Şimdi Ara

BTK tüm server'i yasaklamış..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme: edgecastcdn.net serveri yasaklıymış, resmi kaynaktan bilgi.

-------------------

Selamlar

Öncelikle, TTnet kullanıyorum.
    Reverbnation.com (müzisyen sitesi & yasaklı değil) sitesini düzgün görüntüleyemiyorum. Sayfa sadece yazılar olarak çok uzun bir sürede açılıyor. Cihaz farketmiyor, modem üzerinden bağlantı aldığım sürece site sorunlu. Aynı cihazda Turkcell mobil internetle site anında sorunsuz açılıyor.

Şu ana kadarki keşiflerim şöyle:
    TTnet Modem durum sayfasında, DNS sıralaması;
    195.175.39.50
    195.175.39.49 şeklinde geldiğinde problem düzeliyor.

195.175.39.49
    195.175.39.50 sıralamasında gelir ise yine sorunlu hale geliyor. Ayrıca bu durumdayken PC'den DNS değişimi hiç bir işe yaramıyor.

Üç beş arkadaşımdan sorguladığımda TTnet mobil kullanan iki kişi, Dsmart Internet kullanan bir kişi, ve Turksat Kablo kullanan bir kişinin de aynı problemi yaşadığını öğrendim. Superonline kullanan bir arkadaşım da sitenin sorunsuz açıldığını söyledi.

Ayrıca siteye'de ip'lerimizin engellenme gibi bir durum olup olmadığı hakkında da ulaştım, bir engel olmadığı söylendi.

Bu işlerden anlayan arkadaşlardan, neden kaynaklanabileceğine dair yorumlar bekliyorum. Şuan siteye girebiliyorum o yüzden VPN kullan gibi önerilere gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakatas -- 26 Nisan 2018; 23:58:8 >

• Hızlıca baktım, Reverbnation.com domain adı yasaklı değil ama sitenin dosyalarının bulunduğu adres olan gp1.wac.edgecastcdn.net yasaklı. Ip adresini çözemiyor.
    > gp1.wac.edgecastcdn.net
    Sunucu: google-public-dns-a.google.com
    Address: 8.8.8.8

DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
  • h3llk1ng H kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkürler,
    Edgecast Amerikada Verizon firmasına ait cdn hosting kuruluşu. Ayrıca sorgulama yaptığımda "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanan bir karar bulunamadı." mesajı gelmekte.

Bugün modemimi resetleyip tekrar 195.175.39.49'un modemde ilk DNS olarak seçilmesini sağladım. Şuanda edgecastcdn.net'e ping attığımda;

ping edgecastcdn.net
    Ping request could not find host edgecastcdn.net. Please check the name and try again.

Bu da tekrar modem resetleyip modemin 195.175.39.50 DNS'ini seçtikten sonraki ping sonuçları:

Pinging edgecastcdn.net [93.184.221.133] with 32 bytes of data:
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=90ms TTL=53
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=89ms TTL=53
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=90ms TTL=53
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=88ms TTL=53

Ping statistics for 93.184.221.133:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 88ms, Maximum = 90ms, Average = 89ms

Ayrıca Turkcell mobil internet üzerinden aldığım ping sonuçları:

Pinging edgecastcdn.net [93.184.221.133] with 32 bytes of data:
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=90ms TTL=43
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=119ms TTL=43
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=230ms TTL=43
    Reply from 93.184.221.133: bytes=32 time=149ms TTL=43

Ping statistics for 93.184.221.133:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 90ms, Maximum = 230ms, Average = 147ms

Buradan Telekomun 195.175.39.49 DNS'inin bu sunucuyu çözemediğini mi anlamamız gerekiyor? Cihazlardan çeşit çeşit DNSler denememe rağmen bu sonuçların hep aynı olduğunu da düşünürsek, Telekom sorunlu DNS'lerini bir şekilde dayatma mı yapıyor?

