Şimdi Ara

BTU ve Tip Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25m² alanında kuzey batıda yere kadar salon balkon cam, kuzeyde pencereli, izolasyonlu bir salonda akşam 7.00 - 23.00 saatleri arasında kullanılacak bazen gün içinde daha uzun saatlerde de kullanılabilecek bir klima için. Yazın sıcak dönemde ortalama 28 derece civarlarında seyreden bir ortamda,

Kaç BTU'luk bir klimaya ihtiyaç vardır? Ve Inverter veya standart tiplerden hangisi daha mantıklı olacaktır?

Fikir verebilirseniz çok sevinirim.

• 43m² ofiste 13.000 BTU klima bize tam olarak yeterli gelmiyor.
  • Buna göre 30m² evde 2 kişinin bulunacağı bir ortamda 12000 yeterli olmalı
  • 27 m² ev için ve güney cepheli 12000 lik yetiyor. klima markası baymak.
  • Yerli markalar fasoncudur itibar etmeyiniz.
    Nerde ucuz mal bulurlarsa gidip getirirler halkı asla düşünmezler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mat35 böyle bir ortam için tavsiyeniz nedir peki?
  • sana birşey diyeyim mi ? Tecrübeyle sabit olan birşey.

vestel almada ne alırsan al...

altus - regal - ariston - indesit bunlar bile daha iyi.

vestelden çok çektik.
    bir çamaşır makinesinin beyni 3 defa değişti. üstüne kapak vs vs... 3 çamaşır makinesi parası gitti. uydu recevier midir nedir garanti süresi dolunca takaza oldu xD şuanda markasız bir tane uydu cihazı var mutluyuz. Lnb ler çatlamış ayrıca 2 seferde onu değiştirdik. çanaklar hali perişan pastan gözükmüyor :D

70 ekran westel seg tvnin Scart girişi aldığımızdan beridir sorunlu...

bir elektirik süpürgesi, fırın aldık 3 sefer garantiye gitti geldi, sonrada çöpe =)

Not: Receiver midir nedir, 80 tl para istediler, vestel servisinde bıraktık orda kaldı. 30 tl ye markasız kötü kamasonic gibi kötü bir marka receiver aldık şuanda 2 yıldır sorunsuz çalışmakta...

NOT = Antalya sıcağında, izolasyon namına birşey yok evde. 12.000 lik arçelik klima yazın yetiyor. salonda tabikide salonda 25 metre kare.
    Kiradayız... eski oturduğumuz ev izolasyonu iyiydi 30 metre karede yetiyordu yazın...

ama HATA edipte 7000 - 9000 bin lik klima almayın...
    12.000 btu luk yeterli olacaktır.

duvar tipi altus maltus da bakabilirsiniz, a sınıfı olsun az yaksın =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmailArmagan -- 20 Mayıs 2014; 4:19:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı marka ve öneri
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Altusun biraz daha üzerinde ama 1500 limitini geçmeyecek bir şeyler aramaktayız. Bir tavsiye verebilir misin İsmailArmagan?
  • MaXiGeNouS M kullanıcısına yanıt
    Bursa'da 26 m2 arakat kuzeybatıya bakan dairemde 9000 btu beko inverter klima kullanıyorum. Isıtması 11000 btu. Soğutma olarak en sıcak günlerde bile buz gibi oluyor içerisi. Binada mantolama da yok ayrıca. Eğer soğutma amaçlı kullanacaksanız kesinlikle 12.000 almayın. 9000 yeterli. Isıtmada ise 11.000 BTU çok soğuk havalarda yeterli olmuyor.

Benim önerim kesinlikle inverter olmalı. Özellikle soğutmada inverter çok işe yarıyor. Üşütmüyor. Inverter olmazsa ve 12.000lik alırsanız üşütür. İçeride montla oturursunuz.

Marka için ise ne kadar para verirseniz okadar kaliteli olur. Ben Beko aldım. Bazı konularda başım ağrıdı. Dış ünite ses problemi vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Orijinalden alıntı: İsmailArmagan

sana birşey diyeyim mi ? Tecrübeyle sabit olan birşey.

vestel almada ne alırsan al...

altus - regal - ariston - indesit bunlar bile daha iyi.

vestelden çok çektik.
    bir çamaşır makinesinin beyni 3 defa değişti. üstüne kapak vs vs... 3 çamaşır makinesi parası gitti. uydu recevier midir nedir garanti süresi dolunca takaza oldu xD şuanda markasız bir tane uydu cihazı var mutluyuz. Lnb ler çatlamış ayrıca 2 seferde onu değiştirdik. çanaklar hali perişan pastan gözükmüyor :D

70 ekran westel seg tvnin Scart girişi aldığımızdan beridir sorunlu...

bir elektirik süpürgesi, fırın aldık 3 sefer garantiye gitti geldi, sonrada çöpe =)

Not: Receiver midir nedir, 80 tl para istediler, vestel servisinde bıraktık orda kaldı. 30 tl ye markasız kötü kamasonic gibi kötü bir marka receiver aldık şuanda 2 yıldır sorunsuz çalışmakta...

NOT = Antalya sıcağında, izolasyon namına birşey yok evde. 12.000 lik arçelik klima yazın yetiyor. salonda tabikide salonda 25 metre kare.
    Kiradayız... eski oturduğumuz ev izolasyonu iyiydi 30 metre karede yetiyordu yazın...

ama HATA edipte 7000 - 9000 bin lik klima almayın...
    12.000 btu luk yeterli olacaktır.

duvar tipi altus maltus da bakabilirsiniz, a sınıfı olsun az yaksın =)

İyide vestel alma diyorsun vestelin alt markası regali al diyorsun.
    Sırf çelişki.

1 sayfa yazı yazdım, senin altına çelişki yazıp alay etmen için değildi. (MESAJ kastığın ortada.)

markaların alt markalarını kullandıysan gelip buraya adam gibi yorumunu yaz git. o kadar emek verip yazı yazanları tek kelimeyle boşa gideremezsin.

_________

Not:
    regali falan bilmiyorum genel olarak ucuz beyazeşya markalarından kullanabilirsiniz diye sadece örnek olarak yazdım. hayatımda hiç regalde kullanmadım.

ama altus + arçelik + indesit + bosch + profilo bu tip markalar bana fazla sorun çıkartmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmailArmagan -- 24 Mayıs 2014; 23:01:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.