Şimdi Ara

Brutal ve Scream vokalciyim soruları alayım. / Video Eklendi (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
6
Favori
9.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yanmısbozuka

quote:

Orijinalden alıntı: Tockstaunt

Beyler yeni kayıt YARDIRIN:

Bu arada söyleyeyim şarkı: DARK TRANQUILLITY - THE ENDLESS FEED

http://www.youtube.com/watch?v=zi9gUnVbMxU

Dostum eve gidince dinliyecegim ,miserys crown soyleyebilirmisin :)

Elbette! Vaktinde çok defa yorumlamıştım, ilk göz ağrımdır Misery's Crown, brutal vokale başladığımda söylediğim ilk şarkılardandır hey gidi hey... Bu sebeple bir an önce halledeceğim. Zaten yapınca paylaşıyorum burada, bir şekilde haberdar olursun kaydımdan.

• quote:

quote:

quote:

Elbette! Vaktinde çok defa yorumlamıştım, ilk göz ağrımdır Misery's Crown, brutal vokale başladığımda söylediğim ilk şarkılardandır hey gidi hey... Bu sebeple bir an önce halledeceğim. Zaten yapınca paylaşıyorum burada, bir şekilde haberdar olursun kaydımdan.

Tamamdir hocam merakla bekliyorm bendede alinganljk oldu demin yazdiklaima cevap vermiyormu diye ama o airada yazdin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sverre

quote:

quote:

Bir video çektim ben de biraz bilgilendirme amaçlı yakında koyarım ilk mesaja.

Dostum öncelikle emeğin için teşekkürler; ancak eleştirilerim olacak: Öncelikle brutal vokali az da olsa tanıtabilirdin, mesela teknik olarak çok türü olmakla birlikte 2 ana başlığı vardır kanımca: Birincisi guttural -boğazdan yapılan- teknik, ikincisi ise "genizden" yapılan teknik. Mesela ben brutale öncelikle "guttural" yaparak başladım ve tizlere çıkarmıyor, adam gibi çığlık atamıyordum, ama "genizden" yapılan tekniğe geçerek hem çığlık atabilmeye hem de kalın tonda brutal yapabilmeye başladım. Mesela böyle karşılaştırmalar yaparak 2 farklı tekniği gösterebilirdin. Ayrıca kameranın dahili mikrofonu yerine "dinamik mikrofon" kullanarak kayıt yapsaydın izleyici senin esaslı brutal vokal yaptığını düşünerek dediklerini daha çok dikkate alırdı. Yanlış anlama, brutal vokali yapamıyorsun ya da kötü yapıyorsun demiyorum, ama acemi olan birisi "e hadi yap bakalım şöyle de ikna olalım." diyecektir, bu sebeple belli başlı brutal vokal örnekleri gösterebilirdin. Ayrıca kısa bir metin hazırlayıp hangi konulara değineceğine ilişkin "acaba şimdi neyi anlatsam?" diye düşünmeden, anında "sadede gelerek" daha düzenli bir video hazırlayabilirdin.

Ayrıca gördün mü bilmiyorum, yeni bir kayıt yapıp paylaştım birkaç gün önce konuya, birinizden bir tane yorum dahi gelmedi, eğer paylaşımım konuda kirliliğe neden oluyorsa "bir daha" bu konu altında konu dışında herhangi bir şey paylaşmam.

Aklıma o an geldiği kadarıyla anlattım ama dediğim gibi daha sonra daha iyilerini yüklemeye çalışacağım tabi. Bu biraz daha brutala giriş amaçlı olduğu için çok fazla detaya girmemeye çalıştım, çünkü insanların öncelikle ön bilgi gibi ufak şeylere ihtiyacı olur. Direkt olarak guttural veya diğer türleri öğrenmekten önce bence akıllarında bir fikir oluşmalı insanların. Harici mikrofonum olmadığı için kullanma şansım olmadı, olduğu kadar artık. Ama metin konusunda hak veriyorum sana daha iyi olurdu.

Hocam daha önce de belirttim emek sarf edip buraya koyduğunuz videolar için çok teşekkür ediyorum, konu da kesinlikle "kirlilik" yarattığınızı da düşünmüyorum. Yüklediğiniz videoların da güzel ve emek sarf edilmiş olduğunu herkes kabul ediyor zaten.

Ben aşama aşama değil de tek bir video çekileceğini düşünerek konulardan kısa kısa belirtseydin demiştim; eğer ki ardı gelecekse bu durumda diyeceğim yok, en azından daha diğerlerinde hazırlıklı yaparsan izleyici için daha iyi olur. Bu arada kayıtlarım hakkında düşündüğüm gibi düşünmüyorsan(ız) teşekkür ederim; sanmıştım ki bir şeyler denilmediğine göre "ölü taklidi yapalım da gitsin." demişsiniz gibi geldi, ondan biraz sitemkâr yazmıştım. Neyse alınganım sanırım, affedersiniz.

Tavsiyen için teşekkürler. İnsanlık halidir o da, dert etme.

