi bu, backend de çalışan event motoru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Websocket üstünden çalışan bir event serveri yaz.

Yani bina bastım, bitişini sistem bilip kendi yapsın. Client tarafından js ile saydırıp işlettirme. En önemlisi bu, backend de çalışan event motoru.
    Yararlı öneriniz için teşekkürler, şuanki durumda verilen emirleri js ile değil de anlık olarak kontrol eden php algoritması (cronjob benzeri) ile yaptırıyorum, tabi binlerce kullanıcının girmesi durumda muhtelemen sunucu yükü kaldıramayacak bu durumda tavsiyeniz günü kurtaracaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eskicoder E kullanıcısına yanıt
    Cronjoblu sistmler race condition vb oluşturur. En azından daemon bazlı birşeyler yap.

Kolay gelsin
  • Tekrar merhabalar, oyunu oynanabilir hali ile tekrar yükledim (2500 bot oyuncu ile birlikte). Son hali ile görüşlerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.