• Sorunsuz actim sizde bir sorun var sanirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    TTnet mi? Modem durum sayfasında görünen ilk DNS ip'niz nedir?
  • BTK'nın sitesinde sitenin engelli gözükmemesi, sitenin engellenmediğini göstermez. imgur.com engelli mesela, btk'nın sitesinde engelli gözükmüyor. Ancak bütün sağlayıcılardan bu siteye girilemiyor.

Kablonet kullanıyorum. Kablonet'te engel mekanizması biraz daha farklı. Engellenen bir siteye girmeye çalıştığın zaman, ya sayfa görüntülenemiyor diyor. Ya da aidiyet esb adresine yönlendiriyor. Hangi DNS'i kullandığın farketmiyor.

Örnek olarak:
    imgur.com 'a girmeye çalışıyorum.http://aidiyet.esb.org.tr/landpage?ms=http://imgur.com/ adresine yönlendiriyor. Görüldüğü gibi burda mahkeme kararı vs var ancak BTK'nın sitesinde yok. Neden yok bilmiyorum.

Aynı şekilde edgecastcdn dehttp://aidiyet.esb.org.tr/landpage?ms=http://edgecastcdn.net/ adresine yönlendiriyor. Buraya şimdilik bir mahkeme kararı koymamışlar, 404 veriyor ama ileride koyabilirler. Yine de edgecastcdn'ye girmeye çalıştığım an aidiyet esb'ye yönlendirdiğinden ötürü, sitenin engellendiği açık.

(Ping konusunda sıkıntı yok, hem imgur'a hem edgecast'e ping atabiliyorum.)

Niye modem üzerinden DNS değiştirerek ttnet'te girebiliyorsun bilmiyorum ama, öyle girebiliyorsan, bilgisayar üzerinden dns değiştirdiğinde de girebilmen lazım. Bilgisayar üzerinde dns değiştirdiğinde modemin sana atadığı dns'i değiştirmiş oluyorsun. Haliyle modemdeki dns'in önemi kalmıyor. Tarayıcı geçmişini silip, dns'i değiştirip (google dns , 195.175.39.50 ve farklı dns'ler deneyerek) deneyebilir misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Anladım, doğrudur. Eğer edgecastcdn'i engelledilerse dünyanın en büyük cdn hosting firmalarından birini, ve bunu kullanan tüm siteleri engellemiş oluyorlar, ve baya büyük müşterileri var bu firmanın, böyle bir engelleme olabileceğini kafam almadı o yüzden.

DNS konusuna gelirsek, akla gelebilecek her DNS'i PC'den denedim, hiçbiri bir şey farkettirmiyor, eninde sonunda yine modemin otomatik aldığı DNSe göre sonuç alıyorum(yani 49 ve 50 ile biten IP'ler)
    Bu arada DNS değiştirmemin başarılı olduğuna dair Dnsleak'den aldığım ekran görüntüsü:

Aynı şekilde arkadaşımın evine gidiyorum orada da onun cihazıyla test ediyorum TTNET olduğu sürece sonuç hep aynı.

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakatas -- 12 Nisan 2018; 22:30:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakatas

Anladım, doğrudur. Eğer edgecastcdn'i engelledilerse dünyanın en büyük cdn hosting firmalarından birini, ve bunu kullanan tüm siteleri engellemiş oluyorlar, ve baya büyük müşterileri var bu firmanın, böyle bir engelleme olabileceğini kafam almadı o yüzden.

DNS konusuna gelirsek, akla gelebilecek her DNS'i PC'den denedim, hiçbiri bir şey farkettirmiyor, eninde sonunda yine modemin otomatik aldığı DNSe göre sonuç alıyorum(yani 49 ve 50 ile biten IP'ler)
    Bu arada DNS değiştirmemin başarılı olduğuna dair Dnsleak'den aldığım ekran görüntüsü:

Aynı şekilde arkadaşımın evine gidiyorum orada da onun cihazıyla test ediyorum TTNET olduğu sürece sonuç hep aynı.