• quote:

Gırtlağına sağlık. Shemhamforash kaydına göre daha iyi olmuş. Keza o kaydında iyi ancak yer yer zoeken vari ses patlamaları olmuş.
  • Konuya bir geri dönüş yapayım Nasılsınız arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasH

quote:

Gırtlağına sağlık. Shemhamforash kaydına göre daha iyi olmuş. Keza o kaydında iyi ancak yer yer zoeken vari ses patlamaları olmuş.

Sağ ol dostum :) açıkçası Shemhamforash, Behemoth hayranları tarafından çok beğenildi, hatta bir tanesi orijinalinden bile güzel olduğunu söyledi :) sanırım biraz da şarkıyı beğenmeyle alakalı zira gerçekten sert bir şarkı. Zoeken vari ses patlamaları evet birkaç yerde var, ama orijinalinde de inan buna benzer sesler var, elbette bu sesler, sağlam bir prodüksiyondan geçiyor, benimkisi ise tamamen efektsiz olduğundan belki kulak tırmalayabilir, bu yönden diyeceğim yok. Eleştirin için teşekkürler.

• quote:

quote:

Hocam isteğini yerine getirdim, bugün fırsatını bulup Misery's Crown'u kaydettim. Şimdi dinledim de biraz sesi kısık gibi geldi, kaydederken kısık değildi, neyse biraz sesi açıverirsin. Buradan yardır(ın):

http://www.youtube.com/watch?v=Pmbgk7Qd9r4

LİNKLERİ YENİLEDİM HABERİNİZ OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tockstaunt -- 1 Mart 2013; 18:37:04 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam isteğini yerine getirdim, bugün fırsatını bulup Misery's Crown'u kaydettim. Şimdi dinledim de biraz sesi kısık gibi geldi, kaydederken kısık değildi, neyse biraz sesi açıverirsin. Buradan yardır(ın):

http://www.youtube.com/watch?v=X-c08KGy-F4

Cok sagol dostm eve gidince dinlicem

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

Konuya bir geri dönüş yapayım Nasılsınız arkadaşlar?

iyyiz :) sen nasılsın? Valla millet kayıt falan yardırıyor ben hala ders çalışmak - şarap arasında gelgit yapıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nerelerdesin sen ya ?
  • quote:

quote:

Nerelerdesin sen ya ?

Valla ne olsun grubun yaza ilk demo albümü çıkıyor baya planlar var bakalım inşallah yapıcaz birşeyler Üsttede Ruh yazmış sağolasın kardeşim bende iyiyim :)

• Hocam ot içip video mu çektin naptın ağzına kürekle vurasım geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Hocam ot içip video mu çektin naptın ağzına kürekle vurasım geldi.

İçsem 20 dakikada iki kelime edemezdim.
  • quote:

quote:

quote:

Nerelerdesin sen ya ?

Valla ne olsun grubun yaza ilk demo albümü çıkıyor baya planlar var bakalım inşallah yapıcaz birşeyler Üsttede Ruh yazmış sağolasın kardeşim bende iyiyim :)

Death metal çalabilecek kapasitede olsa bizimkilerle de bir şeyler yapmak isterim de olmuyor.

• Ex atıp video çekmiş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nerelerdesin sen ya ?

Death metal çalabilecek kapasitede olsa bizimkilerle de bir şeyler yapmak isterim de olmuyor.

Hocam aynı sorunu yaşıyoruz. Tek ağır metal kafası bende var. Diğerleri hep alternatif rock tarzında şeyler istiyorlar. İki ara bi derede kalıyoruz böyle oluncada...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nerelerdesin sen ya ?

aynen burasıda öyle üniversitede yürüyor ancak bu işler .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeff Loomis

quote:

quote:

quote:

Nerelerdesin sen ya ?

aynen burasıda öyle üniversitede yürüyor ancak bu işler .
    Keşke olsa diyorum da, yavaş şeyler istiyorlar olmuyor. Neyse üniversite de seneye zaten bekleriz bir sene daha.

• Uzun aradan sonra tekrar güzel bir çalışmayla döndüm millet!

http://www.youtube.com/watch?v=LkpLzIBLLNs

Bu çalışmada vokalin yanında gitarları da kaydettim. (Sololar, clean bölümler dahil) Kendimce şarkının özünden kopmadan yeni nesil bir tat getirmeye çalıştım. Umarım sıvamamışımdır, yorumlarınızı, beğenilerinizi eksik etmeyin.
  • quote:

Uzun aradan sonra tekrar güzel bir çalışmayla döndüm millet!

http://www.youtube.com/watch?v=LkpLzIBLLNs

Bu çalışmada vokalin yanında gitarları da kaydettim. (Sololar, clean bölümler dahil) Kendimce şarkının özünden kopmadan yeni nesil bir tat getirmeye çalıştım. Umarım sıvamamışımdır, yorumlarınızı, beğenilerinizi eksik etmeyin.

Eve gecince bakcam dostum pm yollamistim sana baktinmi gulme ama icerigine :((;

:"

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.