..

Anladım hocam. Engellemişler görünüyor maalesef. Dns konusunda da ilk defa böyle bir durum denk geldi. DNS'in modemden bağımsız olması lazım normalde. DNS değiştirilemeyen modemler var sonuçta. Siz de başarıyla dns değiştirebilmişsiniz gibi görünüyor. Modemdeki dns nasıl etkiliyor bu durumda, hiç bir fikrim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakatas

..
    Aslında Dns'ni sen değiştiriyorsun ama Türk Telekom senin dns isteklerini kendi değiştiriyor. İstediğin DNS yaz gene sonuç telekomun verdiği ip'ye yönlenirsin. Dns Udp 53 portunu kullanıyor ve çok kolay intercept ediliyor. Telekomun yapıtğı da bu aslında. Bunu aşmanın yoluhttps://simplednscrypt.org/ gibi programlar kullanman ama buda pek bir şey ifade etmeyecek çünkü site engelli.

• h3llk1ng H kullanıcısına yanıt
    Haklıymışsın, EDGECASTCDN.NET engellenmiş; (Reverbnation.com için bir engel yok)

"Sayın İlgili,
    edgecastcdn.net URL adresine Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 14.04.2017 tarih ve 2017/1339 D.İş sayılı kararı ile erişim engellenmiştir."

Edgecast'in sahibi Verizon'a sorduğumda bu serveri kullanan bir çok şirket websitesi olduğunu onaylıyorlar, Reverbnation bunlardan sadece bir tanesi.

Artık demek ki devlet mahkemeleri URL engellemeden server engellemeye terfi etti. Komple interneti kapatıyoruz da diyebilirler her an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakatas -- 26 Nisan 2018; 23:54:25 >
  • Hocam Allah razı olsun. Bende bunu farkettim. Imgur yanında edgecastcdn.net de DNS time out hatası veriyordu. Adamlar CDN sunucusunu neden yasaklar anlamak mümkün değil?

Router da Google DNS var ama yine de girmiyor. Aynen Imgur gibi IP ban yapmışlar. Haliyle BTK'nın çağ dışı uygulaması nedeniyle Windows Olay Günlüğü edgecastcdn.net event uyarıları ile dolup taşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Aralık 2018; 14:13:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: h3llk1ng

Hızlıca baktım, Reverbnation.com domain adı yasaklı değil ama sitenin dosyalarının bulunduğu adres olan gp1.wac.edgecastcdn.net yasaklı. Ip adresini çözemiyor.
    > gp1.wac.edgecastcdn.net
    Sunucu: google-public-dns-a.google.com
    Address: 8.8.8.8

DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    Hocam şu xxx.edgecastcdn.net alan adı ile Dns Client Event (1014 kodlu) hatası Event Log (Olay Günlüğü) Sistem bölümünde belirli siteleri ziyaret ettiğimde çok sık karşıma çıkıyor. Windows 7 kullanıyorum. Siz Windows 10 ile bağlanmaya çalışınca bazı normal web sitelerini gezerken de Olay Günlüğü'nde bu domaine ait uyarı ile karşılaşıyor musunuz?

İşin ilginci, ziyaret ettiğim siteyi Inspector/Firebug gibi eklentilerle ağ trafiğini ve sitedeki gömülü scriptleri didik edip monitor etmeme rağmen 'edgecastcdn.net' adresine dair istek yapan hiçbir aktif kod bloğu ve request görünmüyor. Telekom Dns yönlendirme veya hijacking yapıyor sanki. Eğer yapıyorsa da neden engellediği domaine yönlendirmeye çalışıyor sitelerin yaptıkları istekleri? Rezaletin daniskası.

İşin bir diğer ilginç tarafı, ilginci ben Telekom ADSL ile bu domain engelli olduğu için hata alıyorum belli ki ama Superonline kullanan Windows 10'lu arkadaşta bu hata çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Aralık 2019; 19:57:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.